Skrevet i : MIB Spania

I løpet av helgen fant jeg ut at jeg bor like ved en gammel (tror den er gammel) arena for sånn der bull-fighting. AT de fortsatt holder på med den "sporten" synes jeg er helt sykt. Sett bortifra det grusomme som skjer på innsiden av arenaen, så er utsiden ganske nydelig.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Fredag var jeg invitert i bursdagsselskap. Det Hollandske paret fyller begge år i nær fremtid, så vi var en liten gjeng som var invitert til tapas, drinker og senere ut på byen. Det ble en kjempekoselig middag. Masse god mat og drikke. Har dessverre ingen bilder fra middagen, men ett par fra utested vi dro på, i Malasaña som vanlig.

Det var utrolig gøy musikk på utestedet, men veldig crowded. Sånn som Harvey's (type 1. etasje).

Likes

Comments

Skrevet i : MIB Spania

Uken som var har vært alt annet enn en dans på roser. Den startet med lite søvn, gikk over i alt for mye søvn og skolearbeid. Timene på skolen er fortsatt uutholdelige. De er lange (2 timer og 15 minutter) og svært uinteressante. Tror ikk jeg er den eneste som synes skole er ufattelig kjedelig. Vi har nå karret (nesten, mangler to forelesninger) oss gjennom statistikk. Der ble vi delt inn i grupper (ufrivillig). Det har endt med at to av oss gjør alt av arbeidet, mens de to andre skylder på at de er lost i faget.

Statistikk er dritt uansett hvor man lærer det, men jeg skal være ærlig å si at det å gå gjennom det med folk på ingeniørstudiet (hvor folk er over gjennomsnittet interessert i matte) er hakket enklere enn på Business høgskolen. For der er virkelig ingen interessert. What so ever. Skriker du "derivasjon" kan du være sikker på at én (eller flere) i klassen streifer med bare av lyden.

Vi har også gått igjennom et gruppearbeid til, som var alt annet enn enkelt. Med to personer som ikke kommuniserer så blir ting plutselig veldig mye vanskeligere. Av og til må jeg minne meg på at jeg går en master og at vi er halvveis i 20 årene. Fort gjort å glemme, når folk oppfører seg som om de er på barneskolen. #slitsomt.

Lørdag dro jeg på shoppetur/luftetur med Mia. Deretter dro hun på middag med noen fra klassen, mens jeg bare var hjemme. Og her har jeg vært helt til søndag kveld. Kjenner at ferien ikke kan komme raskt nok, og at jeg trenger pause. Ikke fra Madrid. For denne byen er nydelig. Ikke fra Crossfiten, fordi den digger jeg max. Spesielt boxen min her nede. Men fra folka. Folka i klassen. Jeg blir gal. Det er så mye VGS drama, shitkasting, kulturkrasjer og annet baluba at jeg blir helt matt. Håper 2. Semester i September blir bedre og at jeg finner en omgangskrets som ikke er klassen. Det trenger jeg virkelig!

Likes

Comments

Skrevet i : MIB Spania

​Vi har fått timeplanen for første semesters eksamensuke (i september). Jeg kommer til å dø de fire dagene. 


Likes

Comments

Skrevet i : MIB Spania

I dag fikk vi muligheten til å dra på omvisning på Museo del Prado. Et av Europas mest kjente museer. Huser mange kjente kunstnere og er grisesvært.. Vi tilbringte vel gode 2,5 timer der inne. Igjen, typisk Spania, var alt dårlig planlagt og vi fikk ikk beskjed hvor vi skulle møte eller hva vi måtte ha med. Så vi mistet selvfølgelig halve den geuidede turen.

Etterpå gikk vi på 100 Montadillos for å spise en billig, usunn typisk spansk middag.

Her er noen bilder av musset (fra google, var ikke lov å ta biler der inne).


Likes

Comments

Skrevet i : MIB Spania

Jeg vil bare si at om ikke facetime redder liv, så redder det hvertfall dagen.

Og Netflix da, det må jo til.

Likes

Comments

Skrevet i : MIB Spania

Fredag kveld ble alle i klassen invitert til fest hos Andrés. Han hadde handlet inn alt mulig. Vi betalte 15 euro og da var alt inkludert. Kvelden var knallgøy. Jeg hadde en kjempe kleskrise. Er så himla varmt her, så gikk for strandkjole. Den er litt gjennomsiktig, dette har aldri vært et problem i Norge. Her nede derimot. Da jeg stod i det rette (eller gale for den saks skyld) lyset, så alle hvilken truse jeg hadde, at jeg ikke hadde BH og resten av kroppen. Jeg var mortified i sånn ca 30 minutter, og så kom jeg på at dette må jeg jo bare embrace til det fulleste. Dessuten er det en sabla god historie å le av i etterid. Jeg sovna heldigvis ikke på festen da

Det ble en knallkveld med mye latter og GT (litt for mange GT kanskje). Ble en forholdsvis billig kveld også. Jeg dro hjem med metro kl. 06:00 med en gjeng og rett i seng. Våknet lørdags morgen i min egen svette sånn greit fyllesjuk.

