För nån månad sen titta jag på en film som jag fortfarande går o grubblar på, tittade på "I am Sam" där Sean Penn spelar den ensamstående fadern Sam, mentalt befinner han sig på en sjuårings nivå. När dottern Lucy (som spelas av Dakota Fanning) fyller sju år händer en del saker som gör så att hon fosterplaceras. Sam gör allting för att få tillbaka sin dotter.

Det fick mig att fundera vad som gör en förälder till en bra förälder. Vem är det som säger att man är en bra förälder? Vem säger vad som är rätt och vad som är fel i föräldrarskap? Många frågor som har minst lika många svar, om inte fler svar. För att det som är rätt för mig är kanske inte rätt för dig.

För mig är en förälder, en bra förälder en person som älskar sitt barn, nån som är närvarande för sitt barn som lyssnar och nån som visar vad som är rätt och fel.

Men har alla rätt till att skaffa barn? Nej tycker jag. Det finns dom som inte har rätt att skaffa för att dom inte passar att vara en förälder av olika orsaker.

Alla har inte rätt att kalla sig förälder, men alla barn har rätt till en förälder.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ångest in the hell. Önskar att den bara kunde försvinna.
Likaså alla tankar som dyker upp när som helst och som maler runt och gör mig förstörd. Tankar som bara gör ångesten värre. Ångest som maler på in i de oändliga, som äter upp mig långsamt.

Vill förklara hur jag mår för någon. Vill berätta varför jag mår jag mår som jag gör. När någon ber mig att berätta och förklara hur jag mår, så låser det sig. För att jag vet inte varför jag mår som jag gör, det gör blir det svårt att förklara.

Jag vet att jag har några få som står mig nära. Men orkar jag tynga mina bekymmer på dom? Orkar dom lyssna?

Jag tackar att det finns musik som jag kan lyssna på högt när ångesten och tankarna blir som värst. Det är den som gör så att livet gör lättare att ta sig genom när man orden låser sig och inte kan prata.


Likes

Comments

För ett tag sen så fick jag ett mejl från kappahl där ämnesraden var "Tjuvkika på höstens modemåsten". Det fick mig att tänka på alla dessa moden som väldigt många slaviskt följer, men måste man verkligen ha alla dessa märkeskläder? Måste man verkligen följa modet?

Om man tittar på dessa människor som följer modet, så ser man hur många av dom liknar varandra. Dom har samma slags stil på kläder, tillbehör och frisyrer. Varför inte bara gå sin egen väg för?

För mig skulle aldrig tanken ens falla mig i att köpa ett par byxor för 2000 bara för att jag måste följa modet. För att för det första så finns aldrig dessa modeplagg i min storlek, och för det andra om det fanns i min storlek så kan jag köpa 5-6 byxor för samma pris som är lika snygga, och ibland snyggare.

Jag har tillräckligt svårt att finna snygga kläder som dessutom sitter bra på min stora, otympliga kropp. Och om jag ska behöva tänka på att jag måste tänka på att plagget är mode just nu, så kommer jag aldrig att hitta kläder. Modeindustrin är inte till för personer som är av den större storleken.

Världen överhuvudtaget är inte till för personer som är av den större storleken.

Likes

Comments

Sitter och läser om att dom flesta förlossningarna är fullla runt om i landet, och om att många får åka flera mil för att komma till närmaste förlossning. Personalen på förlossningarna får så lov att jobba så pass mycket så att dom inte hinner gå på toaletten eller sätta sig och äta. Både barnmorskor och undersköterskor vittnar om denna kris som har pågått i ett år, som nu har nått kulmen. Men jag tycker att det har pågått mer än så. När jag fick mina barn så fick jag välja att antingen åka till förlossningen i Gävle eller i Hudiksvall. Mellan dessa två orter är det 20 mil, jag bor mittemellan dessa två orter, så att jag har tio mil vardera. När jag fick den yngsta 2012, så valde jag att åka till Gävle. Jag hade turen att få ett rum, men efter några timmar efter förlossningen frågade personalen ifall det var okej ifall jag kunde åka hem samma dag på grund av att dom inte hade plats för mig. Hörde även att vissa som kom till förlossningen i Gävle blev skickade till förlossningen i Hudiksvall, för att det fanns ingen plats åt dom kvinnorna som kom in med smärtor.

