Hittade denna text på Omtalat som jag tyckte var väldigt bra. Har skrivit om amning i ett tidigare inlägg som du hittar här . Men det går att ta upp igen, det är alltid ett aktuellt ämne. Vad är det för fel med att amma på allmänna platser?


Emma Sandkvist från Karlskoga hade precis satt sig ner på Burger king när hon märkte en kamerablixt i ögonvrån. En av killarna i en grupp tonåringar i närheten hade fotat Emma när hon ammade sonen Nemo.

– Jag kände mig så klart väldigt utsatt, inte bara för min egen skull utan för min sons skull också.

Emma såg rött. Hon bestämde sig för att konfrontera killen – på bästa möjliga sätt.

– Jag gick fram och körde upp min kamera i ansiktet på honom. Sen ställde jag irriterat frågan om han tyckte det var roligt när jag fotade honom när han åt, eftersom det var det han gjort mot mitt barn.

Emmas budskap tog verkligen skruv.
– Han blev helt svarslös och ställd, hans kompisar satt och fnittrade hysteriskt bakom honom.

Killen bad sedan om ursäkt och tog bort bilden, men Emmas irritation riktar sig inte bara mot just honom.

– Det finns ett sånt himla tabu kring amning, och en sån sexualisering av kvinnokroppen och framförallt kvinnobrösten. Amning är fullt naturligt, det är något som barn mår väldigt bra av. Att det då ska finnas någon social kod som leder till att amning ifrågasätts tycker jag är fel.

Emma har även en uppmaning till killen som fotade honom, och andra personer som tänker som han gjorde.

– Tänk efter igen. Fundera på hur era mammor matade er när ni var små. Hur kommer ni själva tänka dagen ni får barn, vill ni inte att ni eller era respektive ska kunna amma bara för att det finns personer som reagerar som ni gör?


När en kvinna ammar sitt barn, hur ofta visar hon sitt bröst för allmänheten?
Vad är skillnaden mellan dessa två bilder?
På den ena bilden ser man mycket av brösten, men ändå höjs inte ett enda ögonbryn, på den bilden är det helt okej att visa brösten. På den andra bilden ser man en liten bit av bröstet, men det mesta täcks. Men många vill ändå att man gömmer bröstet för att för att man visar mycket av bröstet.

Likes

Comments

Facebook har funnits väldigt länge nu, till en början tänkte jag att jag inte skulle bli medlem där, men allt eftersom det blev större och fler börja prata om det så tänkte jag att jag kan kan ju alltid gå in och kolla vad det är för en slags sida. Sen dess så har jag varit kvar där på facebook, fejjan, och på alla andra sätt som säger. Det finns väldigt många fördelar med facebook, man kan hitta gamla bekanta som man inte har träffat på väldigt länge eller hålla kontakten med bekanta som bor långt borta.

Det finns alla möjliga slags människor där, sådana som är hemlighetsfull och bara kollar runt och aldrig skriver något, så att man kan fundera ifall dom är aktiva på facebook. Sådana som bara är aktiv i de olika grupperna, som det finns mängder av. Sedan så finns det sådana människor som uppdaterar sin status någon gång ibland vid speciella tillfällen. Men även de som är väldigt öppna om sina liv och uppdaterar sin status flera gånger om dagen om både om stora saker, som tex att dom har gift sig, och även om små saker, så som tex att dom har varit på toa.

Det finns ett otaligt många olika grupper som man kan bli medlem i beroende på vad man har för slags intresse, det finns även väldigt många olika grupper för ett intresse. Men en sak har alla grupper gemensamt, som jag är och har varit medlem i. Det är hur man lägger ut sina bilder som man vill visa andra av olika anledningar. Vissa lägger ut väldigt gulliga bilder på sina husdjur, barn och andra fina, gulliga bilder. Kommentarna till dessa bilder är väldigt många så som "ÅÅhh vad gulligt", "Ååhh vad fint" och liknade.


Vissa lägger ut "roliga" bilder i olika former, som folk skrattar och blir väldigt roade av dom. Bilder på barn eller djur med någon rolig text är väldigt populära att visa andra.


