Det är allt jag behöver. En enda. En enda människa som tror på mig. En enda människa som tror på att jag är den dom söker. Eller att jag iallafall skulle kunna vara den person dom söker.

"Minst 2 års erfarenhet"

Även dom med erfarenhet började någon gång. Även dom med erfarenhet var någon gång utan erfarenhet.

Det är ju ingenting vi föds med, det är något vi får eller skaffar oss.

"Det råder brist på undersköterskor"

Hallå! Här har ni en! *vinkar febrilt med högerhanden*
Här är en undersköterska! Utbildad med flera års erfarenhet. Mycket duktig om hon får säga det själv.
Arbetar hårt, är empatisk, lugn och rar mot sina boende.

"Dokumenterad erfarenhet och högskoleutbildad"

Ehh nej, men duktig ändå. Ekonomiassistent med mycket god känsla för administrativa uppgifter.
Dokumenterad erfarenhet? Nja, sommarjobb på Rejmes och Allbröd. Men jag var duktig.
Om jag bara fick chansen skulle jag visa att jag är den bästa ni kan få.

Om jag bara fick chansen. Bara en enda gång. Av en enda människa.

Bara en enda.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 42 readers

Likes

Comments

Äntligen har chocken lagt sig. Ja hemma hos mig då. Och till viss del. Somliga politiker från somliga partier kan idag slå sig för bröstet och ta emot lovord och applåder. Dom lyckades. Dom lyckades att öka jämställdheten ännu lite mera. Den här gången handlade det tydligen om jämställdheten mellan barn med två arbetande föräldrar och barn där den ena föräldern är hemma och är föräldraledig med syskon.

I båda fallen får nu barnen ta del av den fina pedagogiska, livsviktiga förskolan. Och visst är den av allra största betydelse för alla barn. Utan den är dom som den åldrande generation vi nu ser börja fylla upp våra äldreboenden, helt förtappade. Den generation min mormor tillhör är en generation av lata, ohyfsade, obildade människor som inte kan skilja vänster från höger. Eller är det så? Är det inte istället så att den generation som inte fick ta del av den moderna förskolan vet (i de allra flesta fall, det finns givetvis undantag som bekräftar regeln) vett och etikett, dom är hövliga, kan säga tack, började ofta arbeta redan vid 12-13 årsåldern. Hade kanske 2-3 jobb för att klara sig. Och tänk, dom blev till och med både chefer, forskare, entreprenörer, högt uppsatta politiker och mycket mycket mer.

I jämställdhetens namn tas så mycket dumma beslut. Det räcker nu. Vi är jämställda. Tack! Vi har rätt att pröva att bli precis vad vi vill. Män är hemma med barn och kvinnor utbildar sig till brandmän.
Jag förstår dock att det var extremt viktigt att få ge av skattepengarna till mer tid på förskola för barn vars föräldrar är hemma och föräldralediga.

Jag såg förresten ett inslag ikväll på nyheterna om att polisen inte har resurser nog att leta efter och sätta fast pedofiler och människor som skapar och sprider barnpornografi.

Antar att det inte finns pengar till det.

  • 100 readers

Likes

Comments

Så har även 2016 nått sitt slut och 2017 tagit sin början.
Vilket år det har varit. Englandsresa, utbildad till Ekonomiassistent, blivit egenföretagare.

Ja mycket har hänt och väldigt mycket åt det bra hållet.

Firman fick sin första kick i november nånstans när julhandeln satte fart på riktigt.

Nu har det varit tyst en stund men hemsidan ligger under viss förvandling inför våren. Nytt sortiment, eller kompletterande sortiment kanske jag ska säga, är påbörjat att tas in. Det här kommer bli bra. Det måste det. Jag kan inte gå tillbaka till att vara en arbetssökande timvikarierande utarbetad undersköterska. Varken mitt psyke eller min självkänsla klarar av det.

