Då min blogg här på Nouw under senaste tiden krånglat mycket har jag struntat i att försöka få upp inlägg på sidan. Andra bloggare som använder Nouw har jag inte sett att skulle ha liknande problem men av olika orsaker har jag inte fått upp inlägg, inte kunnat infoga bilder och så vidare. Inte så roligt att blogga då inte. Saken är den att jag faktiskt har smygbloggat lite på en annan domän under tiden. Tänkte att det kanske är dags att linka vidare den nu. Det har varit roligt att smygblogga utan att någon läser bloggen, men poängen med en officiell dagbok är väl att den skal vara öppen.  http://minoffentligadagbok.ratata.fi/blogg/

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gjorde du något år 2015 du aldrig gjort förut?

Jag var med i en förening, visst har man varit i liknande sammanhang tidigare, men det är första gången det är en riktig förening. Jag satte min fot i Vasa och Österbotten för första gången och bodde där i tre veckor. Såg någon form av korallrev för första gången själv då jag var på snorkelresa i Thailand. Jag hade ett ledigt sommarlov. Visst har man ju haft lediga somrar tidigare också då man var liten, men sedan jag börjat sommararbeta som 14-15-åring så var det första gången jag hade en medvetet ledig sommar och studerade i stället. Således blev det även första gången jag studerade under sommaren och lyfte studiestöd.


Vilka länder besökte du?

Thailand var enda resan.

flowers and yellow-bild


Är det något du saknat 2015 som du vill ha mer av år 2016?

Mer tid med de nära vännerna, det har blivit ganska lite. Gå på kaffe och bara hänga, det har jag saknat. Och känslan av att inte ha något att göra. Hade den under en tid på sommaren och oj vad lyckoruset spreds ut i kroppen under dom stunderna.


Vad var din största framgång 2015?

Kanske att jag kom igång med kandin och fick så mycket gjort. Har egentligen inte mycket kvar nu, men nu är tröskeln så hög att sätta igång med det sista.

coffee, iphone, and work-bild


Bästa köpet?

Nya sköldpaddan. Och datorn jag tvingades köpa i Vasa då min egna bestämde sig för att bli svart just då vi skulle börja förbereda egna lektioner, den har jag varit nöjd med, liten och praktisk som studiedator.

Vad spenderade du mest pengar på?

Min service har jag nog själv lagt mest pengar på. Tillsammans med Oskar så har vi satt mest pengar på Thailandresan.

balcony, house, and home-bild


Var du gladare eller ledsnare i år i jämförelse med tidigare år?

Humöret har varit rätt så stabilt, tycker att de gånga åren har varit på rätt så samma nivå som tidigare, varken gladare eller ledsnare.

Vad önskar du att du gjort mer?

Hmm... Förutom att ha mer kaffestunder med kamraterna som jag redan var inne på så kommer jag inte sådär bara på något speciellt. Tänkte säga satsa på studierna för det kan man ju alltid förbättra, men och andra sidan är jag nöjd med mina prestationer och skulle jag har satsat mer så skulle antagligen även stressen varit högre och dessutom kanske jag nu skulle önskat att jag satsat mer på studielivet istället och att haft roligt. Kanske jag skulle ha kunnat utmana mig själv lite mer, inte undvika det jag är rädd för utan bemöta det och utvecklas.

bike, blue, and house-bild


Blev du kär i år?

Hade lust att skriva något klyschigt som att "jag förälskar mig på nytt, varje dag, varje gång på gång jag ser min pojkvän", men nej hehe. Har nog inte fallit för någon ny i år. Men för att fortsätta på den klyschiga nivån så kan jag ju påpeka att den goda sidan med att bo borta från varandra en tid är att man lite återgår till tiden då allting var nytt, man blir åter igen lite blyg då man träffas, det pirrar lite extra och kanske man blir lite ny kär på nytt.

Vad fick dig att må bra?

Framgång studierna, praktik i mitt kommande yrke och känslan av att man valt helt rätt, sommarkvällarna då all stress var som bortblåst.

nature, tree, and field-bild

Årets mat?

Sushi!

Årets dryck?

Rödvin! Hannibal är favoriten år 2015, studievänligt pris och kryddigt och sött.

wine and food-bild

Årets konsert?

