Header

Glutenfritt, low calorie, Sockerfritt

Moussetårta med kladdkakebotten, chokladmousse och jordgubbs- och hallonmousse

Du behöver
Kladdkakebotten
1 ägg
1 äggvita
1 dl stevia sötströ
1,5 dl kakao
1 dl rismjöl
1 msk fiberhusk
100g kvarg av valfri smak, (utan tillsatt socker)

Chokladmousse
70g sockerfri choklad
3 dl grädde (jag tog milda 20%)
1 gelatinblad

Hallon- och jordgubbsmousse
3 dl grädde
1 gelatinblad
0,5 dl jordgubbs protein vassle (kan uteslutas)
100g hallon
2 msk stevia sötströ

Gör såhär
Kladdkakebotten
1. Vispa ägg, äggvita och stevia sötströ
2. Tillsätt övriga torra ingredienser
3. Häll ner smeten i en form med löstagbar kant
4. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter

Lägg gelatinbladen i blöt i 20 minuter

Chokladmousse
1. Koka upp 1 dl grädde i en kastrull
2. Bryt ner chokladen
3. När chokladen smält ihop med grädden, ta av kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladet. Se till att gelatinet smälter
4. Vispa 2 dl grädde till samma konsistens som när du ska äta den till en kaka
5. Rör ihop chokladsmeten med grädden och häll upp i formen

Låt kakan stå i kylen medan du gör nästa mousse


Hallon- och jordgubbsmousse
1. Koka upp 1 dl grädde i en kastrull
2. Blanda ner jordgubbsprotein, stevia och hallon, vänta till smeten blivit varm
3. Rör ned gelatinbladet, se till att det smälter
4. Vispa 2 dl grädde
5. Rör ner hallon- och jordgubbssmeten i den vispade grädden
6. Häll upp i formen

Låt kakan stelna i kylen 2 timmar
Garnera med hallon

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sockerfritt

Såhär i sista stund, sista dagen av halloweenveckan kommer ett litet halloween recept, nämnligen små spöken.
Jag har haft feber i flera dagar och därför inte haft någon lust att äta och ännu mindre baka, men här kommer receptet :)

Du behöver:
100g sockerfri marsipan/mandelmassa -> recept här
3 dl havregryn
1 dl kakao
1 dl stevia sötströ
70g lätta (kan bytas ut mot proteinpudding smak av choklad)
5 droppar arrakarom
50g sockerfri mörk choklad

Gör såhär
1. Baka marsipanen, receptet finns här
2. Blanda havregryn, smör, kakao, stevia och arraksarom
3. Kavla ut marsipanen och använd ett glas för att forma och skära ut cirklar

4. Ta fram muffinsformar, mindre glas eller likande
5. Rulla arraksmeten till bollar
6. Lägg i bollen i en cirkel marsipan, lägg ”upp och ned” i en muffinsform för att skapa spökformen

7. Låt stå i frysen medan du smälter choklad över vattenbad
8. Ta fram muffinsformarna
9. Doppa spökets ”kjol” i chokladen, ställ på ett bakplåtspapper
10. Använd en tandpetare eller liknande för att måla ögon och mun.

Hoppas ni haft en toppen halloween 👻

Likes

Comments

Sockerfritt, Glutenfritt

Har gjort en sockerfri och glutenfri variant av Icas tidning buffés cheesecake galette som fanns med i månadens utgåva.

Kakan var enkel att göra och går ganska snabbt, det kräver väldigt lite av dig som bagare men eftersom degen ska vila i kylen tar det lite längre tid. ;)

Du behöver:

Till Smeten:
25g
smör
100g kvarg, vanilj eller naturell
1 ägg
2 dl rismjöl
1 dl havremjöl
3/4 dl stevia sötströ
1 msk fiberhusk



Till fyllningen:
150g Philadelphia light
1 ägg
0,5 dl stevia sötströ
200g hallon eller andra bär

Gör såhär;
1. Blanda ihop smör, kvarg, rismjöl, havremjöl, fiberhusk och sötströ
2. Knåda till en jämn smet
3. Låt vila i kylen ca 30 minuter

4. Kavla eller tryck ut degen på ett bakplåtspapper
5. Vispa ägg, 3 msk stevia sötströ och 150g Philadelphiaost till en jämn smet
6. Bred ut lite mer än hälften av Philadelphia smeten på botten, ca 3 cm från kanten
7. Blanda bären med 2 msk stevia sötströ och häll sedan över smeten
8. Ringla tillslut det som blev över av Philadelphia smeten över bären och vik upp kanterna på degen för att förhindra att fyllningen rinner ut
9. Grädda cheesecaken mitt i ugnen på 200grader i ca 30 minuter