Jag förstår inte varför dom ska stänga ner, för att det kommer inte att födas mindre barn i framtiden, det kommer bara att födas fler barn. Hur kommer det då att se ut på de förlossningar som finns? Om det kommer att finnas några förlossningar kvar i framtiden. Det kanske kommer sluta med att man får börja föda i hemmet så som man fick göra förr i världen då det var en väldigt stor dödlighet för både barn och mamma i sammanband med förlossningen.

Läser även om att ett flertalet förlossningar stänger över sommaren, bland annat så stänger två av sex förlossningssalar i Växjö BB ner i fyra veckor så att de gravida kvinnorna tvingas föda på andra ställen. Ska det verkligen vara så?

Ska personalen på förlossningen verkligen behöva jobba så pass mycket så att dom inte hinner gå på toa eller sätta sig ner och få i sig lite mat? Det är så mycket som kan gå fel på en förlossning. Och om personalen inte får göra sina grundläggande behov så är det så mycket mer som kan gå fel för att personalen inte är så pass skärpta som det krävs av dom.

Likes

Comments

Ibland så undrar jag hur barnen idag blir uppfostrade. Har mött så många barn som är så, så.... ja, jag vet inte vad jag ska säga. Senast idag när jag var ute med barnen på området. Medan den yngsta satt och lekte med en bil i sandlådan sparkade jag fotboll med den älsta på gräsmattan bredvid. Då kommer en grabb, som såg ut att vara i nio års åldern, och sparkade iväg våran boll utan vidare. Hade god lust att säga till grabben att så där gör man inte, men hann tyvärr inte säga nått innan han sprang iväg.

Sen så kom en annan grabb (vi kallar honom för grabb två) och lekte med mina grabbar, helt plötsligt så slänger grabb två iväg min älstas kepa i sanden. Säger till honom att eftersom han slängde iväg kepan så får han gå och hämta den, men han bara tittar på mig uppkäftig och verkligen visar att han inte tänker ta upp kepan som han har slängt bort. Sen en stund senare så slår han till min ena grabb, då säger jag till grabb 2 att man inte får slås, att man ska vara snäll mot varandra. Då tittar han på mig med samma uppkäftiga blick som säger "varför ska man vara snäll?"

Har barnen varit lika uppkäftiga i alla tider eller har det blivit värre på senare tid? Jag hoppas verkligen att mina barn inte blir så där uppkäftiga när jag inte är med.

Likes

Comments

För ett tag sen så köpte jag en liten högtalare som jag kan använda via blåtand och en powerbank. Visst dom var billiga, men även om det är billigt kan det vara bra. Dessa två funkar väl si så där.

Minihögtalaren kunde vara bättre enligt mitt tycke. När jag spelar musik via telefon så hackar den jätte mycket och är väldigt mycket störningar i högtalaren. Så att jag har lagt undan högtalaren nu och ska försöka att hitta nån som är bättre. Men ett plus för denna högtalare är att den är liten och behändig, och att man kan köra via blåtand så att man slipper alla sladdar.


Powerbanken gör iallafall sitt jobb, men den kunde göra sitt jobb bättre tycker jag. När jag kopplar ihop den med telefon så laddar den väldigt långsamt, på en timme har telefon laddat typ 5%. Visst det är bättre än inget, den har räddat mig vid nått tillfälle.


Dyrt är inte alltid bäst, men i detta läge så är det bättre att lägga på några kronor så att man får grejor som är kvalite som funkar som det ska

Likes

Comments

Har tipsat om detta förr. Men det tåls att tipsa igen. För vem vill inte få betalt för att handla via nätet? Har lyckats att få tillbaka 117 kr sammanlagt vid fyra olika köp. Fick tillbaka nästan 80 kr vid ett enda köp.

