For ca en uke siden fikk jeg beskjed fra gamlehjemmet jeg er i praktikk på at de gjerne vil beholde meg etter praktik perioden er over. 4.mars blir min første arbeidsdag som avløser på gamlehjemmet her i Vildbjerg. Jeg er så utrolig glad og takknemlig for at jeg kom i praktikk her! Det er et utrolig godt sted å jobbe. Ikke bare er det kort sykkeltur unna, men alle kolleger og beboere er så utrolig hyggelige og imøtekommende!

Etter å ha jobbet på KIldehøj som praktikant siden desember har jeg funnet ut at dette er veien jeg vil gå videre! Jeg har ikke hatt problemet med at jeg ikke har lyst til noe, men jeg har hatt lyst til litt av alle yrker. Design, jobbe med mennesker, produsere noe og ikke minst trivsel! Nå har jeg landet på at sykepleier er virkelig yrket for meg! Det er jo ikke noe design og produkt produsering innenfor yrket men det kan jeg ha som en hobby ved siden av. Det å få lov til å hjelpe andre mennesker med alt mulig forskjellig i hverdagen, vite at man gjør noe positivt for noen; uansett om det er å smøre to brødskiver til dem til frokost utgjør det en glede. Jeg sitter igjen med å mye glede og energi etter en dag på jobb, og jeg gleder meg hver eneste dag når jeg står opp! Det er så deilig å vite at man får jobbe med så mange koselige mennesker som kan lære meg så mye og gi meg nye utfordringer. Det er ingen dager som er like i denne jobben. det har jeg hvertfall ikke opplevd enda.

1. februar åpner søkningen for videre utdannelser og jeg gleder meg! Det er deilig å vite at man har en plan videre som er sikker og gjennomførbar! Ikke bare skal jeg studere til sykepleier men jeg er så heldig å få noen vakter under studie også, og det er jeg veldig glad for! Jeg tror jeg har mye å lære, men jeg har erfaring med mye av det vi skal innom på studie; så jeg tror det er en fordel å kunne sette teorien man lærer på skolebenken til situasjoner jeg opplever på jobb.


Hva er deres planer for studier videre?


- Sara Mathilde

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

STOPP! Tenk deg om før du kommenterer det bildet på instagram eller før du poster den hatfulle tweeten. Det kommer ikke til å gjøre deg godt å rakke ned på alle andre. En dag vil det falle tilbake på deg. Kanskje du er usikker på deg selv, men du vil ikke akseptere deg selv noe mer ved å finne feil ved andre. Skjerp dere folkens! Vi har alle ting vi sliter med og ikke er fornøyde med; hvertfall de fleste av oss.

Kropspresset vokser på sosiale medier. Det postes tusenvis av bilder hver eneste dag der det er avbildet det "perfekte menneske". Men hvem er det som lager reglene for hvordan er perfekt menneske skal se ut?

Hver eneste dag sammenligner vi oss selv med photoshoped, opererte og unaturlig vakre mennesker. Vi ser slanke, trente kropper overalt! Spesielt på sosiale medier appen Instagram. Trenings profiler, kostholds profiler og sminke/skjønnhets relaterte profiler. Hvis vi skal skanne bilder og innlegg og lage en checkliste for hvordan det perfekt menneske skal se ut ville den være lang og uoppnåelig. Trente kropper med store hofter og smal midje, perfekte bryn og sminke. Er det dette som gjør et menneske perfekt?

Mange tror at du skal være så lik som mulig alle andre for å bli sett og akseptert, men det som virkelig gjør oss mennesker perfekte og unike er at vi er ALLE forskjellige. Vi liker ulike ting. Det er ikke vakkert og være ulykkelig og sammenligne seg med andre mennesker. Det er vakkert å akseptere seg selv slik man ser ut og rocke den kroppen man har! Skjul det du synes er negativt og bring frem det positive! Om du er tynn, kraftig eller stor skal du ikke la andre styre hva du selv skal tenke! Det er din kropp og du bestemmer!

