View tracker

Trött... 
Projektet som jag skrev om i förra inlägget rullar på.  Så kul att kunna skapa något som du kommer kunna använda sedan.  Men snabbt går det inte haha. 
Det är söndag kväll och jag är inte taggad inför ny vecka.  Jag tror faktiskt att det beror på kylan och mörkret.  Egentligen så har jag en väldigt lugn och rolig vecka framför mig.  Men så dras tanken till att jag ska cykla till skolan i mörker imorgon bitti och då känns sängen mer lockande.  Vilket ioförsig är helt naturligt. Men som tur är så går vi mot vår,  och just nu är det lite varmare ute.  Det blir nog bra!

Hur har helgen varit för er del? Infriades era förhoppningar? Hoppas att helgen varit trevlig och vilsam.  Att ni hunnit med det ni ville och skulle.  Tänk redan vecka fyra...  Året kommer att susa förbi.  Vårterminen i nian med allt vad det innebär och sedan skolbyte och höstterminen på gymnasiet.  Jag har en känsla av att jag kommer att få fullt upp. 

Likes

Comments

Imorgon är det äntligen fredag och helgen startar.  Så himla skönt!  Helgen kommer att bli lugn och skön med fokus på att vila och till viss del att få saker gjorda.  En helt okej helg med andra ord :)

Jag är en människa som älskar projekt.  Jag har nästan alltid ett projekt på gång eller en idé till ett framtida projekt.  En gemensam nämnare är att göra saker. Att få jobba med händerna och skapa faktiska saker.  En underbar känsla.  I alla fall,  senaste tiden har stickande stått i fokus.  Mitt första alster var en tubhalsduk i lila.  Snygg för att vara första gången jag stickat.  Nu är en rak halsduk in progress och den blir väldigt bra.  Jag är ganska stolt.  Jag är ju verkligen en nybörjare så jag lagrar all information som jag kan få tag i.  Men samtidigt tar jag det väldigt lugnt.  Jag har tid.  Vi tar en sak i taget.

Nu över till mitt nya projekt.  En kjol. Jag ska sy en kjol.  Jag vet inte om ni kommer ihåg det men för ett par veckor sedan så klippte jag remsor av två par jeans och sydde ihop till ett par jeans.  De blev faktiskt fina. Men det bästa av allt,  de blev unika.  De blev mina :)  Kjolen kommer rent utförandemässigt att likna byxorna.  Jag har klippt en midja från en riktig kjol jag hade hemma som passar mig.  Plus att jag sparade dragkedjan.  På det sättet så kommer kjolen få en riktigt ovandel.  Sedan kommer jag att klippa ur rutor ur tyg som jag har hemma och sy ihop med lappteknik.  Planen är en långkjol.  Ner till vristen ungefär. 

Vad tror ni?
Den kommer att vara speciell iallafall :)

Likes

Comments

Hej!
Allt väl med er?
Med mig är allt bra. 
Trött och mycket att göra, men saker och ting rullar på.  Jag var sjuk ett par dagar förra veckan och det innebär att jag har ganska mycket grejer som jag behöver jobba ikapp.  Så det är klart att det är lite kämpigt.  Plus att jag ska ha prov på torsdag.  Samhällsekonomi.  Och det är jag ganska nervös inför.  Det är ett viktigt prov som jag måste prestera på.  Det får bli plugg i helgen helt enkelt. 
Nu har skolan dragit igång på allvar och jag håller på att ladda inför nationella proven.  Jag försöker tänka att det som är skönt är att man egentligen inte kan förbereda sig.  Eftersom man inte vet exakt vad som kommer komma med,  och det gör att jag egentligen inte kan göra annat än det bästa av mina grundkunskaper.  Så klart att man kan läsa på extra,  men jag tror att ni förstår vad jag menar.  Eller?

Sedan råkar jag vara en svensknörd.  Och det innebär bland annat att jag tycker svenska nationella är roligt.  Det är kul liksom och jag är taggad inför det.  Låter det helt vansinnigt?  Är det bara jag?

Nu börjar det bli dags att avsluta för idag.  God natt och sov så gott!

