Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Nu har vi befunnit oss i Kina i snart en vecka. Kan helt klart förstå vart folk får att kineser är otrevliga ifrån då det putts och har sig i situationer man i Sverige inte skulle gjort det eller åtminstone bett om ursäkt. T.ex. när man ska av och på tunnelbanan, då är det viktigt att komma ut först av alla! Sen är det ju det här med att man inte är blyga med att spotta snorloskor.  Seriöst så gör någon det nästan hela tiden och det är så sinnesjukt äckligt. USCH!

Matmässigt var jag först väldigt besviken på dumplingsen för att jag ville äta vegetariska dumplings och det är ungefär mission impossible att få tag på, men efter några besök hos restaurangen Yangs Dumplings har mina smaklökar slutat äcklas av grisköttet och tycker i stället att det är gott. Det bästa med dessa dumplings är att det är en slags buljong i brödet, så man får sticka hål på dumplingen och slurpa i sig buljongen innan en kan äta. 

Det är faktiskt ganska bra att kunna lite kinesiska när man befinner sig här då många inte kan engelska och trots att man står som en fles och uppenbarligen inte förstår vad vissa säger så fortsätter dom prata på kinesiska. Det är ännu värre när jag säger något på kinesiska, för då pratar dom om möjligt ännu fortare.

På sjätte bilden nedifrån ser man smogen ganska klart och tydligt. Då var det ändå ganska klart i luften. Blir spännande att se hur mycket (eller lite) man kommer se i Peking. 


Likes

Comments

Likes

Comments

På Gili Trawangan tog vi såklart kort på den kända gungan, eller i alla fall en av alla gungorna i vattnet. Christopher såg sin chans att få posea men det gick väl sådär..

Likes

Comments

Senaste dagarna har jag spenderat på toaletten. Skulle inte rekommendera detta till någon och inte ens önska min värsta fiende.
Men nu är jag väl halvt bra och kan röra mig utomhus lite i alla fall.


Så igår var vi på lyxbio i Kuta. Jag älskar lyxbio! 60 spänn med stolar en kan luta bakåt. Filt och kudde på det också!

Katten på bilden är Eva, en liten, kelig gatukatt som älskade oss och satt och väntade på oss utanför vår bungalow hele tin.

Likes

Comments