Att få vakna av ett par trampande små tassar när hon bäddar ner sig i mina knäveck

Att bli avbruten i pluggandet, läsandet, målandet när han lägger sig mitt i böckerna, tidgningen, målningen

Att få lyssna på ett lugnande och belåtet spinnande när man ska sova

Att se dem jaga sin svans som riktiga idioter

Att skrika förskräckt när de för första och enda gången dragit in en död fågel för att visa sig duktiga

Att en annan gång faktiskt rädda livet på en liten mus

Att på grund av skatornas varningsskrik höra när de är i närheten

Att behöva slå på vattenkranen i badrummet för att de bestämt ska dricka där och inte i sina vattenskålar

Att bli väckt mitt i natten av klösande på dörren när han endast vill ha sällskap ut i köket när han ska äta, fastän det finns mat i skålen

Att få känna närhet när de hoppar upp i ens knä för att bli kelade 

Att få som en förstående blick när de kommer framtassande försiktigt när man är ledsen, som om de bryr sig 

Att få en puss när de puffar sitt huvud mot ens haka 

Att alltid ha någon nära

Att förtvivlat leta när de varit försvunna

Att vara rädd att förlora dem

Att bryta i hop på köksgolvet av glädje när de äntligen kommit hem igen

Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst med deras underbara egenheter, tänk vad mycket de små liven kan ge en

Likes

Comments

Fredag, sol och jag är på strålande humör. Har en behaglig känsla av att det knappast kan bli bättre än så här. Ännu en vecka är avklarad på det nya jobbet och det känns härligt att få känna på lite fredags- och helgkänsla igen. Det ska bli skönt med ett par dagar ledigt men jag måste även medge att jag faktiskt redan längtar lite tills måndag när det blir jobb igen. Med detta förklarat kan ni nog förstå att jag trivs väldigt bra. Nu blir det lite mat med päronen i kvällssolen, bra start på den hör helgen!

Likes

Comments

Före

Efter

Nu är äntligen vitrinskåpet som jag målade om för ett bra tag sedan färdigt att användas. Vi måttbeställde tre glasskivor att ha som hyllplan, istället för att använda de ursprungliga som var i trä, och det tog tyvärr en väldans tid innan vi fick dem alla tre. Men nu är de på plats och kan tjäna sitt syfte. Mamma och jag har radat upp glas och lite annat pynt och vi är väldigt nöjda med resultatet. Tänk vad lite färg, nya knoppar och glasskivor kan göra med en trött gammal möbel.

Likes

Comments

Igår åkte mamma och jag ut till Torhamn för att strosa runt och kika lite på en gatuloppis. Avslutningsvis blev det varsin nygräddad rågskorpa med ost och hemmagjord marmelad på ett litet cafe. Vi satt ute i trädgården där vi fick dela bord med ett charmigt gammalt par. De kände tydligen min mormor och i väntan på vår beställning och under fikan satt vi och pratade och hade det väldigt trevligt. Här följer några bilder på mina loppisfynd och det var verkligen riktiga fynd vill jag lova!

Några söta småkrukor och en vackert sliten, liten psalmbok med guldkantade blad som jag fick ge några få kronor för.

En gammal jordglob med lampa som försäljaren endast ville ha en femma för men jag var i alla fall tvungen att ge honom en tjuga för den. Han sade att den inte var särskilt aktuell men jag tycker bara det är kul att det är en gammal jordglob och inte en ny som ska se gammal ut. Idag har jag även fått hjälp av Lennart med att byta till en fungerande lampa så nu lyser den så fint, perfekt som mysbelysning. Jag älskar att foten och meridianen är guldfrägade också, en riktig favoritfärg just nu.

Och slutligen en fantastisk rund liten vas som påminner mig om en daggvas. Jag såg den på håll, smutsig och dan på ett bord, men jag sprang dit fort och frågade försäljaren vad han ville ha för den och den blev min för en ynka guldpeng. Efter lite skrubbande så ser den ju faktiskt som ny ut och jag är, som ni kanske förstår, väldigt nöjd med lördagens fynd!

