Header

Hittade receptet på dom här fantastiska chokladbollscookiesarna på Fridas bakblogg, klicka här för att komma till hennes blogg.

Men jag gjorde om receptet lite och gjorde kakorna gluten- och sockerfria.

Du behöver; för 5 stora kakor

Kakorna
3 äggvitor
1 dl sukrin melis (kan uteslutas)
1/3 dl rismjöl
1/3 dl havremjöl
1,5 dl protinella (sockerfri proteinberikad nötkräm)
1 msk fiberhusk
5 droppar stevia vanilj


Chokladbollsfyllning
1,5 dl stevia sötströ
2,5 dl havregryn
1 dl kakao
0,5 dl kallt starkt kaffe
100g smör (jag tog lätta)

För er som vill ha extra protein tillsätt ca 30g kasein med smak av choklad eller kladdkaka, tillsätt också 1 extra dl vatten.

Gör såhär:

1. Ställ ugnen på 175 grader
2. Vispa äggvita och sukrin melis fluffigt
3. Tillsätt övriga ingredienser till kakorna och blanda ihop snabbt
4. Klicka ut 10 lika stora kakor på två plåtar (kakorna flyter ut en aning medan de gräddas)
5. Grädda kakorna i ugnen i 5-8 minuter
6. Ta ut kakorna och låt svalna på plåten medan du gör chokladbollssmeten

7. Blanda samtliga ingredienser till chokladbollsmeten
8. Bred på chokladbollssmet på en kaka och ta en annan kaka som lock, gör detta med samtliga kakor
9. Doppa kanterna i riven kokos
10. Låt stå i kylen minst 30 minuter före servering

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 107 Readers

Likes

Comments

Instagram@jjuliastromberg