Har inte varit på enskilda konserter i år, men jag var på RuisRock på sommaren. Överraskande nog skulle jag som inte är värst förtjust i fisnk musik klassa Kasmir och Jenni Vartiainen som dom bästa under veckoslutet. Visst var där andra större artister som Ellie Goulding, Axwell Ingrosso, Marina and the Diamonds och sådana, men enligt mig var stämningen som bäst och mest festival då de två fiska artisterna uppträdde och alla var samlade och sjöng med. Deras shower berörde mig mest och är dem jag kommer bäst ihåg.


Vad ser du framemot med 2016?

En vinter med snö och således en riktig vår då snön smälter bort även här i Åbo, och förhoppningsvis en riktig sommar. Att åka en liten sväng till Frankrike i mars. Att få färdigt en hel del av mina studier och påbörja mitt fjärde år i höst och förhoppningsvis få en klarare bild av vad som återstår de två sista åren. Ser framemot att ännu ett år kunna leva som en ung ansvarslös studerande som ena dagen kan studera och nästa dag hoppa på ett plan till ett främmande land utan att någon ifrågasätter en. Det är inte många år kvar som man kan leva så, snart har man ett fast arbete, hus och kanske barn att ta hand om.


street, city, and travel-bild

Likes

Comments

Satt för en liten stund sedan och skrev ett e-post meddelande till farmor där jag skickade bilder och skrev lite smått vart de var tagna och vad jag hade gjort på senaste tiden. Bruka nu och då skicka meddelanden till henne som hon kan läsa på sin iPad då man inte ses så ofta då hon bor i Borgå och tiden ofta är knapp då den lilla staden besöks. Då slog tanken att jag i samma väva kan skriva ett litet inlägg här på bloggen för att uppdatera övriga personer som inte har lyxen att få personliga e-post rapporter.

Det är redan ett tag sedan det var Östra Finlands Nations årsfestvecka och i samband med det ordnades ett teaterbesök till Åbo Svenska Teatern. Pjäsen vi såg på var Stormskärs Maja. Pjäsen i sig var rätt så underhållande, men det jag gillade mest var nog själva Svenska teatern, dvs. att vara en del av vår lilla finlandssvenska kultur, för visst känns det lite mer speciellt att delta i något finlandssvenskt än något allmänt evenemang. Man känner sig lite mer hemma som en annan slags form av familj. Teaterhuset i sig var väldigt fin också det, man kände sig riktigt fin då man stod i den röda salen under pausen där folk drack vin och skummvin. För en stund kunde man leka att man var rik och inte en fattig studernade som fixat olika former av rabatt för att kunna gå på teater, höhö.

Halloween till ära ordnades en spökvandring på Åbo Slott via kulturisterna vid Åbo Akademi. Dit bestämde jag och Ina oss för att vi skulle gå, och för att inte bli vett skrämda lurade vi två följeslagare med oss, i mitt fall Oskar. Och skrämd blev man då det under vandringen hopade fram utklädda personer vid utvalda tidpunkter. Vid ett skede kröp en kvinna fram som var skrämmande målad då hon skulle se ut som att hon hade drabbats av pesten. Vid et annat skede då guiden berättade om olika former att avliva folk på så rusade självaste Bödeln, han som avrättade folk in vrålandes i salen.

Åbo slott var väldigt stort då man väl var inne i det och vi hann inte se nära på hela slottet under den timme vi gick omkring, så man måste nog ta sig dit någon gång igen och delta i en annan rundvandring.

Då vi ändå är inne på temat halloween kan jag ta och slänga in den enda bilden jag har från själva halloween festen. Det var Heidi som bjöd på kalas den gång och det var extra roligt att få träffa lite gamla vänner från Borgå för första gången på länge. Nästa dag bjöd vi på frukost så fick Borgåborna även se hur jag och Oskar bor då de inte varit på besök tidigare.

På studiefronten är det rätt så lugnt för tillfället då jag inte har en enda kurs förutom kandidatseminarium och en intensiv-hälsokunskapskurs senare i december. Det betyder att jag kan fokusera på kandidatavhandlingen till hundra procent nu. Jag skall försöka få så mycket som möjligt klart innan julen så det inte är så mycket arbete kvar på nästa års sida då psykologikurserna sparkar i gång och tar största delen av tiden.


Årsfesten nämnde jag redan halvt då jag talade om årsfestveckan tidigare. Det var alltså Östra Finlands Nation vid Åbo Akademis årsfest som firades i slutet av oktober, alltså för några veckor sedan och det blev minst sagt en ordentlig fest och lite där till!

Däremellan flyter livet på som vanligt. Hur min vardag ser ut kom redan fram i samband med studierna, och då jag inte studerar försöker jag ta det lugnt och njuta av höstmörkret till fullo.

