Header

​Ja, ni läste rätt. Jag är faktiskt i Lund nu, för gott. Känns rätt skönt faktiskt. Men nu kommer det att bli ett mycket mer regelbundet schema gällande bloggandet. Idag har jag tagit avsked av Eljarödsbadet med att vara där en heldag. Sedan åkte vi in till Lund, och jag fick äta på McDonald's tillslut efter en lång tid känns det som. Imorgon ska jag vara med Ella, vi har inte bestämt vad vi ska göra men om jag gissar så tror jag nog att vi kommer på något. Men, om ni ursäktar, så ska jag återigen dyka in i världen av Modern Family.  Bye.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

NU är jag återigen hos Channa efter en lång dag på LCR. Det började med att vi kom dit, vi blev fem minuter sena eftersom vi såg på doktor who. Men, vi kom dit och när vi gick in så fick vi våra hästar. Jag fick Blue, och det var ju skitkul, men helst hade jag haft Rosa.

Men jag gick in och borstade på Blue lite extra då vi skulle rida barbacka. Detta hjälpte dock inte särskilt mycket, då mina ridbyxor nu är skitsmutsiga. Men tillslut var jag iallafall klar och vi gick ut i stallet för att sitta upp. Väl uppe var Blue otroligt pigg, han försökte börja trava så fort jag släppte lite på tyglarna. Men han var ändå väldigt fin, inte så jätteskumpig. Vi skittade och travade bara, men jag blev ändå väldigt svettig.

Vi gjorde en övning som gick ut på att på långsidan så gjorde vi tre tiometersvolter, och på kortsidan gjorde vi små serpentiner. Blue var ju somsagt väldigt pigg, i första varvet fick jag hela tiden göra massa halvhalter, men han lyssnade ändå väldigt bra på mina hjälper. Vi bytte varv, och här gick det lite snett. Blue ökade lite i slutet av en (mitt fel) väldigt dåligt planerad väg. Så att jag åkte på sniskan, och då blev Blue rädd och jag hamnade på huk/sittandes på marken. Jag kände verkligen ingenting, jag bara hoppade direkt upp igen och fortsatte rida. En liten stund efteråt var han lite stissig, men han blev snart sig själv igen.

Sedan var det bara att rykta av och gå för att få reda på vilken som är nästa häst att rida. Nästa häst var storhäst, Bizkit. Så att det vara bara att rykta och hoppa upp igen.

Det kändes väldigt konstigt att helt plötsligt sitta så högt upp. Men Bizkit var ju riktigt fin. Han gick på tygeln och var fin och samlad. Han var dock för seg för min smak, men det gick ändå väldigt bra. Och traven. Alltså traven, den var bara helt fantastisk. Man rörde sig inte en centimeter från ryggen.

Vi gjorde samma övning som innan och det gick sådär väl. Jag är nog lite för van vid små ponnyer som går att svänga hur snabbt som helt på, haha. Men jag tror det är lite bra för mig att få variera min ridning lite mer.

Sedan var det bara att önska nya hästar till imorgon. Jag önskade 1. Rosa (ofc) 2. Blue 3. Bizkit

Men, ja. Det var i princip hela dagen. Nu ska jag och Channa försöka komma på något att göra, så hejdå.

Blue


Bizkit

Likes

Comments

Wow, detta tog en hastig vändning.

Jag är i Lund, hos Channa. Inneboende. Familjen är kvar i Eljaröd. Jag ska nämligen på skötarlägret på LCR, trots att jag inte är skötare. Men ja, jag hoppas på att jag får Rosa såklart. Imorgon börjar vi klockan 10 och slutar 16. I övermorgon börjar vi 9 och slutar 15. Och efter skötarlägret varje dag så kommer alltså jag och Channa ha flera timmar till godo. Me like. Men vi hörs imorgon.

Likes

Comments

​Förlåt för ännu en paus.. Men jag har varit på Bornholm i två nätter och liksom inte riktigt haft någon tillgång till bloggen. Inte för att jag liksom har det här i Eljaröd heller.. Men ja, vad har hänt. Ridlägret! Det gick förvånansvärt bra. Rosita var ju helt underbar, har tyvärr ingen bild på henne. Men det var som att direkt när jag såg henne rann all nervositet ur mig. Hon såg minst sagt harmlös ut. Tyvärr hade jag oturen att hamna i ett ridläger där alla var två år yngre än mig, och till en början tänkte jag att det aldrig skulle funka. Men självklart gjorde det, och jag fick två jättebra vänner! Vi satt uppe till ett på natten varje kväll och spelade kort och typ skrattade ihjäl oss åt hur dåliga vi var på det. Hahah..

