View tracker

Sitter och läser på Aftonbladet om hur lata, odisciplenerade och orealistiska dagens ungdomar på arbetsmarknaden är. Artikeln som jag har läst är det några personer från olika callcenterföretag som är interjuvade, bland annat Ingrid Larsson som är personalansvarig hos Ageris Kontaktcenter, ser en generatiosskillnad. Enligt henne så sa folk förr "Tack, jag fick anställning", nu så säger folk "Varsågod, jag kom idag också". Hon säger även att jobba på ett callcenter är ett kanon jobb som ingångsjobb. Hon har fått in ansökningar där det står att ansökaren inte pallar med heltid, i andra kan det stå "Mina föräldrar tycker att det är dags att jag skaffar mig ett jobb". På de företag som hon är personalansvarig på är dom väldigt noga med att hålla tiderna, att man kommer klockan nio om man börjar nio, och inte tio över nio.

Christian Paulsson som är vd för Hubbr säger att man måste satsa på glad personal, är inte lika hård när det gäller att hålla tiderna för att ungdomen har alltid haft svårt att passa tiden. Även han tycker att det är svårt att få tag i folk idag. Hubbr köpte en lista med 100 namn där personerna var mellan 18-24 år och erbjöd dom jobb, som resulterade i en anställning.

Jag själv kan förstå att många inte vill jobba på ett callcenterföretag, på grund av bland annat att dom flesta ogillar telefonförsäljare av olika orsaker. Men jag kan se det så här, om dessa företag vill ha personal så kanske dom ska satsa på en annan generation än ungdomarna. Som tex långtids arbetslösa.

Sen om man kollar andra yrken än callcenter så är det många ställen som en person får ha många olika roller. En av orsakerna till detta är på grund av många företag vill spara in pengar. Men jag kan känna att det är bättre att det anställs fler så att varje arbetare får en varsin roll som dom kan lägga sin tid på, och inte alltiallo.

På andra ställen så får arbetarna hoppa in och jobba på sina lediga dagar, på grund av att det fattas folk, dom ska alltid ska stå redo att hoppa in extra för att det fattas folk. Många av dessa yrken finns det väldigt många som vill jobba, men inte får jobba.


En fundering som jag bara kom på att tänka på nu, hur stor av arbetslösheten vill vara arbetslösa och hur stor del vill ha jobb, men inte får något.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Gävlebocken har kommit upp på Slottstorget i Gävle till första advent sedan 1966. Naturvetenskapliga elevföreningen vid Vasaskolan brukar bygga en egen och mindre bock. Den första bocken blev 13 meter hög, 7 meter lång och 3 ton tung. Vid tolvslaget på nyårsafton så brann den ner. Gärningsmannen hittades och åtalades för grov skadegörelse.

Bocken har varit impregnerad med olika flamsäkra medel några gånger, utan framgång. 2010 anlitades för första gången ett vaktbolag som bevakade bocken dygnet runt.Under alla dessa år som Gävlebocken har funnits så har bocken fått stått kvar 13 gånger. Det är inte många gånger, med tanke att bocken har funnits i 50 år. De resterande åren har bocken blivit mestadels blivit bränd, men den har även blivit påkörd, saboterad och stulen. I både Sverige och utlandet förekommer det vadslagningar om och hur länge bocken får stå orörd. Enligt en amerikansk vadslagningssajt år 2006 var oddset 1,66 gånger pengarna skulle brännas och 2,4 gånger pengarna om den överlevde julen.

I år så brann bocken redan kvällen efter invigningen klockan 23:00. Det finns en misstanke om att en person ska ha slängt en brandbomb från en närliggande restaurang.


Julbocken har inspirerat till halmbockar på andra håll. Sedan ett antal år tillbaka finns även en halmbock i Örebro. Dessutom ställs en julkärve ut inför jul i Huskvarna. Även de halmfigurerna har drabbats av brandtillbud

Likes

Comments

View tracker

Har fått dille på att göra korgar av olika slag. Har gjort en de i olika storlekar, men några av dom är inte alls nå fina. Dessa fyra korgar som är på bild är jag mest nöjd med.

Den första korgen har jag gjort i gamla lakan. Var väldigt kul att göra den, men var lite svårt ändå pågrund av att gamla lakan inte är så följsamt. Men väldigt bra sätt att återvinna på. Denna korg har barnen fått som dom kan ha inne på rummet och ha leksaker i.


