Ja da var det oss igjen, lenge siden sist folkens! Vi gutta har jo hørt litt av hvert når det gjelder kallenavn for snus, så vi ville gjerne dele noen av de tre mest brukte kallenavnene vi har hørt og en liten forklaring bak navnet.

Schni:

Jeg kan ikke si at Schni er det mest brukte ordet for snus. Har nesten aldri hørt noen si det utenom noen enkelte personer på skolen min i Hønefoss. Første gangen jeg hørte Schni var i førsteklasse på videregående hvor jeg spurte en av kompisene mine om en snus og svaret jeg fikk var «ja, bare ta deg en schni du». Fra den dag er det vel Schni jeg har brukt mest.

Snæss:

Snæss er veldig mye brukt og velkjent kallenavn på snus. Opprinnelsen er ukjent, men ordet snæss er en naturlig utvikling av ordnet snus. Ordet er enklere og raskere å si enn snus, og ungdommen er glad i slang, noe som gjør at ordet ble raskt adoptert av mange. Jeg vil påstå at snæss er det mest brukte kallenavnet på snus.

Prell:

Så var det over til et synonym som blir brukt flittig av veldig mange snusere. Jeg tenker da selvfølgelig på ordet «prell». Prell har blitt brukt så lenge jeg kan huske, og det var faktisk et av de første synonymene for snus jeg ble introdusert for i mine første dager som snuser. Det er uklart hvor mye «prell» blir brukt på landsbasis, men jeg har fått inntrykk av at det oppstod litt ute i distriktet, og da spesielt blant bønder og rånere. Når Kjell Remi ruller opp i 240’n på Statoil på en god og gavmild dag, så kan det fort skje at han sier til Geir Roger: «skarre værra en prell?» Prell er lett å si og det er et av de litt grovere synonymene for det snille ordet «snus».

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Det er sikkert mange som tenker at de som snuser har en veldig enkel hverdag når det kommer til å huske boksen sin og at hvis man er tom så er det bare å kjøpe en ny boks. Men, etter å ha sniet i godt over 4 år nå, kan jeg love dere at det virkelig ikke er så enkelt som det. Så, Jeg vil gjerne dele noen irriterende situasjoner som jeg har opplevd og mest sannsynligvis mange andre også.

Feil Boks

Det å huske å ta med snusboksen er i seg selv veldig enkelt, men det å huske den riktige boksen kan vise seg i enkelte tilfeller, være vanskeligere enn du tror. F.eks. hvis du har dårlig tid til skolen eller må rekke bussen og du skal hente boksen din i en skuff hvor alle boksene er helt like, er det fort gjort å ta en tom boks istedenfor den som faktisk har snus i seg. Så nå sitter du på bussen eller har kommet fram til skolen din og tar boksen din fra jakke eller bukselommen din, åpner den og prøver å ta ut en snus. Men det går jo ikke fordi du har jo selvfølgelig klart å ta feil boks. Men det tar jo selvfølgelig litt tid før du merker at du har tatt feil boks mens du prøver for harde livet å få tak i en snus, så når du først bestemmer deg for å åpne boksen helt og merker at du har vært dum nok til å klare å ta feil boks, er bare så utrolig irriterende og du blir bare oppgitt og sur på deg selv. Dette har skjedd flere ganger med meg og det er like plagsomt hver eneste gang.

En snus igjen

Den følelsen du får når du ser at du bare har en snus igjen er like overraskende hver eneste gang og du blir aldri vant til det. Så nå begynner du å lure på hvordan du klart å snuse hele boksen så fort og «jeg kjøpte jo boksen for 2 dager siden» har jeg sagt til meg selv flere ganger. Du tror jo aldri det kommer til å skje at boksen blir tom så fort men, det skjer jo fortsatt. Og nå som du har en tom boks må du komme deg gjennom bryderiet av å bruke enda mer penger på en ny boks og du lover deg selv at du skal være mer forsiktig denne gangen. Men det er man jo selvfølgelig ikke så etter to til tre dager skjer det samme igjen og du blir like overrasket og du drar ned til butikken og kjøper deg en ny boks. Dette er en ond sirkel du ikke kommer deg ut av, med mindre du bestemmer deg for å slutte.

