Serla har en egen klubb där man kan byta sina poäng till olika premier. Väldigt enkelt att registrera de koder som finns i förpackningen


Just nu så är deras premier bland annat ett förkläde och en designerväska. Vill du bli medlem i serla klubben så släng iväg en kommentar så kan jag fixa en inbjudan till dig. Sen är det bara att använda nått utav deras produkter, registrera koderna och luta dig tillbaka och invänta dina premier.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sitter och läser på aftonbladet och hittar en artikel som handlar om en 20 årig man som har torterat fyra fosterhemsplacerade pojkar med bland annat slag med och utan olika redskap, och han ska även ha torterat dom med elpistoler och bränt pojkarna med laser. Detta ska ha pågått under ungefär ett år. Totalt misstänks 20-åringen för 13 olika brott, bland annat misshandel i flera fall, olaga förföljelse, vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Mannen nekar alla anklagelser och säger att någon försöker att sätta dit honom.

Detta får mig att fundera om hur barn behandlas, det är hemskt att utsätta barn för sådana hemska saker, ännu hemskare är det att utsätta barn som har det kämpigt redan och blivit placerade i fosterhem av olika orsaker.

Det får mig att fundera på mitt senaste inlägg om en nio årig flicka som blev mobbad och blev kallad för hora i skolan av jämnåriga pojkar. Var den 20 åriga mannen en sån mobbare som barn? Vart startade hans bana att plåga annan levande själ på detta hemska sätt?

Eller blev han själv utsatt för hemska saker som barn som har satt sina spår, så som Dave Pelzner skriver om i sin självbiografi "Pojken som kallades Det" som jag har skrivit om tidigare?

Jag läser nästan dagligen om hur barn blir utsatta av olika saker av både vuxna och barn. När ska detta ta slut? Vuxna människor SKA veta vad som är rätt och fel, och det ska de vuxna lära ut till barnen så att dom inte utsätter någon annan för något.

Likes

Comments

Sitter och läser om hur barn behandlar andra barn. Senast i dag så läste jag om en nio årig flicka som fick byxorna nedragna av jämnåriga pojkar, som sedan stod och juckade mot henne inför allihopa i matsalen i skolan. Vid ett annat tillfälle så misshandlades flickan på skolgården av pojkarna som kuratorn blev vittne till. Händelsen polisanmäldes, men åtalet lades ner pga att pojkarna är minderåriga. Pojkarna har hållit fast flickan och kränkt henne genom att säga "hora" och "fitta" på bussen till och från skolan. Pojkarna har fått vara kvar på skolan, medan flickan har fått byta skola för att komma undan mobbingen.

Den enda förklaringen mamman fick av skolpersonalen var att flickan var blond och söt och därför spännande att ge sig på. Vad är det för en ursäkt? Det spelar ingen roll hur ett barn ser ut, det ska aldrig ske. Vart har de jämnåriga pojkarna fått för sig att bete sig så, vart har dom lärt sig att säga sånna saker?

Om jag fick veta att nått utav mina barn skulle bete sig på detta hemska sätt så skulle jag bli riktigt förbannad. Dom skulle verkligen få veta hur fel dom gör.

Mobbing har funnits i alla tider, både hos barn och vuxna. Den har bara förändrats genom tiderna. Många skolor och även arbetsplatser har nolltolerans mot mobbing, men ändå så sker det. Ibland får mobbingen väldigt hemska konsekvenser. Det måste ske en förändring idag, en drastisk förändring som motverkar och tar bort mobbingen helt och hållet.

Likes

Comments

Nu har LOPPI blogbag för hösten kommit ut. Den innehåller bland annat tandkräm, tvättmedel, sköljmedel och tvål och även andra saker. Ska bli spännande och se om jag har turen att få vara med och testa dessa produkter. Jag tycker att det är jätte kul att få paket.

Om du känner för att testa dessa produkter så kan du gå in HÄR och anmäla dig.

Likes

Comments

Håller på att läsa den sanningsbaserade boken "Pojken som inte fanns", andra boken i en triologi. Den första heter "Pojken som kallades Det" och den tredje och sista heter "Pojken som överlevde". Dom är skrivna av en som heter Dave Pelzer. De två första böckerna är väldigt gripande och hemska.Det fick mig att fundera på hur barn växer upp i dag, vilken stor skillnad det är hur bra barn egentligen har det. Att det är väldigt stor klass skillnad. Vissa barn får allting dom pekar på, och föräldrarna gör allting för barnen. Dessa barn kan tro senare i livet att man kan få allting. Sen så finns det barn som har den oturen som David, pojken i böckerna, blir misshandlad både psykiskt och fysiskt.Hur kan man vilja göra nått sånt mot ett barn, mot en annan människa överhuvudtaget? Hur kan samhället inte se vad som sker? Visst kan sådana här saker ske i det tysta. Men ofta händer det nog att människor väljer att inte se fast dom ser vad som sker, det är ännu mer fel enligt mig. Vad kan jag göra för att motverka att dessa hemskheter sker? Finns det något jag kan göra?

