View tracker

Ja fy vad lång uppdatering det här egentligen behöver bli. Flera månader sen förra livstecknet. Mycket har hänt sen förra blogginlägget.
Sebastian har fyllt hela 6 år och därmed börjat förskoleklass. Hua så hemskt när liten verkligen visar sig börjar bli stor.

I början av augusti var jag och mamma på vår resa till England. Det var så mäktigt. Jag fick se vita klipporna i Dover, William Shakespears grav och födelsehus. Ja till och med den säng han faktiskt föddes i. Vi träffade så många trevliga människor att jag gärna åker på bussresa igen. Det var härligt att få vara med bara mamma. ❤️

Sen till det stora som händer i livet just nu. Efter 14 års jobbsökande orkade jag inte längre. Jag fick använda mig av det gamla talesättet och bli "min egen lyckas smed". Så från och med nu är jag egenföretagare.

Registreringen är klar, finansiering kirrad, mina listor blir kortare och kortare och beställningar är gjorda. Om några veckor hoppas jag att allt är fixat och klart och verksamheten kan kicka igång.

Jag lovar att all info kommer komma upp här.

Det känns helt fantastiskt och nu ska jag bara se till att verksamheten blir lönsam. Snart har jag vänt på sista kronorna för allra sista gången.

Nu kör vi!!

Jo förresten. Vi har ju firat 2-årig bröllopsdag också. Erik fick köttfärssås och spagetti av mig i present och jag fick nässpray av honom. Det var en bra dag ☺️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 37 readers

Likes

Comments

View tracker

Banken är ta mig faan det segaste organ i världshistorien. Jag förstår ju att dom också har semester precis som alla andra. Men nog är det väl så att två veckors väntetid på ett samtal som fortfarande inte ägt rum är lite väl lång tid?

I rimlighetens namn borde det ändå vara så att dom vill värna om sina kunder så de stannar kvar eller är jag helt ute och cyklar där?

Jaja på måndag blir det att höra av sig till någon annan bank och se vad dom kan erbjuda. Längre väntetider eller kanske rentav ett möte.

Suck.

#iblandvilljagbaralägganer #orkarinte

  • 13 readers

Likes

Comments

View tracker

Ja verkligheten tar en i sitt grepp ibland och då hinner man inte riktigt med allt man vill.

Nu i veckan har det varit födelsedagskalas för Isolde, (i söndags men ändå) hon har fyllt år, vi har haft gäster för att fira henne mitt i veckan, det har varit födelsedagsfirande för mormor och ja, allt sånt där annat man måste hinna med.

Sommaren är en intensiv tid i den här familjen. Det är födelsedagskalas på födelsedagskalas under hela juli och augusti.

Jag tycker att det är jätteroligt med kalas så tro inget annat.

Maten och träningen har fått stå åt sidan lite grann. Jag äter fortfarande bra dom flesta dagar men räkna points har jag inte gjort nu på en vecka. Så nu är det dags att köra hårt igen. Jag har 3 veckor på mig innan jag åker på semester och lite till vill jag nog tappa.

Annars är livet som vanligt. Stressigt ibland och står still ibland. När det står still njuter jag. Framöver blir det mycket jobb och slit. Men det tar vi en annan dag.

  • 45 readers

Likes

Comments

Häromdan köpte vi en tavla till köket, en planeringstavla som en whiteboard. Där står alla veckans dagar och så är det flera olika kolumner.

Där har vi planerat in den här veckan i detalj. Jag ska försöka få vårt liv lite mer strukturerat.

Planera in aktiviteter, träning och mat en vecka i taget.
Fylla i arbetstider och tider på dagis och fritids. Vilka dagar sen som Sebastian ska ha med sig matsäck till skolan, såna saker. (Är man halvt dement kan det behövas)
Så redan den här första veckan planerade jag in lite olika aktiviteter. Igår var vi på sommarkafé i kyrkan och barnen var superduktiga på promenaden både dit och hem.

Idag blev det en lite längre bit då vi tog promenaden ända till flygvapenmuseet. Tänk att jag nog inte varit där sen jag vet inte ens när. Det måste vara 15 år sen. Minst.

Vi hade jätteroligt. Även fast Isolde inte kunde vara still på ett ställe mer än 2 minuter. Det fanns ju så mycket att titta på.

Imorgon ska vi till stora bibblan inne i stan så får vi se hur länge vi får stanna. Barnen är ju inte direkt kända för att kunna prata med låg nivå. Eller att kunna gå framför att springa.

Maten hittills under veckan har funkat bra. Planering i förväg känns viktigt men jag blir lite trött ibland på min bristande fantasi. Det blir mycket samma mat, men det är ju också det som är meningen lite grann, att lära sig vilka livsmedel som är mer ok än andra.

Jag kör på en vecka i taget så får vi se vart vi hamnar. 💪

  • 48 readers

Likes

Comments

Den här veckan som gått har verkligen varit intensiv. När man är mitt i känns det som om tiden står still och ingenting händer.
Men i efterhand har det faktiskt hänt en hel del.

Vi har hunnit med både besök i gamla Linköping med mamma, besök i trädgårdsföreningen med mormor, mys med ny liten bebisbulle och ett besök på Leos lekland.

