Hey!

Lenge siden sist, det har skjedd så mye og mange nye inntrykk, så har utsatt dette blogginnlegget i mange dager nå.

Nå er det 13 dager siden jeg dro hjemmefra til København og så til USA! Soft Landing Campen var utrolig bra og vellykket, New York levde opp til ryktet sitt. En by jeg må tilbake til og anbefaler alle å dra til!

Vi ankom hotellet vårt i New Jersey lørdag 20.august ettermiddag, amerikansk tid, og jeg tror alle var relativt utslitt og ville bare sove på grunn av reisen og tidsforskjell. Men det var fortsatt mye igjen av dagen, så for at vi skulle klare å sove når natten kom, var det bare å holde seg våken. Denne dagen var det bare et lite møte med litt generell informasjon og så fikk vi rommet vårt. Jeg delte rom en veldig koselig jente fra Danmark. Dagen gikk til å bli kjent med mange andre utvekslingselever :)

Dag to hadde vi først et møte om "Adapt to America". Så var vi på sightseeing på Upper Manhattan, det var så utrolig fint der. Startet først med lunsj på Grand Central Station og så kjørte vi rundt med bussen omkring og gikk litt av her og der. Når vi fikk fritid, dro jeg og noen andre norske jenter til Rockefeller Center til Top of the Rock. Var helt fantastisk utsikt! Vi gikk også en tur til Times Square.

Dag tre hadde vi først American Culture meeting og etter det dro vi på sightseeing i Lower Manhattan. Først lunsj på Grand Central Station og så videre til Battery Park, World Trade Center og 9/11-minnesmerket, Brooklyn, Chinatown og Little Italy. Her hadde vi også noen timer med fritid hvor vi bare gikk litt rundt og spiste på en italiensk restaurant.

Dag fire startet med flightmeeting med litt informasjon om avreisen dagen etter. Noen skulle dra fra hotellet klokka 06, mens jeg var en av de heldige som ikke skulle dra før klokka 12.
Denne dagen dro vi til Central Park, først innom en matbutikk for å kjøpe mat til å spise i parken. Vi var veldig heldig med været denne dagen, fordi det var blå himmel og sol, men ikke alt for varmt. Sånn jeg liker det! Her spiste vi, spilte volleyball, amerikansk fotball og koste oss :) Etter det dro vi til Jersey Garden Mall for å shoppe litt! Jeg hadde egentlig ikke plass til noe mer i kofferten, men klarte likevel å få med meg et par nye gymsko, hettejakke og litt klær!

Dag fem var den endelig avreisedagen! Måtte ta farvel med de fleste dagen før fordi mange reiste før jeg en gang hadde stått opp, rart at jeg kanskje aldri kommer til å se disse menneskene igjen :( Så etter en rolig morgen, dro jeg og tre andre med en Explorius-leder til flyplassen. Jeg var mildt sagt nervøs, først fordi jeg skulle fly til Minneapolis og så til Jackson helt alene, og så fordi det begynte å gå opp for meg at jeg skal være her i 10 måneder og jeg gruet meg til møtet med vertsfamilien. Da jeg mellomlandet i Minneapolis, satt jeg på flyplassen og måtte holde tårene tilbake, og prøvde å finne ut hvorfor jeg ville det her. Men da jeg først møtte vertsmor og en av vertslillesøstrene mine på flyplassen, gikk alt bra! De var så koselige og jeg var så glad for å endelig ha kommet fram. Var halvannen time med bil fra flyplassen til Dubois, men vi pratet og skravlet hele veien, så var på ingen måte kleint, skummelt eller unaturlig.

Så dette var litt om Soft Landing Campen, veldig vellykket!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hei!

Klokka er 03:11 og vi har nettopp kjørt hjemmefra. Det tar ca. to timer å kjøre, og jeg må sjekke inn minst 1,5 time før. Jeg fikk vertsfamilie på mandag og skal reise allerede i dag, men det var ikke flere billetter Oslo-NY direkte. Derfor må jeg mellomlande i København og møte 23 danske og to svenske utvekslingsstudenter der og reise sammen med de videre. Flyet fra Gardermoen til København går 07:00, her reiser jeg uten noen andre utvekslingsstudenter. Må ærlig innrømme at jeg gruer meg. Men nå skal jeg prøve å sove litt i bilen :)

Natta

Likes

Comments

Hei, lenge siden sist!


Grunnen til at jeg ikke har oppdatert noe er rett og slett fordi det ikke har skjedd noen ting. Men i går ringte kontaktpersonen min i Explorius meg og kom med nyheten jeg har ventet på. JEG HAR FÅTT VERTSFAMILIE! Ble så glad at jeg begynte å gråte. Jeg hadde ingen anelse om hvor jeg skulle eller når jeg skulle dra, så det ble mye informasjon på en gang.

