Fitness

Ideal existerar inte i min tillvaro. Jag strävar inte efter att bli någon annan än den bästa versionen av mig själv.

Jag tycker det är synd hur fitnessvärlden uppfattas av okunniga människor. Alla de skeva uppfattningarna skapar snedvridna ideal som i princip är ouppnåeliga för de allra flesta. Träning ska medföra glädje och gemenskap, välmående och drömmar om att nå sina mål. Istället ger det oss grova komplex och ångest. Bilder som dagligen ploppar upp i vårat feed på instagram för att sedan tala om för oss hur vi ska se ut för att bli accepterad av omvärlden.

En bild av perfektion kan vi alla föreställa oss. Smal midja, stor rumpa, sexiga lår och en allmänt tight kropp är väl något vi alla kvinnor vill ha? Allt det ytliga som kommer få pojkarna att stå på rad med hakan nere i backen. Visst är det kul att få lite uppmärksamhet och blickar som aldrig vill dras ifrån en, men säg mig - vart sätter vi gränsen? Vi lär varandra att nedvärdera kroppstyper som inte följer samhällets alla ideal.

Jag har ingen att döma för jag var exakt likadan, men jag intalade mig själv att mitt yttre duger precis som det är. Det kommer aldrig gå att jämföra sig med någon annan. Vi alla är olika, vi alla ser olika ut. Jag kommer alltid att sträva efter att bli bättre, men jag gör det med en mentalitet som jag mår bra utav. Jag kommer aldrig låta mig se ner på mig själv, för jag är så jävla bra som jag är.

Träning ger mig en mening. Det är inte bara det ytliga som växer - psykiskt är jag starkare än någonsin. För det jag gör nu, gör jag inte för någon annan än mig själv.

Bildresultat för quotes self love

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Fitness

Halloj!

Ny start på veckan och jag har äntligen fått påsklov. Såå välbehövligt. Veckodagen har slagit om till måndag igen och jag lipar inte över denna dag lika mycket som jag brukar göra vanligtvis. När man får sova ut, dra av ett svettigt benpass och äta sushi efter det så har man inte så mycket att gnälla över.. enligt mig.

Passet gick förövrigt kalas! Det var också ett tag sedan jag körde ben då förkylningen kom i vägen mitt i allt.. det lär kännas imorgon vill jag lova, men det är bara skönt.

Här har ni dagens upplägg för benpasset:

Benböj 15 reps x 3 set 40 kg

Utfallssteg 15 reps x 3 set (på varsitt ben) 40 kg

Benpress, 80 kg - 15 reps x 1 set, 100 kg - 10-15 reps x 1 set, 110 kg - 10 reps x 1 set

Sittande lårcurl framsida, 3 olika tunga vikter - 15 reps x 3 set på varje vikt

Sittande curl baksida, 3 olika tunga vikter - 10 reps x 3 set på varje vikt

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er!

Det blev ju inte riktigt som planerat med träningen denna vecka tyvärr. Har gått och dragit på mig en förkylning efter tordagens aktiviteter. Hoppade isvak, det ör en grej man gör med skolan - fjällsäkerhetsdag kallas det för. Vattnet var ungefär 3 grader varmt och min kropp pallade väl helt enkelt inte riktigt med det. Blir förmodligen ingen träning imorgon heller, kör igång när jag känner mig helt frisk.. vill inte riskera att bli sjukare.

Annars har denna lördag bestått utav jobb. Är hemkommen för ca 1 h sedan, har bara duschat och myst på. Jag och min pojkvän tänkte dra förbi någon butik och köpa lite godis inför kvällen lite senare. Blir en slappdag, bokstavligen. Soffläge hela kvällen, äta gott, må bra. Hoppas på att kunna vara på banan till måndag, men med lite godis och filmmys tillsammans med kärleken så ska det nog lösa sig. Det är ju trots allt den bästa medicinen.

Ha en riktigt fin helg allesammans så ses vi. Kram.

Likes

Comments

Allmänt

Hejsan sötnötar!