Føler du deg sykt sexy i den nye nyttårskjolen skal du da få lov til å ta en selfie og poste det på sosiale medier uten at andre skal slutshame deg og rakke ned på deg! Drit i hva alle andre tenker! Jeg vet det kan være sykt vanskelig, men du vil tjene så sykt på det! Ikke følg med på hva alle andre gjør og hvordan de kler seg eller sminker seg! Kle deg i de klærne du føler deg fin i, smink deg slik du vil og rock et utssende du har!

Jeg synes det er utrolig trist at vi alltid skal være bedre, ingenting er bra nok. Jeg har kjent masse på dette pesset selv, men nå har jeg begynt å drite litt i det! Det er lettere nå som jeg har fått en ny start. Det er lettere å være seg selv og virkelig kle seg slik man føler seg komfortabel med når ingen kjenner deg eller dømmer deg. Jeg kommer fra en liten by der jeg i mange år har måtte ta dritt fra alle andre. Nå er det slutt! Hvis jeg vil gå med den mørke leppestiften driter jeg i hva alle andre synes; fordi jeg liker den! Jeg går med korte stramme topper selv om jeg har litt ekstra på magen og jeg går i korte kjoler hvis det er det jeg vil!

JEG ER SÅ LEI AV Å TENKE PÅ HVA ALLE ANDRE SYNES OG TENKER OM MEG!

​Bare vær deg selv og ikke kopier andre! Det finnes bare en som deg; det er det som gjør deg unik og vakker!

- Sara Mathilde

Likes

Comments

Dette året kommer det til å skje mye bra. Jeg har endelig fått meg en jobb. Etter flere måneder med rumpa limt til sofaen og mye utmattelse har jeg endelig fått jobb! Ikke bare en hvilken som helst jobb i kassa på en matbutikk, men på et eldresenter i den byen jeg bor i. Jeg trives utrolig godt! På grunn av erfaringen og interessen for jobben min har jeg bestemt meg for at det er denne veien jeg vil gå videre. 1. Februar åpner søkingen for universitetene her i DK og jeg skal søke meg inn på sykepleier studie. Krysser alle fingre og tær for at jeg kommer inn, for dette er virkelig et yrke som gir meg mye!

Jeg begynte så smått med Youtube her i høst og tror dette er noe jeg kanskje vil fortsette med fremover. Synes det er utrolig gøy å lage ulike videoer og at noen liker dem! Jeg ser virkelig frem til dette året og håper det står til forventningene.

Endelig har jeg mer energi og mer overskudd, og det føles utrolig deilig! Håper virkelig at dette varer.

For 2017 har jeg som mange andre skrevet ulike nyttårsforsetter og et av dem er å gå ned i vekt. Jeg ønsker å bli komfortabel i egen kropp igjen og slippe å sammenligne meg selv med alle andre. Er det noe som bryter enn ned er det kroppspress og det at vi sammenligner oss med andre og finner 10000000000 feil med oss selv. Nok skal være nok! Nå skal det skje en forandring. Planene er å ha et sunt og variert kosthold, være i aktivitet og prøve å akseptere meg selv!


- Sara Mathilde

Likes

Comments

Torsdag 29. Desember, en dag etter vi kom hjem fra juleferien i Norge hentet vi denne lille sjarmøren. Jeg har i mange år hatt lyst på katt, spesielt når jeg var mindre. Da jeg og Jonas flyttet sammen gikk det ikke lang tid før vi snakket om å skaffe oss et dyr. Siden vi bor i en leilighet, jobber hver dag og skal studere neste år ble en hund for mye. Men en katt passet perfekt for oss. Da vi fant Oliver på nettet smeltet vi fullstendig og dronfor å hilse på han. Vi bestemte oss etter å ha vært der i underkant av 5 minutter at han var den rette for oss.

Oliver er en British shorthair Blue og er verdens nydeligste pus! Ikke bare har han en nydelig pels og sjarmerende utseende men han har en så sterk personlighet! Han har snart bodd her i en uke og vi gleder oss til å se han utvikle seg ❤️

Likes

Comments

Hei alle gamel og eventuelle nye lesere!