Så jeg skal til en ganske ukjent delstat for meg, Wyoming. Kan egentlig veldig lite om den, men har nå lest meg opp haha. Og byen jeg skal til heter Dubois (uttales tydeligvis Dew-boys)! Har du hørt om den, er du en av få. Den lille byen har rett i underkant av 1000 innbyggere og er omringet av masse fjell og skog. Kommer nok til å bli uvant for meg å flytte fra fra Norges sjette største by med nesten 80 000 mennesker til en liten by i Wyoming med en relativt mindre befolkning. Men jeg tror nok dette kommer til å bli kjempespennende. Det er jo derfor jeg vil dra på utveksling, for å oppleve noe nytt og annerledes. Det virker hvertfall som en veldig idyllisk by med fin natur og et sammesveiset samfunn. Yellovstone nasjonalpark ligger faktisk (ifølge Google Maps) bare litt i overkant av halvannen time med bil, hadde vært morsomt å ta en tur dit.

Jeg ble lettere sjokkert når jeg hørte når jeg skal dra. Nå på lørdag, 20. august sitter jeg på flyet til New York, fem dager fra da jeg fikk plasseringen min! Mye å gjøre på kort tid, har ikke tenkt på hva jeg skal pakke en gang. Jeg skal først være noen dager i New York med andre utvekslingsstudenter på Soft Landing Camp og så drar jeg videre til Riverton flyplass 24.august. Skolen starter 29.august, så jeg får noen dager med vertsfamilien min før skolestart.

Så over til vertsfamilien. Jeg skal til en familie på fem; et par i trettiårene med tre barn (en på 3, 9 og 12 år). Jeg gleder meg kjempemasse og er superfornøyd, har alltid hatt lyst på yngre søsken når jeg selv er yngst av fire. Vertsmoren min er faktisk bare tre år eldre enn min eldste storesøster(fint å få fram hvor gammel du er, Caroline). De bor i et søtt og koselig hus med fire hunder og høner/kyllinger og fugler. Det er sikkert mye liv i det huset haha, noe som blir litt morsomt med tanke på at det har blitt ganske stille her hjemme med bare mamma, pappa og meg etter alle søsknene mine forlot meg og stifta egne familier.

Skolen jeg skal gå på heter Dubios High School og er en veldig liten skole med bare 160 elever fra kindergarten til 12.klasse. Men da blir det forhåpentsliv lettere å bli kjent med folk :) Uansett, så gleder jeg meg noe helt forferdelig.

Skal prøve å oppdatere så ofte så mulig :)


Snakkes!

​Kart over Wyoming og Dubous.

Likes

Comments

Hei!

På fredag ettermiddag fikk jeg endelig visumgrunnlaget mitt, så da jeg kom hjem klokka 23 startet jeg på visumsøknaden. Jeg ble så og si ferdig halv tre, eneste som da mangla var å betale visumavgiften. Dette gjorde jeg på søndag og fikk en bekreftelsesmail på mandag som gjorde at jeg kunne gjøre ferdig søknaden.

Christine, min kontaktperson i Explorius, sa at hvis jeg ble ferdig i løpet av noen dager, så rekker jeg siste gruppetime på den amerikanske ambassaden 15.juli. Og det fikk jeg jo gjort, så da blir det en tur til Oslo på fredag :)

En liten ting; fikk vite for litt over en uke siden at søknaden min har blitt godkjent av CETUSA , men at de allerede hadde startet å lete etter vertsfamilie til meg før det. Litt stolt av meg selv med tanke på at jeg hadde 10 dager på meg og alt ble godkjent😄 Ikke noe jeg måtte endre på eller gjøre på nytt haha!


Skolene i USA er stengt nå, så forventer egentlig ikke å få noe telefon angående vertsfamilie. Selvfølgelig så håper jeg jo at det likevel skjer, men prøver å ikke ha så høye forventninger.

Det er ikke så mye annet som skjer nå for tiden, så blir da heller ikke så mye å skrive om. Nå nyter jeg egentlig bare feriedagene med venner og familie, og i skrivende stund er jeg på en liten båttur med kusina og fetteren min :) Ganske så late dager ellers haha :)


Så det ble dette for denne gangen, så får alle nyte feriedagene til det fulle :)


Likes

Comments

HEI IGJEN!

I dette innlegget skal jeg fortelle litt om min søknadsprosess og lignende.

Våren 2015 hadde jeg bestemt meg for å søke om å dra på utveksling til Storbritannia, og sendte inn et interesseskjema til Explorius. Kort tid etter ble jeg ringt opp og vi avtalte et intervju hjemme hos meg. Intervjuet varte ca. 2 timer og inneholdt både en del med foreldrene mine og en del med bare meg med spørsmål på både norsk og engelsk. Intervjuet var egentlig null stress, det var som å ha en vanlig samtale og svare på enkle spørsmål..

To dager senere fikk jeg en mail om at jeg var godkjent til programmet, og var nokså glad. Siden det var så tidlig, prioriterte de 98-kullet. Dermed fikk jeg litt tid på å bestemme meg for om jeg var hundre prosent sikker for å dra. Jeg ble litt usikker da jeg startet på vidregående, jeg trivdes så godt og var litt nervøs for å miste de nye vennene mine siden jeg ikke hadde kjent de så lenge. Og attpåtil det, så fikk jeg et tilbakefall av epilepsien min. Disse begrunnelsene endte med at jeg valgte å ikke dra.

