Tur att det fortfarande finns lite blommor kvar att ta in, för jag älskar att plocka dem och ta in dem och sätta i vaser 🍁


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I somras var vi i Tjeckiens underbart vackra huvudstad, Prag där vi bodde mitt inne i gamla stan, väldigt nära den vackra Tynkyrkan.

***

Ett stenkast därifrån finns det astronomiska världsuret där man varje hel timme kan se klockan "börja leva". Då kommer nämligen fyra figurer ut och visar sig; Fåfängan, Girigburken, Döden och Turken. Framför klockan samlas massor av människor för att titta.

***

Den vackra Karlsbron vandrade vi över vid olika tider på dygnet tillsammans med tusentals andra turister i den sköna varma sommaren.

På bron säljs diverse souvenirer, spelas och sjungs det och den är också populär av brudpar att bli fotograferad på.

***

*** Astronomiska världsuret vid Gamla stans torg ***

Barnens favorit var mjukglassen som lades i en typ av sockerkakssmet som var gräddad över öppen eld och luktade ljuvligt. Man kunde få detta i olika smaker. Mums!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Idag hade sonen önskemål om äppelpaj när han kom hem från skolan så det fick det bli på våra egna äpplen från vårt Aromaäppleträd. Han älskar vaniljsås så alla olika pajer med det på är hans stora favorit.

För mig blev det en god cappuccino i den här fina muggen som jag har fått av en god vän💜

Vår stora dotter är just nu i Rom och efter tre dagar börjar jag sakna henne mycket men det närmaste Italien jag kommer just nu är nog en stor god cappuccino. 

Likes

Comments

Ute känns det verkligen att hösten är på väg men jag tycker jättemycket om den så den får gärna komma.

Allra bäst är ju de höstdagar med hög klar luft och solsken men jag gillar även de mysiga lite gråa regniga dagarna. I landen blommar Zinnia som jag sådde från frö i våras och höstaster. Några små söta prydnadspumpor som sattes på den gamla komposthögen är också på väg att växa till sig.

Vedhögen väntar på att få komma in så det är bara att fortsätta.


Hortensian är en av mina favoritblommor och den växer på en stor buske precis intill huset. En av blommorna klippte jag av och lade i zinkkorgen. Ha en bra måndag !

Likes

Comments

In under eken finns vår nya badtunna som några i familjen redan har hunnit att testbada.

Det är fortfarande lite arbete kvar att göra med ett staket utmed den och inbyggnad av hela tunnan som ska göras.

Samtidigt räfsas det löv och körs in ved som kommer att behövas i vinter.

Likes

Comments

En liten känsla av höst idag så då får det bli innetid tills det känns lite bättre att vara ute och greja igen.

...Underbar...

"För att du finns" med Sonja Aldén


Likes

Comments

Det finns massor med blåbär i skogen nu och häromkvällen var vi och plockade.
Så gott!

Likes

Comments

Här är vi på väg genom Park du Champ de Mars efter att ha åkt tunnelbana genom Paris tidigt på morgonen, för att komma upp i Eiffeltornet. Man kan förboka biljetter men det hade vi inte gjort utan fick stå en liten stund i kö för att komma in. Första stoppet gjorde vi på andra etaget och sedan åkte vi upp i toppen för att se hela den underbart vackra staden💜Det var också längst upp i Eiffeltornet som Gustave Eiffel hade sitt kontor.

Likes

Comments