Nu är det snart vår och det måste väl ändå betyda slut för bacillerna?! Största barnet har inte varit på förskolan sedan den yngsta föddes i december just pga smittorna. De stora barnen har varandra och leker med varandra hela tiden. Det skiljer bara 1.5 år mellan dem så den lilla, som snart är tre, växer snabbt ikapp fyraåringen.

De längtar till förskolan nu så vi hoppas att det ska vara ett bättre sjukdomsläge under första veckan i april. 

Jag kan inte alls förstå hur föräldrar med nyfödda kan med att lämna storasyskon till förskola. Det irriterar mig att de inte har den minstas behov för ögonen. Vår fyraåring har ett kontaktnät vi värnar om och vi ser till att kompisarna kan träffas på fritiden. Sedan krävs det en hel del stimulans från oss vuxna. Vi isolerar oss inte utan är på biblioteket, badhuset, far- och morföräldrarna, besöker olika lekplatser osv.  Så våra dagar är ganska sysselsatta.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag är idag 34 år och lever tillsammans med min man sedan 7 år tillbaka. Vi har tillsammans tre barn i åldrarna 4 år, 2 år och minstingen på 3 månader. Vi bor i en villa i en av Sveriges största städer. 

Vi har varit föräldralediga konstant i snart 4 år, antingen jag eller mannen, och kommer vara det i ytterligare 2.5 år till. Vi känner att vi vill vara hemma med barnen tills de närmar sig tre års åldern och då blir det några år när man har tre barn. 

Yrkeslivet står lite på paus för både mig och mannen men vi hade lagt ganska mycket energi på det innan barnen kom så vi känner oss ganska nöjda där vi är idag. 

Till att börja med kommer  jag vara anonym då detta med att skriva officiellt känns lite skrämmande. Det kanske ändras på sikt. 

Likes

Comments

Ja precis som rubriken beskriver så är detta mitt första blogginlägg. Jag har under längre tid följt ett antal bloggar och vissa bloggar besöker jag ofta. Steget att börja skriva själv här vuxit fram. Jag har under lång tid varit föräldraledig (med avbrott för jobb periodvis) och saknaden av att bara vara mig själv har vuxit fram.


Jag är idag mamma till tre barn. De kom i snabb takt under fyra års tid. Jag fascineras ofta över vilken förvandling jag genomgått från tiden innan barn och hur jag tänker idag. På den tiden man bara tänkte på sig själv och sitt självförverkligande. Idag står jag sist i kön vad gäller att få mina behov tillgodosedda. Framför mig står tripp, trapp och trull. Jag här inget emot det, tvärt om, skulle vara mycket fundersam om det vore på något annat sätt.

Jag älskat livet som förälder men kommer på sikt behöva lägga energi på att hitta tillbaka till mig själv igen. Där kommer behovet att skriva in. Jag funderar och analyserar mycket för mig själv och ibland behöver det komma ut inbillar jag mig.

På återseende!

Likes

Comments