Header

Du behöver

2 ägg
1 dl socker
1,5 dl kakao
1,5 dl rismjöl
1 msk fiberhusk
50g smör
150g sockerfri choklad
1 dl ljummet vatten
1 tsk bakpulver

Gör såhär

1. Ställ ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg och stevia sötströ fluffigt
3. Smält smör, låt svalna
4. Tillsätt samtliga torra ingredienser
5. Smält 100g sockerfri choklad över vattenbad
6. Blanda ner smöret i smeten
7. Tillsätt 1 dl ljummet vatten
8. Blanda ner den smälta chokladen i smeten

9. Bred ut smeten i en ugnssäker form
10. Hacka 50g sockerfri choklad och fördela jämt ovanpå kakan
11. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter
12. Låt svalna och skör sedan upp i fyrkanter

Jag serverade brownien med sockerfri vaniljglass

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 6 Readers

Likes

Comments

Du behöver:

70g smör (jag använde lätta)
2 ägg
1 dl stevia sötströ
5 droppar stevia vanilj
1,5 dl rismjöl
0,5 dl havremjöl
1 msk fiberhusk
100g mörka chokladdroppar (utan tillsatt socker, finns att köpa på hälsokost)

Gör såhär

1. Rör ihop ägg och stevia sötströ
2. Smält smöret och låt svalna
3. Tillsätt samtliga torra ingredienser till äggblandningen
4. Rör ner smöret i smeten
5. Blanda ner 75% av chokladdropparna i smeten och använd resten för att strö ovanpå
6. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 20 minuter

Servera med sockerfri glass eller grädde :)

  • 21 Readers

Likes

Comments

Glutenfritt, low calorie, Sockerfritt, Proteinrikt

Kladdkaka bakad på protein från mmsports med smak av choklad och apelsin.

Ger 12 bitar


Du behöver:

1 ägg
1 äggvita
1,5 dl sötströ
2 tsk kokosolja
1,5 tsk bakpulver
1 msk pofiber
1 dl (33g) body science Casein choklad apelsin
1 dl kakao
150g kvarg/ yoghurt kvarg
1 dl rismjöl
1 dl vatten
1 apelsin
70g mörk choklad (70% eller mörkare) med smak av apelsin

Gör såhär

1. Ställ ugnen på 175 grader
2. Vispa ägget, äggvitan och stevia sötströ fluffigt
3. Blanda ner samtliga torra ingredienser

4. Tillsätt vatten, kokosolja och kvarg. Blanda till en jämn smet
5. Skär upp apelsinen i två halvor, pressa den ena halvan i smeten, rör om
6. Smörj en form med löstagbar kant
7. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen
i ca 25 minuter

8. Smält chokladen över vattenbad och bred på kakan.
9. Skär upp resten av apelsinen och använd som dekoration

Näringsinnehåll per portion

82 kcal
Kolhydrater 6.6g
Fett 4.2g
Protein 5.2g

Likes

Comments

Glutenfritt, low calorie, Sockerfritt

Du behöver (tio portioner)


4 äggvitor
1 dl stevia sötströ
1,5 dl mandelmjöl
1 msk teffmjöl (kan bytas ut mot rismjöl eller majsstärkelse)
1,5 msk fiberhusk

Fyllning
1,5 dl vispgrädde
100g hallon

Garnering
50g choklad utan tillsatt socker

Gör såhär

1. Ställ ugnen på 175 grader
2. Vispa äggvitorna hårt, om du vänder bunken upp och ned ska äggvitorna vara kvar i bunken
3. Vispa försiktigt ned hälften av sötströt i äggvitan
4. Blanda resterande av de torra ingredienserna i en skål för sig och rör sedan försiktigt ned den i äggvitan
5. Bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper
6. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter

7. Vispa grädde och tina hallon, rör ned hallonen i grädden
8. När marängen är färdig, lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå och vänd på kakan, ta försiktigt av bakplåtspapperet som varit i ugnen

Näringsinnehåll

105 kcal per portion
Kolhydrater 5,5g
Protein 3.3g
Fett 8g

Likes

Comments

Hittade receptet på dom här fantastiska chokladbollscookiesarna på Fridas bakblogg, klicka här för att komma till hennes blogg.

Men jag gjorde om receptet lite och gjorde kakorna gluten- och sockerfria.

Du behöver; för 5 stora kakor

Kakorna
3 äggvitor
1 dl sukrin melis (kan uteslutas)
1/3 dl rismjöl
1/3 dl havremjöl
1,5 dl protinella (sockerfri proteinberikad nötkräm)
1 msk fiberhusk
5 droppar stevia vanilj


Chokladbollsfyllning
1,5 dl stevia sötströ
2,5 dl havregryn
1 dl kakao
0,5 dl kallt starkt kaffe
100g smör (jag tog lätta)

För er som vill ha extra protein tillsätt ca 30g kasein med smak av choklad eller kladdkaka, tillsätt också 1 extra dl vatten.

Gör såhär:

1. Ställ ugnen på 175 grader
2. Vispa äggvita och sukrin melis fluffigt
3. Tillsätt övriga ingredienser till kakorna och blanda ihop snabbt
4. Klicka ut 10 lika stora kakor på två plåtar (kakorna flyter ut en aning medan de gräddas)
5. Grädda kakorna i ugnen i 5-8 minuter
6. Ta ut kakorna och låt svalna på plåten medan du gör chokladbollssmeten

7. Blanda samtliga ingredienser till chokladbollsmeten
8. Bred på chokladbollssmet på en kaka och ta en annan kaka som lock, gör detta med samtliga kakor
9. Doppa kanterna i riven kokos
10. Låt stå i kylen minst 30 minuter före servering

  • 73 Readers

Likes

Comments

Glutenfritt, Sockerfritt

Snickers utan tillsatt socker, perfekt som lördagsgodis ;). Ett fåtal ingredienser och dom går snabbt att göra!

