Till och från i många år har jag varit så dålig i min utmattning att jag inte kunnat titta ordentligt på tvn. Yrseln, illamåendet och total okoncentration har gjort det omöjligt. Har jag gjort försök så har det resulterat i att jag inte hängt med i handlingen i tex en film. Tidigare intressen har varit obefintliga. Så nu känns det så himla bra att kunna titta på tv igen. Detta friidrotts VM har jag haft möjlighet att titta på så mycket jag velat och intresset har funnits.Coach Vesteinn var nog lika glad som Daniel själv.

Jag vill inte trilla tillbaka, hoppas jag slipper.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

På folk. Jag har varit med om det flera gånger att folk tar för givet att man kan och vet allt. Så är det faktiskt inte. Det gör mig onödigt nedstämd och sänkt.

för att ni skall förstå så håller jag håller på och små gräver lite på framsidan tar bort gräs och jord..kör iväg det i en skottkärra och tömmer det i början av en dunge.

i detta fall var det en granne som inte ens bor inom kbab som ropar SÅ DÄR FÅR DU INTE GÖRA..DET ÄR INGEN AVSTJÄLPNINGSPLATS!!! nehe tänker jag varför då frågar jag???Jag visste inte det och det är bara lite jord och gräs.DU FÅR INTE MEN DET GÅR BRA OM DU GÅR IGENOM DUNGEN PÅ STIGEN OCH STJÄLPER AV DET DÄR FÖR DET GÖR VI. GÖR INTE OM DET Jag tänker vilka är vi? Jaha ok,Nejdå svarar jag..Men jag förstår fortfarande inte varför och vad skillnaden är :(..Han kunde väll skött det lite bättre?Han kunde väll förklarat och visat? Varit vänlig? Hade jag vetat att jag inte fick göra så så skulle jag ju självklart inte gjort det. Man kan inte veta allt. Så nu har jag grubblat på detta i några timmar och var tvungen att få ur mig det. Ni som läser detta får gärna ge mig anledningar och förklaringar på vad ni tror är orsaken??

Likes

Comments

Den här förbannade sjukdomen, tillståndet eller vad sjutton! förstör mitt liv.Jag pratar om utmattningssyndrom.Den i kombination med stressreaktioner,ångest och depressivitet krossar mig. Jag går runt i en sorts sorg bubbla mest hela tiden. Den tar ifrån mig allt av betydelse. Den gräver i det förflutna,sabbar nuet och leker med min framtid. Det är inte rättvist! Jag har provat olika medicineringar,haft samtalskontakt i flera år. Vad mer kan jag göra? Jag vill bli frisk!

Likes

Comments

Mitt friska jag säger följande:Idag blev jag sedd, lyssnad på och hörd. Men framförallt så kände jag mig förstådd. Han pratade till mig och om mig som om att han känt mig hela livet. Hur sitter jag nu och funderar över? Han var så säker, helt klar med vad som behövdes för att förbättra min livskvalite. han kunde peka ut flera possitiva egenskaper hos mig som person. Han talade sakligt om att det är min hjärna som spelar mig ett spratt, lurar mig när det blir för många intryck, framförallt när jag är överbelastad, stressad och trött mm.

Mitt sjuka jag: Känner stort obehag, jag ville helst krypa ur min kropp och försvinna. Hans sätt att sitta, han kom lite för nära min zon som jag har runt om mig. Känslan av att vilja slå ut armarna stopp! Samtalet blev för privat och utlämnande på väldigt kort tid. Jag ville helst inte svara på hans frågor för tänk om jag säger fel saker, undra vad han gör med informationen han får, varför frågar han? hjälp jag kan inte skydda mig! Och så vandrar tankarna iväg för att leta minnen om tidigare erfarenheter som kan ha väckt detta obehag, jag hittar inga..Bara känslan av ångest.

ett möte med en överläkare på ögonmottagningen


Likes

Comments

Efter att först varit hemma några veckor för utmattning, Fick jag sedan nått konstigt virus som slog sig på hjärnan. ( mina ord och upplevelse) vilket resulterade i yrsel, illamående förvirrad och extremt stimuli känslig. Det kan rent medicinsk ha varit tryck i bihålor, virus i örat eller kristaller som hamnat fel..eller något annat. Men men hur som så resulterade det till att jag slutade antidepp medicinera. Från att lätt sova 12 timnar i sträck till detta..nu sitter jag vaken sedan halv sex och kan inte somna om..Somna på kvällarna/ nätterna har även det försvårats vilket resulterar enligt mig i för lite sömn, för mycket tid på fel tid och ingen ork. Såhär vill jag inte heller ha det!
Fina påskliljor från my garden :)

Likes

Comments

idag var första gången på flera år som jag fick ett sug på att utföra usk-uppgifter, såromläggningar, blodsocker tagningar å sånt :) det får man se som positivt. Vissa dagar riktigt kliar det i fingrarna och jag vill så mycket och göra massor, medans vissa dagar går jag mest runt och lallar med huvudet fullt av tjut och myror. Det är lugnt det får lov att vara så.
min fina tjej älskar snön :)

  • 248 Readers

Likes

Comments

Så behövs det en miljö runtikring som är strukturerad och förutsägbar. Det tar tid att få iordning. Kan man skruva ihjäl sig? de senaste timmarna har jag spenderat sittandes på golvet. byggt ihop underskåp,pall,tvättkorgar.mm.Jag gillar ikeas praktiska lösningar på mycket, det svåra är att få det till att passa i hemmet och dess mått. Jag är långt ifrån färdig, den stora frågan är nog om jag någonsin kommer bli det?


  • 292 Readers

Likes

Comments

den är inge rolig. Jag gör verkligen mitt bästa med att hålla ihop, inte ta åt mig, inte vara så känslig..jag ligger hela tiden på gränsen av vad jag förmår, det är inte svårt att känna sig dålig med tanke på att jag endast jobbar max 15 timmar i veckan. Det är sorgligt men sant jag klarar inte mer. Vem har bestämt att jag inte skall ha rätt att arbeta som alla andra? Vem bestämde att sno min arbetsförmåga och lämna mig som en annan människa? Varför skall jag hela tiden behöva gå runt och känna ett behov av att förklara mig, försvara mig. Jag vill kunna jobba mer men jag kan inte.
Nu måste jag sova en stund så att jag orkar baka lussebullar med min dotter moa senare idag.
  • 331 Readers

Likes

Comments

När jag tidigare i veckan vaknade mitt i natten, såg jag att mitt täcke gav i från sig olika färgade sken, jag drog och slog med handen på täckets sken. mumlade titta det blixtrar! mm visst hör jag från andra sidan sängen..lägg dig och somna om.Dagen efter funderar jag såklart om det bara var mitt huvud som spökade, för hur kan ett täcke blixtra? Nog för att det är ett kedjetäcke men endå. Natten därpå hände dock samma sak mitt i natten blixtrade det till så pass att jag fick mig en stöt, denna gång såg mannen bredvid mig i sängen skenet och blixten tur var väll det.
Inatt vill jag ha blixtfri sömn tack!
  • 367 Readers

Likes

Comments

Att agera värdinna för dotterns 9års partaj..Tjejjer i grupp är jobbiga. De är högljudda,fnittriga listan kan göras ganska lång, det bara är så. Jag är helt slut, tröttheten känns kan jag lova. Imagen,hjärtat pumpar och kroppen dras till det mörka sovrummets sköna stillsamma vrå. Självklart är det värt det, men nu behöver jag vila :)

Likes

Comments

743371_2013225122615941x980