Yiho! Jag gjorde det!! Men det blev lite extra promenad. Två små promenader på jobbet, en till jobbet å sedan en på kvällen med grabben. Jag kan tänka mig jag kanske klarar det annars med promenad till å från jobbet å på rast å lunch. Kanske. Eller en liiiten extra sväng på vägen hem... Det är planen.

Idag fick jag skjuts hem då regnet öste ner.
Tacksam då jag såklart inte tänkt på att packa med ett paraply.

Sedan hade jag tur att efter middagen så hade regnet slutat upp, så sambon nattade lillan å jag å stora grabben tog en promenad runt om i köpingen. Han på sin sparkcykel å jag med fötterna då. Haha.

En bit hemifrån trodde jag att jag fick en elchock! hahhaha. Grabben började skratta så som jag tjoade till. Fitbit:n vibrerade till i hela armbandet, men innan jag insåg att det var just det! HaHa. Började vifta med armen då jag trodde det var nått helt annat. Men då såg jag fyrverkerier på displayen å 10 000 steg var nått! Yay me!

Nu har jag plockat av mig den å tagit en dusch å ska nu mysa ner mig bredvid min älskade nöjd å glad resten av kvällen! Tipp topp! Förutom en übersvullen fot efter två bromsbett i helgen. Ser INTE bra ut. Varm å svullen. Smörjt in med lite Aco Alcogel å hoppas det ska ge med sig!

Trevlig kväll till er alla!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag fick fitbit:n hänga med på armen. Vilket namn egentligen! Haha. Målet idag nu då är att nå upp i 10 000 steg. 2166 steg blev det till jobbet idag med några små krokar. Å i skrivandets stund 2357 steg.

​Ska faktiskt bli spännande å se hur få steg man samlar ihop på detta stillasittande jobb. Ska dock försöka ta promenader på mina 15minutersraster för att få några extra steg samtlat till banken innan jag slutar för dagen, för desto mer är det ju då att gå när man slutat. Måste se om det går att få till en dagsrutin där 10 000 steg är simpelt!

På väg. Mål 1 - 10 000 steg om dagen.

Likes

Comments

Min sambo har länge tjatat efter syltkakor. Å jag hade aldrig gjort några, därför har det inte blivit av att jag gjort några. Men i kväll fick jag ett infall att testa å göra snittar med hallonsylt. Å det blev riktigt lyckat. Smakade mums. Å sambon är nöjd!

Detta blev receptet i slutändan:

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk sirap
1 msk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst och vispa sedan ner sirap och vaniljsocker. Blanda sedan ner vetemjöl och bakpulver i smeten. Arbeta med händerna till en deg .

Baka ut tre avlånga rullar å platta till med gaffel.
Gör en liten ränna i mitten av dem å ringla där i hallonsylt. Jag gjorde egen på frysta hallon å lite vaniljsocker.

Grädda i ugnen i ca 10 min.

Snitta när de svalnat en liten aning.

När de har svalnat helt ringlar du över sockerglasyr gjord på:

2 dl florsocker & 1,5 msk vatten

Låt stelna. Njuuut!

Likes

Comments

Nog med undanflykter om att ta bilen till jobbet. Det är alldeles för nära för att rättfärdiga det! Jag har ben. Jag är inte gjord av socker. Å nå fan behöver jag promenaden!
Så i morse tog jag tag i saken å gick till jobbet, å naturligtvis blir det oxå en promenad hem. Nu jäklar. Från att ha tränat flera gånger i veckan innan jag började jobba i mars, så rör jag mig ju knappt nu efter mammaledigheten. Det är hemskt. Å ett så pass stillasittande jobb ger inte många steg per dag.

Så. Mål 1.
- Nå 10 000 steg om dagen. Om det fattas steg efter dagsjobbet och promenaden till från så får du fan ut å ta en promenad med barnen eller då de somnat! Punkt slut. Nu måste det ske nått. I can do it ... again!!!

Med mig på dessa promenader ska jag ha min Fitbit som räknar alla steg om dagen. Perfekt sätt att logga stegen då jag inte har mobilen med mig om dagarna alls.​

Pepp? Hur tränar ni? Bra tips å komma igång igen? Snacks att ta till som mellanmål om dagarna? Proteinrikt!

Likes

Comments

Apropå gårdagens inlägg om tankarna kring barnen och om olyckan skulle vara framme och man inte längre finns där för dem så hamnade jag på en artikel igår där de hade intervjuat Malin Berghagen och hennes ord tog jag direkt till hjärtat.

