Header

Ja.. som rubriken säger, "ibland är det farligt att vara kreativ". Jag har varit vaken sen klockan 06, kunde ju inte missa luciatåget på Svt. Därefter har jag hängt med Illustrator och Pinterest för att pyssla ihop ett mönster till små skogsfigurer i filt. Som jag har som plan att använda för en spjälsängsmobil, men det vet vi säkert när jag är klar som vanligt, haha. Blev riktigt nöjd med mönstret, nu inväntar jag bara filten jag beställt. Hoppas på att den kommer snart!

Så min hjärna har gått på helvarv och idéerna bara sprudlar inom mig.. Det här är såå kul! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det börjar ju närma sig julen med stormsteg, och kreativ som jag är blir det såklart hemmagjorda julkort! Här är dagens skapelser. 

Likes

Comments

Äntligen har jag fått tag på lite fläder. När man bor mitt i stan är det lite tjorvigt med att hitta fläderblomsbuskar. Förutom de på Polisens parkering.. Och det känns inte helt rätt att norpa dem. Så efter en tur hos min moster så fick jag med mig lite fläderblommor från hennes trädgård och satsen är nu satt. Det är första gången någonsin som jag gör fläderblomssaft och det känns än så länge helt rätt. Vi får väl se hur pass det ser ut efter några dagar innan det är dags att sila den. Snart ska den in i kylen och där ska den få gotta till sig ordentligt. 

Likes

Comments

Om tre veckor idag har jag precis kommit hem från två fantastiska dagar i Göteborg, med fina vänner och en dejt med Bruce Springsteen. Mina fyra semesterveckor har precis börjat då och att planera semesterunderhållning när sambon jobbar är nu det som snurrar i mitt huvud. Jag vet att man bör ta semesterdagarna som de kommer och njuta av att vara ledig. Men jag vet att jag har en tendens att göra ingenting så därför måste jag ha lite projekt igång under semestern.

 

► Göra färdigt syskrinet.

Jag måste börja med att göra färdigt mitt syskrin, det kom inte mycket längre än till halvklart i skolan förra hösten igen. Och nu har jag ju verkligen användning för det, med alla synålar, virknålar och annat krims krams jag måste förvara någonstans.

 
► Måla om stolar.

I vår gamla lägenhet köpte vi ett sådant gammalt symaskinsbord, där vi skruvade av symaskinen för att göra om bordet till skrivbord. Och till det behövde vi ju så klart stolar, i allafall en. Men det blev två. Dock var det bara symaskinen som fick följa med till den nya lägenheten och lika så stolarna. Stolarna använder vi nu som nattduksbord. Jag är i allafall väldigt sugen på att måla om dem och få dem matt svarta. Jag har fått för mig att till vår vita, gråa och ek(iga) inredning i sovrummet kan det bli en bra effekt. ► Bygga vitrinskåp av gamla fönster.

Något annat som jag och sambon saknar i den nya lägenheten är ett vitrinskåp. Vi har varit lite oense om hur vi vill ha det, men har förhoppningsvis kommit fram till något bra nu. Ett gammalt garderobsutrymme som nu mera bara är ett gatt i ett hörn hade fungerat bra för ett platsbyggt vitrinskåp. Och som tur är så har jag tre gamla fönster hos mamma och pappa som hade blivit fina som dörrar. De måste dock göras vid och målas om, ett fönster kräver glasbyte också. Så det kanske jag också kan hinna med.

 


► Ny vedbod i stugan.

Nu känner jag hur min tid börjar ta slut med alla projekt jag vill hinna med. Men att spendera tid i stugan är ett måste och tyvärr en ny vedbod också. Så pappa och jag får väl spendera åtminstone en vecka i skogen, med myggen och vildsvinen för att få till en ny vedbod.

 

Och sen har jag dessvärre inte så mycket tid över av semestern innan sambon och jag lämnar för en tur till Grekland. ☀Likes

Comments

För ett tag sedan blev vi bjudna på ettårskalas till våra vänners lilla dotter. Självklart började mina hjärna producera idéer och Pinterest gick varmt. Både på iPaden, telefonen och datorn på jobb. Till sist hittade jag den perfekta presenten för en skaparnörd som mig. 