Kort avvist

Dette er både irriterende og kleint. Etter å ha snust ferdig den andre boksen din, skraper du opp motivasjon til å endelig komme deg ut av huset og til butikken for å kjøpe en ny boks. Du sier til personen som står i kassen hvilken snus du vil ha og gjør deg klar til å betale. Du setter kortet inn i kortautomaten og taster koden din. Men det du får opp på skjermen er ikke, godkjent men du får avvist, i stor skrift. Så tenker du jo at det må bare være en feil så da prøver du igjen, og den samme beskjeden kommer opp. Dette hater jeg, du står jo bare der og lurer på hvordan dette kunne skje deg og man har egentlig ikke noe særlig god unnskyldning heller. Man ender jo bare opp med å si «jeg kommer tilbake etterpå» men du vet jo selv, at du ikke kommer til å komme tilbake etterpå.

Dette er bare noen få av mange andre irriterende situasjoner, men hvis jeg skulle skrevet alle hadde jeg nok aldri blitt ferdig;)

Håper dere likte innlegget og kommenter gjerne hvis du har opplevd noe lignende selv eller om du har noen spørsmål.

Ha en fin søndag!

Vi snæsses

-Thomas

Likes

Comments

Som alle andre nykommere i bloggverden, har vi tenkt å introdusere oss, og la leserne våre bli bedre kjent med oss, gutta bak Snusguiden. Bloggen har vært i planlegging i nesten et halvt år nå, og ble endelig startet, som et prosjekt i faget medie- og informasjonskunnskap. Les videre for å bli bedre kjent med oss.


Hva heter du?

Maciej Ostrowski, men du kan kalle meg for onge maki ;-)

Hva snæsser du helst?

For tiden har jeg sansen for G.3 EXTRA STRONG SLIM PORTION. De lange, men tynne slimporsjonene sitter diskret i overleppen, og den sterke smaken, med hint av lær og te er vanskelig å gå lei. Styrken er også perfekt for meg, da G.3’en fra den sorte og røde boksen alltid gir meg et godt kick da jeg trenger det.

Hvilken sni liker du minst?

Skruf fresh slim white er snien jeg liker minst. «Fresh»-smaken får brekkerefleksene mine i gang, og lukten er langt ifra tolerabel. Dessuten har ikke snusen noe særlig styrke i seg, og smaken som kommer med renningen er motbydelig.

Hva gjør du på fritiden?

På fritiden liker jeg å enten være sosial med gutta, eller chille max hjemme i sengen med en liten lauk i overleppa, og noe godt i glasset.

Favorittsang for tiden?

Må nok bli «Red Opps» av 21 Savage, føler meg litt mer gangster enn ellers av den.

Hva synes du om folk som ikke snuser?

Det er deres valg, akkurat som at det er mitt valg å snie, så jeg trenger ikke å bli trakassert av den grunn.

Ditt kallenavn for snus?

Liker å bruke snæss i litt mer formelle sammenheng, lauk ellers.

Hva heter jeg?

Mitt Navn er Thomas von Hafenbrädl, eller Hoffas eller hva enn du vil kalle meg.

Hva snæsser du helst?

Må si at G3 er en del av livet mitt, så blir G3 svart slim porsjon

Hvilken sin liker du minst?

Jeg har egentlig ikke noen snus jeg liker minst, alt funker som regel men den jeg liker minst er Epok. Har aldri skjønt meg på folk som snuser denne snusen.

Hva gjør du på fritiden?

Jeg trener noen ganger men utenom det er jeg med kompiser eller så chillern jeg med litt serier (med en fin, god, isklad sni)

Favorittsang for tiden?

Må si jeg digger Taylor Swift og sangen hennes Blank Space. Kan den utenat.

Hva syntes jeg om folk som ikke snuser?

Det er deres valg i å ikke snuse, og det har jeg respekt for, men jeg digger ikke tryhard snæssere.

Ditt kallenavn for snus?

Enkelt og greit, sni.


Hva heter du?

Jeg heter Kaspar, men mine boys kaller meg bare Kas eller Madakaspar.

Hva snæsser du helst?

Nå har det seg sånn at jeg ikke snæsser, men hørt at brun shni fra både General og Lab-serien er det som gjelder.

Hvilken schi liker du minst? De feite posene i Skruf Xtra Stark White er nok ikke på ønskelista til noen andre enn Aslak Tovsrud sin.

Hva gjør du på fritiden?

Fritiden min består for det meste av skole, pumping, festing og wiener for en tier.

Favorittsang for tiden?

Favorittsangen min for tiden må vel være Nightcrawler av Travis Scott, Swae Lee og Chief Keef. Den passer bra til både vors, party og nach.

Hva synes du om de som ikke snuser?

Folk som ikke snuser er sterke personer sånn som meg J

Hva er kallenavnet ditt for snus?

Enkelt og greit så kaller jeg det bare for schni.Vi håper at du likte innlegget, og at du vil følge oss gjennom våre snæss-eventyr.

Vi snæsses!

Likes

Comments