Om en vecka nu så ska jag ta en ridlektion på den ridskolan, och då har jag önskat mig min gamla älskling, Frosty. Ska bli spännande att få rida honom igen. Ja, nu ska jag leta lite böcker, se lite på youtube. Det vanliga. Hejdå!


Likes

Comments

​Okej så att just i denna sekunden sitter jag antagligen uppe på min häst, Rosita som hon då heter, och får reda på om jag tycker om henne eller inte. Tänk så gör jag inte det! Tänk så är hon jättetrist att rida. Tänk så hatar jag henne! Okej nu måste jag lugna ner mig.. Andas in, andas ut. Förhoppningsvis har jag ju kul ändå, jag kommer säkert få massa nya vänner osv. Men ja, spännande är det verkligen.

Likes

Comments

Jag har ingen riktig aning om hur jag lyckades, men jag hade helt glömt bort att jag skulle på ridläger imorgon! Det kommer att kännas väldigt konstigt, jag har inte ridit sen.. Sen jag fick sommarlov. Shiet. Och nu ska jag rida non-stop i tre dagar bara sådär. Lite märklig känsla måste jag säga.. Jag har fått en häst som jag aldrig har ridit förut och som jag inte ens vet om jag kommer tycka om. Det enda jag vet om den är att den

1. Är typ maxad C-ponny (Great job, Edith.)

2. Inte får hoppa över femtio centimeter.

3. Är känd för att sparka hästar (inte människor som tur är.. men samtidigt så vet man ju aldrig)

Vi får se hur det går helt enkelt.. Nu om ni ursäkter ska jag sätta mig och skriva tidsinställda inlägg.

Likes

Comments

En sak jag tänkte väldigt mycket på när vi var i Grekland som just nu bara ploppade upp i mitt huvud var hur de behandlade sina djur. Särskilt hundar, hästar och åsnor. Jag ska inte säga att det bara var en massa djurplågeri, men hästarna och åsnorna stod oftast bundna dygnet runt under något olivträd mitt ute i ingenstans. Ibland hade de inte ens en hink med vatten bredvid. Som den hästmänniska jag är blev jag självklart väldigt skärrad över detta.

Men som sagt, alla hästar och åsnor behandlades ju inte såhär. Det fanns ju flera såg ut att må bra också, men det var fortfarande betydligt många fler som inte mådde bra.

Men de överrakade mig väldigt mycket i en sak, och detta var då deras hundar. Jag såg inte under hela min tid i Grekland en hund i koppel. Utan alla hundar gick självständigt runt på gatorna, inte aggressiva, men brydde sig inte heller om omgivningen. Utan bara gick målmedvetet på sina egna promenader. Och hundar var också inte särskilt vanliga där, så att det var inte massa hundägare som släppte ut aggressiva hundar de inte visste någonting om. Utan de som hade hund var bra på hundar-

Ja, som sagt. Det bara kom upp i mitt huvud och jag kände att jag var tvungen att skriva ner det.

Likes

Comments

​Har precis suttit och småpetat lite i designen, så fort jag kommer hem till lund ska jag fixa en lite somrigare design, denna känns alldeless för vintrig nu. Men jag ändrade lite, fixade så att det inte blev så fullsmockad som det var innan. Älskar att hur de har gjort med instagram, det gamla var lite för mycket. Men nu ska jag påbörja lite tidsinställda inlägg tror jag, vi får se vad jag kommer på.

Likes

Comments

Okej, just nu fattar jag verkligen ingenting.. Jag känner mig verkligen helt virrig. Jag har inte uppdaterat på en vecka och ändå är jag på trettonde plats på topplistan? What? Det är rekord för mig. Och helt plötsligt hade jag fått komentarer från folk jag inte kände. Asså jag förstår inte riktigt hur ni står ut med det.. xD Men tacktacktacktack i alla fall. Anledningen till min frånvaro har varit att min mammas mobils internet helt plötsligt bara pajade. Och eftersom hennes mobil var min enda chans till att få internet så försvann jag. Och jag kommer antagligen försvinna sen igen. Just nu sitter jag på Tomelilla bibliotek med en lånedator, och det är anledningen till att jag kan uppdatera just nu. Men jag ska skriva några tidinställda om jag hinner nu, annars möts vi nog någon gång i nästa vecka, kanske så tidigt som måndag. Men ja.. That's it. Tack så sjukt mycket.

Likes

Comments