Likes

Comments

Hej och god kväll!
Imorgon startar det nya upplägget på riktigt (se förra inlägget för mer information). Och jag är taggad. Jag tror verkligen på detta och samtidigt ska jag försöka se till att det händer lite nya roliga grejer. 2017 kommer att bli ett bra år, och om jag ska utvärdera de veckor som varit så får de tummen upp! Det ser jag som ett gott tecken, och goda tecken brukar innebära så att bra saker är på väg (peppar peppar ta i trä). Jaja, nog om det för nu... Hur är det med er? Söndagsångest? Hoppas inte. Jag har haft en väldigt bra söndag. Familjen åkte till en pulkabacke i närheten och åkte i ett par timmar. Det är en sådan där riktigt backe med rejäla lutning så vi fick upp ordentligt med fart. Vilket är roligt :) Det har varit otroligt fint väder idag och det har luktat fjäll och snö. Visst kan ni hålla med om att snö luktar speciellt?


Såg nu förresten ett skrivfel ett par inlägg neråt. Jag ville skriva finisar men på något konstigt sätt blev det finnigare. Och det var ju inte alls det jag tänkte. Men det kanske ni fattar om ni tänker efter?? ;)

Kramisar, kramisar!

Likes

Comments

Ja, jag vet. Jag vet, jag vet, jag vet. Inaktiv som bara den. Det är jag det. Det känns inte alls bra men jag måste få säga det, till mitt försvar, att jag faktiskt har en hyfsat bra förklaring. Jag är sjuk, och har varit det sedan måndags kväll. Så jag har helt enkelt inte orkat skriva någonting.

Funderat har jag gjort däremot. Gjort, och jag har kommit på en bra idé. Som ni kanske lagt märke till så har jag ändrat lite på bloggen igen och även ändrat upplägg lite grann. Nu kommer det att komma inlägg MINST fyra gånger i veckan. Ibland mer, men minst fyra gånger m. Och då kommer jag tänka "kvalitet istället för kvantitet". Det tror jag nämligen skulle gagna bloggen.

Så nu provar vi detta. Vissa veckor så kan det bli sju inlägg, vissa fem. Ja, jag tror ni fattar.


Nu kör vi!!

Likes

Comments

View tracker

Åh,  imorgon börjar skolan och jag är allt annat än taggad.  Eller egentligen är jag splittrad,  för samtidigt som jag inte vill annat än kunna sova ut på morgonen och göra precis det jag vill under dagarna så är ju skolan mitt jobb och ibland vill man väl ta i och jobba lite.  Men jag är väl medveten om att nationella proven närmar sig med stormsteg.  Och det är kanske det som tar emot mest.  Så då försöker jag tänka på ett par olika sätt... 
Följande:
- Det är helt enkelt inte så mycket att göra åt så det är bara att köra på så gott som det går och göra sitt bästa. 

- Det är väldigt många som har gått i nian och klarat sig jättebra genom båda terminerna,  så vi som gör det nu kommer att klara det precis lika bra.

Förstår ni vad jag menar.  Det är nog de två huvudsakliga tankarna i mitt huvud just nu.  Sedan har jag en tanke om att jag ska försöka förgylla vardagen mera. Med en kopp te,  kortspel,  film.  Ja,  ni förstår nog vad jag är ute efter.  :)

Plus att jag håller på och försöka få in nya rutiner på bland annat mitt morgonliv.  Så det är en sak som jag ser fram emot nu under början av året,  så får vi se sedan hur länge dessa rutiner håller.
Så sammanfattningsvis så är det blandade känslor ikväll.
Men vi får kämpa vidare. 

Likes

Comments

Hej finnigare, hoppassat er fredag har varit trevlig och bra på alla sätt och vis. Det har min varit. Tackar som frågar ;) Idag tänkte jag shoutouta ett gäng härliga människor vars bloggar jag löser/följer. Låter det ok??

@carolineblombergs

@janemarina

@fruvidecarlsson

@mintrio

@Hundliv

@Hellofebruary

Alla rekommenderas varmt. Jättetrevliga bloggar allihop.