Har precis suttit i 1 h och skrivit på en inlämning som ska in snart. Vill helst ha det bortgjort innan helgen.. Kan vara skönt att få lite tid för annat än bara skolan.

Onsdag idag! Två dagar kvar till fredag. Det firas med rumppump på gymmet tillsammans med älskling om någon timme. Efter det blir det jacuzzimys och filmkväll, kanske något gott att tugga på oxå - som plus i kanten. Jag tycker det är viktigt att bryta rutinerna någon gång och känna lugnet. Det är otroligt mycket stress runt omkring oss hela tiden. Ta en stund för er själv, unna er och spendera tiden på bästa möjliga sätt. Idag lägger jag min tid på ett ställe som jag gillar lite extra, gör det jag tycker om allra mest, tillsammans med killen som jag älskar mer än allt annat. Det är kvalitetstid för mig, nästan lite som balsam för själen.

Hoppas ni iallafall har haft en fin dag så ses vi! Puss och kram.

Likes

Comments

Fitness

Hej igen!

Tisdag idag vilket innebär dubbla pass. Har redan kört första som blev av på morgonen, cardio i 30 minuter; 15 min intervaller på crosstrainer, 10 min på bandet i raskt tempo och olika lutningar, 5 min roddmaskin. Kvällens pass blir triceps och mage!

Detta är väl på ett ungefär hur mitt träningsupplägg kommer se ut för denna vecka. Kan bli lite justeringar beroende på hur mina dagar ser ut, framförallt på helgen. Men passen kommer se ut på följande sätt.

Måndag: Biceps, rygg

Tisdag: 30 min cardio, triceps, mage

Onsdag: Ben, rumpa

Torsdag: Vila

Fredag: Axlar, biceps, rygg

Lördag: Ben, triceps

Söndag: Vila

Likes

Comments

Fitness

Go'kväll sötnosar!

Kan ju inte bara vara jag som är otroligt leds på att helgerna ska gå så jäkla fort? Man tänker att veckan ÄNTLIGEN är slut. Det blir fredag och man börjar komma in i helgens sköna stämning, du blinkar två gånger och vips så är det måndag, igen. Hurra. Man försöker göra det bästa av situationen, så jag kickade igång min vecka med rygg & biceps. Kändes fantastiskt bra. Energin fanns, tro eller ej. Fokuserade verkligen på att komma åt muskeln i varje övning vilket i sin tur resulterade till galet bra kontakt. Bästa känslan.

Ni vet när man har haft världens pissigaste dag och sedan får sätta sin fot på gymmet, svettas bort all negativitet som kroppen bär på? Är inte det lite tillfredsställande? För mig betyder det så enormt mycket. Jag blir så mycket gladare av att få lägga min egentid på något jag fullkomligt älskar. Träning gör så himla mycket, både psykiskt och fysiskt.


Likes

Comments

Allmänt

Hallå på er!

I hopp om att kunna driva en blogg under en längre tid och faktiskt underhålla den med jämna mellanrum så testar jag att starta upp en ny, förmodligen min allra sista. Har gett mig in på bloggandet tidigare, dock med lite sämre resultat. Skriver och håller igång rätt intensivt under en period, det slutar alltid med att jag lägger ner och det blir ingenting av saken. Men ja, I'm back, ännu en gång.

Smilla heter jag för er som inte visste. En 15 årig tjej som har ett brinnande intresse för allt som har med fitness och hälsa att göra. Och det är väl i princip det denna blogg kommer handla om - träning och välmående, kanske lite om livet i allmänhet också. Tänkte att det kan vara en smart grej att dela med mig av träningen till de som är intresserade och vill ha tips och lite inspiration vilket ibland kan vara svårt att finna.

För att göra en lång historia kort. Jag kommer alltså driva detta som en slags dagbok inom ett specifikt område - i detta fall fitness och hälsa. Jag hoppas på att kunna motivera och inspirera andra till en livsstil som gör en så mycket mer än bara lycklig. Välkomna!Likes

Comments