Contains affiliate links

Har hört mycket om Lyko och sett mycket reklam om dom. Så att jag beställde lite från dom i fredags. Beställde bland annat mitt favorit schampo därifrån, som var betydligt billigare där än på andra ställen. Än så länge har jag inte fått hem mitt paket därifrån, men bör inte ta många dagar till då leveransen skulle vara 2-7 dagar. Ett stort plus var att om jag handlade över 100 kr så fick jag det fraktfritt, och det är ett stort plus.

Nått som är ännu bättre är att jag får 4% återbäring på den totala summan hos Refunder . Även om man handlar får små summor så blir det mycket i längden. Det blir roligare att shoppa via nätet om man kan få tillbaka pengar. Det går bland annat att plocka ut pengarna via paypal, som man just nu får 50 kr extra i återbäring om gör sin utbetalning via paypal. Men det går även att betala ut pengarna direkt till sitt bankkonto hos bland annat hos Swedbank, Nordea och ICA banken

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Beställde namnlappar från Namnmärknig den 25 augusti, än så har jag inte fått dom ännu. I det senaste mejlet som jag fick från dom så låg dom klara hos dom i väntan på att bli iväg skickade, det tog extra lång tid för dom att dom har haft mycket nu vid skolstarten. Varför inte bara skicka iväg dom när dom ändå ligger klara? Det tar ju inte så lång tid att skicka iväg ett litet brev.

Jag tog dessa namnlappar från detta företag för att det var ett bra pris. Men i nästa gång jag beställer namnlappar så blir det inte av detta företag. De gånger jag har varit i kontakt med företaget så har jag inte fått några vettiga svar, endast undvikande svar.

Likes

Comments

Beställde namnlappar från Namnmärkning den 25 augusti för att kunna sätta i barnens kläder och saker som dom tar med sig till skola och dagis, har inte fått dom ännu. Mejlade dom igår och frågade vart mina namnlappar hade tagit vägen, fick svar av dom idag där dom skrev att trycken har blivit försenade pga många beställt samtidigt inför skolstart. Mina lappar har ännu inte skickats, de ligger fortfarande i paketeringen på väg till utskick när som helst. Har jag inte fått namnlapparna senast nästa fredag ska jag återkomma. Ska jag verkligen behöva vänta i tre veckor för att få hem mina namnlappar? Mina namnlappar är klara, dom ligger klara för att bli ivägskickade, varför kan dom inte skicka iväg det? Så svårt ska det väl inte behöva att skicka iväg det jag beställt.

#namnlappar #namnmärkning #långväntan

Likes

Comments

Vi har barn som går till sängs utan att äta.
Äldre som går utan nödvändiga läkemedel.
Psykiskt sjuka utan behandling.
Trupper utan ordentlig utrustning.
Men vi donerar miljarder till andra länder utan att hjälpa våra egna först.

Jag ser inget fel med att donera och hjälpa andra länder som behöver ha hjälp. Men det finns så många här i Sverige som verkligen behöver ha hjälp som inte får den hjälp som dom behöver på grund av att det inte finns några pengar. Varför inte hjälpa Sverige, våra egna innan dom hjälper andra först.

För att kunna hjälpa andra så måste man hjälpa sig själv först och främst.

#psykiskohälsa #donera #hjälpvarandra #hjälp

Likes

Comments

I fredags satt jag och grabben och kollade runt efter en gympapåse som han ska ha på gympan i skolan. Hittade många olika men ingen dög riktigt åt grabben, men till slut så hittade vi en som dög som vi beställde från CDON, en påse med star wars, det var ett badlakan som följde med den, så ett stort plus för det. Igår så fick jag hem paketet, grabben blev överlycklig när han fick öppna paketet.

Ett stort plus var att CDON finns hos Refunder så att jag fick återbäring, visst det var inte många kronor, men det var iallafall nånting. Lite blir mycket i slutänden. Om man handlar hos CDON via Refunder så kan man få upp till 6% återbäring av summan man handlar hos.

Likes

Comments

För nån månad sen titta jag på en film som jag fortfarande går o grubblar på, tittade på "I am Sam" där Sean Penn spelar den ensamstående fadern Sam, mentalt befinner han sig på en sjuårings nivå. När dottern Lucy (som spelas av Dakota Fanning) fyller sju år händer en del saker som gör så att hon fosterplaceras. Sam gör allting för att få tillbaka sin dotter.

Det fick mig att fundera vad som gör en förälder till en bra förälder. Vem är det som säger att man är en bra förälder? Vem säger vad som är rätt och vad som är fel i föräldrarskap? Många frågor som har minst lika många svar, om inte fler svar. För att det som är rätt för mig är kanske inte rätt för dig.

För mig är en förälder, en bra förälder en person som älskar sitt barn, nån som är närvarande för sitt barn som lyssnar och nån som visar vad som är rätt och fel.

Men har alla rätt till att skaffa barn? Nej tycker jag. Det finns dom som inte har rätt att skaffa för att dom inte passar att vara en förälder av olika orsaker.

Alla har inte rätt att kalla sig förälder, men alla barn har rätt till en förälder.


Likes

Comments

Ångest in the hell. Önskar att den bara kunde försvinna.
Likaså alla tankar som dyker upp när som helst och som maler runt och gör mig förstörd. Tankar som bara gör ångesten värre. Ångest som maler på in i de oändliga, som äter upp mig långsamt.