Sen så finns det sånna människor som lägger ut hemska, äckliga och liknade bilder. Till dessa bilder så blir det rena ramaskriket för att dessa bilder vill folk ha inte ha i sitt flöde av olika anledningar så som tex att hundbajs vill dom inte se för att det är äckligt att se. Bilder på misshandlade och sårade hundar vill dom inte se för att hundarna ser för hemska ut.


Om man inte tycker om vissa bilder så blunda och skynda att bläddra vidare. Eller så ska alla grupper börja med att alla bilder ska läggas i kommentarsfältet, och då spelar det ingen roll vad det är för slags bild. För att då visar man alla hänsyn. Som tex en stolt förälder lägger ut en bild på sitt barn, så är det någon som ser den och blir sårad för att dom har förlorat ett barn. Eller om man lägger ut en bild på en tamråtta så är det någon som inte vill se den i sitt flöde för att dom är rädda för dom. Eller om någon ser en bajsbild i sitt flöde så klagas det på det för att dom inte vill se bajs. Antingen så väljer man att blunda just vid dom bilderna man inte gillar eller så går man ut ur dessa grupper. Om det är en person som lägger ut sådana bilder så behöver man inte följa dessa personer.

Grupperna kan även fundera hur dom ska ta ställning till hur bilder ska visas, antingen ska alla bilder visas eller så ska alla bilder läggas i kommentarsfältet.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Har mycket problem med värk i axlar som leder till huvudvärk och illamående, som ibland kan bli en lättare form av migrän, blir då känslig mot vissa ljud, ljus och lukter, och det är inte alltid värktabletter funkar och det är inte alltid jag vill ta tabletter heller.

Har testat att smörja axlar och nacke med ormsalva massasgeliniment, som är luktfritt eftersom jag blir känslig mot vissa lukter. Men för mig så hjälper den inte alls, så att det är ungefär som en vanlig salva. Plusen för denna är att den är luktfri, relativ billig och finns i den matvarubutik som jag oftast handlar i. Minus är att den inte har någon verkan på mig.

Har även testat att använda aloe vera heat crem på axlar och nacke, den luktar väldigt starkt, ungefär som jenka tuggummit som fanns förr. Men den funkar jätte bra, den både kyler och hettar samtidigt på ett skönt sätt. I 9 fall av 10 försvinner min värk i axlar och nacke. Plusen för denna är att den hjälper otroligt bra, luktar gott och finns i den lokala matvarubutiken som jag handlar i. Minus är att den är lite dyrare än ormsalvan, men att den är så bra så väger det upp att den är lite dyrare.

Rekomenderar verkligen aloe veras heat crem, den funkar väldigt bra på utsatta områden.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag har testat en massa olika salvor och krämer för mina händer som blir så torra så att dom spricker så att dom börjar blöda. Alla salvor som jag har testat lagt sig som en hinna och inte hjälpt något eller bara hjälpt för en liten stund. Många salvor har varit väldigt vattniga och blaskiga och det har gått in i händerna fort och inte hjälpt mycket. Eller så har dom varit för tjocka och varit svåra att smörja in och blivit kladdig om händerna utan att händerna har blivit nå bättre.

Men äntligen har jag hittat den perfekta handkrämen för mina händer. Med denna salva blir mina händer mjuka och lena. Den är lagom krämig och åker in i händerna fort och händerna känns mjuka och lena, den hjälper länge. Ett stort plus är att den är parfymfri.

Köpte den på apotek hjärtat, och hade turen att det var rabatt på den, så istället för att betala 59 kr för den så betala jag 49 kr för den.

Likes

Comments

Är så sugen på att köpa mig en ny telefon, är sugen på att köpa mig en samsung galaxy s7 edge. Har en samsung galaxy s5 just nu som lever lite sitt egna liv och har en spricka i glaset och jag är allmänt lee på den. Har haft min s5:a i några år nu, och den börjar att ge upp. Samsung galaxy s7 edge har en väldigt fin design och är härlig att hålla i. Det finns väldigt många tillbehör till den också.

Skulle även vilja ha ett aktivetetsarmband för att hålla lite mer koll på hur stegen, sömnen och sånna saker ligger, just för att motivera mig bättre till att tex gå längre sträckor, gå fler steg.

Ett par vr glasögon skulle inte sitta helt fel, har testat ett par en gång, super kul. En riktig härlig upplevelse när man kollar på bland annat film eller spelar spel.