Det var alltså en liten genomgång av vad som har hänt under den senaste tiden. Det var mycket program där vid ett skede och nu har det varit lite lugnare under ett par veckor vilket är skönt så har man fått vila upp sig så man okar med en massa stohej och skoj nu igen då juletiderna närmar sig. Vi hörs!

Likes

Comments

Favorit höstplagg?
Halsdukarna kanske är favoriten som kommer lagom till hösten. Förutom höstrockarna och halsdukarna så använder jag det mesta året runt.

Vad ser du framemot i höst?
Det har hunnit vara höst ett tag redan, och det jag har längtat efter är höstmyset. Den tråkiga sidan med att det går mot mörkare tider är att mornarna är mörka och dystra, men kvällarna i sin tur kan vara riktigt mysiga. Har köpt en massa ljus inför hösten och utnyttjar mörkret för fullt.

♥

Vilket plagg gör den perfekta höstoutfitten?
Om jag måste välja ett plagg så blir det väl den där halsduken jag redan var inne på. Ifall jag får välja flera är det höga knästrumpor, varma strumpbyxor, en fladdrig färggrann klänning som flaxar i höstvinden och en varm skön tröja. Och halsduken förstås.

Gör du någon förändring med ditt utseende till hösten?
Inte allmänt inför hösten inte. Klippte håret ganska kort för ungefär en vecka sedan så det är en liten förändring som skett denna höst.Dricker du något speciellt i höst?
Kakao har jag varit väldigt sugen på just denna höst. Och rödvin är min nya passion, det konsumeras aktivt denna höst.

Favorit sminkprodukter inför hösten?
Samma som alltid, har ingen större variation mellan årstiderna. Lite ögonskugga och kajal med andra ord.


Favorit-höstmånad?
Kanske oktober. Det ligger mellan september och oktober. Oktober är mer höstigt då mörkret kommer och löven börjar vara riktigt färggranna. Så det får bli oktober.

Bästa tipset att pynta sitt hem?
Blommor och ljus är vad jag kör med denna höst.

KSENIA | via Tumblr

Ditt bästa tips vid förkylning?
Kryp under täcket, ha sambon att hämta choklad, kakao och allt annat som kroppen behöver, och spendera hela kvällen där med en mängd serier att se på. Då blir man frisk fortare än man vill.

Vad skall du klä ut dig till halloween?
Börjar ha en hel del i källaren efter alla temafester i Åbo studieliv så det beror helt på hur feelisen är den kvällen. Skulle jag i kväll gå på fest skulle det troligen bli någondera av teatemaskerna (den glada och den ledsna) och någon passande klädsel.


foggy morning

Alla bilder är tagna från Wehartit, härifrån.

Likes

Comments

Detta veckoslut kommer att spenderas i Borgå och Helsingfors. Känns som om man skulle ha varit mycket där på sista tiden. För min del börjar veckoslutskurserna dra igång igen och därför bär det av mot öst denna gång. Egentligen skulle jag inte alls ha lust att sitta på kurs detta veckoslut, har haft ett enda normalt veckoslut då jag bara legat hemma och slappat sedan juli månad, så det skulle verkligen smaka med ett par sådana nu. Hälsokunskapskurserna brukar hursomhelst vara trevliga och inspirerande så kanske det känns bättre då man väl sitter där. Sedan bär det av tillbaka hem till Åbo igen där en massa studielivsprogram (och studier förstås) väntar.


smeeeds
- Studielivet sparkade officiellt igång för min del på tisdag då jag och Ina var på första sitzen för i år.

Likes

Comments

Nu fungerar datorn igen och således har jag ingen orsak att inte blogga längre. Sitter som bäst och jobbar på en hälsokunskaps tent. Skolan sparkade i gång förra veckan och nu har man återigen en massa man borde göra. Själv börjar jag bland annat arbeta med min kandidat avhandling. Än så länge känns det motiverande och spännande att dyka ner i litteraturen och fokusera på sitt ämne, men om någon månad kommer jag säkert gråta blod då jag endast tänker på saken. Skulle vilja göra som min vän Ina planerar, stänga in mig i ett rum i åtta veckor och inte komma ut fören allt är inskickat, men då jag har en massa andra kurser som jag måste få undan nu (då de ordnas för sista gången, nya läroplaner stiftas och allting ändras som vanligt), så går det tyvärr inte. Får försöka hitta på en lösning. Ser framemot hösten trots att stressen redan kryper in. Skall försöka komma ihåg att det inte är världens undergång om man tvingas hoppa av en kurs, det kommer nya chanser varje år så varför stressa. Förutom hälsokunskapen då som ordnas för sista gången, där är det på liv och död.

Dare to seek knowledge | via Tumblr

Likes

Comments

Två veckor av Vasa praktiken är över, en kvar. Själva praktiken har varit rätt så trevligt, men att bo i Vasa är inte lika hejssan. Staden är väl helt ok men det är så långt borta från allt och alla och lediga tiden blir rätt så långtråkig. Särskillt då inte tekniken vill fungera. Telefonen har krånglat, nätet har inte sammarbetat och datorn slutade fungera. Japp, tror att Vasa har någon förbannelse över sig när det kommer till tekninken. Åtmistone för min del. Min dator skulle uppdatera något bajs som den alltid skall med jämna mellanrum och efter det slutade den och fungera. Den startade som vanligt och jag loggade in, men därefter blev det bara svart. Pilen fanns och gick att röra på men inget annat hände. Satt hela dagen och försökte få den att fungera och fick hjälp härifrån och därifrån av mer kunniga, men inget hjälpte. Tillslut var det bara att traska till butiken och köpa ny... I vanliga fall skulle jag förstås inte ha köpt en så snabbt men då jag i Vasa är beroende av datorn då jag skall studera med hjälp av den, förbereda egna lektioner med hjälp av den osv. så var jag illa tvungen. Hittade en liten "skoldator" för knappa 300€ som jag köpte. Jag har funderat på att skaffa en lätt skoldator som man kan ha med sig till skolan och således inte behöva släpa med tegelstenen överallt så helt i onödan köpte jag inte en ny, fast visst harmar det en aning. Hoppas på att någon kunnig kan få min gamla dator att börja fungera igen, har en del skolarbeten på den som inte finns någon annan stans så det blir en del att skriva om ifall den på riktigt kraschat.

Likes

Comments

Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? I dag har jag ännu inte tillbringat någon tid med någon. Har varit ensam sedan jag vaknade. Paddorna blir det väl då, Columbus var uppe en sväng och kollade läget men nu har han försvunnit åter.

Vem ringde du senast? Mamma. Jag kunde inte omboka min tågbiljett via VR då jag inte kunde betala genom att uppge siffrorna på mitt visa kost och således betala "direkt". Detta fungerade varken för mig eller Oskar då vi inte hade den sortens visa kort (man måste beställa ett helt nytt kort för att den formen av betalning skall vara möjlig) och VR kunde inte ta emot betalning på något annat sätt heller så då var det bara att börja ringa runt till släkten och fråga om någon kunde betala via det systemet så jag inte skulle bli tvungen att köpa en helt ny biljett utan att få pengarna tillbaka då avbokning fungerar på samma sätt som ombokning. Idiotiskt, VR är bara bajs från början till slut.

Vem ringde dig senast? Också det var mamma.

Hur löd det senaste sms:et du fick? Senaste textmeddelande var utav Oskar och lyder "e de ingen kenttä på tåge? :D" Min telefon hade sagt upp sig och hade ingen kontakt med varken nätet eller signalstyrka. Lite tafatt att vara ensam ute i världen och ha en telefon som slutar fungera. Till all tur var jag lyckligt omedveten om det då jag inte hade kollat på telefonen på någon timme. Mötte en skrattande Oskar på tågstationen som tyckte jag var fjantig då jag inte hört av mig på flera timmar och var omöjlig att få tag på. Fick en hel del meddelanden efter att ha startat om telefonen då jag kom hem,

När såg du senast din mamma? Vad det blev mycket mammor här nu. Senast vi var i Borgå såg jag henne, det är några veckor sedan.

Vilken plats föredrar du minst? Att sitta och köa till tandläkaren eller läkaren är ju sällan kul. Eller skatteverket.


Var tror du att du befinner dig om tio år? Då är jag nog mammaledig. Eller också har jag precis återvänt till arbetet efter mammaledighet. Eller så är jag någon helt annanstans om alla planer skiter sig, det vet man ju aldrig.

Vad skrämde dig om natten som barn? Var sällan rädd om natten som barn men jag kommer ihåg en incident då jag hade hört om att barn brukar vara mörkrädda och samma dag sett ett muminavsnitt där de är ute på havet och de stöter på spökskeppet eller vad det är. Då blev jag lite mörkrädd och inbillade mig att min gungko och mitt klädskåp var något annat.

