Jag blir så arg. Jag blir så arg på män som tar sig friheten av skriva ut saker som detta på internet. Önskar att jag kunde låsa in dessa killar på SCÄ för en vecka för att visa hur kommentarer som dessa kan påverka tjejer.

Finns ingen som har rätt att säga hur mycket tjejer borde väga, eller säga att en vikt är mer attraherande än en annan. Vikt är bara en siffra. Dessa killar förstår uppenbarligen inte att man kan ha alla möjliga kroppsformer och ändå väga samma sak. Att säga att man borde "dra en strandgräns vid 60 kg" är ju bara ren idioti.

Om det är att man som kille känner att man föredrar en viss storlek så fine, men då tycker jag fan att man får hålla det för sig själv. Alla är attraherade av olika drag men det tycker jag faktiskt att man håller för sig själv, eller åtminstone inte skriver det på sättet som de gjorde.

Idioter. Spyr spyr spyr.

Rant over.

Likes

Comments

Saknar just nu Paris så mycket att det nästan värker i min kropp. Saknar värmen, solen, promenader längs Seine på helgerna, Le Marais och mina fina Paris-tjejer såklart!. För evigt min favorit stad <3


Det var helt rätt val för mig att flytta hem, ångrar det inte för en sekund, men ibland kan man undra hur det hade varit om jag hade valt att stanna...

Likes

Comments

Jag har alltid varit en person som har haft svårt att uttrycka det jag verkligen känner muntligt. I skolan var alltid det muntliga min styrka men när det kommer till känslor som ångest och saker som jag inte vågar yttra för andra så har skriften alltid varit min tillflykt.

I alla lägen som ångesten dyker upp så åker mobilen direkt upp för att bara få ut allt. Oftast så glömmer jag dagen efter bort att jag ens har texterna i mobilen, men sen så dyker dessa texter upp från ingenstans

Idag hittade jag tex. En text som jag skrev i April när jag precis hade skickat in de sista papperna till au pair agenturen. Det är så konstigt att detta endast är 8 månader sedan, ändå så känner jag nästan inte ens igen mig själv. Den rädda och lilla Sofie som skrev detta finns inte mer. Hon försvann någonstans i Paris och förändrades av ensamheten, tårarna och det långa avståndet till tryggheten. Så mycket som man kände under de där 4 månaderna. Kommer dock alltid vara tacksam för tiden jag fick i Paris, det var den tiden som mig till den jag är idag,


"Magen vrider och vänder sig, hjärnan rabblar upp alla anledningar till varför jag inte ska göra det, men nu är det iallafall gjort.

Papprena är nu inskickade. Är nog den applikanten som skickat in sina papper snabbast av alla. Det är ju en typisk Sofie sak att göra saker väldigt förhastat utan vidare eftertanke men denna gång har jag tänkt över detta minst 1000 gånger, men anledningen till att man stressat så mycket är för att om jag tänker mer så kommer jag ångra mig.

Har aldrig varit så rädd för att göra något som detta. Kan komma på 1000 anledningar till att inte åka, tex. Nära och kära, Stockholm, jobb etc. Känner att detta är det dummaste någonsin. Det att jag lämnar allt så drastiskt utan någon som helst vetskap om det kommer finnas kvar när jag kommer hem. Frågan som kanske ställs nu är, varför åker jag? Ja du..jag känner att även fast det står så mycket på spel så har jag inget att förlora. Jag känner att mitt liv är så meningslöst som det är just nu, så om det ska vara meningslöst så kan det iallafall vara i paris. Jag kan förlora så mycket men ingen kommer ens sakna mig, så varför klänger jag mig kvar?

Och så är det ju det att man förmodligen kommer hata sig själv ännu mer om man inte gör det. Ånger är väl starkare än ångesten att man gjorde det, eller? Vi får väl se"

Likes

Comments

Hej, jag lever!
Som nämnt i titeln så har denna vecka varit minst sagt kaotisk. I måndags fortsatte man provjobba på butiken på Birger Jarlsgatan, på tisdag fick jag dock sms på morgonen att tjejen jag hade ersatt ville ha tillbaka sitt jobb så tjänsten var inte längre ledig. Jobbade en sista dag men sen var det tillbaka till square one som arbetslös...