Dessa två korgar har jag gjort i zpagetti-"garn", även det är återvunnet "garn". Hade länge velat testat att göra något i zpagetti, så när den lokala garnaffären hade en stick-kväll så passade jag på att köpa mig ett nystan. Så att det resulterade i dessa två korgar. Ett väldigt trivsamt garn som jag ska köp in fler gånger och göra något med, har bland annat sett en sittpuff med detta garn som jag skulle vilja göra nått tag. Har även sett andra göra bland annat väskor av zpagetti garn. Får se vad jag gör i framtiden.


Den sista korgen är gjort i järbos garn, vela mest bara testa och se hur det blev om man gjorde en korg i det garnet, och det blev rätt lyckat ändå tycker jag. Är lite småfix kvar på denna korg innan den är helt klar.


Skulle vara kul ifall jag kunde göra sånna här korgar och lyckas sälja, undra ifall det finns någon marknad för sådana här korgar?

Likes

Comments

Har nyss beställt lite julklappar till grabbarna grus hos lekmer.se. Passade på att beställa nu när det är Black friday, tack vare det så sparade jag in 500 spänn, och det är inte så illa pinkat. Fick även lite återbäring in på mitt refunder konto på det jag beställde. Alla reor och återbäringar är alltid bra enligt mitt tycke.

Är du sugen på att få återbäring på det du köper så hör av dig så kan jag berätta hur du ska gå till väga.

Likes

Comments

Jag vet inte hur många telefonförsäljare jag har pratat med genom årens lopp. Nu på senare år svarar jag inte på okända nummer. Den värsta telefonförsäljaren jag har varit med om ringde mig för nått år sedan från telefonbolaget Hallon och envisades med att jag skulle byta till dom. Min månads kostnad skulle bli så mycket billigare enligt honom, om jag minns rätt så skulle jag betala 149 kr i månaden med hallon. Jag sa att det inte kunde bli billigare för mig, pga att jag betala mellan 50-100 kr i månaden då. Då blev han purken för att jag inte ville byta till hallon, och försökte övertala mig ännu mer att byta till hallon.

När jag frågade honom vad han använd för mobilabonnemang så svarade han att han hade telia. "Varför har du inte hallon om du jobbar där själv och tycker att det är ett sånt bra erbjudande?" frågade jag honom då. Då svarade han att han hade nyss börjat jobba där på Hallon, och inte hunnit byta operatör ännu. Hur sant det var, vet jag inte.

Till en början så sa jag att jag ville kolla upp och jämföra hallon med min dåvarande operatör, men det gick inte för sig för försäljaren, han vela att jag skulle tacka ja till honom där och då i luren. Till slut så sa jag att jag inte var intresserad av att byta och försökte avsluta samtalet för att jag inte hade tid och prata mer med honom, men han gav sig fortfarande inte och fortsatte att prata på. Så till slut så blev jag så himla lee på honom och sa ilsket att jag verkligen inte var intresserad av det han erbjöd mig och inte hade tid och prata mer med honom och la på luren.

Det är mitt värsta samtal med en telefonförsäljare, för att denna gav sig inte och märktes att han ville ha nya kunder, han fick säkert bonus för varje kund som han raggade upp där i luren. Tack vare honom så är jag lite anti mot Hallon, även om själva företaget kan vara bra, så har denna telefonförsäljare förstört min bild mot Hallon.

Telefonförsäljare är nått som jag ogillar skarpt, speciellt sådana som inte kan acceptera ett nej. Sådana där telefonförsäljare som ringt hundra-femti-elva-gånger och man har sagt nej minst lika många gånger, och dom fortsätter att ringa en.

Likes

Comments


Serla har en egen klubb där man kan byta sina poäng till olika premier. Väldigt enkelt att registrera de koder som finns i förpackningen


Just nu så är deras premier bland annat ett förkläde och en designerväska. Vill du bli medlem i serla klubben så släng iväg en kommentar så kan jag fixa en inbjudan till dig. Sen är det bara att använda nått utav deras produkter, registrera koderna och luta dig tillbaka och invänta dina premier.

Likes

Comments

Sitter och läser på aftonbladet och hittar en artikel som handlar om en 20 årig man som har torterat fyra fosterhemsplacerade pojkar med bland annat slag med och utan olika redskap, och han ska även ha torterat dom med elpistoler och bränt pojkarna med laser. Detta ska ha pågått under ungefär ett år. Totalt misstänks 20-åringen för 13 olika brott, bland annat misshandel i flera fall, olaga förföljelse, vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Mannen nekar alla anklagelser och säger att någon försöker att sätta dit honom.

Detta får mig att fundera om hur barn behandlas, det är hemskt att utsätta barn för sådana hemska saker, ännu hemskare är det att utsätta barn som har det kämpigt redan och blivit placerade i fosterhem av olika orsaker.