Vad fick dig verkligen att skratta senast? Satt och kollade igenom ett instagram konto som jag råkade komma över i går med roliga bilder och texter före jag tog natten. Då skrattade jag flera gånger. Fuckjerry hette det.


Hur stor är din säng? 180, om det är så bred en standard dubbelsäng brukar vara?

Sover du med eller utan kläder på dig? Det varierar mycket. I bland med pyjamas, i bland med ett svalt nattlinne, däremellan med någon Oskars t-skjorta, och ofta med ingenting.


Hur många kuddar har du i sängen? 3, men jag sover endast med 1.

Hur många landskap har du bott i? Är lite osäker på vad frågan avser med definitionen landskap, men jag tolkar det som olika slags omgivningar. I så fall blir svaret tre, på landet, i en småstad och i en storstad.

Vilka städer har du bott i? Borgå och Åbo​Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Det här var ju svårt. Barfota gillar jag att vara, det är fräscht och så får fötterna lufta, men jag är väldigt frusen av mig så jag kan endast vara utan strumpor under väldigt varma dagar. Dessutom måste golvet vara rent då jag går bara fötterna, avskyr då det fastnar smuts under fötterna. Och hårstrån, usch! Strumpor skulle jag heller inte vilja svara, det är sist och slutligen inte så ofta jag går med enbart strumpor heller, yllesockorna kommer ofta på i samma väva. Antingen är man bara fötterna eller sen har man hela lagret på. Skor inomhus är heller ingen höjdare. Tar gärna bort dem under längre skoldagar.


Är du social? Vist kan jag vara social men efter att ha träffat olika människor varav en del är sjukt sociala så kanske jag inte är så social. Jag klarar mig bra med att ligga hemma ett helt veckoslut och inte träffa nån eller höra av nån (inte helt ensam, räknar med att partnern är med annars skulle det nog bli angstigt). Men vist gillar jag att umgås med människor och träffa nytt folk. Så jag skulle svara att jag är social men inte beroende av att få vara social, väljer ofta att ha egentid framom att vara ute med folk man inte riktigt skulle orka se på.

Vilken är din favoritefterrätt? Plättar, mumms.

Tycker du om kinamat? Jodå det är riktigt gott.

Tycker du om kaffe? Jo, men jag skulle ändå våga påstå att jag dricker det mer än vad jag egentligen tycker om det. Av sociala faktorer och för att piggna till på morgonen. Skulle det visa sig att det inte alls piggar upp och dessutom är ohälsosamt så skulle jag knappast sakna det så värst mycket.

Vad dricker du till frukost? Jag vill dricka juice. Men oftast blir det vatten bara, haha, sorgligt. På veckosluten unnar jag mig en kopp kaffe och ibland ett glas juice om man har satsat. Dom gångerna jag och Oskar stiger upp tillsammans på morgnarna dricker vi kaffe. Jag vill sitta och chilla och ha det mysigt på morgonen och han är den som äter frukosten på väg ut till bilen.

Sover du på någon särskild sida? Nej alla sidor går bra. Av sängen så sover jag på sidan närmre fönstren, det har blivit en omedveten vana att Oskar sover till vänster om mig var vi än sover.

Tycker du om att mysa/kela? Jodå, men mitt tålamod är kort så jag kelar en minut och sen går jag och diskar. Myskvällar ser jag också som en form av mys då man dricker lite vin, badar bastu och ser på film och det älskar jag.

Är du en beroendemänniska? Njää, vad jag vet har jag inget beroende. Förutom ingefära godis. Mumms. Men det kan förstås hända att jag är blind för mina egna beroenden. Dock har jag inte haft något längre beroende som kaffe, tobak, spel eller något sådant.

Vill du ha barn? Jodå. Har lite lindrig babyfeber hela tiden, men det får nog vänta ännu några år. Fast skulle det ske ett misstag så skulle jag knappast ångra det.

Har du någonsin åkt ambulans? Några gånger jo, men aldrig med sirenerna på vad jag vet. Blev faktiskt inskjutsad med ambulans till Helsingfors centrum en gång från Tölö då jag hade spenderat hela dagen där med mamma och vi fick en lucka på några timmar haha. Såg säkert smart ut då ambulansen släppte av mor och dotter för att shoppa och kom och sökte oss någon timme senare. Eller var det kanske en polisbil? Jag är inte säker nu när jag funderar efter.

Föredrar du havet eller en bassäng? Alla gånger havet.

