Header

I ett tag nu så har min pappa hållit på att bygga en Cross till mig och igår var den äntligen färdig!
Redan samma dag så stack jag och en av mina bästa träningsvänner ut och körde lite. Jag kör lugn distans på söndagar så det var rätt kul och skönt att bara prova cykeln, känna på växlar & bromsar osv. Vi körde inte så tekniskt i och med att det var min första gång, men vi har kommit överens om att vi även ska träna tekniskt någon gång nu på lovet. Apropå lov, så skönt!
Nu kan man få längre pass och inte behöva passa så mycket tider, passar mig perfekt.
Iallafall, tillbaka till crossen. Det var väldigt roligt att köra, och även fast jag inte är alls teknisk så älskar jag att man tar ut sig så mycket. Det är hög puls hela tiden och det blir aldrig ensidigt, för man kör på grus, stigar och ja, you name it! Jag har även väldigt stor nytta av att köra tekniskt i och med att jag inte är så bra på det. Även om jag inte satsar på någon cyclocross karriär (än iallafall) så har jag väldigt stor nytta av det på landsvägen också.
Ja, alla mina vänner, det var allt för detta blogginlägg. Jag ska försöka börja uppdatera oftare än vad jag gör nu!
Ses!

Likes

Comments

Igår kväll så kom jag hem från kalla Skara efter ett inspirerande och roligt läger på cykelgymnasiet där. Det var väldigt kul att få se lokalerna, få se hur ungdomarna där tränar/lägger upp sin träning och att få träffa tränarna, de som i övrigt jobbar med ungdomarna och såklart alla vänner som man inte träffat sen tävlingssäsongen. Det började på torsdag kväll då det var drop in på katedralskolan, alltså var det andra ungdomar från framförallt Skara som inte höll på med cykel där också. På fredag morgon så började själva lägret med föredrag om en massa intressanta ämnen. Som hur cykelförbundet funkar, hur en kommisarie arbetar m.m. Efter det var det lunch och sedan ett styrkepass som gymnasieeleverna höll i. Sedan så var det ett sista föredrag och efter det en "rast" då man kunde gå till hotellet, eller i mitt fall hem till cyklisten som jag bodde hos i någon timme. Sedan så var det middag på en fin resturang och efter det bowling.
På lördag som även var den sista dagen så började dagen med ett löppass, sedan föredrag som Thomas Löfkvist höll i som var otroligt intressant. Efter det på schemat var lunch, ett pass TC och sedan ett sista föredrag.
Ett väldigt lärorikt och roligt läger som jag hoppas jag kan gå på nästa år!
Ses!

Likes

Comments

Nu när det inte är tävlingssäsong och därmed inte händer så mycket så är det svårare att hålla liv i bloggen och skriva intressanta inlägg, men jag ska försöka!
De senaste veckorna har jag inte tränat särskilt mycket eller intensivt. Jag har försökt träna saker jag tycker är kul med personer som jag tycker om att träna med. Det är så skönt och verkligen behövligt efter en rätt jobbig säsong att bara få ta det lugnt och fokusera lite mer på skolan och kompisar. Men även för att bygga upp motivationen till vinterträningen.
Imorgon är sista dagen innan höstlovet, vilket jag ser fram emot väldigt mycket. Det är mycket i skolan nu och det ska bli otroligt skönt att få ha en paus även där. Jag har dock inga storartade planer för mitt höstlov. Vara med gött folk, kunna köra långpass mitt på dagen och annat roligt är väl det som kommer stå på mitt schema.
Höres!

Likes

Comments

Tønder & bov var sista tävlingen för året och jag var taggad, men ändå inte nervös som jag annars alltid brukar vara. Första dagen så var det 3x10 km och på varje varv var det ett kullerstensparti. Jag försökte få igång någonting innan kullerstenen för jag visste att jag skulle tappa väldigt mycket där. Men ingen var med mig och istället gjorde jag mig trött och tappa bara ännu mer på kullerstenen. På andra varvet försökte jag och tre andra tjejer jaga ikapp. Ett tag så drog vi in men vi var för få och trötta så efter ett tag så blev luckan bara större igen. När kullerstenen sedan kom igen tappa vi otroligt mycket och jag kände hur meningslöst det var. Men jag kämpa mig genom det tredje och sista varvet och kom aningen besviken men ändå lite glad in i mål.

Nästa dag var det tävling i Bov och där var det ingen teknisk del vilket brukar passa mig lite bättre. Två stycken 20km platta varv skulle avverkas och jag var även idag taggad. Första varvet var relativt lugnt med några fartökningar men i stort sett hela klungan var samlad. Andra varvet var det mer attacker och fler ville avgöra och komma loss. Jag hade känt mig pigg och taggad på morgonen men när vi började köra strejkade mina ben fast jag egentligen inte kände mig trött. Jag hade tänkt mig att jag skulle köra offensivt men det blev inte så. Ingen annan lyckades heller komma loss så det blev en relativt stor klungspurt, vilket verkligen inte är min starka sida. Jag kom även i Bov lite besviken in i mål. 