Det började med att jag beställde hem en bok med mönster på kakor och till min förvåning gick allt väldigt snabbt att göra. Mamma och jag hade en eftermiddag lite virkskola på de mest grundliga maskorna. Sen har det varit full show hemma om kvällarna och det har bara blivit fler och fler kakor. 

 Kreativ som jag är, så måste jag ha något nytt att pyssla med hela tiden. Så när jag började tröttna på kakorna gick Pinterest åter varmt igen. Jag hittade supersöta djur och var inte sen med att beställa mönster. En giraff och en ko. Giraffen tyckte jag var passande för mitt projekt och eftersom det är en liten flicka som ska få presenten tyckte jag att det passade med rosa garn. Ett val jag i efterhand kanske kunde funderat om. Men med blommor som fläckar blev den så sockersöt som jag tänkt mig. Nu saknas det bara ögon. Och det är ett helt projekt i sig. 

 Giraffen har nu packat ner kakorna i små kartonger(tack Pinterest, igen!!!) och är redi att gå på kalas på midsommardagen. Vem vet, han kanske tar med sig en picknickfilt av mormorsrutor också. 


Likes

Comments

Nu är jag äntligen färdig med Compact Living-projektet som vi har haft i skolan sedan den dagen vi började. Det har varit ett projekt fyllt med blod, svett och tårar. Men även leenden. Brända fingertoppar av varmlimm, felräknade skalor, former som varit enkla digitalt men inte i verkligheten... listan kan göras lång. Men nu äntligen kan jag sätta punkt för detta projekt. Det enda som är kvar är redovisningen på måndag. 

 

Jag har valt att göra en väldigt enkel lägenhet. Med "mycket" yta och möbler med hjul som gör det lätt att möblera om(vilket egentligen inte är möjligt). Ljusa och jordnära färger för att få in lugnet i lägenheten och så lyxat till det lite med färstarkt på toaletten. 

Vardagsrum/Sovrum/Garderob/Kök Det här är nog det bästa i lägenheten. Blev riktigt nöjd med konstruktionen på tvarmen. HahaOch så det lilla lilla köket som inte alls såg ut så här i min digitala 3d-skiss. Men, problem är till för att lösas! 
Likes

Comments

Är det bara jag, eller är det inte alltid mycket roligare att ge bort något som man själv har gjort? Igår fyllde min yngsta kusin 17 år, vilket vi ska fira imorgon. Jag satt och bläddrade efter något på Panduros hemsida när jag plötsligt hamnade bland stansar och papper. Fann den här fina ballongen och kände bara hur jag behövde ha den för att just kunna göra egna grattiskort eller andra kort. För att vara första hemmagjorda kortet, måste jag säga att jag är nöjd. Likes

Comments
Igår startade vi igång i verkstaden i skolan. Jag påbörjade mitt projekt och kom en bra bit på vägen. Klyva, kapa, gera, falsa och limma. Fyra delar hanns med att limmas ihop. Ska bli grymt spännande att se det färdiga resultat och jag är sååå spänd på att få börja använda prylen! Vad tror ni att det blir? 

Likes

CommentsJag känner ofta att jag aldrig riktigt trivs i mitt lilla tillhåll. Det har allt som oftast varit möblerat längs med väggarna, funnits alldeles för mycket möbler och färger jag blir stressad av. Nu är det däremot under ommöblering och det byts ut färger för att få en mer stimulerande omgivning. Där jag faktiskt kan sitta och jobba, läsa en bra bok eller bara pyssla. Än så länge har sänggaveln kommit till sin rätta, sängen och byrån har bytt plats. En soffa ska slängas ut och så har jag fyra kökstolar ståendes som ska göras vid. Nu börjar det roliga! 

Likes

CommentsFör tillfället står det tre spröjsade fönster och väntar på att bli vigjorda. Jag behöver ett skåp att förvara mina pyssel/konst/hantverksgrejer så kände att det kunde vara idé att slå två flugor i en smäll. En fönsterdörr eller tre eller kanske två. Det återstår att se. Snart snart! 

Likes

Comments