Älskade barn
vi hoppas du har det bra där inne!

Som vi tok längtar efter dig där inne..
Vår lilla sprattel gubbe 😊

❤️ 50 dagar kvar ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min plan sedan ca två månader var att kolla en DAFL match här i Helsingborg. Mitt Helsingborg Saints skulle möta Odense Lions och på kvällen tycker jag det är näst intill tvång att besöka en mysig brasa.. Eftersom vi inte gjort det på flera år kände jag att i år är det ett måste!

Så min plan var först match sen brasa på kvällen och kanske något gott grillat och mys med mannen min där i mellan..

Men nej, två dagar innan blir man bort bjuden och jag kan märka att mannen tyckte det var en mycket trevlig idé!

Jag som är gravid i vecka 32+4 kunde redan på Valborgs morgonen känna hur en inner stress smög på mig. Jag mår fortsatt illa pga graviditeten och kräks och jag kan märka att det blir värre när jag får press/stress i vardagen.

Mannen min for till jobb och jag mådde så dåligt att jag gick i säng. Vid 12 gick jag upp och åt lunch insåg att jag aldrig skulle klara ett så stressigt Chema så jag fick skita i att träffa mina vänner på footyn 😔
Jag åt lunch satt i gång en maskin tvätt, kräktes och gick och la mig igen!
Så vid 16:30 åkte vi till svärföräldrar.
Jo då det var väl trevligt men måste erkänna att jag inte kan säga "NEJ" varför ska mina planer spolieras bara för att någon "glömt" att det var Valborg denna helgen?
Nu dröjer det till nästa år innan det är footy match mellan Saints och Lions i Helsingborg..

Men men vi var sociala och vid 20 fick det vara bra och vi lämnade svärföräldrarna, svägerskan och hennes man.

Äntligen skulle jag få fira Vaborg (på riktigt)

Kanske är det jag som är märklig men jag älskar Valborg.
Ja jag älskar Valborg som Valborg är oftast!!
Ja faktiskt även när det är lite kallt, rått och till och med när det regnar.

Det är så underbart att höra sorlet av människor vid brasan, gada barn som springer runt och leker, korv och marshmallows grillning över öppen eld, rökdoften, glada människor och pricken över i et naturligtvis BÅLET!

Säger det bara. I Loving it!

Jag hoppas att bålet i Gantofta återuppstår 30/4 i 2017 för då kan vi gå där ner men bålet i Vallåkra är precis lika underbart. Men då måste vi ta bilen. Men avgörande blir vilket dagis vår son skrivs in på 😊

Likes

Comments

Så var vi entligen hemma igen. Lämnade hemmet vid 13 för veterinärbesök och undersökning av Singo. Vi var lite tidiga så fick komma in tidigare hade tid 13:40 men kom in 13:20. Allt gick bra med undersökning och 15:50 lämnade vi och körde hemåt. Men lyckan var kortvarig 16:05 var vi tillbaka och Singo var näst intill apatisk. Uppvaket efter att blivit sövd till röntgen av höfter och ryggslut gick bra men att på det åka bil blev för mycket och hon blev så dålig...

Efter att ha fått en spruta mot illamående och legat stilla och vilat i ett mörkt svalt rum i ca 75 minuter insåg vi att hon inte kommer bli bättre de närmsta timmarna så hon fick åka hem och vila sig i form.

Är hon fortfarande dåsig, stora pupiller eller på annat set påverkad idag skulle jag höra av mig. Men hon verkar ha hämtat sig bra.
Skulle problemet kvarstå skulle jag kontakta veterinären för vidare instruktioner.

Vi konstaterade att jag inte skulle kunna köra hem samtidigt som jag skulle hålla koll på Singo.
Så fick ringa efter någon som kunde köra, någon som kunde köra min bil från veterinären och hem medan jag höll koll på Singo i baksätet. Bara den lilla gå turen från veterinären och ut till bilen satt igång en ny illamående våg på Singo men veterinären sa det var ok. Hon skulle troligen slappna av bättre hemma i sin egen miljö än hos dem.

Jag hade ringt svärmor och svärfar som snälla som de är kom och löste situationen så ytterligare 75minuter senare var vi hemma. STORT TACK till Ulla och Stig som kom och hjälpte mig. Stig som var snäll att köra min bil hem och Ulla som hämtade sin man hemma hos oss. Jag vågar lova att detta var en av de värsta bilturer jag varit med om men hem kom vi 18:30 trampade vi in i hallen efter fem timmar hos veterimären..


Behöver jag skriva att vi idag konstaterat att en sövning av Singo i framtiden bara görs i absoluta nödfall framöver....