Tack och lov så hade jag tidigare haft kontakt med ett företag så dagen efter ( i onsdags) så började jag på Sellpy. Har nu jobbat första veckan som heltidare och kan säga att jag nu är helt död. Kroppen är lite ovan att lämna huset 06.20 varje morgon och komma hem runt 18.30.

Men jobbet går bra och man trivs hittills så man överlever!

I torsdags så var det äntligen dags att utnyttja min julklapp från Michelle. Sushi och Leon på kägelbanan stod på schemat, och så bra det var! Mindblown! Hade glömt hur mycket jag älskar att gå på konserter.

Kom hem runt 12 vilket inte var optimalt då man skulle upp 04.30 dagen efter. Kom dock upp, begav mig till jobbet och överlevde passet (kaffe<333). Stannade kvar för lite aw, drog dock hem väldigt tidigt pga. sömnbristen.

Denna vecka har man verkligen fått känna på hur våren kommer vara, mycket jobb, plugg och sömnbrist. Kommer därför inte att blogga särskilt mycket mer. Kanske fliker in då och då när jag behöver skriva av mig eller om jag får frågor ang. Paris. Livet känns inte särskilt intressant och tiden finns inte till att blogga mer än så.

Om ni har frågor om Paris, au pairande eller något annat så kommer jag tillbaka och svarar, men tills dess: au pair bloggen out.

Likes

Comments

En grej som inte är så kul när man bor i Paris är det att det mesta är stängt på söndagar. Majoriteten av alla affärer (inkluderat mataffärer) är stängda. Om man är där över en weekend så kan man hitta några butiker öppna på Rue Rivoli.

Om man inte vill ta sig till ett fullt Rue Rivoli så finns det ju annat man kan sysselsätta sig med.

St. Germain de Pres - Det är alltid trevligt att ta en promenad runt St. Germain på söndagarna. Otroligt fotovänligt område men en massa trevliga uteserveringar. Dock får man räkna med att tränga sig fram lite då området är extremt populärt på helgerna.

Montmartre - Extremt fotovänligt och mysigt område. Bästa stället att kolla på solnedgångarna också!

Louvren - Extremt mycket turister men så fint!

Versaille - kan definitivt rekommendera att man tar RER:n ut till Versailles. Trädgården är så otroligt vacker (så länge vädret är bra hehe) och slottet är ett måste att se! Om man är under 25 och är EU medborgare så är inträdet gratis, hur bra? Dock gäller samma sak här som på alla museum i Paris på söndagar, var förbered på att tacklass med en massa andra turister.

Seine - En promenad längs Seine sitter aldrig fel!

Palais Garnier - Som ett litet Versailles mitt i stan! Så om du vill fota fina salar men inte orkar åka ut till Versailles så är detta ett tips.

Alla parker! - Finns en grej som det inte råder brist på i Paris och det är parker. Mina favoriter är Jardin de Luxembourg, Parc Monceau och Tuileries.

Foundation Louis Vuitton - Museumet kanske inte är mitt absoluta favorit museum men byggnaden är helt klart värt att besök!

Likes

Comments

Jobbdagen igår var tuff så idag har man bara tagit det lugnt. Sa farväl till Elsa som drar till andra sidan jorden imorgon, åt middag och sen begav jag mig in mot stan.

Mötte upp några gamla vänner från gymnasiet som man inte har träffat sedan studenten vilket var super kul. Bra val av aktivitet måste jag säga då skridskor må vara bland det roligaste jag vet. Så skönt att få åka av sig lite! Har inte åkt sedan Paris så det var behövt.

Likes

Comments

Jag lever!
Som tidigare nämnt så provjobbade jag i tisdags på en affär på Birger Jarlsgatan. Det var otroligt stressigt i tisdags då det är högsäsong pga.mellandagsrean. Gick (eller rättare sagt sprang) non stop i 8 timmar, gissa om man hade träningsvärk dagen efter? Fötterna värkte och benen likaså. Jobbpasset var dock otroligt kul så värken tänker man inte på så mycket. Ska tillbaka imorgon och provjobba igen, hoppas hoppas hoppas att man får jobbet!

Igår så tog jag det väldigt lugnt. Åkte bara in till stan för att göra lite ärenden. Idag så ska jag tillbaka till körskolan, försök nr 2 hehe. Har inte tagit lektioner på två år så det ska bli kul.