Vill förklara hur jag mår för någon. Vill berätta varför jag mår jag mår som jag gör. När någon ber mig att berätta och förklara hur jag mår, så låser det sig. För att jag vet inte varför jag mår som jag gör, det gör blir det svårt att förklara.

Jag vet att jag har några få som står mig nära. Men orkar jag tynga mina bekymmer på dom? Orkar dom lyssna?

Jag tackar att det finns musik som jag kan lyssna på högt när ångesten och tankarna blir som värst. Det är den som gör så att livet gör lättare att ta sig genom när man orden låser sig och inte kan prata.


Likes

Comments

För ett tag sen så fick jag ett mejl från kappahl där ämnesraden var "Tjuvkika på höstens modemåsten". Det fick mig att tänka på alla dessa moden som väldigt många slaviskt följer, men måste man verkligen ha alla dessa märkeskläder? Måste man verkligen följa modet?

Om man tittar på dessa människor som följer modet, så ser man hur många av dom liknar varandra. Dom har samma slags stil på kläder, tillbehör och frisyrer. Varför inte bara gå sin egen väg för?

För mig skulle aldrig tanken ens falla mig i att köpa ett par byxor för 2000 bara för att jag måste följa modet. För att för det första så finns aldrig dessa modeplagg i min storlek, och för det andra om det fanns i min storlek så kan jag köpa 5-6 byxor för samma pris som är lika snygga, och ibland snyggare.

Jag har tillräckligt svårt att finna snygga kläder som dessutom sitter bra på min stora, otympliga kropp. Och om jag ska behöva tänka på att jag måste tänka på att plagget är mode just nu, så kommer jag aldrig att hitta kläder. Modeindustrin är inte till för personer som är av den större storleken.

Världen överhuvudtaget är inte till för personer som är av den större storleken.

Likes

Comments

Sitter och läser om att dom flesta förlossningarna är fullla runt om i landet, och om att många får åka flera mil för att komma till närmaste förlossning. Personalen på förlossningarna får så lov att jobba så pass mycket så att dom inte hinner gå på toaletten eller sätta sig och äta. Både barnmorskor och undersköterskor vittnar om denna kris som har pågått i ett år, som nu har nått kulmen. Men jag tycker att det har pågått mer än så. När jag fick mina barn så fick jag välja att antingen åka till förlossningen i Gävle eller i Hudiksvall. Mellan dessa två orter är det 20 mil, jag bor mittemellan dessa två orter, så att jag har tio mil vardera. När jag fick den yngsta 2012, så valde jag att åka till Gävle. Jag hade turen att få ett rum, men efter några timmar efter förlossningen frågade personalen ifall det var okej ifall jag kunde åka hem samma dag på grund av att dom inte hade plats för mig. Hörde även att vissa som kom till förlossningen i Gävle blev skickade till förlossningen i Hudiksvall, för att det fanns ingen plats åt dom kvinnorna som kom in med smärtor.

Jag förstår inte varför dom ska stänga ner, för att det kommer inte att födas mindre barn i framtiden, det kommer bara att födas fler barn. Hur kommer det då att se ut på de förlossningar som finns? Om det kommer att finnas några förlossningar kvar i framtiden. Det kanske kommer sluta med att man får börja föda i hemmet så som man fick göra förr i världen då det var en väldigt stor dödlighet för både barn och mamma i sammanband med förlossningen.

Läser även om att ett flertalet förlossningar stänger över sommaren, bland annat så stänger två av sex förlossningssalar i Växjö BB ner i fyra veckor så att de gravida kvinnorna tvingas föda på andra ställen. Ska det verkligen vara så?

Ska personalen på förlossningen verkligen behöva jobba så pass mycket så att dom inte hinner gå på toa eller sätta sig ner och få i sig lite mat? Det är så mycket som kan gå fel på en förlossning. Och om personalen inte får göra sina grundläggande behov så är det så mycket mer som kan gå fel för att personalen inte är så pass skärpta som det krävs av dom.

Likes

Comments

Ibland så undrar jag hur barnen idag blir uppfostrade. Har mött så många barn som är så, så.... ja, jag vet inte vad jag ska säga. Senast idag när jag var ute med barnen på området. Medan den yngsta satt och lekte med en bil i sandlådan sparkade jag fotboll med den älsta på gräsmattan bredvid. Då kommer en grabb, som såg ut att vara i nio års åldern, och sparkade iväg våran boll utan vidare. Hade god lust att säga till grabben att så där gör man inte, men hann tyvärr inte säga nått innan han sprang iväg.

Sen så kom en annan grabb (vi kallar honom för grabb två) och lekte med mina grabbar, helt plötsligt så slänger grabb två iväg min älstas kepa i sanden. Säger till honom att eftersom han slängde iväg kepan så får han gå och hämta den, men han bara tittar på mig uppkäftig och verkligen visar att han inte tänker ta upp kepan som han har slängt bort. Sen en stund senare så slår han till min ena grabb, då säger jag till grabb 2 att man inte får slås, att man ska vara snäll mot varandra. Då tittar han på mig med samma uppkäftiga blick som säger "varför ska man vara snäll?"

Har barnen varit lika uppkäftiga i alla tider eller har det blivit värre på senare tid? Jag hoppas verkligen att mina barn inte blir så där uppkäftiga när jag inte är med.

Likes

Comments