Var nyinflyttad i Tranås. Min make hade precis börjat supa igen, efter att varit nykter i 6 år. Min älskade mormor hade precis dött och jag hade lunginflammation. Och så var jag småbarnsmamma. Jag och min 1,5 årige son hade båda varit hos doktorn i 3 timmar. Vi hade feber båda och var på väg hem till min sons middagslur

Gick inom ICA för att handla lite snabbt. Tog ingen korg, för jag hade barnvagnen och skulle inte ha mycket. Tog en limpa och la den under vagnen, hittade lite mera som en stek, mjölk och lite annat, som jag la ovanpå vagnen.

Kom fram till kassan. Min son ville röra på sig och klättrade ur vagnen. Lyfte i  honom igen och då rasade de varor, jag lagt på vagnen. En snäll kvinna hjälpte mig att lyfta på varorna på bandet. Men hon la mina varor på kunden innan mig, hennes grejor, som blev lite småirriterad. Jag flyttade dem efter. Samtidigt som jag försökte ha kvar min son i vagnen.

Kom fram och betalade och ställde mig för att packa i mina saker i en kasse. En kvinna ställde sig bredvid mig och frågade: -Har du betalt allt?  -Jaaa? sa jag och tittade mig runtomkring och fick syn på min limpa under vagnen. -Nej, den här också. och vände mig till kassörskan. -Nejnej, sa kvinnan, Kom med här!

Okey....? Med olustig känsla samlade jag ihop mina saker och följde efter in i affären igen... -Vaddå? Är jag snattare nu eller? -Ja, svarade hon bara kallt. Mina tårar började strömma nerför mina kinder under min feberrika panna. Skämdes genom hela ICA in till ett kontor längst bak.

Jag försökte förklara, under tiden jag fick hålla koll på mitt barn,  för henne att jag verkligen inte var någon snattare och att jag inte är funtad att göra så. Om jag vore en snattare, Varför stjäla en limpa för 17:80 kr och inte steken för 78 kr?  Hon lyssnade inte och brydde sig inte ett dyft om vad jag sa.

Jag gick jätteledsen därifrån. Gav min son mat och fick honom till ro. Skrev ett brev till chefen på ICA, där jag skrev att jag inte alls var en snattare och att han kunde titta på mitt ICA-kort och se att jag handlade för över 3.500 kr/mån och var en trogen ICA-kund. Varför skulle jag stjäla en limpa för 17:80? Jag är ärligheten själv och ville absolut inte ha den fläcken på mig. Och dessutom inte få handla på ICA under ett helt år, som straff. För något som jag inte med mening gjort.

Gick dit med brevet, när min son vaknat och lämnade det till en kvinna, som jobbade där, tillsammans med kvitto från doktorn och kvitton för alla mediciner för mig och min son, för att bedyra att vi dessutom var sjuka. Jag bad honom ringa mig.

Efter 2 dagar, hade han inte ringt, så jag gick dit igen och sökte upp honom. Han lyssnade inte. Jag gav mig inte och efter 5:e gången jag gick in till hans kontor, sa han precis som om det var något bestämt sedan tidigare, att han skulle riva anmälan. Fick mig att känna mig jobbig. Urusel behandling och jag skämdes för att vara ny i stan och ha den stämpeln på mig.

Jag fortsatte att gå dit och handla, för att "visa" att jag hade rent mjöl i påsen. Men det kändes alltid jättejobbigt både att se den arrogante chefen och träffa alla kunder, som kanske hade sett mig den dagen.

Efter ett år, började jag gå till Konsum och Whillys istället. Nu har jag flyttat till en annan stad och går till ICA igen, men skammen och såret finns kvar. Jag är verkligen ingen snattare!!!

 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments