Vad du behöver:


  • 1 l vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl avorioris
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1/2 burk grillad paprika
  • 1/2 förpackning persilja

  • 300 g chorizos
  • 1 msk olivolja
  • 300 g strimlad kycklingfiléer
  • 150 g salladsärter
  • salt och peppar
  • Citron
Gör såhär:

1. Koka upp vatten och buljongtärning och håll varmt.

2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i olivoljan i en stor gryta. Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut. Rör i saffranet och häll i vinet och låt koka in något.

3. Tillsätt buljongen i omgångar och koka riset mjukt ca 25 minuter. Rör då och då.

4. Dela korvarna på mitten och stek dem i olivoljan ca 5 minuter. Tillsätt kycklingen och stek ytterligare 5 minuter. Dela salladsärtorna och vänd ner mot slutet. Salta och peppra.

5. Skär avrunnen paprika i bitar. Vänd ner den i riset och smaka av med salt och peppar.

6. Hacka och strö på persiljan.

7. Servera med citronklyftor

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vad du behöver:
  • 9 st Landgångsbröd

Fyllning:

  • 100g rökt skinka
  • 100g hårdost
  • 1,5 DL ananas (i små tärningar)
  • 1,5 DL fin tärnad gurka
  • 1,5 DL fin tärnad äpple
  • 1 DL fint strimlad purjolök
  • 1,5 DL vispgrädde
  • 0,75 DL majonnäs
  • 1 tsk senap
  • salt & peppar
  • Några droppar tabasco.


Garnering:

  • 1 DL vispgrädde
  • 1 DL majonnäs
  • 2 tsk senap
  • 1 förpackning färdig skivad ost.
  • 1 st gurka ( i skivor)
  • 25st körsbärstomater
  • 20st tunna skivor rökt skinka.
  • 20st tunna skivor kokt skinka
  • 300g vindruvor
Gör såhär:

1. Skär skinka, ost, ananas, gurka och äpple i fina tärningar. Ansa, skölj och strimla purjolöken fint.

2. Vispa grädden och blanda med majonnäs, senap och några droppar tabasco. Blanda alltsammans och smaka av.

3. Kantskär bröden. Lägg dem tre och tre och ta ut runda bottnar, cirka 24 cm i diameter. Lägg hälften av fyllningen på första bottnen. Lägg på nästa botten, men var noga med att skarvarna inte kommer på samma ställe. Lägg på resten av fyllningen och täck med tredje botten.

4. Blanda vispad grädde, majonnäs och senap och bred över och runt tårtan. Skär osten så att den blir lika hög som tårtan. Rulla ostskivorna och ställ dem runt tårtan med gurkskivor emellan. Lägg tomaterna runt tårtan. Forma skinkan till strutar och ställ innanför tomaterna. Placera druvorna i mitten.


Likes

Comments

Hej på er!

Just nu så sitter jag på färgan påväg över till vackra Finland. Jag ska vara där i några dagar, så det blir självklart massa mat men även shopping som jag älskar.

På vägen till båten så stannade vi till vid ett litet stopp för att äta något. Bara för det så kommer jag inte ihåg vad stället hette. Men dem hade oerhört god mat där.
Det som jag tog idag var en oxfilé toast, med pommes frites, en jätte fräsch frukt och grönsakssallad med bearnaisesås.

Som sagt det var oerhört gott och jag kommer säkerligen att återvända dit 😍.

Men jag hoppas i alla fall att ni har haft en underbar Tisdag så hörs vi sen! ❤❤


Likes

Comments

Hej på er!

Jag vet att jag har inte varit så himla aktiv på bloggen nu på sista tiden. Och det har att göra med att jag har jobbat, jag har tagit körkortet 😄 och sen har det varit en hel del andra saker också. Vilket har gjort att bloggen har hamnat väldigt mycket efter.

Men nu så har allt gått tillbaka till det normala och bloggen kommer nu att komma i första hand igen.

❤❤❤❤


Likes

Comments

Vad du behöver till rulltårta
  • 3 ägg
  • 1 1/5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Vad du behöver till smörkräm
  • 75g smör eller margarin
  • 1 1/5 dl siktat florsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
Gör kakan såhär:

1. Sätt ugnen på 250 grader

2. Täck en plåt eller en långpanna med ett smörpapper.

3. Vispa ägg och socker poröst

4. Rör sedan försiktigt ner mjölet med bakpulver.

5. Bred ut smeten på papperet.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

7. Dra sedan av pappret och stjälp upp den på ett papper.

8. Dra sedan av pappret som kakan gräddats på.

9. Om kakan skulle ha svårt att lossna så kan man pensla med kallt vatten ovanpå pappret.

10. Bred sedan smörkrämen i ett tunt lager ovanpå kakan och rulla sedan ihop den.

Gör smörkrämen såhär:

1. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta.

2. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna och rör krämen slät.

Likes

Comments

Vad du behöver:
  • 3 kycklingfiléer
  • 1/5-1 påse wokgrönsaker (beroende på hur mycket man vill ha)
  • 2 kokosmjölk konserver
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 lime
  • Thai sweet chilisås
  • Hoisin sås
  • Teriyaki sås
  • Salt och vitpeppar
  • Solrosolja


Gör såhär:

1. Skär först upp kycklingen i små fyrkanter.

2. Stek sedan i smör till dem har fått en vit yta.

3. Flytta sedan kycklingen över till en kastrull där man häller i lite solrosolja i botten.

4. Stek sedan wokgrönsakerna och häll dem sedan i samma kastrull.

5. Häll i kokosmjölken i kastrullen och rör om.

6. Ha sedan i 1 lime och 2 tsk sambal oelek

7. Smaksätt sedan woken med Thai sweet chilisås, Hoisin sås och Teriyaki sås tills du själv tycker att det smakar bra.

8. Avsluta sedan med salt och peppar (Om det behövs)

9. Woken kan man servera med nudlar eller ris.

Likes

Comments