View tracker

Familj, Sockerberoende

Hade ett bakslag som vanligt, jag blir så less på mig själv när det händer.
Jaja, det är bara upp igen och jag tog mig upp i fredags efter torsdagens snedsteg. Jag har klarat mig enligt matplanen både fredag och lördag vilket känns bra. Har en plan för söndag och imorgon kommer jag sätta upp planen för veckan som kommer.

Jag börjar bli en aning orolig för hur julen kommer bli, jag vill vara stenhård och bara äta enligt min planering och jag ska verkligen försöka med det. Ska lägga upp en plan för hur jag ska klara av det och tänka ut risksituationer jag kan tänkas hamna i. Min man tycker det här är jobbigt, att min kost alltid ska få styra vad och hur vi ska göra saker. Jag måste oxå bli så mycket bättre på att stå på mig vad det gäller min kost, stå på mig för att jag väljer mig själv framför min ohälsa.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Lchf, Lowcarb, Sockerberoende , Keto

Har hittat ett grymt recept på fettbomber, alltså i princip bara fett. Det behövs när man kanske fått i sig lite för lite fett under dagen eller om suget/hungern smyger sig på.

Receptet kommer från Ketokokboken
60 gram smör
4 msk kokosolja med eller utan smör är smaksak
4 msk osötad jordnötssmör
2 msk kakao
2 msk sötning (går att utesluta, blir då lite bittrare)

Smält smör och kokosolja. Vispa/rör ner resten av ingredienserna. Häll upp i formar, antingen silikonformar, knäckformar eller mindre muffinsformar. In i frysen.
Hela satsen är 11 g kolhydrater, så hur stora eller små vill du ha dom

På bilden nedan ser du en variant jag testade idag.
Gjorde helt enligt ovan men bytte ut kakaon mot en påse saffran, kan bara säga wowLikes

Comments

View tracker

Familj, Lchf, Lowcarb, Strikt Lchf, Träning

Skrev förra veckan när jag satt på väg till Gävle att allt gick bra och det gjorde det. Väl framme i Gävle blev det några få av steg men dagen efter var jag tillbaka uppe i sadeln som vanligt och har kört på sedan dess.
Väljer att äta det jag vill och räknar inte ett dugg, känns som en befrielse i min hjärna. Jag kan LCHF vid det här laget och vet precis vad jag kan/får äta och vad jag inte får äta, utan att räkna så ligger jag nog inom ramen för strikt lchf de flesta dagarna.
Jag har börjat röra på mig igen och kör på helt alkoholfritt på helgerna vilket resulterar i mycket bättre välmående och det känns fantastiskt.

Jag är för först veckan med på en stegutmaning på instagram, för att peppa mig själv att gå 😀 Igår kväll hade jag äran att kunna ta mig ut själv, utan barnvagn, gick en stadig runda men jäklar vad lite steg det blev i alla fall. Vi räknar alla steg under dagen och jag kom endast upp i drygt 13000 vilket är på tok för lite för att kunna nå toppen av utmaningen.
Måste fundera på vad jag kan göra för att det ska bli fler steg....

Nää, nu vaknade lillbruttan så det är dags att ta tag i en ny dag 😀

God morgon alla

Likes

Comments

Lchf, Sockerberoende

Jo, men nu va det ett tag sen men det går faktiskt väldigt bra just nu, är inne i ett bra flow 😀
Just i skrivande stund sitter jag på bussen för att åka till Gävle på första delen i facklig utb på kontoret på kommunal. Jag brinner för att allt ska gå rätt till, blir ledsen och irriterad när arbetsgivare gör lite som dom vill.
Blev själv erbjuden en fast tjänst där jag nu har ett vikariat men kände att saker inte hade gått rätt till. Innan jag tackade ja frågade jag om dom faktiskt fick göra som dom gjorde och hon förklarade hur dom gjort och tänkt, jag tackade jag! Så från och med 1 februari är jag nu fast på den arbetsplats jag nu har mitt mammavik, vilket känns bra. Jobbar måndag-fredag 8-14.30, alltså bara 75% men för mig räcker det när man har ett barn på 2 år.