Om du känner för att få betalt för att handla via nätet så tycker jag att du ska bli medlem HÄR

Likes

Comments

Vad irriterad jag blir på vissa människor, speciellt dessa människor som inte visar nån respekt eller lyssnar på vad man säger.

Har några grannar som har varit högljudd ett flertal gånger sent på kvällarna och nätterna. Dom kan stå utanför lägenheten och ropa/prata högt på sent på kvällarna upp till dom som är i lägenheten. Dom kan även hålla på att härja inne hos sig vid tolv, ett på nätterna. Har pratat med dom ett flertal gånger att vara lugnare på kvällar och nätter pga att mina barn vaknar, de flesta gångerna har dom lugnat ner sig, men det har dock bara hållt i sig ett tag, sen är det samma visa igen. Där emellan har jag inga problem alls med dom

Senast nu ikväll tio i tio, så var det en kille som stod utanför och pratade med dom i lägenheten. Jag går ut på balkongen och säger till att dom inte ska prata så högt pga att jag har barn som sover. Men då säger dom "Det är ju sommarlov". Jag vet att det är sommarlov, men det betyder inte att man behöver prata högt alldeles utanför strax före tio på kvällen.

Jag känner att jag inte ska behöva förklara för en person att dom är högljudda om kvällar och nätter hundra femti elva gånger

Likes

Comments

Sitter och läser på aftonbladet om barnmorskorna, var av Ellinor Grimmark är den ena, som förlorade målet i arbetsdomstolen för att dom vägrar att göra abort. AD slog fast att alla barnmorskor ska vara beredda att jobba med alla arbetsuppgifter på kvinnoklinikerna. Barnmorskornas juridiska ombud anser dock att landstingens och AD:s inställning ger ett alltför snävt utrymme för människor med olika trosuppfattning i offentlig verksamhet.

Enligt min uppfattning om man inte kan uppfylla allt som yrket innebär så ska man antingen fundera ifall man har rätt jobb eller om man inte kan eller vill utföra arbetsuppgiften så ska man hjälpa till så att uppgiften blir löst. Så i detta fall som dessa barnmorskorna vägrar göra så skulle dom ha skickat kvinnorna till andra barnmorskor, eller tänkt om va dom egentligen jobbar med, att utföra en abort tillhör barnmorskeyrket. Jag tycker, som säkert många andra tycker, så ska man inte blanda in privatlivet i jobbet. För att den enskildes trosuppfattning är en privatsak.

Att göra en abort är inte alltid en lätt sak för en kvinna att bestämma sig för. För att det är ingen annan än kvinnan själv som vet varför kvinnan vill göra en abort. Det finns säkert minst hundra olika anledningar till varför en kvinna vill göra en abort. För mig är det en självklarhet att få göra en abort om kvinnan vill göra det. Det är ingen som ska neka en kvinna till att göra en abort.

Likes

Comments

Alla dessa tillställningar som man ”måste” gå på tycker jag inte om att gå på, men jag tvingar mig att gå på det för att jag ”måste” och varje gång hoppas på att just denna gång blir bra. Men vid alla dessa tillställningar blir det att jag hamnar på sidan om och alla andra går omkring och är sociala med varandra, men inte med mig som leder att jag alltid känner att jag inte hör hemma bland människor, och att jag borde ha stannat hemma. Det slutar med att jag bara mår dåligt och längtar därifrån. Jag lär mig aldrig.

Att inte veta hur jag ska bete mig i folksamlingar har jag har svårt för, och det blir bara svårare ju äldre jag blir. Ju större folksamlingar det är, desto svårare har jag, känner mig väldig obekväm i dessa situationer. Därför försöker jag undvika att behöva gå på vissa tillställningar, men ibland så måste jag tvinga mig att gå på vissa tillställningar. Nästan alla gånger kommer jag hem och mår dåligt.

Likes

Comments