Om jag skulle beställa dessa saker på cdon så kan jag få upp till 6% återbäring hos Refunder . Det kan bli en rejäl slant som jag kan få tillbaka.

Likes

Comments

Ryggkliare är nått som är guld värd när man inte kommer åt på ryggen eller har någon som kan hjälpa en och klia. Har en som jag köpte för några år sedan som har använts väl i perioder. Har inte bara använt den till att klia mig på ryggen med, har även använt den till att få ner nått som har legat högt upp på en hylla och jag inte har haft någon lust att klättra. Så att detta är en av dom bästa sakerna jag har investerat i.

Just denna modell går att hitta hos cdon och kostar 39 kr, och det finns det även andra modeller.

Likes

Comments

Har hittat en sida som håller på med affiliatemarknadsföring och ska vara väldigt bra om man bloggar. Tänkte att man kan ju testa och se ifall det är en bra sida. Det som jag har sett hittills verkar det vara en väldigt bra sida, den är väldigt lättöverskådlig och lättsam. Adrecord heter sidan och dom startade i slutet av 2009.

I december 2010 så lanserades annonsformatet YourAd och blev snabbt populär eftersom affiliates själva kan skapa egna annonser som innehåller valfria produkter, produkter från e-handlarnas prisfiler.

I juli 2015 så lanserades en helt ny kontrollpanel med en många nya funktioner och samtidigt går ut på andra marknader i norden med största fokus på Norge.

Jonny Elofsson som är grundare och VD för Adrecord säger “Vår tanke med att gå in i en befintlig och redan hårt konkurrensutsatt bransch grundades redan under idéstadiet då vi ville förändra och göra affiliatemarknadsföring mer vänligt, innovativt och betydligt mer transparent. Om vi har lyckats tillräckligt kan bara våra affiliates och kunder svara på men jag vet att vi varje dag gör vårt absolut yttersta för att följa vår grundvision.”


Hos Adrecord kan få du hjälp med att sätta upp och administrera ett affiliateprogram enligt dina villkor där Adrocord tar fullt ansvar för teknik, ekonomi och support samt skapar relationer med duktiga affiliates. Värt att testa iallafall, man kan inte förlora något med att kolla in Adrecord .

Det finns en sida som påminner lite om adrecord, och det är Blogvertiser som kopplar samman annonsörer och bloggare i syfte att skapa och sprida information och åsikter via riktade bloggar och därmed nå ut till exakt rätt målgrupp. Bloggare som använder sig av blogvertiser kan få betalt för att blogga.

Men dom har en del krav för att bloggen ska bli godkänd, och det är dessa:
- Bloggen ska vara på svenska
- Bloggen ska ha existerat i minst 3 månader
- Bloggen ska ha minst 20 inlägg/artiklar
- Bloggaren minst 13 år gammal
- Bloggens innehåll får inte bryta mot lagar som ex hets mot folkgrupp och liknande
- Bloggen ska vara ”aktiv”, dvs att bloggen uppdateras med en viss regelbundenhet (ex 1 ggr/veckan eller liknande)

Likes

Comments

Jag har haft förtroende för posten länge, men på sista tiden så har förtroendet blivit sämre. På grund av allt jag har läst om dom, bland annat att posten har dumpat breven någon annanstans än i brevlådorna och även att posten ska dra in postutlämnngarna och bara dela ut posten vissa dagar.Jag har alltid fått post på måndagar, om det inte har varit röd dag förstårs. Även om det bara har varit reklamblad, så har den alltid kommit runt tolv tiden. Men idag när jag går och väntar på viktig post, så behagar posten ens inte dyka upp, inte ens med nå reklam blad. Det må hända att posten är försenad, men den har aldrig kommit så här sent på eftermiddagen, så att nån post läre jag inte få idag.


Sen att vissa som får hem paket som är trasiga, så kan man fundera hur dessa paket hanteras i transporten. Visst kan en olycka hända när paketet transporteras. Men tycker att postnord ska hantera alla paket som dom hanterar dagligen försiktigt. För att dom kan inte veta om det är något ömtåligt i paketen eller inte.Så min undran är det brevbäraren som är lat och inte orkar dela ut all post och bara dumpar posten någonstans eller är det postnord som drar i alla snören och tycker att posten inte ska delas ut? Någonstans felar det. Det är ju många som blir lidande av att posten inte delas ut när den ska, både privatpersoner och företag. Plus att postnord får dåligt rykte när dom inte delar ut posten.

