innan ämnet kring sexuella övergrepp ordentligt kom upp till ytan för ett tag sedan så var detta ett relativt nedtystat ämne som utsatta människor generellt inte pratar högt om. detta är och har alltid varit en nackdel. som kvinna skall man våga tala ut om det man varit med om som inte är okej och inte känns bra, man ska våga prata, våga ställa det mot väggen, man ska våga göra sin röst hörd som kvinna. för det behövs. det behövs att saker kommer fram, upp till ytan.

Att prata om ämnet gör att det blir mer och mer naturligt, unga tjejer och kvinnor kommer allt mer lättare och snabbare att öppna upp sig och våga berätta desto mer vanligt det blir. vi kvinnor måste bli starkare, måste våga tala ut utan att skämmas. felet ligger inte på oss, felet är inte att vi hade för kort kjol eller att vi började flirta. felet ligger på de män som inte kan ta ett nej, oavsett vem som började flirta eller vad man hade på sig.

som kvinna ska man kunna flirta med en man ute på krogen, man ska kunna dansa med honom, man ska kunna pussa honom och man ska kunna gå hem med honom utan att detta betyder att man vill mer. att en kvinna flirtar och dansar och går med en man hem kan självklart uppfattas och menas inbjudande till mer, men det betyder inte det!

vi som kvinnor ska till och med kunna börja ha sex med en man, men! om vi efter fem minuter känner att vi inte vill mer, då är det ett nej, och då slutar man. punkt.

detta ämnet är viktigt att prata om både för kvinnor och mäns del. för att vi kvinnor ska våga prata om det och våga anmäla de män som förtjänar det och för att männen ska lära sig rätt och fel, och lära sig och tolka oss kvinnor då många verkar ha ett litet problem där.

denna nu pågående manifestation är till fördel för oss kvinnor på så sätt att vi nu verkligen börjar öppna upp oss, vi vågar tala ut. vi vågar förändra samhället, för det är det vi just nu håller på med.

men..

vi som kvinnor får inte utnyttja att vi är kvinnor. det är ingen trend att ha blivit utsatt.

ser överallt på internet, i tidningar, på tv etc, där kvinnor talar ut om sina erfarenheter av sexuella övergrepp. bra! för vi ska stå på oss! men helt plötsligt så har nästan alla kvinnor varit utsatta? nu vimlar det om #metoo överallt och kvinnor talar ut.

men sakta i backarna. låt oss alla klargöra en sak.

att en man råkade stöta till ditt bröst i ett flygplan eller när han ska ta sin jacka vid garderoben på krogen är inte ett sexuellt övergrepp. det kanske gjorde ont, blev lite obekvämt men det är inte ett sexuellt övergrepp.

överallt läser jag sådana förklaringar med #metoo och helt ärligt känns det som om många kvinnor utnyttjar situationen och tar på sig någon form av offerkofta. att tala ut om sexuella övergrepp ska inte vara en trend! det är inget man skriver om och hashtagar för att vara med i matchen. att vara utsatt är tragiskt, fruktansvärt och kränkande. att tala ut som det är jobbigt även fast man ska göra det.

att tala ut och tycka synd om sig själv för att en man råkade komma åt bröstet i en jackkö kl 02,03 på krogen i lördagskväll är förnedrande mot det kvinnor som verkligen har blivit utsatta och vågar tala ut.. givetvis ska man tala ut om man känner sig kränkt, om ett beteende från en man inte var okej etc. men snälla kvinnor, dra en gräns. tänk efter. var det verkligen ett sexuellt övergrepp, gjorde han det med ett sexuellt syfte? svar nej. 3 av 10 saker som jag läser så är det uppenbart att det inte säkerligen varit med sexuell avsikt, och jag tycker det är skamligt som kvinna försöka ta åt sig empati och uppmärksamhet av att skriva om sådana uppenbara ''icke sexuellt övergrepp'' berättelser. ATT SKRIVA OM SÅDANA SAKER KAN LEDA TILL ATT DET SOM VERKLIGEN BLIVIT UTSATTA INTE VILL OCH FÅR PLATSEN TILL ATT TALA UT.

det tar fokus från de kvinnorna som verkligen varit utsatta, det gör att män inte vågar fråga oss kvinnor om vi behöver hjälp med jackan med artigt syfte. för att många kvinnor är, helt ärligt, för ''lättkränkta''.

alla män är inte svin och allt män gör är inte med sexuell avsikt.

snälla kvinnor och feminister (inte alla), dra inte gränsen så hårt. var realistiska. se inte det onda i alla män och se inte vad ni vill se i handlingar.

även till alla män: gör inte er själva till offer också, skärp er, ni vet vart gränsen går. det är okej att hjälpa någon med jackan, men det är inte okej att göra någonting mot en kvinnas vilja.

jag har själv varit extremt utsatt av sexuella övergrepp och trakasserier så vet hur tragiskt det är. sexuella anklagelser mot en människa är inget skämt, det är ingen trend att ha blivit utsatt och anklaga någon. sexuellt övergrepp/trakasserier är ett brott och en diskriminering och kränkning mot hela kvinnan. så till de kvinnor som anklagar hej vilt och hatar alla män och tycker att sexuella övergrepp är att en man nuddar en kvinna utan att hon sa ja. sluta överdriv. tänk efter. till alla män som inte kan hålla fingrarna i styr och inte fattar vissa ord, lär er. punkt.

kvinnor

fortsätt våga tala ut, våga anmäl. var starka, var kvinna. stå på dig.

män,

våga vara män, med respekt mot kvinnor.


Likes

Comments