Likes

Comments

Äntligen är fallet Saga avslutat!

Efter nästan 60timmar kunde vi avslutat fallet Saga på rymmen..
Fan en stängd fälla med en styck Saga i vid 22:20 i går kväll.
Lyckades stänga in henne i uterummet på eftermiddagen. Där inne stod fällan så nu i kväll åkte hon fast.
Aningen stressad, hungrig och nerkyld luktade hon nu runt här hemma.
Hon fick bli i fällan i ca 30 minuter för att lugna ner sig lite. Har varit jobbiga 58 timmar för henne med sol, störtregn, minusgrader och snö.. Hon kunde definitivt haft nättre väder på sin utflykt!

Storebror Sixten är en känslig pojk och efter första nosningen på lillasyster släppte nog de mesta. Inom 30 sekunder kräktes han upp sin kvällsmat..
Tänk att djuren kan påverkas så olika i olika situationer..

Vi har fem katter. Saga snart 4år som var på rymmen.

Sen har vi Samira som blir 16år i juli hon sov sig igenom allt samman. Ibland är det bra att vara gammal.

Singo som blir 11år i början av juni. Hon är mer intresserad av vad som föregår i min mage (gravid i vecka 33) dessutom är där något fel på hennes bakparti hon ska till veterinären idag efter lunch.

Sangria min lilla skyddsling blev 10år i mars. Hon blir rädd/orolig för allt som inte ingår i den normala vardagen så hon har varit väldigt stilla sista dagarna och när Saga kom tillbaka och luktade konstigt brast det helt. Hon satt i ett hörn av vårt sovrum och såg mest rädd ut så hon fick tillbringa natten på min huvudkudde. Sängen är normalt förbjudet område nattetid.

Sixten har gått och kallat/skriker efter lillasyster, sen Saga försvann.
De har sista 4åren varit ifrån varandra som mest i 10timmar. De har överlevt helvetet tillsammans. Bott i misär och var vanvårdade, misshandlade och skygga/skräckslagna när de hamnade hos oss 11/11 2013. Det visade sig att jag var jourhem fyra på knappa tre månader. Deras trygghet är hos varandra. Jag och sambon gjorde vad vi kunde för att få dem tama, känns tillit för oss människor och få dem friska och krya. Efter 9månader varav noll respons från kattorganisationen de kom from på tre månader beslutade vi att behålla de båda för att de skulle få den vård och hjälp de behövde.

Som ni nog förstår står de varandra väldigt nära. Så jag var inte förvånad av Sixtens skrikande och letande. Däremot blev jag lite tagen på sängen att han blev som ett plåster på mig, han skulle helst vara uppe i min famn hela tiden. Fram till husse kom hem.. Han är storfavorit och där har jag ingen chans 😊

Jag blev också lite chockad av reaktionen när Saga väl återfunnits. Att fällan vi använde luktade konstigt och var farlig i Sixtens ögon kan jag förstå.
Men reaktionen efter att han väl luktat på lillasyster och insett att det faktiskt var hon skulle bli så kraftig kunde jag inte föreställa mig.
Han vände sig från henne och vi hör ett konstigt läte från hans mage. Jag utbrister var det Sixten och min sambo säger kräks han?
Vet ej sa jag och sprang ut i hallen men då hade Sixten redan tagit sig upp på övervåningen. Jag följde klart efter och där ovanför trappen har han kräkts upp hela sin kvällsmåltid och sen gått och gömt sig.
Det blev helt enkelt för mycket för detta genomgode katthjärta. Alla känslor av oro och spänningar han känt sista dygnen blev för mycket för magen.. Så får köpa lite id-kattmat från veterinären när jag ändån ska dit idag.

Nåväl Saga är inne och verkar hel så nu blir det bara gamla vanliga förebyggande behandlingar men de brukar de få sommartid eftersom Singo går i sele i trädgården så här års. Så i morgon blir det att köpa maskmedel till dem alla fem och så blir det Frontline som vanligt.

Hoppas på goda besked angående Singo i eftermiddag. Så håll gärna en tumme mellan 13-15 det känns som vi behöver det!

Sen hoppas jag på lugna veckor fram till födseln. Det vore skönt och jag tror att pågen där inne skulle må bra av mindre oro från mamma!

Likes

Comments

Och ni vet ingenting för jag har inte uppdaterat er...
Det måste bli ändring på det nu 😊

2015 var ett magiskt år!!