Det er et par mnd siden jeg postet et innlegg sist, så jeg tenkte å gi dere en liten update. Som mange av dere sikkert har fått med dere flyttet jeg til Danmark i august (2016). Det var en endring i planene. I mange år har planen etter videregående vært å gå musikklinjen på Ansgar skolen i Kristiansand. I oktober 2015 søkte jeg meg inn og få uker etter fikk jeg en glad nyhet! Jeg kom inn! Drømmeåret skulle faktisk ta sted. I sommer da jeg og Jonas hadde ferie kikket jeg på leiligheter bare for gøy her i Danmark, egentlig bare for å sjekke priser og muligheter for året etter. Vi tenkte mer og mer over det å skulle flytte sammen og bestemte oss for å flytte sammen et år før planlagt. På få uker pakket jeg ned alle tingene mine, lesset tilhenger og en proppfull bil og Mamma og Svein kjørte meg ned.


De første 2 ukene brukte vi på å pakke ut, rydde på plass og endre en tom leilighet til et hjem. Jonas jobbet hver dag og jeg søkte jobber men fikk ikke noen napp. Etter mange måneder med dager hjemme ble jeg litt lei. Jeg fikk tips om noe som heter Produksjons skolen (en skole man kan gå et år hvis man ikke vet hva man skal gjøre i forhold til skole og videre studier). Jeg kunne ikke komme inn fordi jeg var "overkvalifisert" fordi jeg hadde tatt videregående. Jeg ble sendt videre til Jobcenteret (et sted man søker om støtte og kan komme ut i jobb). Jeg begynte på et kurs og etter to uker fikk jeg en slags praktikkplass på et eldresenter her i Vildbjerg. Jeg trives kjempegodt! Jeg har ikke bare fått en jobb der jeg tjener penger men får så mye mer ut av det! Herlige kolleger, beboere og et godt arbeidsmiljø. Jeg har jobbet der i 3 uker nå og jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag! Hverdagen min er så innholdsrik og fylt med utfordringer, glede og erfaring. Jeg har lært språket bedre, både uttalelse og forståelse. Noen misforståelser oppstår selvfølgelig, men det er ikke mange!


Nå er planen videre å søke studie med start i august. Er ikke 100% sikker enda på om det blir innenfor helsefaget, men det er en mulighet. Nå vet jeg mer hva jeg går til.

Dette ble kanskje ikke det mest spennende innlegget, men håper at dere som er nyssjerrige på hvordan jeg har det her nede i det flate landet fikk et lite innblikk i hverdagen min. Skal prøve å oppdatere litt oftere. Ihvertfall hvis det skjer noe jillt!


- Sara Mathilde

  • Hverdag

Likes

Comments

I dag sov jeg virkelig lenge! Jeg la meg nokså tidlig i går kveld også, men det var mange timers etterlengtet søvn merker jeg! Da jeg våknet var jeg endelig uthvilt og klar for enda en deilig dag som norsk i Danmark!

Været er bare nydelig! Det var 31 grader og sol... Skulle egentlig ønske det blåste mer, og at vi hadde en terasse, fordi inne i leiligheten blir det badstue midt på dagen! For ikke å snakke om nå på kvelden også... Det er så varmt ute! Sitter ved vinduet som er vid åpent men det blir bare varmere her inne! Noen kjerringråd til å takle varmen bedre er veldig velkomne!

Jeg startet dagen med en enkel frokost/brunch, så litt serie og ryddet i leiligheten. Rett etter begynte tiden å gå for fort og jeg hoppet i dusjen, stelte meg og ble hentet av verdens skjønneste sviger mor!

Rundt 16/17 tiden møtte vi de andre ved kinoen og var klar for å se "Bad Moms" og det var virkelig en sukse! Så etter en god film og et nydelig måltid på kinoens restaurant er jeg nå hjemme i leiligheten igjen.

Jeg er forresten helt opphengt i dette bildet som står på min lille nips hylle i stuen! Vet ikke hva det er, men det er bare virkelig spesielt!