Nog om jobbet. Hur går det med kost och diverse annat? Det går jättebra! Har kommit till insikt om varför jag gått upp så mycket det sista halvåret. Det är något som är väldigt privat och jag kommer just för tillfället inte berätta det, men att veta gör att jag kan jobba på det. Jag har ätit enligt min matplan och därför sockerfritt i en vecka nu och jag mår otroligt bra av det, min kropp och huvud mår bra ☺

Likes

Comments

Har bara haft så otroligt mkt på jobbet och hemma. Imorgon sks jag nog kunna få till att slänga iväg ett ordentligt inlägg
Puss och go'natt

Likes

Comments

Familj, Lchf, Sockerberoende

Har kommit till insikt att om jag inte är i ro med mig själv är det svårt att komma dit jag vill både fysiskt och psykiskt. Jag tog ett beslut imorse när jag stod med mitt depp piller att jag ökar dosen med en tablett, det kan ju inte bli värre än det är idag.

Maten idag har varit superbra medan allt annat varit ganska lågt p.g.a. olika anledningar.

Nu blir det tv, sen sängen. Puss

Likes

Comments

Skulle ställt mig på vågen i morse men allt gick i ett och plötsligt hade jag både druckit kaffe och ätit frukost, ähh tar det imorgon istället.
Idag har det gått bra, har hållt mig till min plan men märker att jag äter på tok för lite fett, blir hungrig så fort efter jag ätit.
Till både lunch och middag har jag tagit fram gott kryddsmör ur frysen så nu ska jag ha mättnad igen. Körde mejerifritt förutom till lunchen för då slank det ner keso till maten.
Det blev så jäkla mycket mat idag så jag slipper laga mat imorgon, kycklingwok till både lunch och middag. Whoohoo ibland är det sjukt bra med restfest 😀

Ska nu planera maten för kommande dagar och ja, helst så fritt från mejeri som möjligt.
Nu jäklar kör jag på och inte något eller någon kan stoppa mig 😚

Likes

Comments

Familj, Lchf, Lowcarb, Sockerberoende , Strikt Lchf

Med maten så går det hur bra som helst 😍 men däremot när helgen infinner sig så är det jag tillsammans med många andra som känner att mankan unna sig ett eller ett par glas vin. Från och med imorgon blir det inget på 2 veckor vi, jag och min man är barnlediga då och ska ut därför blir det förhoppningsvis både middag och vin ute. Annars får det vänta till helgen 3-4 december då jag ska på julbord ena dagen och julbord med min man och dotter andra.

Alkohol hämmar vikten så fruktansvärt mkt! Varför associationer man ledighet med vin/alkohol? Känns som att det är så det alltid varit och så det alltid kommer att vara. Som sockerberoende får man försöka lyssna till signalerna och lyssna till sig själv. Vad vill jag...Vill jag göra detta?!

Likes

Comments

Lchf, Lowcarb, Äggfasta , Strikt Lchf

Nu har jag kört äggfasta i 4.5 dagar därefter 2.5 dag strikt lchf och avslutade med äggfasta i ytterligare 3.5 dag. Ställde mig på vågen igår morse och den visade 5 kg minus och det kändes så skönt. Däremot måste jag faktiskt medge att jag känner det inte alls, känner ingen skillnad, men vetskapen känns bra.

Nu påbörjar jag ren lchf som jag gjort tidigare, visst kommer det bli en hel del ägg fortfarande men det är för att det är lätt, gott och billigt 🙄
Kommer rikta in mig på strikt kost men tänker inte räkna på vare sig fett, protein eller kolhydrater. Kommer att gå på känn, efter att ätit lchf så här länge har man ganska stor koll på vad man bör/inte bör äta. Kommer tillåta mig kolhydratssnåla grönsaker men inte i överflöd.

Ska försöka lägga upp lite matplanering för kommande dagar så fort jag satt mig ner och planerat.

Sitter nu på tåget hem från gävle och funderar på vad man ska ha till middag men kommer inte på ett skvatt, kan hända att det blir ägg 😅

Likes

Comments

Familj

Livet är skit...and that's it!

Likes

Comments