Likes

Comments

Skrevet i : MIB Spania

Shit. Det ble visst ett par dagers bloggpause. Skal jeg være ærlig har jeg lite å skrive om i ukedagene, for det skjer svært lite. Livet består av skole, trening, spise og sove. Og litt lekser da. Av og til.

På fredag ble jeg invitert i Osmars (en i klassen fra Ecuador) til å bli med å prøve Ecuadorian-food i forbindelse bursdagen hans. Annenhver fredag har vi noe som heter Soft Skills. Det er ikke obligatorisk, men forskjellige presentasjoner av ulike soft skills og øvelser. Veldig lærerikt! Så etter Soft Skills på fredag tok vi turen til Atocha for å spise.

Jeg var veldig spent på den der bananen de spiser. Som i følge dem selv, ikke er en banan, men mannen til bananen og smaker ikke som banan. Vi var to "utlendinger" (Jeg kaller oss det, fordi resterende var enten fra Ecuador eller annet Sør-Amerikansk land) som skulle være med å feire og prøve denne maten. Det var veldig spennende og sabla mye mat for en god penge. Jeg betalte 10.61€ for alt jeg bestilte (dere vil skjønne når dere ser bildene).


Første rett. En slags suppe med den der bananen som ikke er en banan, koriander, oksekjøtt, potet og en annen sak jeg ikke husker navnet på. Den ser ut som en potet. Den der luftbolla (eller kompa) oppe i bildet er raspet banan (som ikke er banan) fylt med kjøtt. Hvis jeg måtte velge en kompe, ville dette vært min favoritt.

Andre rett. Ja, der ser dere. Sabla møe mad for pengan. Dette var svinekjøtt med mature banan (som ikke er banan), noe hvite greier som så ut som mais (smakte ingenting) og noe som likner røstipoteter.

Til drikke måtte jeg selvfølgelig prøve den mest populære drikken i Ecuador. Basically kreft på flaske denne her. 1kg sukker og utallige E-stoffer. Se på fargen da. Den var like god som den var usunn.

Til sånn snack mellom måltidene (ikke at det var nødvendig med mer mat) så hadde vi fritert banan (som ikke er banan) med ost. Dette var det beste jeg smakte på restauranten. Anbefales!

Så fikk jeg smake en annen drikk av Roxana. Dette var en spesiell, men faktisk dritgod greie. Husker selvfølgelig ikke hva den heter. I motsetning til Tropical, var denne sunn altså.


Etter all maten dro jeg hjem. Som dere sikkert vet er det hetebølge her, og da jeg kom pesende inn døra hjemme var jeg klissvåt på ryggen. Tok en Siesta og våknet med hele kjolen på snei, takk for meg.

Likes

Comments

Skrevet i : MIB Spania

Javel! Se det!

Er vel kanskje på tide at jeg kan skryte litt av hvor jeg skal tilbringe min måned off EAE (rett og slett feriemåneden min). Jeg har fullbooket program hele måneden og gleder meg som en unge til å si Adios til skolebygget her og ikke se det før i September.

Så hva skal jeg egentlig?

San Sebastián

Allerede 29. Juli drar jeg og ei til fra klassen til San Sebastián. Dette er kanskje det første stedet (etter Barcelona) som min onkel anbefalte meg å se. Han er et matvrak, som meg selv. Så når han anbefaler ett sted pga maten, da kan man ikke gjøre annet enn å faktisk bare dra dit. Byen ligger nord i Spania, like ved grensen til Frankrike og Pyreneene på vestsiden av landet. Vi skal tilbringe seks dager her oppe og dette er den desidert dyreste turen (kanskje utenom Noreg) i hele August.

Bacelona

Etter mye mas fra alle dere der hjemme om at jeg på liv og død se Barcelona, fant jeg ut at august ville være en fin tid å se denne byen som florerer av mer turister enn lokale til en hver tid. Jeg drar til Barcelona med tog allerede 4. August og blir der, helt alene (foreløpig hvertfall), til 9. August. Jeg er veldig spent på dene byen, og skal jeg være ærlig har jeg egentlig fått helt avsmak fordi alle gnåler så innmari om den hele tiden. Jeg har absolutt ingen forventninger, sett bortefra det sære språket de snakker der og at de få lokale som bor der, er selvopptatte. Sånn utover det ser jeg fram til å gå med iPad-kameraet mitt og ta bilder av sånne fine bygninger som jeg kan poste på Instagram (hvertfall den under her, se bilde). August blir sikkert dritvarmt, men hedigvis har denne byen strender, og dermed hav, som forhåpentligvis gjør temperaturen overlevbar.