Jeg leste fortsatt mange utvekslingsblogger og var ikke 100 prosent fornøyd med valget mitt, etter hvert jeg kjente at jeg angret litt. Flere grunner, blant annet antall fag og ja på grunn av landet i seg selv., fikk meg litt mer interessert i å reise til USA. Derfor i slutten av mai 2016, kontaktet jeg Explorius igjen. Siden jeg egentlig aldri fikk noe godkjennelse for at jeg fikk lov til å dra etter epilepsien min dukket opp igjen, måtte de høre med dem i USA for å høre om jeg kunne blitt godkjent i programmet deres. Siden jeg allerede hadde hatt intervjuet, så ventet jeg egentlig bare på godkjennelsen fra USA.

Cirka en uke senere ringte Explorius meg og sa at de i USA ga klarsignal for meg, men at jeg dermed var på en søknad på særskilte vilkår (på engelsk kalt "conditional accept"). Alle Exploriusstudentene har plasseringsgaranti, som altså betyr at de er garantert å få plassering. Derimot, en søknad på særskilte vilkår betyr at jeg ikke har denne plasseringsgrantien. Altså, det er en liten sjanse for at jeg ikke får en plassering, men Explorius har aldri opplevd å ikke finne plassering til en student tidligere.

En annen ting som også gjør en søknad på særskilte vilkår annerledes, er måten de leter etter vertsfamilie. Vanligvis er det familien som velger studenten, men i mitt tilfelle så spør de tidligere vertsfamilier som har hatt en elev på særskilte vilkår. Dette kan jo gjøre at det kanskje går litt fortere i letingsprosessen, men vi får se :) Det er jo ikke sikkert at den første eller andre eller tredje vertsfamilien vil være det en gang til, så kan jo fortsatt ta litt tid. Spennende blir det uansett!

Herifra gikk alt veldig fort. Jeg fikk CETUSA som underorganisasjon og mottok søknaden min. De fleste har en måned på denne søknaden, jeg hadde 10 dager. Dette var masse å gjøre på veldig kort tid, og jeg startet sekundet jeg fikk søknaden. Jeg dro til ungdomsskolen min, legen, vaksinasjonskontoret og min nåværende vgs. Man må blant annet ta tre doser av Hepatitt-vaksine som kalles Twinrix. Først tar man første dose, deretter må man vente en måned for å ta dose 2. Den siste dosen må man ta seks måneder etter første dose. Dermed rekker jeg ikke den siste dosen før jeg drar, så jeg må ta denne i USA. De andre vaksinene har jeg/får jeg tatt før jeg reiser.

Søknaden består av flere kategorier som du kan se på bildet under. Det mest omfattende var brevet fra meg til en fremtidig vertsfamilie. Dette brevet måtte skrives for hånd med kulepenn, og skulle ikke være mer enn ett A4-ark.

Kategori 7, Photo Album, skulle jeg ha med ett bilde av meg og familien min, ett bilde av huset mitt og to bilder av meg og venner. Jeg skulle også skrive en liten tekst til hvert bilde. Man kunne lage en collage, noe jeg gjorde, så jeg fikk med litt flere bilder. Men det var ikke bare bare å plukke ut bilder til dette!

Jeg leverte søknaden min 5.juni, denne dagen dro jeg også på Get Ready-møte i Oslo med andre utvekslingselever og foreldre.. Her fikk vi masse informasjon, mye jeg visste fra før, men fikk også svar på en del ting jeg lurte på.

Jeg har enda ikke fått bekreftelsen på om søknaden er godkjent, men har heller ikke fått noe tilbakemelding på ting som må rettes opp e.l. Jeg er derfor litt usikker på om de har startet letingen etter vertsfamilie til meg enda. Jeg sjekker mailen min hver dag for å si det sånn :)

Jeg har heller ikke fått startet på visumsøknaden min. Kontaktpersonen min, Christine, har etterspurt de i USA om visumgrunnlaget mitt, men har ikke fått noe enda. Jeg kan nemlig ikke søke uten visumgrunnlaget. Så har fortsatt en del ting å gjøre!


Dette ble et litt langt innlegg,, så vet ikke om noen gidder å lese gjennom alt. Det ble mye på en gang, men det var sånn det ble for meg også. Men (forhåpentligvis) er det sinnsykt verdt det :)


Dette var et av bildene jeg brukte i søknaden min. Hun til høyre er en av de beste vennene mine; Ingrid<3


Takk for meg for denne gangen :)

Likes

Comments

Hei!

Jeg heter Signe Helene Smittil og er 16 år gammel. Jeg skal 10 måneder på utveksling til USA skoleåret 2016/2017. Jeg reiser med Explorius og med CETUSA som underorganisasjon. Her på bloggen vil jeg oppdatere familie og venner, men alle andre er selvfølgelig hjertelig velkommen til å stikke innom her en tur!.

Jeg har ikke fått vertsfamilie enda og har heller ikke tatt statsvalg, så jeg har ingen anelse om hvor i USA jeg kommer.

Jeg gleder meg noe helt forferdelig og håper dette blir et vellykket år :)


Likes

Comments