Likes

Comments

Många butiker har slutat att sälja raketer och smällare. Orsaker till detta är att husdjuren blir skrämda och för att miljön påverkas. Sitter och läser om att Överkalix kommunalråd Mikael Larsson tänker fortsätta att fira med fyrverkerier, pga att det är en tradition inom släkten och att dom alltid använt sig av fyrverkerier och han tycker att det är ett fint sätt att avsluta det gamla året och skjuta in det nya. Hans egna djur, som består av 30-tal renar, 25 får, höns och tre hundar reagerar inte mycket säger han. Han själv anser att andra ska uppfostra sina djur och sluta gnälla.

Det får mig att fundera hur uppfostrar man sina djur att inte bli rädda för raketerna och smällarna? Det är rätt naturligt för djuret att bli rädd för höga ljud.

Vad hjälper det de vilda djuren som lever i våran natur? De vilda djuren kan inte komma undan alla smällar, dom vet inte varför det smäller, och inte heller de tama djuren.

Mikael har fått mycket mothugg av inköpet av fyrverkerierna, bland annat av allianskamraten Kennet Moberg som skriver "Kan du tänka dig att barn med traumatiska upplevelser är svåra att uppfostra" och föreslår nyårslyktor.

Han kan inte riktigt förstå dom som är oroliga för sina husdjur och miljön. Han säger att de som oroar sig för naturen ska låta bli att flyga till utlandet, pga det påverkar mer. Annars tycker han att det är mycket gnäll.

Man kanske skulle ta och uppfostra honom istället, för att denna människa är rätt trångsynt och verkar inte ha träffat på nå djur som blir rädda.

Likes

Comments

Sitter och läser på Aftonbladet om hur lata, odisciplenerade och orealistiska dagens ungdomar på arbetsmarknaden är. Artikeln som jag har läst är det några personer från olika callcenterföretag som är interjuvade, bland annat Ingrid Larsson som är personalansvarig hos Ageris Kontaktcenter, ser en generatiosskillnad. Enligt henne så sa folk förr "Tack, jag fick anställning", nu så säger folk "Varsågod, jag kom idag också". Hon säger även att jobba på ett callcenter är ett kanon jobb som ingångsjobb. Hon har fått in ansökningar där det står att ansökaren inte pallar med heltid, i andra kan det stå "Mina föräldrar tycker att det är dags att jag skaffar mig ett jobb". På de företag som hon är personalansvarig på är dom väldigt noga med att hålla tiderna, att man kommer klockan nio om man börjar nio, och inte tio över nio.

Christian Paulsson som är vd för Hubbr säger att man måste satsa på glad personal, är inte lika hård när det gäller att hålla tiderna för att ungdomen har alltid haft svårt att passa tiden. Även han tycker att det är svårt att få tag i folk idag. Hubbr köpte en lista med 100 namn där personerna var mellan 18-24 år och erbjöd dom jobb, som resulterade i en anställning.

Jag själv kan förstå att många inte vill jobba på ett callcenterföretag, på grund av bland annat att dom flesta ogillar telefonförsäljare av olika orsaker. Men jag kan se det så här, om dessa företag vill ha personal så kanske dom ska satsa på en annan generation än ungdomarna. Som tex långtids arbetslösa.

Sen om man kollar andra yrken än callcenter så är det många ställen som en person får ha många olika roller. En av orsakerna till detta är på grund av många företag vill spara in pengar. Men jag kan känna att det är bättre att det anställs fler så att varje arbetare får en varsin roll som dom kan lägga sin tid på, och inte alltiallo.

På andra ställen så får arbetarna hoppa in och jobba på sina lediga dagar, på grund av att det fattas folk, dom ska alltid ska stå redo att hoppa in extra för att det fattas folk. Många av dessa yrken finns det väldigt många som vill jobba, men inte får jobba.


En fundering som jag bara kom på att tänka på nu, hur stor av arbetslösheten vill vara arbetslösa och hur stor del vill ha jobb, men inte får något.

Likes

Comments