I vårt hem ska det också ske förändringar. Mer struktur och lite mer husregler ska förhoppningsvis sätta stopp för skrik, gap och konstant missnöje.

Hoppas att ni alla haft en god jul och kommer få ett gott nytt 2017.

  • 17 readers

Likes

Comments

Ja fy vad lång uppdatering det här egentligen behöver bli. Flera månader sen förra livstecknet. Mycket har hänt sen förra blogginlägget.
Sebastian har fyllt hela 6 år och därmed börjat förskoleklass. Hua så hemskt när liten verkligen visar sig börjar bli stor.

I början av augusti var jag och mamma på vår resa till England. Det var så mäktigt. Jag fick se vita klipporna i Dover, William Shakespears grav och födelsehus. Ja till och med den säng han faktiskt föddes i. Vi träffade så många trevliga människor att jag gärna åker på bussresa igen. Det var härligt att få vara med bara mamma. ❤️

Sen till det stora som händer i livet just nu. Efter 14 års jobbsökande orkade jag inte längre. Jag fick använda mig av det gamla talesättet och bli "min egen lyckas smed". Så från och med nu är jag egenföretagare.

Registreringen är klar, finansiering kirrad, mina listor blir kortare och kortare och beställningar är gjorda. Om några veckor hoppas jag att allt är fixat och klart och verksamheten kan kicka igång.

Jag lovar att all info kommer komma upp här.

Det känns helt fantastiskt och nu ska jag bara se till att verksamheten blir lönsam. Snart har jag vänt på sista kronorna för allra sista gången.

Nu kör vi!!

Jo förresten. Vi har ju firat 2-årig bröllopsdag också. Erik fick köttfärssås och spagetti av mig i present och jag fick nässpray av honom. Det var en bra dag ☺️

  • 47 readers

Likes

Comments

Banken är ta mig faan det segaste organ i världshistorien. Jag förstår ju att dom också har semester precis som alla andra. Men nog är det väl så att två veckors väntetid på ett samtal som fortfarande inte ägt rum är lite väl lång tid?

I rimlighetens namn borde det ändå vara så att dom vill värna om sina kunder så de stannar kvar eller är jag helt ute och cyklar där?

Jaja på måndag blir det att höra av sig till någon annan bank och se vad dom kan erbjuda. Längre väntetider eller kanske rentav ett möte.

Suck.

#iblandvilljagbaralägganer #orkarinte

  • 24 readers

Likes

Comments

Ja verkligheten tar en i sitt grepp ibland och då hinner man inte riktigt med allt man vill.

Nu i veckan har det varit födelsedagskalas för Isolde, (i söndags men ändå) hon har fyllt år, vi har haft gäster för att fira henne mitt i veckan, det har varit födelsedagsfirande för mormor och ja, allt sånt där annat man måste hinna med.

Sommaren är en intensiv tid i den här familjen. Det är födelsedagskalas på födelsedagskalas under hela juli och augusti.

Jag tycker att det är jätteroligt med kalas så tro inget annat.

Maten och träningen har fått stå åt sidan lite grann. Jag äter fortfarande bra dom flesta dagar men räkna points har jag inte gjort nu på en vecka. Så nu är det dags att köra hårt igen. Jag har 3 veckor på mig innan jag åker på semester och lite till vill jag nog tappa.

Annars är livet som vanligt. Stressigt ibland och står still ibland. När det står still njuter jag. Framöver blir det mycket jobb och slit. Men det tar vi en annan dag.

  • 56 readers

Likes

Comments

Häromdan köpte vi en tavla till köket, en planeringstavla som en whiteboard. Där står alla veckans dagar och så är det flera olika kolumner.

Där har vi planerat in den här veckan i detalj. Jag ska försöka få vårt liv lite mer strukturerat.

Planera in aktiviteter, träning och mat en vecka i taget.
Fylla i arbetstider och tider på dagis och fritids. Vilka dagar sen som Sebastian ska ha med sig matsäck till skolan, såna saker. (Är man halvt dement kan det behövas)
Så redan den här första veckan planerade jag in lite olika aktiviteter. Igår var vi på sommarkafé i kyrkan och barnen var superduktiga på promenaden både dit och hem.

