De här muffinsen kan du göra om du är allergisk mot ägg eller inte har tillgång till det.


Ingredienser:

2.5 dl socker
50 gram smör
2.5 vetemjöl
1 tesked bakpulver
1 tesked vaniljsocker
4 matskedar kakao
1 kryddmått salt
1.5 dl mjölk


Utförande:

Först ställde jag ugnen på 200 grader. Sedan började jag med att blanda socker och smör poröst tillsammans med en matsked av mjölken i en bunke.
Sedan tog jag en annan bunke och blandade vetemjölet, bakpulvret, vaniljsockret, kakaon och saltet. Sedan tog jag ena smeten och hällde över till den andra smeten. Jag blandade allt sen hällde i resten av mjölken. Sedan är smeten klar och jag kunde lägga i den i formarna. Du kan välja vilka/vilken form du vill. Sedan lämnade jag dom i ugnen i 12-15 minuter. Klart att äta!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ingredienser:

100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt kaffe
kokos/Pärlsocker/strössel


Utförande:

Jag tog först fram alla ingredienser och en stor plastbunke. Sen tog jag helt enkelt alla ingredienser och la i bunken och blandade runt. Man behöver inte göra det någon ordning. Använd helst inte flytande margarin som man har när man steker. Jag gjorde det för vi hade inget annat hemma. Så när jag skulle rulla dem så gick de sönder. Så jag tog hela smeten och formade det till en tårta. Sen tog strössel och la på för lite prydnad.


Vad tyckte vi om resultatet: Det blev gott.

Likes

Comments



Den här glutenfria kakan blir perfekt för den som älskar citron.

Ingredienser:

Citronkaka

150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl glutenfritt mjöl
1/2 msk vaniljsocker
2 krm salt
1/2 citron

Maräng

4 äggvitor
2 1/2 dl socker
1/2 tsk citron

Utförande:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj formen med smör och ströbröd.
Smält smöret.
Rör ihop ägg och socker i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna och blanda i det i smeten tillsammans med smöret.
Riv 1/2 citron och blanda ner det i smeten.
Häll i smeten i formen och sätt in den i ugnen i ungefär 14 minuter.
Medans kakan är i ugnen så gör du marängen. Blanda sockret, äggvitorna och citronen i en bunke. Vispa tills den är fast och smidig.
När kakan är klar, ta ut den och häll över marängen.
Ställ in kakan i ugnen igen och ha inne tills marängen får en brunaktig yta.
Låt kakan svalna.

Vad tycket vi om citronkakan: Även om det inte gick precis som vi tänkt så blev den väldigt god och citronsmakade, ät inte för mycket bara.

Vad kunde vi ha gjort bättre: Vi borde haft inne den i ugnen lite längre.

Likes

Comments

Det här är ett recept på en supergod irakisk cheesecake som är väldigt lätt att göra.

Ingredienser:

50-75 g smör
Ett helt paket digestivekex
2 paket kiri
1 burk Puck cream
1 paket vispgrädde
3 msk vaniljsocker
Jordgubbssylt
En form med löstagbar kant
Elvisp

Utförande:

1. Smula sönder alla digestivekex i lagom stora bitar i en skål.
2. Smält smöret i en kastrull
3. Häll över smöret på kexen och blanda ihop det.
4. Tryck ut kexsröran jämt på botten på formen med den löstagbara kanten.
5. Lägg innehållet från de två paketen av kiri, Puck cream, grädden och vaniljsockret i en bunke och vispa ihop det till en smet med elvispen.
6. Lägg smeten på kexsbottnen och sätt in den i frysen i minst 4 timmar.
7. Innan servering lägger du på ett lager av jordgubbssylten på toppen av kakan.
8. Kakan är färdig att servera! Deckorera gärna med något fint på toppen.

Vad tyckte vi om cheesecaken: Vi tyckte den smakade bra, en i gruppen tyckte den vita fyllningen var lite för salt, men att den annars var bra.

Vad kunde vi ha gjort annorlunda: Något som höll ihop kexbottnen bättre, för den smulade sönder lite. Vi kunde även ha haft den längre i frysen för den var inte helt stel.

Likes

Comments

Detta är ett enkelt och gott recept på hur man kan göra vanliga smördegskex fyllda med nutella.


Ingredienser:

Kex:

200 g smör
1 1/4 dl vatten
1 krm salt
2 1/2 dl strösocker
8 1/2 vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ställ in i kylskåpet minst 3 1/2 timme innan du kavlar ut degen.
Grädda i ugnen i 175 grader.

Nutellakräm:

1 burk Nutella
1 burk Puck cream
Lite mjölk

Utförande:

1. Koka upp socker, smör, vatten och salt på låg värme i en kastrull. Låt det sedan svalna av i minst 20 minuter. Rör om ofta.
2. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och rör sedan ner vätskeblandningen.
3. Blanda ihop allt till en slät deg. Den ska vara lös, men ändå hålla ihop.
4. Plasta in degen i plastfolie och ställ in den i kylskåpet i minst 3 1/2 timme.
5. Sätt ugnen på 175 grader och kavla ut degen till en tunn deg.
6. Gör kakor med en kexstämpel eller skär dem med en kniv eller pepparkaksform.
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i ca 12 minuter.
8. När de är klara i ugnen lägger du dem för att svalna på ett kallt galler.
9. Blanda ihop nutella och Puck cream till en smidig smet.
10. Lägg på ett lagom tjockt lager av nutellakrämen på undersidan av ett kex. Lägg sedan på ett annat kex med undersidan på kexet med nutella, så att det blir dubbelsidigt.



Omdöme/ Värdering: Vi tyckte att de blev lite för hårda för att vi hade de inne i ugnen lite för länge.

Vad tyckte vi om kakorna: Vi tyckte att kakorna blev väldigt goda och att vi lyckades få de någorlunda snygga.

Vad kunde vi ha gjort bättre: Vi kunde ha tänkt på att ha kakorna i kylskåpet innan vi skulle servera dem för att de gick sönder för att nutellan mellan kexen smälte.

Likes

Comments