Header
View tracker

Efter en vecka med mycket jobb och häng i lägenheten så har man blivit så himla rastlös. För att bota dagens rastlöshet så gick jag en liten promenad längs Seine och sen in mot Palais Royal. Har aldrig varit där så tänkte att det var på tiden att man tog en titt. Lite besviken, dock tror jag att parken är mycket finare när det är lite löv på träden.

Imorgon börjar nästsista skolveckan. Bara tanken av att sitta bakom en skolbänk i två timmar imorgon får mig att se rött. Min lärare är varken särskilt pedagogisk eller gör undervisningen särskilt rolig så man verkligen lider genom lektionerna. Någon franska vill man ju ändå komma hem med så får kämpa mig igenom de lektioner jag har kvar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Lördagen har spenderats med Victoria och Julia. Vi började dagen på Buvette för frukost, hade inget hemma så mat var ett måste på agendan. Efter frukosten mötte vi upp Ditte för att gå till julmarknaden i Svenska kyrkan som var hur mysig som helst. Så himla kul att få höra svenska som ombytte!

Ikväll blir det lugn hemma kväll och städning av lägenheten. Hörs senare!

Likes

Comments

View tracker

Denna dag har minst sagt varit kaotisk och full rulle. Har jobbat sedan 11 då jag hämtade Lillan från skolan. Barnen här i Paris slutar alltid 11 på onsdagar, jag brukar dock inte behöva hämta henne då hennes farmor brukar ta henne på onsdagar. Idag var dock farmorn bortrest så då fick jag ta hela dagen.

Efter lunch blev det lek och en mindre nap, följt av bad i en pool i Neuilly Sur Seine och sedan var vi tvungna att stressa därifrån till läkaren som skulle ta ut hennes stygn. Efter doktorn var det tillbaka in i taxin för att åka hem och fixa middag till henne. Pheew! Stress hit och stress dit. Är helt slut nu!

Inte sådär jätte intressant kanske men kände att jag var tvungen att uppdatera lite haha.

Hörs senare!

Likes

Comments

Längtar så mycket till att ha min egna lägenhet som man får inreda helt själv. Finns inget som jag tycker är så fint som när alla rummen är vita, desto vitare desto bättre. Vissa kanske kallar det sterilt, jag tänker mer stilrent. Dessutom lättare att göra stilleben, ha tavlor i alla möjliga färger samt få in färg i rummet på andra sätt.

Likes

Comments

När man är riktigt uttråkad så kan man inte låta bli att kolla runt lite för att se vad man önskar sig till jul.

För mig är familjetid och mat (<333) det absolut viktigaste med julen, men kul är det ju alltid med julklappar hehe.

Jag är dock en sådan som gillar att ge julklappar mer än att få, av den anledningen brukar jag och min syster alltid gå lite overboard när vi ska köpa saker till varandra då vi är lika på den fronten. Men det är ju en kul grej! Finns ingen som är roligare att skämma bort än ens syster.

Likes

Comments

Idag är det 100 dagar sedan jag lämnade mitt fina vita radhus i den lilla, tysta förorten för stora, kaotiska, högljudda Paris. För 100 dagar sedan tog man steget ur comfort zonen för att få se något nytt, med hopp om att få lära sig mer om sig själv och vad man vill i livet.

Dessa 100 dagar har inte varit som jag trodde att det skulle vara. Det har varit mycket tårar, ensamhet och längtan. Har dock lärt mig så otroligt mycket under dessa dagar, så det skulle vara fel att säga att jag ångrar att jag åkte. Paris har lärt mig saker som jag aldrig hade lärt mig någonannanstans, och för det är jag denna stad förevigt tacksam.


Tiden har gått så otroligt fort, och nu kommer tiden fram till hemflytten gå ännu snabbare. Innan jag vet ordet av det så kommer jag vakna i min säng i det lilla vita radhuset och allt kommer vara som att jag aldrig flyttade.

Likes

Comments

Påggrund av snöns frånvaro så känns denna stad inte så julig helt ärligt, dock så har fler och fler ställen börjat julpyntats vilket är så mysigt. Har dock märkt att det där med julpynt inte alls är så stor grej här som i Sverige, här ser man inga stjärnor, adventsstakar i alla fönster eller ljusslingor på balkonger. Är det ett svenskt påhitt kanske? Hmm dagens fundering.

Likes

Comments

Förlåt för tunn uppdatering de senaste två veckorna. Har varit på riktigt dåligt humör de senaste veckorna vilket har lett till att man typ låst in sig i lägenheten.
Igår så pratade jag dock med min värdmamma och en så tung sten har äntligen lyfts från mina axlar, så känns så mycket bättre nu!

Var ute på promenad runt Marais idag med Filippa. Vi gick även förbi julmarknaden vid Champs Elysee som var helt galen! Så mycket mat, så mycket saker och SÅÅ mycket folk!! Vi gick runt där ett tag och bara njöt av julkänslan i luften, drack lite glögg och bara pratade om allt. Kommer känns så konstigt när hon flyttar hem om 18 dagar, då kommer man inte ha någon som man kan spontanhänga med längre vilket är jätte trist.

Om 27 dagar är man själv hemma, åh som man längtar!!

Likes

Comments

Idag är det 23e november vilket betyder att det är exakt en månad tills jag sitter på ett plan hem till Stockholm.

Längtar efter familjen, vännerna och älskadeälskade Stockholm så jag spricker!

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw