Jag valde att sluta äta kött för ungefär ett år sedan. Det var ingen som övertalade mig eller på grund av en religion. Jag hade tänkt över att bli vegetarian i några år, så ja ångrar inte mitt val. Det är många som tror att om de frestar mig genom att sitta och äta kött framför mig så kommer jag också göra det. Men nej... Jag gillar inte konsistensen eller smaken av djurkött. Det finns mycket fördomar om vegetarianer "de är Greenpeace aktivister" "alla vegetarianer hatar människor som inte äter kött" inget av dessa påståenden är sanna.

Nästan alla mina vänner är köttätare och jag bryr mig inte så länge de inte försöker få mig att äta kött. Mina föräldrar trodde nog till först att det helt enkelt bar en fas till först, men det verkar inte så länge. Min pappa blev först arg och sa "så länge du bor i mitt hus äter du min mat" ahahah trodde han ja! Att bli vegetarian var en av mina livsval som blir en del av mig och min vardag.


Likes

Comments

Igår kom pappa och gav mig boken "I am Malala", jag har ännu inte hunnit börja läsa den, men bara att läsa texten "The girl who stood up for education and was shot by the Taliban." fick mig att börja tänka på hur bra vi egentligen har det här i norden. Jag kommer att förstå det bättre efter att jag har läst boken men, det är ju sant att vi glömmer bort att inte alla har det lika bra. Här är det en självklarhet att kvinnor ska få gå i skola, ha lika bra lön som männen och ha precis samma rättigheter som alla andra, och att det inte är så i vissa länder förstår inte vi.

Jag mår dåligt av att bara tänka att kvinnor blivit dödade, förkastade och utfrysta bara för att de känner att de är lika mycket värda som män. Där behövs det feminister, men det finns inte många som vågar det, och det förstår jag. Om jag bodde i ett sånt land skulle jag säkert inte tänka på det något mera, jag skulle bara acceptera att jag inte var lika mycket värd som männen, eftersom de kan utföra mera arbeten, medan jag bara kan laga mat och föda barn.

Det är också en sak som man inte kan tänka sig, faktumet att om jag bodde i t.ex. Etiopien, vore jag redan gift med barn. Detta är oacceptabelt, flickor blir tvingade ut ur skolan, om de ens är tillräckligt lyckosamma att få börja, för att gå och gifta sig med en många gånger äldre man och få barn. Barn födseln kan ta livet av dem, eftersom de är så unga. Är jag då en löjlig person som kalla mig själv en feminist? Kanske det inte är en lika stor sak här i norden där allt funkar bra, men i länder som Etiopien är detta något som måste finnas.

" We teach girls to shrink themselves, To make themselves smaller, We say to girls, "You can have ambition. But not too much. You should aim to be successful, but not too successful otherwise you will threaten the man." Because I am female I am expected to aspire to marriage, I am expected to make my life choices, always keeping in mind that marriage is the most important, now marriage can be a source of joy and love and mutual support. But why do we teach girls to aspire to marriage
And we don't teach boys the same? We raise girls to see each other as competitors. Not for jobs or for accomplishments, which I think can be a good thing. But for the attention of men. We teach girls that they cannot be sexual beings in the way that boys are
Feminist: the person who believes in the social, political, and economic equality of the sexes"

-Chimamanda Chimamanda Ngozi Adichie

https://www.youtube.com/watch?v=hg3umXU_qWc

Likes

Comments

Jag vill ta upp en sak som det aldrig tas upp på andra bloggar. De flesta tjejer har fått kommentaren "Har du PMS?", "Har du mens när du beteer dig sådär?" eller "Bitch!".

Vad är det som får dig att tro att du kan använda dessa ord för att förnedra en kvinna. Vet du änns vad mens är? Eller hur ont det gör? Det finns en del kvinnor/tjejer som lättare blir irriterade under sin menstruation. Men jag känner inte en kvinna som har det varje dag, så sluta med dessa kommentarer. Jag tar oftast också illa upp om någon kallar mig bitch, inte om en av de närmsta vännerna säger det. Men det är en annan ton när killar eller okända personer säger det. Så innan du säger en kommentar till en kvinna tänk efter vad du säger, och släng inte bara ut ord ur din mun.
Kram Sarah

Likes

Comments