Visst får man uppfostra sina barn hur man vill. Men man kan ju försöka att få barnen till bra vuxna, och att måste jobba om man vill ha något, att allting inte serveras på ett silverfat. Världen anpassar sig aldrig efter en enskild person, utan personen måste anpassa sig efter världen för att det ska funka. 

Låt barn vara barn. Uppfostra era barn. Låt bli misshandeln. Lyssna till era barn.

Ett barn behöver inte leksaker, ett barn behöver en förälder som älskar dom över allting annat och som kan rätta dom när dom gör fel, som hjälper dom när dom är i nöd.

Likes

Comments

Ibland så finner man riktiga kap, bara man vet vart man ska leta någonstans. Dessa sex plagg hittade jag på Röda Korset för 100 kronor till barnen. Dom blev helt godkända av barnen.

Den svarta tröjan (framsida och baksida) blev favorit hos den äldsta, ögonen växte på honom och han sa "Vilken cool", han är i den åldern då allt ska vara coolt och häftigt.

Den gröna jackan är en fodrad galon jacka i väldigt fint skick som kan användas länge till.


Man kan göra riktiga fina kap på Röda korset, bara man vet vart man ska leta någonstans. Sen så känns det skönt att veta att pengarna som Röda Korset får in går till en bra sak. Jag tycker att det är en bra sak att köpa beg kläder, för att då är dom så pass mycket tvättade så att alla gifter i kläderna är borta, sen är det bara bra att återvinna gamla kläder. Synd att det är så pass många som är så anti att köpa beg. Man tjäna väldigt mycket pengar på att köpa beg.

Likes

Comments

Nu har GFK panel öppnat sina portar för nya medlemmar. Det är en sida där man ska registrera sina varor som man handlar in, det omvandlas till poäng som man senare kan byta in till olika premier så som tex olika presentkort, surfplattor, biobiljetter, mycket elektronik och hushållsartiklar i premieshopen som är öppen några gånger per år.​Det är lätt och smidigt att registrera varorna som man handlar in. Som bonus så får man lojalitetspoäng om man är aktiv och registrerar, sammanlagt får man 1050 poäng om året utöver de poäng som man samlar in på de varor man registrerar.

Själv så har jag registrerat över sommaren, håller på att sparar poäng till bland annat en svart ASUS surfplatta och superpresentkort.

Om detta låter som nått för dig så hör av dig så kan jag skicka en inbjudan till dig.

Likes

Comments

​Läste en väldigt intressant debatt hos nyheter24 som handla om att läxa upp olydiga barn, när är det rätt och när det är fel. Vems ansvar är det egentligen att "läxa upp" och uppfostra barnen? Är det bara föräldrarnas ansvar?

Om man frågar mig så är det föräldrarna som bär huvudansvaret. Det är föräldrarna som bär huvudansvaret att lära barnen vad som är rätt och fel, att sätta gränserna. Sen så är det andra vuxna som ska hjälpa till "läxa upp" barnen.

Det är som Malin Meekatt Birgersson skriver i debattartikeln när hon hade en familj på besök i sitt hem. Det sexåriga barnet satt i soffan med hennes barn och sitter och kallar sin mamma "jävla fittmamma” och säger att han ska döda henne. Bägaren rann över för Malin och säger "I det här huset pratar vi inte på det viset till varandra. Var snäll och ta på dig skorna och gå ut". Den sex årigas mamma blir jätte arg på Malin och tycker att det inte var så farligt och att pojken inte menar det. Mamman anser att Malin inte har nån rätt att säga till hennes barn, och det sluta med att Malin inte har någon kontakt med familjen längre. På grund av att hon inte vill att hennes barn ska lära sig att det är okej att säga sånna saker till eller om någon.

Jag tycker att man ska lära sina barn vad som är okej att säga, och HUR man säger sakerna. Man ska rätta barnen när dom gör fel, så att dom vet hur man beter sig i olika sammanhang. Vad som gäller när man är och hälsar på någon så är det dennes husregler som gäller är något man ska lära barnen.