Du behöver (för 15 bitar)
1,5 dl jordnötssmör
60 g kokosflingor
0,5 dl riven kokos
1 msk honung
1 dl havregryn
150g sockerfri choklad

Gör såhär

1. Ställ plattan på medeltemperatur
2. Häll ner honungen och jordnötssmör, rör om tills blandningen blir ljummen
3. Blanda ner kokosflingorna, den rivna kokosen och havregrynen, låt stå på plattan 3-5 minuter
4. Häll upp i en form klädd i bakplåtspapper



5. Ställ in jordnötssmeten i kylen och låt svalna
6. Smält chokladen över vattenbad
7. Ta ut jordnötssmeten ur kylen och bred chokladen över, låt svalna och sedan stelna i kylskåp i 1-2 timmar

8. Ta ut Snickersen och skär upp i bitar, ställ sedan in dom i kylen igen för att chokladen ska stelna helt

Klart! Njut av underbart gott godis utan dåligt samvete :)

Likes

Comments

Sockerfria mandelkakor med smörkräm och protinella fyllning

Till 10 kakor

Du behöver:

Till kakorna
4 st. äggvitor
2 dl sukrin melis
6 dl mandelmjöl

Smörkräm
250g smör (jag använde lätta)
1 äggula
3 dl sukrin melis

Protinella - nutella utan socker och med protein

Gör såhär

1. Vispa äggvitorna hårt
2. Blanda ner mandelmjöl och sukrin melis
3. Forma till platta runda cirklar och lägg ut på en plåt
4. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 15 minuter

Smör kräm
1. Rör ihop äggulan smör och sukrin melis till en jämn smet

Bred på protinella på en kaka och smörkräm på en annan och lägg ihop kakorna.

  • 90 Readers

Likes

Comments

Glutenfritt, low calorie, Sockerfritt

Hallonpaj med crunch överdrag

Du behöver 4 portioner

Botten
2 äggvitor
1 dl stevia sötströ
1 dl rismjöl
1 dl havremjöl
100g vaniljkvarg (utan tillsatt socker)
1 tsk bakpulver
2 tsk kokosolja
1 msk fiberhusk

Fyllning
200g frysta hallon

Smuldegs crunch
75 g smör
1,5 dl Havregryn
0,5 dl havremjöl
0,5 dl stevia sötströ
Honung

Gör såhär
1. Ställ ugnen på 200 grader
2. Vispa äggvita och stevia sötströ
3. Rör ner samtliga torra ingredienser till botten
4. Blanda till sist ned kvargen och kokosoljan
5. Lägg upp i ungståliga formar

5. Knåda smör, stevia sötströ, havregryn och havremjöl till en smulig deg
6. Lägg hallon över bottenlagret
7. Smula över smuldegen
8. Ringla över lite honung för extra krisp
9. Grädda mitt i ugnen i 25-30 min

Näringsinnehåll per portion

223 kcal
Fett 9,5 gram
Protein 11,1
Kolhydrater 29,3

Likes

Comments

Glutenfritt

Frukostbröd gjort på råg, ris, havre, frön och nötter
För 2 stora kakor (räcker till 4 personer)

Du behöver
1,5 dl risenta frögröt
1,5 dl rågflingor
2 msk fiberhusk
1,5 dl rismjöl
100g naturell kvarg
2 dl havremjölk
1,5 tsk bakpulver

Gör såhär:
1. Blanda samtliga ingredienser till en jämn smet
2. Tryck ut två kakor på en bakplåtspapper, toppa med havssalt
3. Grädda i ugnen på 200grader i ca 20 minuter

Likes

Comments

Glutenfritt, Sockerfritt

Glutenfri tårtbotten
Jag gjorde den även laktosfri och sockerfri, men stevia går att byta rakt av till socker och det funkar lika bra att använda vanliga mjölkprodukter.

Du behöver

2 ägg
2 dl rismjöl
1 dl havremjöl
2 dl stevia sötströ
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl havremjölk eller vanlig mjölk
100g naturell laktosfri kvarg
50g smör / 2 msk kokosolja


Gör såhär
1. Starta ugnen till 175 grader
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Tillsätt samtliga torra ingredienser
4. Tillsätt havremjölk och kvarg
5. Smält smör, låt svalna rör till sist ned i smeten
6. Blanda tills smeten är jämn och häll upp en en rund form och grädda i ugnen ca 30 minuter

Förslag på nyttig tårtfyllning

Till det nedersta lagret använde jag mig av en bärmix an jordgubbar, hallon, svarta- och rödavinbär som jag värme och strök över tårtbotten

I mellersta lagret använde jag mig att proteinpudding med smak av vanilj, detta är ett perfekt komplement till vaniljvisp då den ofta är lite tjockare vilket jag tycker gör tårtan ännu krämigare än en vanlig tårta

Uppe på tåren bredde jag grädde som jag hackat sockerfri choklad i.

Jag garnerade tårtan med ett marsipantäcke, recept på min sockerfria marsipan hittar ni
här

Likes

Comments

Instagram@jjuliastromberg