Idag blev det en lite längre bit då vi tog promenaden ända till flygvapenmuseet. Tänk att jag nog inte varit där sen jag vet inte ens när. Det måste vara 15 år sen. Minst.

Vi hade jätteroligt. Även fast Isolde inte kunde vara still på ett ställe mer än 2 minuter. Det fanns ju så mycket att titta på.

Imorgon ska vi till stora bibblan inne i stan så får vi se hur länge vi får stanna. Barnen är ju inte direkt kända för att kunna prata med låg nivå. Eller att kunna gå framför att springa.

Maten hittills under veckan har funkat bra. Planering i förväg känns viktigt men jag blir lite trött ibland på min bristande fantasi. Det blir mycket samma mat, men det är ju också det som är meningen lite grann, att lära sig vilka livsmedel som är mer ok än andra.

Jag kör på en vecka i taget så får vi se vart vi hamnar. 💪

  • 61 readers

Likes

Comments

Den här veckan som gått har verkligen varit intensiv. När man är mitt i känns det som om tiden står still och ingenting händer.
Men i efterhand har det faktiskt hänt en hel del.

Vi har hunnit med både besök i gamla Linköping med mamma, besök i trädgårdsföreningen med mormor, mys med ny liten bebisbulle och ett besök på Leos lekland.

En vecka är kvar till Erik har semester så den här veckan blir också att hitta på grejer hela tiden. Än så länge står sommarkafé, flygvapenmuseet, stora bibblan, städa och baka till Isoldes kalas på schemat. Har någon fler förslag kom gärna med dom 😊.


  • 52 readers

Likes

Comments

Igår tänkte jag att jag skulle kolla om det finns några bra appar för hemmaträning. Ni vet den här träningen "7 minute workout" som florerar omkring på FB? Jag tänkte mig kanske någon sån.

Eller för all del vilken sorts träning som helst jag kan utföra i mitt vardagsrum. Jag tränar inte supergärna i grupp (förutom att jag gärna vill träna Krav Maga) och vill kunna vara för mig själv.

Jag tycker nämligen att man ser så jävla fånig ut när man grupptränar. Sen att jag inte har någon bra koordinationsförmåga hjälper inte direkt till.

När jag hade suttit länge vid iPad och telefonen kom jag på att jag faktiskt har tränings-dvd:er. Flera stycken. Så nu ska jag försöka mig på att träna till dom igen.

Testade häromdagen att göra Liba-pizza. Supergott och inte alls så dyrt. Min gick på 12 Smartpoints med ost skinka och libabrödet. Hade lite ketchup också eftersom tomatpuré kan smaka lite bittert. En pizza från pizzerian är ju typ 54 Sp så tack alla ni viktväktare som tipsat om det här. 👍

Vägningen idag gick väl lite sådär måste jag säga. Men jag skyller på midsommar och kör hårt den här veckan igen. 💪

  • 246 readers

Likes

Comments

Vanligtvis har jag vägdag på måndagar, jag känner liksom att jag vill börja varje vecka på ny kula. Jag tycker det är enklast att börja i början på veckan då.

Men, varje vecka på torsdagar brukar jag också väga mig. Lite så där inför helgen så jag har koll på hur utsvävande jag kan vara men min veckobonus.

Tänk, jag hade gått ner 2 kilo mellan måndag och torsdag. Äntligen nere under 90 kilo igen och mitt första delmål är nått. Nu är det bara lite dryga 30 kilo kvar till målvikt 😜 så nu är det bara att sätta ett nytt delmål och kämpa mot det.

Ha en fantastisk midsommar där ute. Det tänker jag ha. Idag tänker jag låta mig själv äta vad jag vill. Med måtta dock. 🍸🍓🍰

  • 49 readers

Likes

Comments