Header

Måndag: Snabbhetsträning hopprep klockan 19.00-20.00. På snabbhetsträningar brukar vi göra snabbhet blandat med styrka.

Tisdag: Gymträning eller löptur. Beroende på hur min kropp känns så varierar jag mellan styrketräning och löpning på tisdagar. Om jag känner mig trött i musklerna från måndagens snabbhetsträning så brukar det bli en löptur men om jag inte är så trött utan känner mig taggad så blir det styrketräning.

Onsdag: Vilodag. Jag brukar vila på onsdagar för att kroppen ska kunna återhämta sig från måndags och tisdagsträningen. Ibland kan det hända att jag följer med mamma på hennes pass på kvällen 19.10-19.40, men jag ska bli bättre på att vila på onsdagar.

Torsdag: Hopprepsträning freestyle 17.00-19.00. Varför jag skriver freelstyle är för att det största fokuset på torsdagsträningarna är att köra igenom sina freestylar vilket vårt lag tycker är det roligaste.

Fredag: Styrketräning på gym. Det brukar bli träning på fredagen också om jag inte ska iväg på något annat. Nu har jag börjat gymma med Tindra vilket jag tycker är mycket roligt eftersom man kan pusha varandra till att ta tyngre vikter. Det blir också roligare för att man har någon att snacka med.

Lördag: Löpning och pass 9.00-10.00. På lördagar tränar jag också med Tindra men istället så går vi på pass. Först springer vi på löpband ca 20-25 minuter. Därefter går vi på CX-worx som är ett 30 minuters pass för core.

Söndag: Hopprepsträning 16.30-18.00. Det är också freestyle träning på söndagar men vi kör också lite dubbelhastighet i början av träningen.

Som ni märker så tränar jag inte bara hopprep utan det är ganska mycket träning utöver det som jag gör. Det är dels för att jag vill bygga upp mina muskler och uthålligheten till hopprepet så att jag ska kunna göra alla tricks jag vill. För det andra så älskar jag att träna. Man går bara in i sin lilla bubbla och tänker bort allt som man tycker är jobbigt. Det är också en bra omväxling mot skolan och gör att man inte hela tiden behöver tänka på alla prov och läxor. Utan efter träningen kan man istället lägga allt fokus på plugget och vara effektivare under en kortare tid.

Likes

Comments

Kan verkligen inte glömma denna resan som jag upplevde med alla dessa underbara människor. Vill bara göra om allting.

Likes

Comments

1. Jag är 165 cm lång, vilket jag tycker är en ganska bra längd. Min mamma är ganska kort endast 160 cm men min pappa är ändå ganska normallång. Tror jag kommer bli lite längre men inte säkert.

2. Jag har aldrig rökt en cigg eller provat några droger. Jag är starkt emot det och kommer aldrig testa.

3. Jag lider av småkrypsfobi. Mitt värsta kryp är fästningar, de är verkligen de äckligaste jag vet. Varför finns ens de djuren för de tillför inget till varken naturen eller oss människorna.

4. Jag har haft två kaniner när jag var yngre som hette Bamse och Ruben. Vi hade dem i ca 5 år sedan gav vi bort dem till våra kusiner för att jag och min syster inte skötte om dem längre utan det gjorde mamma och pappa.

5. Jag äter alltid samma frukost under en en viss period sedan byter jag när jag blir trött på den och äter en helt ny frukost. Nu är jag helt besatt av majskakor med ägg och örtsalt på. En annan favoritfrukost är också smoothiebowl med müsli på.

6. Jag heter Lovisa i mellannamn.

7. Jag fyller år den 10 augusti.

8. För ungefär två år sedan ville jag bli veterinär och var helt säker på att jag skulle gå naturprogrammet. Jag älskar djur och har alltid gjort det. Många sa också att jag hade bra hand om djur så det gjorde att jag ville bli veterinär ännu mer. Jag tittade också alltid på veterinärprogram på barnkanalen, haha. Istället ändrade jag mig till att gå ekonomiprogrammet och inte alls vilja bli veterinär.

9. Jag är en extrem morgonmänniska. Jag älskar verkligen att gå upp tidigt på dagen för då känns det som att man får mer gjort under dagen. Om jag hade sovit till kanske 12.00 på dagen då hade jag varit trött av det och legat kvar i sängen till typ 14.00. Så därför föredrar jag att gå upp tidigt och få gjort allt man vill hinna med på dagen. Bara för att jag är en morgonmänniska betyder inte det att jag inte kan vara vaken sent på kvällen.

10. Jag är väldigt intresserad i mat och att laga mat. Jag lagar ofta mat till familjen och hittar på egna recept som jag aldrig skriver ner haha.

kram

Likes

Comments

Åh, kan det inte bara bli sommar nu. Längtar så mycket nu när jag tittar tillbaka på bilder.

Likes

Comments

1. Träna det du gillar

2. Lägg träningen på en rimlig nivå

3. Tänk på varför du tränar

4. Skriv upp tydliga mål och delmål

5. Gör något oväntat och gå inte i samma banor hela tiden

6. Ha på dig bra och snygga kläder

7. Träna tillsammans med någon

8. Musik, bloggar, tidningar, appar, hitta något som motiverar dig

9. Tänk inte så mycket, bara kör!

10. Plocka fram den sköna känslan


Likes

Comments

Tänkte ge er lite tips på bars som man kan äta innan träning för att få energi eller efter träning för att bygga upp musklerna. De här är två av mina favoriter just nu så ni måste bara prova dem. Den godaste av dem två är kokos så om ni velar vilken ni ska köpa så tycker jag ni ska ta kokos. De finns att köpa på Ica och på det gymmet jag tränar på. Men jag tror ni kan hitta de i vilken mataffär som helst egentligen.

kram

Likes

Comments

God kväll hjärtan! Idag hade jag en ledig dag eftersom det är utvecklingssamtal i skolan. Jag behövde inte gå idag eftersom jag gick förra tisdagen. På min lediga dag var det passande med en brunch hemma hos Anna med Isa och Tindra. Vi var där vid 10.30 till typ 13.00. Det var verkligen supermysigt av Anna att fixa detta och som ni ser på bilderna så gjorde vi våfflor. När jag kom hem sen, tog jag och mamma en promenad ner till stranden för att sätt och och sola utanför badhytten. Vet inte om jag fick så mycket färg men det är alltid bra med lite sol nu på vintern. Hoppas ni också haft en mysig dag!

kram

Likes

Comments

Glad alla hjärtans dag allihopa! Hoppas ni haft en mysig och kärleksfull dag. Jag har som vanligt varit i skolan och idag hade jag mitt sista prov innan lovet. Det gick faktiskt jättebra för jag hade pluggat jättemycket så jag kände mig säker. Nu känner jag mig lugn och behöver inte tänka på skolan mer på ett bra tag. Det var också rosutdelning i skolan idag och jag fick två roser och den ena vet jag inte vem det är från. Det är så kul att skolan anordnar saker som dessa eftersom det gör någonting tråkigt lite roligare. Älskar verkligen min skola. Nu på kvällen tog jag också tillfället i akt att fota lite solnedgångsbilder/skymning. Jag blev faktiskt riktigt nöjd och ni ser bilderna högre upp i inlägget. Det ser nästan ut som savannen i Afrika. Nu ska jag laga mat till familjen för att visa min kärlek till dem. Det blir Pulled chicken.

kram

Likes

Comments

Instagram@smillaeliasson