View tracker

Är så sugen på att köpa mig en ny telefon, är sugen på att köpa mig en samsung galaxy s7 edge. Har en samsung galaxy s5 just nu som lever lite sitt egna liv och har en spricka i glaset och jag är allmänt lee på den. Har haft min s5:a i några år nu, och den börjar att ge upp. Samsung galaxy s7 edge har en väldigt fin design och är härlig att hålla i. Det finns väldigt många tillbehör till den också.

Skulle även vilja ha ett aktivetetsarmband för att hålla lite mer koll på hur stegen, sömnen och sånna saker ligger, just för att motivera mig bättre till att tex gå längre sträckor, gå fler steg.

Ett par vr glasögon skulle inte sitta helt fel, har testat ett par en gång, super kul. En riktig härlig upplevelse när man kollar på bland annat film eller spelar spel.

Om jag skulle beställa dessa saker på cdon så kan jag få upp till 6% återbäring hos Refunder . Det kan bli en rejäl slant som jag kan få tillbaka.

Likes

Comments

Ryggkliare är nått som är guld värd när man inte kommer åt på ryggen eller har någon som kan hjälpa en och klia. Har en som jag köpte för några år sedan som har använts väl i perioder. Har inte bara använt den till att klia mig på ryggen med, har även använt den till att få ner nått som har legat högt upp på en hylla och jag inte har haft någon lust att klättra. Så att detta är en av dom bästa sakerna jag har investerat i.

Just denna modell går att hitta hos cdon och kostar 39 kr, och det finns det även andra modeller.

Likes

Comments

Har hittat en sida som håller på med affiliatemarknadsföring och ska vara väldigt bra om man bloggar. Tänkte att man kan ju testa och se ifall det är en bra sida. Det som jag har sett hittills verkar det vara en väldigt bra sida, den är väldigt lättöverskådlig och lättsam. Adrecord heter sidan och dom startade i slutet av 2009.

I december 2010 så lanserades annonsformatet YourAd och blev snabbt populär eftersom affiliates själva kan skapa egna annonser som innehåller valfria produkter, produkter från e-handlarnas prisfiler.

I juli 2015 så lanserades en helt ny kontrollpanel med en många nya funktioner och samtidigt går ut på andra marknader i norden med största fokus på Norge.

Jonny Elofsson som är grundare och VD för Adrecord säger “Vår tanke med att gå in i en befintlig och redan hårt konkurrensutsatt bransch grundades redan under idéstadiet då vi ville förändra och göra affiliatemarknadsföring mer vänligt, innovativt och betydligt mer transparent. Om vi har lyckats tillräckligt kan bara våra affiliates och kunder svara på men jag vet att vi varje dag gör vårt absolut yttersta för att följa vår grundvision.”


Hos Adrecord kan få du hjälp med att sätta upp och administrera ett affiliateprogram enligt dina villkor där Adrocord tar fullt ansvar för teknik, ekonomi och support samt skapar relationer med duktiga affiliates. Värt att testa iallafall, man kan inte förlora något med att kolla in Adrecord .

Det finns en sida som påminner lite om adrecord, och det är Blogvertiser som kopplar samman annonsörer och bloggare i syfte att skapa och sprida information och åsikter via riktade bloggar och därmed nå ut till exakt rätt målgrupp. Bloggare som använder sig av blogvertiser kan få betalt för att blogga.

Men dom har en del krav för att bloggen ska bli godkänd, och det är dessa:
- Bloggen ska vara på svenska
- Bloggen ska ha existerat i minst 3 månader
- Bloggen ska ha minst 20 inlägg/artiklar
- Bloggaren minst 13 år gammal
- Bloggens innehåll får inte bryta mot lagar som ex hets mot folkgrupp och liknande
- Bloggen ska vara ”aktiv”, dvs att bloggen uppdateras med en viss regelbundenhet (ex 1 ggr/veckan eller liknande)

Likes

Comments

Jag har haft förtroende för posten länge, men på sista tiden så har förtroendet blivit sämre. På grund av allt jag har läst om dom, bland annat att posten har dumpat breven någon annanstans än i brevlådorna och även att posten ska dra in postutlämnngarna och bara dela ut posten vissa dagar.Jag har alltid fått post på måndagar, om det inte har varit röd dag förstårs. Även om det bara har varit reklamblad, så har den alltid kommit runt tolv tiden. Men idag när jag går och väntar på viktig post, så behagar posten ens inte dyka upp, inte ens med nå reklam blad. Det må hända att posten är försenad, men den har aldrig kommit så här sent på eftermiddagen, så att nån post läre jag inte få idag.


Sen att vissa som får hem paket som är trasiga, så kan man fundera hur dessa paket hanteras i transporten. Visst kan en olycka hända när paketet transporteras. Men tycker att postnord ska hantera alla paket som dom hanterar dagligen försiktigt. För att dom kan inte veta om det är något ömtåligt i paketen eller inte.Så min undran är det brevbäraren som är lat och inte orkar dela ut all post och bara dumpar posten någonstans eller är det postnord som drar i alla snören och tycker att posten inte ska delas ut? Någonstans felar det. Det är ju många som blir lidande av att posten inte delas ut när den ska, både privatpersoner och företag. Plus att postnord får dåligt rykte när dom inte delar ut posten.