Hörs senare!

Likes

Comments

Här kommer del två i Paris guiden! Finns så otroligt många bra restauranger i Paris. Inte konstigt då fransmän är ganska kända för deras matlagning. Enda problemet med restauranger i Paris är att det kan bli löjligt dyrt med en middag ute, därför kan denna guide bli lite kortare eftersom restaurang besök inte hände så ofta som man kanske hade önskat.

Miss Ko - Detta ställe är ganska så välkänt i staden så att boka bord innan rekommenderas! Otroligt god sushi och jätte trevlig atmosfär.

Café Parisienne - Detta ställe skrev jag om i brunch guiden men dem serverar även middag. Deras hamburgare och clubs är riktigt goda! Synd bara att restaurangen i sig kanske inte är den finaste.

Cojean - Jätte bra lunchställe om man gillar nyttig och fräsch mat. Finns lite överallt runtom Paris! Vegetarianer och veganer behöver inte oroa sig för det finns verkligen något för alla här. Står markeringar vid alla produkter som visar om det är veganskt, vegetarianskt, glutenfritt osv.

California Cantine - Helt klart Paris bästa burgare! Otrolig lugn restaurang runt 11-12 tiden då fransmännen lunch börjar ganska sent. Vid 13 och framåt så kan det dock vara svårt att få plats.

Chez Le Libanais- Om man vill käka middag längs Seine så rekommenderar jag att man går förbi Chez Le Libanais och tar en av deras wraps to go. Helt klart det bästa man kan göra en varm lördagskväll! Vad kan slå middag vid Seine vid solnedgång?

Likes

Comments

Är äntligen i sängen efter världens hetsigaste dag. Började dagen på jobbintervju där jag blev bokad för arbetsprover redan imorgon!! Så himla kul! Efter den lyckade arbetsintervjun så begav jag mig mot mammas jobb för att käka lunch med henne. Efter lunchen väntade ännu en arbetsintervju som också gick bra. Ska bli spännande att se vad det blir, så nervös!

Träff med Jonna stod näst på tur. Som man har saknat henne! Vi satt och pratade ett bra tag innan jag skulle vidare för att äta middag med Anna.

Att denna fillelur, mitt lilla lyckopiller och min "studentvårs-sambo", ska dra till Lund, hjärtat går i tusen bitar. Vad ska man göra utan henne? Så typiskt att alla ens vänner drar nu precis när man själv har kommit hem. Är ju dock glad att alla får göra allt det roliga som dem ska. Tack och lov att man har några kvar här i stan iallafall.

Imorgon väntar som sagt arbetsprov och avskedsmiddag med Lella och Elsa.

Hörs senare!

Likes

Comments

≈LÖRDAG≈

De senaste dagarna har endast bestått av träning och jobbansökningar i mängder. Majoriteten av dagarna har startats på BECORE aka. mitt nya favoritställe. Har kört några till megaformer pass och testat på barre vilket var sjukt kul.

Kvällarna har spenderats framför datorn med en hög av jobbansökningar. Har skrivit så många personliga brev de senaste veckorna att min hjärna ger upp bara jag försöker att börja på ett nytt. Jag har alltid haft otroligt lätt att få jobb och har inte riktigt förstått vad folk har menat när dem har sagt att det råder brist på jobb för unga och att det är svårt att få jobb. Naiv som jag var tänkte jag att de människor som säger så nog bara har sökt fel jobb. Nu när jag har kommit hem så har man varit tvungen att inse faktum, de hade rätt. Tror nog att jag är uppe i 40-50 jobbansökningar just nu och endast 2 företag har ringt tillbaka.

Tror dock (HOPPAS) att jobb kommer att komma snart! Har två intervjuer på måndag, varav en är mitt absoluta drömjobb då jag skulle få använda både engelska och svenska på jobbet. Har saknat att få prata engelska dagligen och att få skriva på det sättet som man gjorde när man gick engelska. Förhoppningsvis går allt bra på måndag, håll tummarna för mig!

Bloggen står still lite då och då pga. innehållsbrist men jag lovar att när livet väl kickar igång igen så ska jag skriva mer. Tydligen så vill mina vänner i Paris höra om Stockholms livet så får väl fortsätta för deras skull haha.


Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw