Idag tänkte jag ge er ett värdefullt tips, iallafall om man verkligen bryr sig om sina favorit jeans. För om ni klagar efter detta så får ni skylla er själva. Detta är såklart inget jag har hittat på utan som ni säkert vet praktiserar jag i butiken Bik Bok där jag har fått lära mig detta. Men för att återgå till tipset, gör följande:

* Tvätta dem max 3 gånger per år

* Häng ut på vädring för att döda bakterierna

* Dom ska alltid vara ut & in när det är dags för att tvätta.

* Tvättas i 30 grader utan sköljmedel.

Hoppas ni lärt er något och om ni är intresserade av fler tips i framtiden så är det bara att kommentera.
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hitta en bild. Tycker den beskriver lite hur det kan se ut eller vad säger ni?


Likes

Comments

Just nu känner vi väl att bloggen inte innehåller den kvalitén som vi vill. Och nej detta är inget inlägg om att " Nu ska vi sluta blogga", absolut inte. Men vi hoppas att ni förstår att vi har mer att ge men kanske inte just nu. Selina har för närvarande ingen dator som funkar vilket betyder att det blir sämre kvalité från endast mobilen än om hon använt sig av en dator. Nathalie har super mycket att göra på praktiken och är väldigt trött när hon kommer hem så därav få inlägg.

Hoppas ni förstår och vi lovar att göra vårt bästa ändå! PUSS!!
Likes

Comments

Idag tänkte jag ge er ett värdefullt tips, iallafall om man verkligen bryr sig om sina favorit jeans. För om ni klagar efter detta så får ni skylla er själva. Detta är såklart inget jag har hittat på utan som ni säkert vet praktiserar jag i butiken Bik Bok där jag har fått lära mig detta. Men för att återgå till tipset, gör följande:
* Tvätta max 3-4ggr per år.
* När du använt dom häng ut jeansen för vädring istället, det dödad bakterierna.
* När du tvättar så tvätta jeansen i 30 grader utan sköljmedel.
* Tvätta alltid jeansen ut och in för att bevara färgen!

Hoppas ni lärt er något och om ni är intresserade av fler tips i framtiden så är det bara att kommentera.
Likes

Comments

5 hästar blev tränade idag i ösregn. Tänkte ge en kortfattad beskrivning hur det gick!

Ruth - 10 varv på rundbanan + 2 varv på slingan. Var lite seg idag så får hoppas det går bättre för pappa när han kör henne imorgon!

Photo - 5 varv på rundbanan + 8 intervaller. Tillskillnad från Ruth var han helt tokig. Bådar gott inför super snabbjobbet på söndag. Håller alla tummar och tår för att han ska vara startklar.

Nektar - 7 varv på rundbanan. Kändes bra efter en längre vila med pga av okänd skada. Ska joggas veckan ut så får vi se sen hur det blir till nästa vecka.

Majesty - 5 varv på rundbanan + 3 varv på slingan. Kändes överladdad då det är första gången han körs sedan starten och veterinär besöket. Ska nog börja gå lite lättare jobb igen i slutet av nästa vecka.

Babu - 10 varv på rundbanan + 2 varv på slingan. Fin som vanligt. Skönt att hon börjar förstå vad det går ut på min lilla buse!


Inlägget om tävligen kommer imorgon istället då jag är väldigt trött just nu!


Likes

Comments

Idag var det dags för Nathalies årliga rakning! Som ni ser var det en hel del som lämna hennes kropp. Efter denna lilla bortgång av hår är hon numera 7,3kg lättare - vilken lättnad 🙈🙊😂


Likes

Comments

Min underbara lilla ponny vann!!! Mer om det samt bilder kommer imorgon! Här bjussar jag på vinsten i videoformat!Likes

Comments

Tänkte att det kunde vara intressant för er att läsa hur jag förbereder mig på bästa sätt inför en tävling (ponnytrav). Kanske kan vara inspiration för andra som också tävlar.

1. Först av allt är det viktigaste - att anmäla till själva tävlingar, blir ju lagom svårt annars att tävla.

2. Nu väntar jag snällt på att startlistorna ska komma så jag får se om hästen kom med samt spår och vilka hästar som ska deltaga.

3. Jag kör alltid (med Mycella) ett raskare men lätt intervallpass 2 dagar innan start. Det gör jag för att få henne mer på hugget samt att se vad dagsformen är.

Nu kommer vi till den delen som jag gör samma dag om det är kvällstrav vilket det är denna gången får kanske ta och berätta en annan gång hur jag gör när det är dagstrav om detta var intressant.

4. Hästarna får mat tidigt och därefter får de gå ut i hagen. Under tiden går jag in och får i mig en ordentlig mängd mat och massor av dryck för att ha energi till kvällens lopp. Det är mycket viktigare än man tror, men med mer energi ju bättre fokus. Efter det fixar jag sakerna jag ska använda under kvällen.

5. Fodrar lunchen ute i god tid så det inte blir för tajt mellan lunchen och eftermiddagsmaten.

6. Tar in hästen 2 timmar innan avfärd. Duschar direkt av den och sätter den i skrittmaskinen mellan en kvart- 1 timme beroende på vilken häst det är.

7. Efter skrittmaskinen är det eftermiddagsmat som står på schemat. Jag ger det i god tid så att maten har smällt när det väl är dags.

8. Time to make the horse shine like a diamond.
- Börja med att borsta noggrant och kratsa hovarna.
- Spruta på en hel del pälsglans så det bara lyser om hästen.
- Fläta pannluggen samt en liten del av manen.
- Linda svansen.
- Pensla på lite glans på hovarna.
- Linda benen.
- Sätt på täcke efter väder.

och sen in i boxen tills det är dags för avfärd.

9. Är på tävlingsplatsen ca. 2timmar före start. Det första jag gör är att lasta ur, fixa vatten i boxen, linda av, hämta ut vojlock och blåsa alkotest.

10. Ca. 1 timme före start så värmer jag upp hästen. Hur jag värmer upp den är väldigt individuellt, men det ska kännas bra.

11. Kommer in selar av låter hästen dricka, kissa mm innan sakerna åker på igen för då är det dags för tävlingen!Likes

Comments