View tracker

En ledig höstdag som denna bestämde vi oss för att ta sovmorgon och sen äta en lång frukost. Det här är min sambo, förresten. Eftersom vi är väldigt sugna på en lägenhet här i närheten och har lite sämre tålamod båda två, så ritade vi upp lägenheten i ett 3D-program, möblerade flyttade runt och fick en touch av oss på det hela. Nu är det bara att vänta, hålla tummarna, drömma och hoppas!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Så, nu har jag dragit igång igen. Jag känner mig hemmastadd hos pojkvännen och har äntligen kunnat hitta lite egentid till att få min kreativitet att sprudla. Jag kände att jag behövde starta om på ny kula, så därav en ny blogg. Den gamla finns självklart fortfarande kvar.

Första nya projektet här då. För er som känner mig, så vet ni att Pinterest är en av mina bästa vänner. Det sista jag går igenom innan jag går och lägger mig och det jag kikar på till frukosten på morgonen. Plötsligt en dag dök det upp fina mugg/glasunderlägg och jag var ju bara tvungen att testa!

Ingredienser
IKEAs korkunderlägg, 9kr/4st
Nepal Wool balls 10mm, Pandurohobby 29kr
Karlssons klister (finns i en vanlig livsmedelsbutik)

Försök att mät ut mitten på korkunderläggen, smeta sedan ut ordentligt med lim, fast ändå slätt. Börja med en boll, fortsätt sedan runt och runt och runt. Viktigt är att försöka krama till dem så de sitter ordentligt. Det krävs 61 st/platta. Pandurohobbys påsar innehåller 50st.

Likes

Comments

View tracker

Igår startade vi igång i verkstaden i skolan. Jag påbörjade mitt projekt och kom en bra bit på vägen. Klyva, kapa, gera, falsa och limma. Fyra delar hanns med att limmas ihop. Ska bli grymt spännande att se det färdiga resultat och jag är sååå spänd på att få börja använda prylen! Vad tror ni att det blir? 

Likes

Comments

Jag känner ofta att jag aldrig riktigt trivs i mitt lilla tillhåll. Det har allt som oftast varit möblerat längs med väggarna, funnits alldeles för mycket möbler och färger jag blir stressad av. Nu är det däremot under ommöblering och det byts ut färger för att få en mer stimulerande omgivning. Där jag faktiskt kan sitta och jobba, läsa en bra bok eller bara pyssla. Än så länge har sänggaveln kommit till sin rätta, sängen och byrån har bytt plats. En soffa ska slängas ut och så har jag fyra kökstolar ståendes som ska göras vid. Nu börjar det roliga! 

Likes

Comments

Fick lite tid över i eftermiddags och pluggade in hörlurarna i öronen, plockade fram pensel och grundfärg och började måla min lilla stol. Grundfärgen är på, så nästa är att finslipa och grundmåla en gång till innan färgen ska på. Återstår bara om de ska vara i varsin pastellfärg eller åt det beiga och bruna hållet. We'll see. 

Likes

Comments

Fick ett litet ryck när jag kom hem och påbörjade att göra Snickers. Nu står de och svalnar i kylen. Extremt enkelt och blir väldigt goda. 
 
300g valfri mörk 70% choklad
2dl salta jordnötter
200g osötat jordnötssmör
 
Gör så här:
Smällt hälften av chokladen i vattenbad, häll upp på bakplåtspapper i en större form och ställ sedan för kylning
Krossa jordnötterna lite lätt, blanda ihop med jordnötssmöret och värm det på svag värme och smält resten av chokladen
När chokladen är stel(som är ställd på kylning), bred över jordnötsblandningen(låt svalna) och toppa sedan med resten av den uppvärmda chokladen. 
Låt kyla tills allt är stelt, skär upp i små rutor och servera. 
 
Update 22:19: 
Mums! (En bit räcker länge) 

Likes

Comments

Den här veckan har ju bara flygit förbi och jag har inte riktigt hunnit med att fixa och dona med det jag har velat. Men min moodboard till Compact Living-projektet i skolan börjar ta fart. Nu ska bara modellen byggas också. Ska bli så kul! 
Svängde förbi bygghandeln i byn här innan idag och fixade lite färgprover(bara sådär 400ish). Så nu har jag ägnat kvällen åt att få de i rätt nyanser osv. Ett himla arbete det där. Men lite terapi för själen. 

Likes

Comments

Pappa kom hem med en gammal köksstol som stått på hans jobb. Tydligen finns det tre till. GLAD TJEJ! Jag påbörjade makeovern direkt och har ägnat större delen av kvällen åt att slipa, slipa, slipa och slipa. Nu ska jag bara bestämma om jag vill ha dem i pastelliga färger, eller sandfärgade med hög glans. 

Likes

Comments

Under några år har vi i min familj gjort våra egna sänggavlar, som lätt kan bytas ut/göras om när man målar om eller byter stil på inredningen. Allt man behöver är en madrass (jag har använd en baby madrass från IKEA, 60*120cm, då jag har en 120cm säng), en spånskiva (som antingen är i samma mått som madrassen alternativt större. Jag har valt en större då jag vill kunna möblera om. Så då klämmer man den bara mellan säng och vägg. Den står då på golvet, så räknat 50cm + de 60cm.), häftklammer och ett tyg som passar bra till inredningen. Sen är det bara att ha ett enormt tålamod och precision när man ska häfta fast tyget på spånskivans baksida med madrassen emellan. 
 
Så här bra blev mitt projekt. 
 
 

Likes

Comments

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte stortrivs i skogen, vid havet, på landet, med djur - ja helt enkelt i naturen. Efter att ha jobbat 10 helger i sträck under sommaren tjatade jag på pappa att vi skulle åka till sommarstugan den här helgen. Han var dock inte svårövertalig. 
Igår åkte vi och fiskade, träffade på en älg i trädgården, spelade kort och lyssnade på regnet. Idag har vi spatserat runt i skogen hela förmiddagen, plockat svamp och bara haft det helt underbart iklädda full mundering av regnkläder & stövlar. Jag, min syster och vår pappa. 
 
 

Likes

Comments