Madrid

Tenk det da dere, jeg skal til og med "se" Madrid i ett par dager. Jeg får nemlig besøk fredag 11. August av en russisk spion, Tarasenko. Vi skal nyte Madrids varme med kald (iskald) Sangria, masser av vin og en hel haug med tapas. Jeg har lest meg opp på hvordan overleve Madrid-varmen i august så vi skal ta siesta/AC-hoppe i de værste varmebølgene.

Etter 2.5 dager i Madrid skal vi ta turen sydover.

Torrevieja

Etter en liten luftetur i Madrid venter sørlige deler av Spania. Vi skal oppholde oss i Torrevieja, men kommer nok til å dra litt hit og dit med leiebil for å se litt større deler av kysten (og forhåpentligvis) en hel haug med kleine nordmenn på charterferie. Her blir det selvfølgelig også en hel haug med vin, tapas og kjas til langt på natt.

Last, but not least....

Noruega

Joda, jeg krøp til korset. Måtte visst hjem en liten tur. Ettersom ingen ville bli med på en 13 dagers roadtrip i Portugal, og jeg ikke var så himla gira på enda en tur aleine fant jeg ut at Norge ble en god option. Kommer ikke hjem for å fryktelig lenge, men det er bedre enn ingenting. Gleder meg til å spise norsk mat igjen og ikke minst nyte en Grandiosa i fred og ro.

Likes

Comments

Skrevet i : MIB Spania

Helgen som var har vært utrolig avslappende. Fredag hadde vi halv dag på skolen med kun presentasjoner av FMP. Like uinteressant som det høres ut. Deretter ventet matvarehandling, vasking av tøy, rom osv osv. Ærender på ærender.

Jeg hadde en rolig kveld, valgte å heller være hjemme. Er litt lei av å gå ut å spise tapas og drikke ræva øl. Er kanskje litt negativ, men ja, det var gøy den første måneden. Dessuten hadde jeg planer om å dra på trening lørdagsmorgen. Trening er vel noe av det som motiverer meg mest her nede, og som jeg er mest motivert til å gjennomføre. Skolen er inne i en dritakjedelig periode og nedtellingen til ferien i august har for fullt begynt. Gleder meg så innmari til å ha én hel måned fri.

Lørdag ble jeg invitert av hun jeg skriver business planen med (FMP) til Las Rozas på et Pool-party/international-party/'Murica day. Patty (hun jeg skriver oppgaven med) bor sammen med kjæresten hennes her i Madrid og hennes svigerforeldre bor like utenfor Madrid. Las Rozas er en "forstad" til Madrid og det tok meg ca 40 minutter fra dør-til-dør å komme meg dit. Metrokortet mitt funket hele turen, så jeg slapp å bruke penger.

Da dette skulle være en all-american-food-drinks-snacks-fest var mitt hovedansvar å ha med Budweiser. Vi var der fra kl. 14:00 og helt til 23:00 ish. Det var en nydelig dag med perfekt temp. Vi grillet pølser, hamburgere og hadde smågodt og cookies til dessert. De hadde til og med red velvet cheesecake. Deretter lekte vi en drikkelek med noe kopper, den var på fransk og innehold over mitt nivå av koordinasjon. Heldigvis satt jeg midt mellom to andre noobs, så jeg kom unna med fault'sene.

Kjæresten til Patty driver sitt eget solrilleselskap. Hun har på et par av brillene derfra på dette bildet. De er så kule. Jeg har kikket på flere av typene deres og har bestemt meg for å kjøpe ett par etterhvert! Og ettersom jeg gikk med mine gratis Aperol briller så fikk jeg klar beskjed om at jeg trengte nye solbriller ASAP:

Etter all mat, lek og bading bar det tilbake til uteplassen for litt dans.

Ble kjent med mange nye og hadde en av de koseligste lørdagene på lenge her nede. Det var utrolig deilig å ha en hel dag med minimalt av de folka man går i klasse med og er med stort sett hele tiden ellers.

Den kommende uken venter en ny eksamen i Financial Risk Management. Jeg gjorde det elendig på første prøven der, så her må det jo gå oppover. Jeg gjør det generelt sett dårlig på skriftlige eksamener, og mtp at alle fagene skal ha dette er jeg ikke supergira. Det får gå som det går. Karakterer er jo ikke alt, bortsett fra når man søker jobb da, men hvem gidder vel det? haha

Likes

Comments