Allt "typ" gick min väg

Smakprov som jag kommer berätta om med tiden är:
• specialistens dom angående min axels framtid
• fotboll i IK Wormo
• mitt stora beslut, folk trodde jag blivit galen
• Aussie Rules
• Nordic Challange
• Landslagsdebut för Norge
• Match debut i Aussie Rules, borta mot Odense Lionesses i maj
• 6/6 Svenska Kuppen med Helsingborg Saints herrar, Fy fan vad kul det var. Men oj vad blå jag var
• 8/6 kom svaret jag drömt om i en dryg månad, jag var en av de lyckliga 15 spelare som skulle representera Sweden Ravens i Euro Cup i Umag/Kroatien 10 Oktober så coolt..
Så lagom till tiden då sommaruppehållet brukar köra igång på fotbollen skruvade jag upp tempot detta år.
• augusti kom och min semester kom, Frankrike med platser som Biarritz, Anglet, Mimizan Plage, La Rochelle, Montrichard, Paris mfl. Kort sagt en helt vanlig roadtrip i Frankrike med min underbara man och vår VW-buss som vi kallar Reimo (efter företaget som gjort inredningen)
• dagen efter hemkomsten från semester bar det av mot Malmö, efter bilhaveri och byte av bil kom jag fram lagom till matchen skulle starta 😳 dagen till ära spelade jag för Odense Lionesses. Matchen gick inget vidare tycker jag själv.
• samma dag på eftermiddagen bröt förkylningen från helvetet ut och resultatet blev bihåleinflammation i ca sju veckor 😔
• dålig uppladdning till Euro Cup pga sjukdom
• 8/10 flyger vi till Pula
• 8/10 anländer vi till vårt Hostel i Fazana
• 9/10 besökte vi Rovinj innan vi fortsatte upp till Umag
10/10 spelades Euro Cup och the crepemaker kom till
11/10 for vi hem och Jag,  Julia, Elin och Anna hade lyckan att checka in i gaten efter den stängt... Hur nu det ens var möjligt 😉
• 21/10 velade jag och gjorde upp en deal med mig själv, efter midnatt bröt jag dealen
22/10 kom chocken och jag släppte bomben efter veterinärbesöket på kvällen
• 15/11 RUL
• 2/12 vredens och panikens dag
• 4/12 brast det
• 17/12 var jag beredd att ge upp
• 19/12 Sixten biter sig i läppen och får en varböld, mycket opassande tidsmässigt
• 20/12 blev dagen då december månads stress och press släppte
• 20-28/12 julsemester i Zakopané, Polen 🎅
• 27/12 8mil på 3timmar 😁
• 28/12 Berlin, koppla eller inte koppla 😉
• 30/12 jag ringer min bm,

Här är lite kort vad som kommer löpande! Händelserikt år det där 2015 😊

Likes

Comments

​( 7 Januari 2015 )

Denna dagen var en bra dag

Jag var på Teres Hospital i Köpenhamn och där fick jag samma svar som av min svenske läkare. Skillnaden är att i Köpenhamn anser de att axeln inte kan gå sönder mer än den har gjort. Dvs att jag får lov att spela fotboll som målvakt utan att det bör påverka min axel

:-)

Så nu mina vänner blir det comback till seriepremiären om jag får som jag vill.

Lite träning först bara, formen e liksom inte just här just nu!  

Likes

Comments

​HJÄLP!

Det händer så mycket nu förtiden!

Antar att jag får skriva för er efter hand!

Jag har

- ordnat med Saga och Sixtens vaccination

- varit på privatsjukhuset på parken i Kbh

- börjat stå på mål igen, dvs fotbollen

- skaffat medlemskap i 24seven

- brutit kontakten med mina föräldrar​

- infört sammarbete med en med PT

- spelat min första inneturneringen "futsal" sedan hösten 2010

- varit iväg på "Roadtrip i ett vintervitt Europa" (England, Frankrike, Belgien, Holland, Tyskland, Danmark)

och så var det det där jävla jobbet..

Likes

Comments

Måndag morgon...

"GÄSP"

Måndag morgon och klockan ringer återigen.

Det var tungt redan innan jul, men ingenting emot hur jobbigt det är nu!

Ska till läkaren på Parkens privatsjukhus i Köpenhamn den 7 januari så hoppas på goda nyheter då!

Blir det tummen upp så ska jag försöka få in lite fotboll i livet igen och då syftar jag inte på någon sådan där sandlådeverksamhets fotboll som det lag jag var dum nog att gå till inför säsongen 2014. Snacka sned steg!!

Nästa vecka ska det där gymkortet som jag snackade om sedan i december också införskaffas. Detta ser jag fram emot.

Ska jag vara ärlig så behövs det mer nu än någonsin... Kan säga att jag blivit lite rund i jul 😜

Nu blir det jobb, jobb och åter jobb fram till början av april.. 

Likes

Comments