Vad spenderar du helst pengar på? Saker till hemmet och resor.

- Bilder från Hangö vattentorn.

Likes

Comments

Nu tog semestern slut för min del. På onsdag bär det av till Hangö där en tre dagars kurs hålls och nästa vecka åker jag upp till Vasa och skall vara där i tre veckor.

- Fotoalbums pyssel på det gamla goda sättet. Gillar både den moderna Ifolor stilen och den gamla, lite variation sitter fint.

Hangö veckostudierna har jag inte så mycket emot då det är kort och effektivt, men visst har jag förargat mig över att det skall ordnas på olika platser helatiden. Jag förstår inte varför Åbo Akademi inte kan ha sina kurser i Åbo? Ingen som deltar i kursern är hemma från Hangö så det blir besvärligt för alla att bo på hotell och passa tåg tider. Hangö i sig är en trevlig liten stad och jag har oftast en glad sommar känsla då jag sitter på kurserna så vist finns det trevliga sidor med att tvingas åka runt i Finland på olika kurser också, man får ju se annat än staden man ser varje dag. Dock tycker jag att det hela skulle kunna ordnas bättre, det kostar mig 90€ att åka till Hangö och tillbaka under dessa tre dagar. Lite närmre skulle kurserna kunna ordnas.

- För något veckoslut var vi till Borgå och ut till Andersböle. Där brummade Calle omkring med sin trogne kartläsare på bänken bredvid.

Det jag ändå förargar mig mest över är Vasa studierna. Redan att åka till Vasa i sig i tre veckor känns inte så lockande, och där det brister mest är att studerande själv förväntas fixa boende och betala för det själv under dessa veckor. Under augusti månad har jag med andra ord två hyror att betala. Då Åbo Akademis ämneslärarstudier förutsätter att man skall vara redo att flytta till Vasa under kortare tider (det kommer en ny period på ett halvår vid ett senare skede) tycker jag att de borde kunna erbjuda någon form av boende eller stöd. Augusti blir en väldigt dyr månad. Allt för lätt var det inte att hitta någonstans att bo under tre veckor sådär bara, men tack vare lite hjälp och tips från bekanta fixade det sig tillslut.

- Lite vin och glass årsdagen till ära medan bastun varmnar.Bortsett från denna kritik så ser jag till viss del framemot att börja studera igen. Stressen, känslan av underprestation och den eviga tidsbristen är förstås inget man har saknat, men det skall bli trevligt att komma igång med vardagen igen och att komma framåt i studierna. Jag vet inte när den egentliga skolan här i Åbo börjar, men det borde väl vara ganska genast i början av september då jag återvänder till södra Finland igen. Trots dyra tågresor ser jag framåt att få studera hälsokunskap i Hangö igen då som sagt staden har en trevlig sommar stämning över sig, ämnet är intressant och engagerande, och det skall bli roligt att träffa den trevliga studiegruppen igen. En salig blandning av människor olika åldrar, allt från studerande till äldre ämneslärare. Också Vasa ser jag en gnutta framemot fastän det kommer bli tre intensiva och trångbebodda veckor långt hemifrån. Studierna sägs vara intressanta och det skall bli trevligt att träffa nya likasinnade människor som mycket möjligt är mina framtida arbetskolegor.

- Ännu en vecka hemma innan det blir tre veckors utflykt.Likes

Comments

I dag för fem år sedan var jag bjuden på fest till Illby. Jag hade känt Oskar i ungefär en månad och jag kan inte förneka att det var pirrigt att åka hem till honom. De andra gästerna hade jag aldrig träffat, visste bara att det var hans systers kompisar. I morgon kommer vi att fira våran fem års dag.

​Jag ställde en fråga i rubriken och svaret på den är nej. Jag upplever inte att den Oskar jag blev tillsammans med är samma person som jag är tillsammans med i dag, och den Sara han blev kär i är inte samma kvinna han sällskapar med i dag. Tänk vad fem år för med sig. Jag tror inte att jag i dag skulle bli tillsammans med den Oskar som jag blev ihop med för fem år sedan, det är den Oskar han är i dag jag vill ha. Jag längtar inte tillbaka till det förflutna, jag vill vara här och nu och ser framemot det som väntar. Det är väl så det skall vara. Sara för fem år sedan kanske inte skulle ha fallit för den man hon sällskapar med i dag. Men man växer tillsammans. Vi är inte samma personer vi var då vi blev tillsammans, vi har båda vuxit upp under vårt förhållande.

Likes

Comments