Malin ställer även frågan varför det är så tabu att läxa upp olydiga barn och att vi alla har ett gemensamt ansvar att barnen blir bra vuxna. Att alla har ansvaret att stoppa mobbingen som sker på skolgården, och även misshandeln i busskuren en sen fredagskväll. Jag skulle inte ha hjärta att bara gå förbi och blunda, för att det inte var mitt barn som slog.

Visst kommer ditt barn ogilla dig väldigt mycket om man "läxar upp" barnet. Men det är bara för stunden, det går fort över. Men det är ett sätt för att lära barnet att livet inte alltid är en solskenspromenad, att det ibland kan dyka upp regnmoln. Att om barnet gör nått som är fel så blir det konsekvenser.

Likes

Comments

Satt och tittade på Sofias Änglar i måndags som handlade om en mamma som fick besök av polisen, hösten 2013, som berättade att hon hade förlorat två av tre barn i en brand som barnens fader hade startat. Paret hade separerat, fadern hade åkt till sommarstugan i Stockholms skärgård som dom skulle spendera natten i. Fadern bestämde sig att ta bort stegen upp till loftsängen, där barnen låg och sov och sedan stänga in barnen i stugan och sedan sätta eld på den med barnen där inne, sen så skickade han ett sms till modern där han skrev "Hämnden är ljuv din jävla idiot", och sedan sätter sig i bilen och åker iväg till Gotland, utan att vända sig om. Väl framme på Gotland tog han fram sin mobil och spelade in sitt erkännande för polisen, sedan försökte han ta livet av sig, men misslyckades med det. Enligt aftonbladet ska han ha sagt: "Det konstiga är att jag känner mig inte det minsta ledsen dum, elak för det jag gjorde i natt."


De två sönerna på tre och fem år omkom i branden, medans deras sju åriga syster lyckades ta sig ut och ta sig till grannen och larma. När mamman kommer till sin dotter, sitter dottern in en sköterskas knä, snyftar och säger "Jag kunde inte rädda dom".

Den 40 åriga pappan dömdes till livstids fängelse efter att det kommit fram till att han inte hade eller har någon allvarlig psykisk störning.


Har suttit och funderat på det programmet, om hur människor egentligen är funtade. Hur tänker man när man väljer att göra något så hemskt som den 40 åriga pappan? Hur kan man vilja hämnas på sitt ex med att vilja ta livet av sina barn? Ingen fullt fungerande, normal människa kan vilja göra något sånt där hemsk sak.

Sen att få livstid för mordbrand på sina barn är alldeles för milt straff. Där inne i fängelset får han tak över huvudet. Mat flera gånger om dagen. En säng att sova i. Utan att anstränga sig alls. Att bli dömd till döden är också för milt straff. En sådan människa som denna man ska få nått grövre straff, så att han får lida, verkligen lida resten av livet.

Likes

Comments

Jag vet att jag kan ha annorlunda tankar och åsikter, och att jag bete mig annorlunda än vad du tycker är normalt. Men tänk om varje människa skulle tänka om och börja acceptera och älska annorlunda.
Fråga istället för att snacka. Så mycket trevligare samhället skulle se ut.Bara för att jag är annorlunda så behöver du inte ta avstånd från mig. Bara för att jag har valt att lufta mina åsikter öppet så betyder inte det att jag är konstig. Bara för att jag lever på ett annorlunda sätt, tar annorlunda beslut och har med mig annorlunda erfarenheter i min ryggsäck betyder det inte att jag är villig till att bli illa behandlad. Det är fritt fram att tycka vad man vill.


Men det skulle vara skönt att slippa försvara sig själv från människor som inte vet.
Så varför inte göra ett försök att älska annorlunda? Annorlunda är vackert. Annorlunda är bra! Tänk dig för innan du dömer. Lär känna innan du dömer ut någon annan som du tycker är annorlunda.


Du har inte gått i den människans skor. Du vet inte varför denne har dessa annorlunda åsikter eller varför denne beter sig annorlunda.


Annorlunda när nått som du inte är van vid, nått som du inte tycker är normalt. Men vad är då normalt kan jag då fråga. Är det att vara som alla andra?

Jag kan fortfarande känna att jag har svårt att acceptera att jag är annorlunda, för att jag känner mig annorlunda. Men jag kämpar på och försöker allt vad jag kan för att acceptera att jag är jag, jag är bra som jag är.

Likes

Comments