View tracker
View tracker
View tracker

Vad du behöver

3 DL mjöl

2 MSK socker

1/2 TSK bakpulver

150 G margarin/smör

3-4 äpplen

kanel

ljussirap

Gör såhär

1. sätt på ugnen på 200°

2. Häll i alla ingredienserna förutom äpplena i en bunke.

3. Knåda ihop allt tills det blir helt smuligt och smöret är borta

4. Skala äpplena och skär dem i antingen små rektanglar eller i skivor

5. Lägg äpplena i en smord form och strö lite kanel och sirap över

6. Smula sen degen över äpplena så att det täcker alla äpplen

7. Grädda sen i ugnen i ca 20-25 minuter

8. Servera med vaniljsås

Likes

Comments

Vad du behöver

2 ägg

3 DL socker

100 G smör

1 TSK vanilinsocker

1 1/2 DL vetemjöl

4 MSK cacao

Gör såhär:

​1. Sätt på ugnen på 175° 

2. Smält smöret och låt det svalna

3. Rör ihop ägg och socker (vispa INTE)

4. Tillsätt det avsvalnande smöret

5. Blanda i vanilinsocker, mjöl och cacao

6. Häll sen i allt i en välsmord och bröad form (ca 24cm i diameter rund) 

7. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter

Likes

Comments

Vad du behöver till mördegsbotten:

50G socker

100G kallt smör

150G vetemjöl

1 ägg

Vad du behöver till fyllningen:

3 äggulor

2dl créme fraiche

3 msk strösocker

250G jordgubbar

1 tsk florsocker

Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Mördegsbotten: Mixa alla mördegs ingredienser förutom ägget i en matberedare i cirka 10 sekunder, tills degen är stor grynig.

3. Slå i ägget och mixa ihop

4. Kavla ut degen och lägg den i en pajform, låt den gå upp lite över kanten. Nagga väl, plasta in och frys i 30 minuter.

5. Ta ut pajskalet och grädda det i ugnen i cirka 10 minuter.

6. Fyllning: Vispa ihop äggulorna, tillsätt créme fraiche och socker och vispa ihop till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet och täck med jordgubbar.

7. Sätt in pajen i mitten av ugnen och grädda i 190 grader i cirka 15 minuter, tills fyllningen har stelnat lite.

8. Pudra över florsocker och låt svalna

Likes

Comments

Vad du behöver:

2 DL vetemjöl

1 1/2 tsk salt

1/2 L mjölk

1 ägg

3/4 kg potatis (ungefär 8 stora vinterpotatisar)


Gör såhär:

​1. Vispa samman mjölet och saltet med lite av mjölken till en klumpfri smet. 

2. Tillsätt resten av mjölken och ägget

3. Riv potatisen ner i smeten strax före gräddning, för annars mörknar potatisen lätt.

4. Grädda raggmunkarna som tunna pannkakor i stekpanna.

5. Servera raggmunkarna med stekt fläsk/bacon eller lingonsylt


Likes

Comments

Vad du behöver:

För 16st!

8 DL vetemjöl

1 tsk salt

4 tsk bakpulver

100 gram margarin eller smör

4 DL mjölk

Gör såhär:

​1. Sätt ugnen på 250-275°

2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål

3. Fördela smöret/margarinet med fingertopparna till en grynig massa

4. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop allt till en deg.

5. Dela degen i 4 delar och lägg dem på smorda plåtar

6. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka

7. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv

8. Grädda i stark ugnsvärme i 10 minuter

9. Bryt isär varje kaka till 4 scones och klyv dem.

10. Servera nygräddade scones till te med smör eller margarin

Likes

Comments

Vad du behöver för 12st muffins

* 76 gram smör

* 2dl socker

* 2st ägg

* 5dl vetemjöl

* 4tsk bakpulver

* 2,5dl mjölk

* 1 äpple

* 2 msk fin malen kanel

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Vispa smör och socker poröst

3. Rör i äggen och mjölken

4. Blanda de torra ingredienserna förutom kanel, och rör ner i smeten

5. Skala äpplet och skär det i små bitar

6. Doppa äppelbitarna i kanelen och vänd försiktigt ner dem i smeten

7. Fördela smeten i 12 olika muffinsformar

8.Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter


Sen är det klart! Och dem blir oerhört goda! <3

Likes

Comments