Likes

Comments

Nu är den första veckan på mitt nya sommarjobb avklarad och jag är lycklig över att kunna säga att jag stormtrivs. I måndags åkte jag till Telenor med en lite pirrande mage vilket inte är så märkligt när man kommer till en ny arbetsplats för första gången. Men den lilla nervositeten som jag kände släppte ganska fort då jag direkt kände mig välkomnad av arbetskollegorna. Jag visste inte riktigt vad jag skulle arbeta med mer än att jag fått reda på att det handlade om autogiro. Men fastän jag inte visste riktigt vad som väntade så gick jag dit i måndags med en längtan att få börja arbeta. Det har ju gått ett tag sedan jag arbetade senast eftersom jag var ute och reste i vintras och sedan pluggade hemifrån under våren. Jag har sett fram emot att få komma 'ut' lite och få mer rutiner i vardagen igen. Jag har trivts jättebra med att plugga på distans men till viss del har det även blivit enformigt att sitta hemma var och varannan dag. Jag har nog inte insett hur mycket jag faktiskt har längtat efter de rutiner, arbetsuppgifter och miljöombytet som det här sommarjobbet ger mig.

Trots en positiv inställning till sommarjobbet måste jag medge att den första veckan har varit lite utmattande med alla nya intryck och lärdomar som den har fört med sig. Jag ska se till att hämta ny energi under helgen så jag kan komma dit på topp på måndag igen!

Igår blev det lite avkopplande blåbärsplockning efter jobbet.

Likes

Comments

View tracker

I lördags hade jag en superhärlig sommardag som startade med frallfrukost ute på verandan. Därefter åkte mamma och jag till en badplats där dagen spenderades med fika, solande och premiärdopp. Sedan åkte jag hem och fräschade upp mig lite inför kvällen då det vankades lite förtidigt födelsedagsfirande för fina Jennie. Så på eftermiddagen fick jag skjuts till henne där vi, några tjejer, blev bjudna på grillat innan det fylldes på med mer folk. Till maten blandade jag ihop en drink som jag har velat testa, en passionsfruktsmojito som jag måste medge blev ganska god. Avslutningsvis blev det även utgång vilket innebär dansande natten lång.

Under dagen fick vi dock ett väldigt tråkigt besked om att min bror råkat ut för en skada när han var i Åhus och spelade beachfotboll. Efter omständigheterna mår han ganska bra men det är aldrig kul när någon, och speciellt inte när någon man älskar, gör sig illa och lider. Jag hoppas bara på att allt läker som det ska och att han får en så 'bra' återhämtning som bara går!

Likes

Comments

Häromkvällen hade vi en "dubbeldejt" med Eric och Helena som började med glassätande vid fisketorget. Sedan åkte vi till Dragsö och spelade lite minigolf på de söta små banorna därute. En fin och rolig sommarkväll fastän det slutade med förlust för min del. Även solen tittade fram lite till slut!

Likes

Comments

Imorse blev det en cykelfärd till Skönstavik för att äta brunch och ha det trevligt med ett par gamla klasskompisar från grundskolan, och spana in utsikten som vi skämdes bort med! 

Likes

Comments

Även den här helgen blev det en snabbvisit i Stockholm eftersom vi var bjudna på Pelles kusins bröllop. Så i lördags klädde i upp oss och gav oss ut till Lidingö där vi bjöds på lite bubbel innan en fantastiskt vacker ceremoni, det var nog inte många ögon som var torra då. Därefter bjöds det på en väldigt god trerättersmiddag med pauser för en hel del fina tal och någon sång. Avslutningsvis blev det dans innan vi åkte taxi hem till Pelles brors lägenhet där vi övernattade. Som ni förstår var den en underbar kväll som jag är väldigt tacksam över att jag fick vara med om.

Likes

Comments

Fastän det har varit mer mulet än sol och att det stundtals har forsat ner vatten från himlen den senaste tiden så får man faktiskt lite sommarkänsla av att kunna äta jordgubbar var och varannan dag, det här kallar jag för lyx. 

PS. Solen, du får hemskt gärna hälsa på lite mer ändå, jag saknar dig! 

Likes

Comments