Likes

Comments

Många butiker har slutat att sälja raketer och smällare. Orsaker till detta är att husdjuren blir skrämda och för att miljön påverkas. Sitter och läser om att Överkalix kommunalråd Mikael Larsson tänker fortsätta att fira med fyrverkerier, pga att det är en tradition inom släkten och att dom alltid använt sig av fyrverkerier och han tycker att det är ett fint sätt att avsluta det gamla året och skjuta in det nya. Hans egna djur, som består av 30-tal renar, 25 får, höns och tre hundar reagerar inte mycket säger han. Han själv anser att andra ska uppfostra sina djur och sluta gnälla.

Det får mig att fundera hur uppfostrar man sina djur att inte bli rädda för raketerna och smällarna? Det är rätt naturligt för djuret att bli rädd för höga ljud.

Vad hjälper det de vilda djuren som lever i våran natur? De vilda djuren kan inte komma undan alla smällar, dom vet inte varför det smäller, och inte heller de tama djuren.

Mikael har fått mycket mothugg av inköpet av fyrverkerierna, bland annat av allianskamraten Kennet Moberg som skriver "Kan du tänka dig att barn med traumatiska upplevelser är svåra att uppfostra" och föreslår nyårslyktor.

Han kan inte riktigt förstå dom som är oroliga för sina husdjur och miljön. Han säger att de som oroar sig för naturen ska låta bli att flyga till utlandet, pga det påverkar mer. Annars tycker han att det är mycket gnäll.

Man kanske skulle ta och uppfostra honom istället, för att denna människa är rätt trångsynt och verkar inte ha träffat på nå djur som blir rädda.

Likes

Comments

View tracker

Sitter och läser på Aftonbladet om hur lata, odisciplenerade och orealistiska dagens ungdomar på arbetsmarknaden är. Artikeln som jag har läst är det några personer från olika callcenterföretag som är interjuvade, bland annat Ingrid Larsson som är personalansvarig hos Ageris Kontaktcenter, ser en generatiosskillnad. Enligt henne så sa folk förr "Tack, jag fick anställning", nu så säger folk "Varsågod, jag kom idag också". Hon säger även att jobba på ett callcenter är ett kanon jobb som ingångsjobb. Hon har fått in ansökningar där det står att ansökaren inte pallar med heltid, i andra kan det stå "Mina föräldrar tycker att det är dags att jag skaffar mig ett jobb". På de företag som hon är personalansvarig på är dom väldigt noga med att hålla tiderna, att man kommer klockan nio om man börjar nio, och inte tio över nio.

Christian Paulsson som är vd för Hubbr säger att man måste satsa på glad personal, är inte lika hård när det gäller att hålla tiderna för att ungdomen har alltid haft svårt att passa tiden. Även han tycker att det är svårt att få tag i folk idag. Hubbr köpte en lista med 100 namn där personerna var mellan 18-24 år och erbjöd dom jobb, som resulterade i en anställning.

Jag själv kan förstå att många inte vill jobba på ett callcenterföretag, på grund av bland annat att dom flesta ogillar telefonförsäljare av olika orsaker. Men jag kan se det så här, om dessa företag vill ha personal så kanske dom ska satsa på en annan generation än ungdomarna. Som tex långtids arbetslösa.

Sen om man kollar andra yrken än callcenter så är det många ställen som en person får ha många olika roller. En av orsakerna till detta är på grund av många företag vill spara in pengar. Men jag kan känna att det är bättre att det anställs fler så att varje arbetare får en varsin roll som dom kan lägga sin tid på, och inte alltiallo.

På andra ställen så får arbetarna hoppa in och jobba på sina lediga dagar, på grund av att det fattas folk, dom ska alltid ska stå redo att hoppa in extra för att det fattas folk. Många av dessa yrken finns det väldigt många som vill jobba, men inte får jobba.


En fundering som jag bara kom på att tänka på nu, hur stor av arbetslösheten vill vara arbetslösa och hur stor del vill ha jobb, men inte får något.

Likes

Comments

Gävlebocken har kommit upp på Slottstorget i Gävle till första advent sedan 1966. Naturvetenskapliga elevföreningen vid Vasaskolan brukar bygga en egen och mindre bock. Den första bocken blev 13 meter hög, 7 meter lång och 3 ton tung. Vid tolvslaget på nyårsafton så brann den ner. Gärningsmannen hittades och åtalades för grov skadegörelse.

Bocken har varit impregnerad med olika flamsäkra medel några gånger, utan framgång. 2010 anlitades för första gången ett vaktbolag som bevakade bocken dygnet runt.Under alla dessa år som Gävlebocken har funnits så har bocken fått stått kvar 13 gånger. Det är inte många gånger, med tanke att bocken har funnits i 50 år. De resterande åren har bocken blivit mestadels blivit bränd, men den har även blivit påkörd, saboterad och stulen. I både Sverige och utlandet förekommer det vadslagningar om och hur länge bocken får stå orörd. Enligt en amerikansk vadslagningssajt år 2006 var oddset 1,66 gånger pengarna skulle brännas och 2,4 gånger pengarna om den överlevde julen.

I år så brann bocken redan kvällen efter invigningen klockan 23:00. Det finns en misstanke om att en person ska ha slängt en brandbomb från en närliggande restaurang.


Julbocken har inspirerat till halmbockar på andra håll. Sedan ett antal år tillbaka finns även en halmbock i Örebro. Dessutom ställs en julkärve ut inför jul i Huskvarna. Även de halmfigurerna har drabbats av brandtillbud

Likes

Comments

Har fått dille på att göra korgar av olika slag. Har gjort en de i olika storlekar, men några av dom är inte alls nå fina. Dessa fyra korgar som är på bild är jag mest nöjd med.

Den första korgen har jag gjort i gamla lakan. Var väldigt kul att göra den, men var lite svårt ändå pågrund av att gamla lakan inte är så följsamt. Men väldigt bra sätt att återvinna på. Denna korg har barnen fått som dom kan ha inne på rummet och ha leksaker i.


Dessa två korgar har jag gjort i zpagetti-"garn", även det är återvunnet "garn". Hade länge velat testat att göra något i zpagetti, så när den lokala garnaffären hade en stick-kväll så passade jag på att köpa mig ett nystan. Så att det resulterade i dessa två korgar. Ett väldigt trivsamt garn som jag ska köp in fler gånger och göra något med, har bland annat sett en sittpuff med detta garn som jag skulle vilja göra nått tag. Har även sett andra göra bland annat väskor av zpagetti garn. Får se vad jag gör i framtiden.


Den sista korgen är gjort i järbos garn, vela mest bara testa och se hur det blev om man gjorde en korg i det garnet, och det blev rätt lyckat ändå tycker jag. Är lite småfix kvar på denna korg innan den är helt klar.


Skulle vara kul ifall jag kunde göra sånna här korgar och lyckas sälja, undra ifall det finns någon marknad för sådana här korgar?

Likes

Comments

Har nyss beställt lite julklappar till grabbarna grus hos lekmer.se. Passade på att beställa nu när det är Black friday, tack vare det så sparade jag in 500 spänn, och det är inte så illa pinkat. Fick även lite återbäring in på mitt refunder konto på det jag beställde. Alla reor och återbäringar är alltid bra enligt mitt tycke.

Är du sugen på att få återbäring på det du köper så hör av dig så kan jag berätta hur du ska gå till väga.

Likes

Comments

Jag vet inte hur många telefonförsäljare jag har pratat med genom årens lopp. Nu på senare år svarar jag inte på okända nummer. Den värsta telefonförsäljaren jag har varit med om ringde mig för nått år sedan från telefonbolaget Hallon och envisades med att jag skulle byta till dom. Min månads kostnad skulle bli så mycket billigare enligt honom, om jag minns rätt så skulle jag betala 149 kr i månaden med hallon. Jag sa att det inte kunde bli billigare för mig, pga att jag betala mellan 50-100 kr i månaden då. Då blev han purken för att jag inte ville byta till hallon, och försökte övertala mig ännu mer att byta till hallon.

När jag frågade honom vad han använd för mobilabonnemang så svarade han att han hade telia. "Varför har du inte hallon om du jobbar där själv och tycker att det är ett sånt bra erbjudande?" frågade jag honom då. Då svarade han att han hade nyss börjat jobba där på Hallon, och inte hunnit byta operatör ännu. Hur sant det var, vet jag inte.

Till en början så sa jag att jag ville kolla upp och jämföra hallon med min dåvarande operatör, men det gick inte för sig för försäljaren, han vela att jag skulle tacka ja till honom där och då i luren. Till slut så sa jag att jag inte var intresserad av att byta och försökte avsluta samtalet för att jag inte hade tid och prata mer med honom, men han gav sig fortfarande inte och fortsatte att prata på. Så till slut så blev jag så himla lee på honom och sa ilsket att jag verkligen inte var intresserad av det han erbjöd mig och inte hade tid och prata mer med honom och la på luren.

Det är mitt värsta samtal med en telefonförsäljare, för att denna gav sig inte och märktes att han ville ha nya kunder, han fick säkert bonus för varje kund som han raggade upp där i luren. Tack vare honom så är jag lite anti mot Hallon, även om själva företaget kan vara bra, så har denna telefonförsäljare förstört min bild mot Hallon.

Telefonförsäljare är nått som jag ogillar skarpt, speciellt sådana som inte kan acceptera ett nej. Sådana där telefonförsäljare som ringt hundra-femti-elva-gånger och man har sagt nej minst lika många gånger, och dom fortsätter att ringa en.

Likes

Comments