Likes

Comments

Detta inlägg postades egentligen igår.  Men någonting krånglade :/


Jag måste verkligen fundera på detta...  Vad kan göra min blogg bättre? Snyggare? Proffsigare??  Jag följer en blogg som heter @LeaOlene hon har en fantastiskt snygg och proffsig blogg.  Jag skulle vilja göra om lite.  Jag har faktiskt jättefina bilder till en header men de har inte velat laddas upp.  Men jag fortsätter kämpa på,  någon gång så måste det väl funka?


Dagen har varit helt underbar.  Jättemysigt och härligt. Skratt och glädje. Åh, jag älskar det gänget.  <33


Jag har börjat tycka mycket om att sticka. Och jag blir faktiskt bättre och bättre.  Så Kul!

Jag tänkte tillägna stickandet ett eget inlägg.  Det blir nog enklast så,  mest strukturerat. Kanske imorgon?

Likes

Comments

okej. Nu ska jag skriva om någonting seriöst. Det kan nog bli rörigt. Men jag ska göra mitt bästa för att göra det så strukturerat som möjligt. Detta med näthat. Det är en infekterad och omtalad disskution med många åsikter sagda. Men jag har inte pratat om det i någon större utsträckning så här kommer jag!Jag är förskonad från hat tack och lov. Jag har faktiskt bara fått en negativ kommentar under tiden jag har haft bloggen. Det är väldigt skönt. Men för ett par dagar sedan så fick jag en. Den sa bland annat att min blogg var en bland många och personen skrev även att bloggen är "irrelevant". Jag blir trött... Det är nog egentligen den spontana känslan inom mig. Herregud liksom, hur lite kan man ha att göra


Jag är förskonad från hat tack och lov. Jag har faktiskt bara fått en negativ kommentar under tiden jag har haft bloggen. Det är väldigt skönt. Men för ett par dagar sedan så fick jag en. Den sa bland annat att minblogg var en bland många och personen skrev även att bloggen är "irrelevant". Jag blir trött... Det är nog egentligen den spontana känslan inom mig. Herregud liksom, hur lite kan man ha attgöra isitt liv. Kommentaren postades halv nio på kvällen på nyårsafton. Jag menar på riktigt (?) har du ingenting för dig en dag som nyårsafto. Jisses! Så jag svarade med ensyrlig kommentar som gav svarv påmtal. Vilket jag är ganska stolt över. Det ska min veta och lägga på minnet, att mig ger man sig inte på i första taget. Jag är stark och envis. Kom an bara"


Är det inte otroligt sorgligt att vissa människor inte kan låta bli att ge sig på andra människor...? Blir det bättre?? Är det någonting som känns skönare? Jag kan inte förstå det, överhuvudtaget. Det är ju bara helst, och sorgligt, och helt helt onödigt. Vi måste sluta nu. Vi måste bryta trenden, annars kommer deta aldrig att få ett slut, och det är inte ett alternativ... Ni måste tänka er in i offrets situation, det känns inte roligt. Och allt detta har har fått hemska och förödande konsekvenser. Världens behöver inte mer hemskheter och hat. Vi måste börja tänka längre än dit näsan räcker, för det är inte genom att sprida negativitet och hat som vi kommer framåt.

Likes

Comments

Dagens inlägg ska handla om vad jag har bestämt mig för att klara av 2017.

1. Inte äta socker på minst tjugofem dagar.

Jag ska (med start snarast möjligt) sluta äta socker i ungefär en månad, vi får se hur länge jag kan hålla mig. :) Jag tycker att jag äter så himla mycket socker, småäter och håller på. Och det vet ju varenda människa att det inte är bra eller nyttigt på något sätt. Och ett nytt år är ett bra tillfälle att försöka göra verklighet av de saker man vill få göra. Dessutom så kände jag att jag behövde lite utav en utmaning. Så Idag så började jag smygstarta och ta bort lite i taget. På lördag så börjar jag på riktigt. På samma gång så ska jag börja äta mer grönsaker, frukt.


2. Ta hand om mig själv.

Tolka det som ni vill. Jag ska bland annat börja smörja in mig. Min hud är som fnöske. Jag ska även börja gå ut och gå oftare, och en massa annat som gangnar mig.


3. Jag ska verkligen leva. På riktigt.

Våga saker, prova!

Likes

Comments