Jeg vet jeg er sykt dårlig til å blogge hver dag, men håper jeg skal bli bedre snart! Men også takk til dere som gidder å titte innom og lese :)


Vi blogges ✌🏽️

Likes

Comments

Endelig er helgen her! Denne uken har gått utrolig fort, men samtidig har dagene gått utrolig seint. Dagene består forløpig av å stå opp, spise frokost, se netflix, gå en tur i byen, rydde i leiligheten, tilbake til sofaen og netflix, lage middag.... Ja, dere forstår gangen i dette. Når man ikke går på skole, ikke har fått jobb og ikke kjenner noen er det ikke mye å finne på.

Jeg tenkte det skulle bli digg med et par uker til å slappe av, fikse leiligheten, bli kjent i byen osv. Men alt var gjort på et par dager. Jeg har søkt jobb og har tenkt å melde meg inn i koret her i byen. Da blir jeg kjent med noen i hvertfall!

Dagen i dag gikk utrolig fort her hjemme alene. På fredager slutter Jonas på jobb klokken 12.00, og da har vi mye tid til å gjøre noe koselig sammen. Så i dag dro vi til Herning, handlet en del ting, spiste på en liten restaurant og ruslet nedover gatene.

I morgen skal vi på kino og på motorsykkel treff som stefaren til Jonas skal delta på. Det gleder jeg meg til!

I dag jeg jeg ommøblert soverommet, og det ble veldig koselig! Mer bilder kommer senere når vi har fikset de siste tingene vi mangler!

Håper dere har hatt en fin dag, og at dere får en fin fredagskveld videre :)

Vi blogges ✌🏽️

Likes

Comments

Det er onsdag morgen, solen skinner og frokosten er klar. I dag stod jeg opp tidligere enn i går, så jeg føler jeg kommer til å få en del ut av dagen i dag!

Senere i ettermiddag skal vi spise middag med familien til Jonas, lillesøsteren Emilie er 10 år i dag 🎉

Vi blogges ✌🏽️

Likes

Comments

I dag har jeg vært veldig daff og giddalaus, som det så fint heter på Tvedestrandsk. Jeg våknet seint, så serie i et par timer, stelte meg og gikk en liten tur i byen.

Jeg merker jeg begynner å kjede meg litt, det var deilig med et par dager fri, men det er nok nå. Jeg kjenner jo ingen her, så imens Jonas er på jobb sitter jeg enten i leiligheten eller går alene rundt i byen. Det er på tide å bli kjent med folk og få seg en jobb tenker jeg! CV'n er ferdig skrevet og jeg venter bare på å få printet ut en bunke slik at jeg kan levere dem rundt forbi.

I morgen skal vi spise middag med familien til Jonas, fordi lillesøsteren har bursdag 🎉

Middagen i dag inneholdt spinat pasta (fersk), kylling, bacon, brokkoli, paprika, løk og fløtesaus. Det var veldig godt!!

Vi blogges ✌🏽️

  • Hverdag

Likes

Comments

God søndags kveld. I dag har vi hatt den ukentlige "vaskedagen" der vi støvsuger, tørker støv, vasker og rydder leiligheten. Som regel har jeg alltid lyst til å ommøblere leiligheten, men det er det ikke alle som er like glade for. Jeg rykket rundt på møblene i stuen og nå er det mye mer plass enn før! Rommet virker så mye større og det er bedre romfølelse. Det synes vi begge to!

Endelig begynner leiligheten å komme i orden. Kjøkken og stue er så og si ferdig slik vi vil ha det, Kontoret/gjesterommet begynner å komme seg og det eneste som mangler er litt skapplass på badet og innredning på soverommet. Det er så deilig å endelig kunne dekorere en hel leilighet og kunne skape et hjem som passer oss perfekt!
I morgen skal jeg bruke dagen til å utforske byen etter jeg har vært hos legen og fjernet de fem stingene i fingeren min ✌🏽️ 


- Sara Mathilde 

Likes

Comments