Det får mig att fundera på mitt senaste inlägg om en nio årig flicka som blev mobbad och blev kallad för hora i skolan av jämnåriga pojkar. Var den 20 åriga mannen en sån mobbare som barn? Vart startade hans bana att plåga annan levande själ på detta hemska sätt?

Eller blev han själv utsatt för hemska saker som barn som har satt sina spår, så som Dave Pelzner skriver om i sin självbiografi "Pojken som kallades Det" som jag har skrivit om tidigare?

Jag läser nästan dagligen om hur barn blir utsatta av olika saker av både vuxna och barn. När ska detta ta slut? Vuxna människor SKA veta vad som är rätt och fel, och det ska de vuxna lära ut till barnen så att dom inte utsätter någon annan för något.

Likes

Comments

Sitter och läser om hur barn behandlar andra barn. Senast i dag så läste jag om en nio årig flicka som fick byxorna nedragna av jämnåriga pojkar, som sedan stod och juckade mot henne inför allihopa i matsalen i skolan. Vid ett annat tillfälle så misshandlades flickan på skolgården av pojkarna som kuratorn blev vittne till. Händelsen polisanmäldes, men åtalet lades ner pga att pojkarna är minderåriga. Pojkarna har hållit fast flickan och kränkt henne genom att säga "hora" och "fitta" på bussen till och från skolan. Pojkarna har fått vara kvar på skolan, medan flickan har fått byta skola för att komma undan mobbingen.

Den enda förklaringen mamman fick av skolpersonalen var att flickan var blond och söt och därför spännande att ge sig på. Vad är det för en ursäkt? Det spelar ingen roll hur ett barn ser ut, det ska aldrig ske. Vart har de jämnåriga pojkarna fått för sig att bete sig så, vart har dom lärt sig att säga sånna saker?

Om jag fick veta att nått utav mina barn skulle bete sig på detta hemska sätt så skulle jag bli riktigt förbannad. Dom skulle verkligen få veta hur fel dom gör.

Mobbing har funnits i alla tider, både hos barn och vuxna. Den har bara förändrats genom tiderna. Många skolor och även arbetsplatser har nolltolerans mot mobbing, men ändå så sker det. Ibland får mobbingen väldigt hemska konsekvenser. Det måste ske en förändring idag, en drastisk förändring som motverkar och tar bort mobbingen helt och hållet.

Likes

Comments

Nu har LOPPI blogbag för hösten kommit ut. Den innehåller bland annat tandkräm, tvättmedel, sköljmedel och tvål och även andra saker. Ska bli spännande och se om jag har turen att få vara med och testa dessa produkter. Jag tycker att det är jätte kul att få paket.

Om du känner för att testa dessa produkter så kan du gå in HÄR och anmäla dig.

Likes

Comments

Håller på att läsa den sanningsbaserade boken "Pojken som inte fanns", andra boken i en triologi. Den första heter "Pojken som kallades Det" och den tredje och sista heter "Pojken som överlevde". Dom är skrivna av en som heter Dave Pelzer. De två första böckerna är väldigt gripande och hemska.Det fick mig att fundera på hur barn växer upp i dag, vilken stor skillnad det är hur bra barn egentligen har det. Att det är väldigt stor klass skillnad. Vissa barn får allting dom pekar på, och föräldrarna gör allting för barnen. Dessa barn kan tro senare i livet att man kan få allting. Sen så finns det barn som har den oturen som David, pojken i böckerna, blir misshandlad både psykiskt och fysiskt.Hur kan man vilja göra nått sånt mot ett barn, mot en annan människa överhuvudtaget? Hur kan samhället inte se vad som sker? Visst kan sådana här saker ske i det tysta. Men ofta händer det nog att människor väljer att inte se fast dom ser vad som sker, det är ännu mer fel enligt mig. Vad kan jag göra för att motverka att dessa hemskheter sker? Finns det något jag kan göra?

Visst får man uppfostra sina barn hur man vill. Men man kan ju försöka att få barnen till bra vuxna, och att måste jobba om man vill ha något, att allting inte serveras på ett silverfat. Världen anpassar sig aldrig efter en enskild person, utan personen måste anpassa sig efter världen för att det ska funka. 

Låt barn vara barn. Uppfostra era barn. Låt bli misshandeln. Lyssna till era barn.

Ett barn behöver inte leksaker, ett barn behöver en förälder som älskar dom över allting annat och som kan rätta dom när dom gör fel, som hjälper dom när dom är i nöd.

Likes

Comments