"Man kan inte säga att ens barn är det viktigaste i hela livet, och sen trycka i sig massa skräpmat och inte träna. Då ljuger man."

Jag skäms. Jag vet att jag inte alls fokuserat min hälsa sedan dottern föddes. En period var jag riktigt taggad, jag åt LCHF och tränade var å varannan dag. Tappade några trivselkilon å mådde gott. Sedan blev jag gravid igen och lät det bli en ursäkt att inte fokusera på träningen å hälsan. Graviditeten slutade i ett missfall å där kom tröstätandet igen. Så nu har jag ju ytterligare ett par kilon å kuta runt med. Men nu är det nog. Vi längtar som fan efter ett till litet mirakel, å jag måste fram tills dess verkligen fokusera på min hälsa! Ut å kuta!! Å sluta stoppa munnen full med skit när barnen lagt sig.

Punkt slut. Over and out.

Likes

Comments

En vecka kvar, 5 arbetsdagar, sedan går jag på min efterlängtade lilla semester. Har ju varit mammaledig å därför inte tjänat in allt för många dagar semester för detta år. Men tillsammans med några föräldradagar blir det ändå 3 veckors ledighet med familjen! LOVE IT!

Men nu till dagens ämne. Tips på barnsemestergöromål i Hälsingland eller i krokarna. Någon som har några tips? Vi kommer nog tillbringa ett par dagar på stranden kan jag tro, om vi nu får finväder igen. Sedan blir det nog ett par dagar ute hos mor å far ute i paradiset vid Svartsjön i Stråsjö.

Men vi vill ha tips på vad man kan tänkas hitta på mer.

Buspalatset kommer att besökas nån av de regniga dagarna som jag räknar med att vi kommer att få, kanske även badhuset i Sandviken då vi har släkt där i krokarna.

Men ja mer, hit me!

Likes

Comments

​Foto: Linda-Pauline.

I går kväll kände jag en känsla jag inte känt på länge. Jag behövde skriva av mig. Få ut mina känslor i skrift. Det som startade denna känsla var en händelse som skedde här i min lilla köping för några år sedan. En ung Mamma rycktes ifrån sina barn och familj. En mamma som älskade sina barn, precis som jag, som helt plötsligt inte längre fanns hos dem.

Tårarna rann från min kind, händelsen slog mig verkligen hårt. Jag kunde relatera på ett sätt jag aldrig kunnat gjort utan all min livserfarenhet och min kärlek till mina barn. Tankarna började snurra. Tänk om. Tänk om det hade varit jag. Tänk om mina barn och min sambo hade blivit lämnade ensamma så plötsligt. Hur hade allt löst sig då, rent praktiskt. Hur skulle det fungera med min son som bor hos oss men är periodvis hos sin far. Skulle han då få flytta till sin far på heltid och inte ha någon koppling till min sambo (som är som en far för min son).

Denna mammas familj startade en grupp på Facebook där de tar emot bidrag till barnen från dem som vill via bank eller swish. Barnen blev bjudna på en resa till Kolmården av Kolmården själva, de är nu ute på en resa söder ut i landet för att göra något minnesvärt för barnen. Jag hörde kommentarer som att de utnyttjar läget för att samla in pengar. Själv tänker jag som så att jag skulle vara överlycklig om någon gjorde just detta för mina barn om jag skulle ryckas i från dem. Att de kunde få hjälp att tänka på annat i den svåra stund som skulle infinna sig om deras mamma skulle ryckas ifrån dem.

Hur har ni gjort, har ni förberett för framtiden? Har ni skrivit brev till barnen? Skrivit testamente? Gjort något för er familj om olyckan skulle vara framme? Hur tänker ni?

Detta blev ett tungt inlägg. Men just i detta nu är det just dessa tankar som fyller mitt sinne. Tänk om. Det är så otroligt mycket död omkring oss. Jag har av egen vilja valt att inte läsa nyheter på diverse nyhetssidor, jag väljer bort allt elände som finns i världen just nu. Ska skriva mer om detta val i senare inlägg.

Hur som helst, välkommen till min blogg där jag kommer ventilera det jag för stunder känner för. Det kommer vara en hel del vardagsinlägg, tankar om skola, jobb, livet. Du kommer säkert få läsa ett och annat inlägg om längtan efter ett syskon till mina två små solstrålar. Och när den dagen kommer att vi blir välsignade med ytterligare ett liv i familjen kommer bloggen säkert handla mycket om både graviditet och småbarnsliv.

Ännu en gång välkommen.

Likes

Comments