Nu är 2015 cykelsäsong slut. En säsong som kunde gått mycket bättre men som även kunde gått så mycket sämre om det inte vore för allt stöd jag får och mitt otroligt fina sammarbete med http http://bikitaly.se , stort tack.Likes

Comments

Nu har jag inte uppdaterat på ett tag så det är väl dags igen nu. Det har inte hänt så jättemycket här. Skola, träning och mat är väl det som står på mitt schema de flesta dagar.
På lördag samt söndag är det säsongens sista tävlingar (Tønder & Bov), och jag är supertaggad! När jag körde där förra året så gjorde jag bra lopp båda dagarna men då räckte det inte till någon väldigt framskjuten placering. Båda dagarna är det relativt platt och första dagen även en liten teknisk del; kullersten. Egentligen är inte tekniska delar min starka sida, men det blir ofta uppdelat när det är tekniskt och det gillar jag eftersom jag är rätt så bra på att arbeta och göra loppet själv.
Jag får hoppas att loppen utvecklas till min fördel och att jag har pigga ben.
Ses!

En liten bild från gårdagens backträning

Likes

Comments

Idag skulle jag egentligen tävlat i Danmark, nära Köpenhamn, men igår vaknade jag mitt i natten med magsjuka. Eftersom att jag precis kommit hem från Turkiet så tänkte jag att det kanske bara var något jag hade fått i mig. Men när jag två timmar senare vaknade igen och återigen några timmar senare, så sa pappa och mamma att jag inte fick tävla en dag senare.
Väldigt tråkigt eftersom som att jag inte har tävlat på länge nu. De följande dagarna kommer det bli mycket tedrickande och filmtittande, vilket inte heller är fy skam!
Nästa tävling är iallafall Tønder & Bov på Jylland, Danmark om ca två veckor.
Hörs!

(Bild från U6)

Likes

Comments

I onsdags klockan 7.00 på morgonen så lyfte mitt flyg från Sturup mot Turkiet. Jag var så himla taggad eftersom att jag och min stora familj inte åker på solresor särskilt ofta, och nu när skolan varit igång i hela en och en halv vecka tyckte jag att det började bli lite jobbigt, haha.
Efter ca 8 timmar av flyg- och bussresor så var vi äntligen framme på hotellet. Men när vi skulle checka in så fanns det bara fyra sängar i vårt rum (vi är sex personer i familjen)... Efter massa snack på någon sorts engelska/tyska/turkiska blandat språk så blev det iallafall fixat och vi gick direkt upp på rummet och tog en tupplur.
Resten av dagarna här har annars varit problemfria. Bad, sol, shopping, fina drinkar och maffiga bufféer.
Träningen har dock varit lite sådär. 0 stadiga pass har jag gjort! Fast i denna värmen så är det mesta ansträngande, haha. Har försökt träningssimma lite bland dykande ryssar i poolen och försökt fått tummen loss att gå ner till gymmet, men har varit för lat eller inte haft tid. Aja, några dagar utan träning har ingen dött av!
Hemfärden till kalla Sverige blir på onsdag så jag får se om jag kan släpa min lata semesterkropp till att göra någon effektiv träning på de återstående dagarna.
Vi hörs!!

Likes

Comments

I många veckor nu så har jag känt mig otroligt dåligt motiverad till att träna (och att över huvud taget röra på mig). Det har känts segt i kroppen och jag har känt att jag inte riktigt har kunnat ta ut mig till max. Nu när skolan började trodde jag att det skulle bli ännu värre med min ork men det har snarare blivit tvärtom!

Igår körde jag tempointervaller i blåsten och kände för första gången på länge att jag faktiskt kunde ta ut mig och bli riktigt trött.

Idag var det en "allians". Det är en sorts träningstävling i Skåne som allra oftast består av ett 1 mil långt tempolopp. Idag var det en platt bana ute vid havet där vinden låg på. Det var sida-motvind ut och jag kände av benen från det hårda passet från igår. Trots det kände jag ändå att jag kunde pumpa på bra. Det gick snabbt ut till vändpunkten (5km) och jag kände mig stark. På vägen hem var det sida-medvind och jag tryckte så mycket jag kunde. När jag kom i mål kändes det bra och jag var tröttare än vad jag har varit på länge. Ett av mina bästa tempolopp på länge efter en lite mindre bra del på säsongen.

Hadeeee!

Likes

Comments

Nu har jag tänkt att jag ska komma igång med att blogga på riktigt efter många halvtaskiga försök. Jag kommer framförallt dela med mig av mina cykeläventyr, träning och resultat. Det var nog allt jag ville ha sagt för denna gången, ses!

Likes

Comments