En vecka är kvar till Erik har semester så den här veckan blir också att hitta på grejer hela tiden. Än så länge står sommarkafé, flygvapenmuseet, stora bibblan, städa och baka till Isoldes kalas på schemat. Har någon fler förslag kom gärna med dom 😊.


  • 39 readers

Likes

Comments

Igår tänkte jag att jag skulle kolla om det finns några bra appar för hemmaträning. Ni vet den här träningen "7 minute workout" som florerar omkring på FB? Jag tänkte mig kanske någon sån.

Eller för all del vilken sorts träning som helst jag kan utföra i mitt vardagsrum. Jag tränar inte supergärna i grupp (förutom att jag gärna vill träna Krav Maga) och vill kunna vara för mig själv.

Jag tycker nämligen att man ser så jävla fånig ut när man grupptränar. Sen att jag inte har någon bra koordinationsförmåga hjälper inte direkt till.

När jag hade suttit länge vid iPad och telefonen kom jag på att jag faktiskt har tränings-dvd:er. Flera stycken. Så nu ska jag försöka mig på att träna till dom igen.

Testade häromdagen att göra Liba-pizza. Supergott och inte alls så dyrt. Min gick på 12 Smartpoints med ost skinka och libabrödet. Hade lite ketchup också eftersom tomatpuré kan smaka lite bittert. En pizza från pizzerian är ju typ 54 Sp så tack alla ni viktväktare som tipsat om det här. 👍

Vägningen idag gick väl lite sådär måste jag säga. Men jag skyller på midsommar och kör hårt den här veckan igen. 💪

  • 235 readers

Likes

Comments

Vanligtvis har jag vägdag på måndagar, jag känner liksom att jag vill börja varje vecka på ny kula. Jag tycker det är enklast att börja i början på veckan då.

Men, varje vecka på torsdagar brukar jag också väga mig. Lite så där inför helgen så jag har koll på hur utsvävande jag kan vara men min veckobonus.

Tänk, jag hade gått ner 2 kilo mellan måndag och torsdag. Äntligen nere under 90 kilo igen och mitt första delmål är nått. Nu är det bara lite dryga 30 kilo kvar till målvikt 😜 så nu är det bara att sätta ett nytt delmål och kämpa mot det.

Ha en fantastisk midsommar där ute. Det tänker jag ha. Idag tänker jag låta mig själv äta vad jag vill. Med måtta dock. 🍸🍓🍰

  • 39 readers

Likes

Comments

Den här helgen har förflutit helt ok. Ur viktväktarsynpunkt har den gått käpprätt åt helvete. Men det är bara att bita i det sura och gå vidare.

Mitt projekt jag pratat om går framåt och om en vecka nånting har jag mer att berätta om den saken. Jag kör det lite försiktigt just nu men allt kommer bli "avslöjat" i sinom tid.

Utöver det har det inte hänt så mycket att berätta om. Jo vi har äntligen lagat bilen lite grann. Så pass att den gick igenom besiktningen vilket är målet varje år ju. Så tack min fina pappa för hjälpen med det. ☺️

Sen har vi ju givetvis fortsatt att öka utomhus. Trots regn 😉

  • 53 readers

Likes

Comments

Jag skulle lätt kunna erkänna att jag är väldigt lat och bekväm av mig.

Jag älskar film och kan säkert fortfarande ligga i soffan en hel dag och slappa om jag skulle få möjlighet.

Så när jag bestämde mig för Viktväktarna igen bestämde jag också att inget skulle få störa mina planer. Just nu är planen att få ihop mina aktivitetspoints varje vecka genom promenader. Det går som jag planerat.

Mina barn har varit fantastiska den här veckan. 3 av 4 dagar har dom gått med mig hemifrån upp till Ica eller Hellgrenshagen och sen hem igen utan att gnälla. Ja Isolde gnäller ju lite men när gör hon inte det liksom. Jag får ihop mina steg och points med råge och jag är helnöjd.

Idag har vi till och med trotsat regnet. Många blickar har vi fått och torra var vi inte när vi kom hem igen men vi var glada och hade handlat ny frukt och grönt.

Nu ska bara helgen "genomlidas" också 😊. Men om jag känner mitt nya jag rätt så klarar jag det med bravur 💪.

  • 63 readers

Likes

Comments

Ännu en dag har gått och modet är fortfarande uppe. Nu när det är sommar tycker jag att det är ganska lätt att hålla sig på vagnen.

Frukost: jordgubbar med mjölk, finns det mycket som slår det? Jag tror inte det. Jordgubbar med mjölk längtar jag efter under hela året. Ända tills jag kan äta det igen nästan varje dag förstås.

Något annat som funkar är ju grillat. Kött, kyckling, fisk, goda röror och såser som inte nödvändigtvis behöver innehålla mycket smartpoints. Och sallad. Varierad sallad med fetaost. Goooott!!
Alla goda frukter sen då. Färsk ananas, vattenmelon och mango. Man är ju dessutom ute mer. Rör på sig mer omedvetet. Sommar rockar!

Den här sommaren kommer rocka lite extra. Mitt projekt rör sig framåt och idag fick jag ett besked som inte direkt var väntat men åh så välkommet. (Försökte tänka pessimistiskt för att bli mindre besviken) Det kommer bli en mycket spännande tid framöver.

  • 42 readers

Likes

Comments