Näringsinnehåll per bit
Kalkylen är räknad på att varje kaka ger 10 bitar

113 Kcal per bit

Fett 4,2g
Kolhydrater 12,7g
Protein 5g

Likes

Comments

Frozen cheesecake med smak av saltkoka, choklad och valnöt

Cheesecaken är bakad på mmsports kasein protein "salted caramel" om man av någon anledning inte vill använda sig av protein så går det bra att utesluta. Dock försvinner kola smaken då. Men ett alternativ kan vara att tillsätta lite vanilj arom. :)

Du behöver
150g kokos
2 äggvitor
2 hela ägg
1,5 dl stevia sötströ
200g Philadelphia valfri fetthalt
2 dl grädde
100g sockerfri choklad
Valnötter
1 dl Body science kasein salted caramel

Gör såhär

Botten
1. Blanda kokosen med 2 st äggvitor
2. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant
3. Grädda i 10 minuter mitt i ugnen på 200 grader

Cheesecake smet
1. Vispa äggvita separat (det ska vara så hårt vispat att du kan vända bunken upp och ned utan att äggvitan ramlar ur)
2. Rör ihop äggula och stevia sötströ
3. Blanda ner Philadelphia i äggulesmeten, rör till en jämn smet

4. Tillsätt kasein och blanda tills alla klumpar är borta
5. Hacka valnötter och choklad och blanda ner i äggulesmeten
6. Vispa grädde "fluffigt" och rör ned för hand i äggulesmeten
7. Rör tillsist försiktigt ned äggvitan se till att smeten blir jämn
8. Häll upp i formen och ställ i frysen ca 4 timmar

  • 81 Readers

Likes

Comments

low calorie, Glutenfritt, Sockerfritt

Äppelmuffins utan tillsatt socker, utan gluten, låg fetthalt och lågkalori

Receptet ger 10 muffins

Du behöver
2 äggvitor
1,5 dl stevia sötströ
1 dl rismjöl
1 dl havremjöl (kan bytas ut mot protein med kanel eller vanilj smak)
150g lätt kvarg
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
1 dl vatten
Kanel
1-2 äpplen beroende på storlek

Gör såhär

1. Ställ ugnen på 175 grader
2. Vispa äggvita och stevia sötströ fluffigt
3. Tillsätt samtliga torra ingredienserna
4. Blanda ner kvargen och tillsätt vattnet, blanda till en jämn smet

5. Hacka äppelbitar och blanda ner i smeten tillsammans med kanel
6. Häll upp smeten i muffinsformar
7. Toppa med äpple, kanel och lite honung
8. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter

Näringsinnehåll per muffins

58 kcal
Fett 0,5g
Protein 2,7g
Kolhydrater 10,4

Likes

Comments

Du behöver

2 ägg
1 dl socker
1,5 dl kakao
1,5 dl rismjöl
1 msk fiberhusk
50g smör
150g sockerfri choklad
1 dl ljummet vatten
1 tsk bakpulver

Gör såhär

1. Ställ ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg och stevia sötströ fluffigt
3. Smält smör, låt svalna
4. Tillsätt samtliga torra ingredienser
5. Smält 100g sockerfri choklad över vattenbad
6. Blanda ner smöret i smeten
7. Tillsätt 1 dl ljummet vatten
8. Blanda ner den smälta chokladen i smeten

9. Bred ut smeten i en ugnssäker form
10. Hacka 50g sockerfri choklad och fördela jämt ovanpå kakan
11. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter
12. Låt svalna och skör sedan upp i fyrkanter

Jag serverade brownien med sockerfri vaniljglass

  • 87 Readers

Likes

Comments

Du behöver:

70g smör (jag använde lätta)
2 ägg
1 dl stevia sötströ
5 droppar stevia vanilj
1,5 dl rismjöl
0,5 dl havremjöl
1 msk fiberhusk
100g mörka chokladdroppar (utan tillsatt socker, finns att köpa på hälsokost)

Gör såhär

1. Rör ihop ägg och stevia sötströ
2. Smält smöret och låt svalna
3. Tillsätt samtliga torra ingredienser till äggblandningen
4. Rör ner smöret i smeten
5. Blanda ner 75% av chokladdropparna i smeten och använd resten för att strö ovanpå
6. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 20 minuter

Servera med sockerfri glass eller grädde :)

  • 105 Readers

Likes

Comments

Glutenfritt, low calorie, Sockerfritt, Proteinrikt

Kladdkaka bakad på protein från mmsports med smak av choklad och apelsin.

Ger 12 bitar


Du behöver:

1 ägg
1 äggvita
1,5 dl sötströ
2 tsk kokosolja
1,5 tsk bakpulver
1 msk pofiber
1 dl (33g) body science Casein choklad apelsin
1 dl kakao
150g kvarg/ yoghurt kvarg
1 dl rismjöl
1 dl vatten
1 apelsin
70g mörk choklad (70% eller mörkare) med smak av apelsin

Gör såhär

1. Ställ ugnen på 175 grader
2. Vispa ägget, äggvitan och stevia sötströ fluffigt
3. Blanda ner samtliga torra ingredienser

4. Tillsätt vatten, kokosolja och kvarg. Blanda till en jämn smet
5. Skär upp apelsinen i två halvor, pressa den ena halvan i smeten, rör om
6. Smörj en form med löstagbar kant
7. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen
i ca 25 minuter

8. Smält chokladen över vattenbad och bred på kakan.
9. Skär upp resten av apelsinen och använd som dekoration

Näringsinnehåll per portion

82 kcal
Kolhydrater 6.6g
Fett 4.2g
Protein 5.2g

Likes

Comments

Glutenfritt, low calorie, Sockerfritt

Du behöver (tio portioner)


4 äggvitor
1 dl stevia sötströ
1,5 dl mandelmjöl
1 msk teffmjöl (kan bytas ut mot rismjöl eller majsstärkelse)
1,5 msk fiberhusk

Fyllning
1,5 dl vispgrädde
100g hallon

Garnering
50g choklad utan tillsatt socker

Gör såhär

1. Ställ ugnen på 175 grader
2. Vispa äggvitorna hårt, om du vänder bunken upp och ned ska äggvitorna vara kvar i bunken
3. Vispa försiktigt ned hälften av sötströt i äggvitan
4. Blanda resterande av de torra ingredienserna i en skål för sig och rör sedan försiktigt ned den i äggvitan
5. Bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper
6. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter

7. Vispa grädde och tina hallon, rör ned hallonen i grädden
8. När marängen är färdig, lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå och vänd på kakan, ta försiktigt av bakplåtspapperet som varit i ugnen

Näringsinnehåll

105 kcal per portion
Kolhydrater 5,5g
Protein 3.3g
Fett 8g

Likes

Comments

Hittade receptet på dom här fantastiska chokladbollscookiesarna på Fridas bakblogg, klicka här för att komma till hennes blogg.

Men jag gjorde om receptet lite och gjorde kakorna gluten- och sockerfria.

Du behöver; för 5 stora kakor

Kakorna
3 äggvitor
1 dl sukrin melis (kan uteslutas)
1/3 dl rismjöl
1/3 dl havremjöl
1,5 dl protinella (sockerfri proteinberikad nötkräm)
1 msk fiberhusk
5 droppar stevia vanilj


Chokladbollsfyllning
1,5 dl stevia sötströ
2,5 dl havregryn
1 dl kakao
0,5 dl kallt starkt kaffe
100g smör (jag tog lätta)

För er som vill ha extra protein tillsätt ca 30g kasein med smak av choklad eller kladdkaka, tillsätt också 1 extra dl vatten.

Gör såhär:

1. Ställ ugnen på 175 grader
2. Vispa äggvita och sukrin melis fluffigt
3. Tillsätt övriga ingredienser till kakorna och blanda ihop snabbt
4. Klicka ut 10 lika stora kakor på två plåtar (kakorna flyter ut en aning medan de gräddas)
5. Grädda kakorna i ugnen i 5-8 minuter
6. Ta ut kakorna och låt svalna på plåten medan du gör chokladbollssmeten

7. Blanda samtliga ingredienser till chokladbollsmeten
8. Bred på chokladbollssmet på en kaka och ta en annan kaka som lock, gör detta med samtliga kakor
9. Doppa kanterna i riven kokos
10. Låt stå i kylen minst 30 minuter före servering

  • 153 Readers

Likes

Comments

Instagram@jjuliastromberg