Jul...jag har ett hatkärleksförhållande till jul.
Jag älskar tanken på jul, snö, levande ljus och gemenskap.
Men köphetsen och stressen förstör en stor del av charmen med jul och någon snö här i södra Sverige får vi ju ändå inte.
Så när snön uteblir får man trösta sig med julgodis istället.

Juleskum har ju kommit i en hel del olika smaker de senaste jularna såsom polkagris, knäck, vinteräpple och pepparkaka men ingen av dessa har slagit originalet tycker jag.
Clementin var jag tveksam till redan när jag hörde om det då det är svårt att få till en citrussmak i godis som inte är artificiell och tyvärr har Cloetta inte lyckats så bra med detta heller.
Smaken är väldigt konstgjord och var rent ut sagt svår att äta.
Vi var 4 stycken på jobb som smakade och alla tog en halv tomte och kastade resten.
Min 6 åriga dotter tyckte dock att Juleskum clementin var en riktig höjdare och ville gärna ha fler.

Jag håller mig till originalet denna jul och hoppas på bättre lycka nästa år.

2 glädjeskutt av 5, ett roligt plus är att du kan skriva adress direkt på påsen och klistra på frimärke för att sen skicka till någon som kan tänkas gilla Juleskum.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

God morgon och glad torsdag, helgen närmar sig med stormsteg och jag håller på att bli sjuk i höstens första förkylning.
Tyvärr så lyckas jag alltid bli sjuk när det är min lediga helg så denna helgen ska jag bara vila och ta det lugnt.

Vi ska åka till Karibien om 6 veckor så jag välkomnar alla sjukdomar nu och hoppas på att vi får vara friska till semestern.
Det känns lite riskabelt att boka en resa i November när kräksjukan brukar härja men jag håller helt enkelt tummarna att vi slipper.

Jag gillar godis som är förpackat som "nyttigheter" alltså pastiller som ska vara bra för tänderna eller på annat sätt sägs gynna dig, då kan jag äta ett par extra med gott samvete och lura mig själv att det faktiskt ÄR bra för mig.
Därför blev jag glad när jag såg att Läkerol kommit med nya DentaFresh smaker, jag har testat deras andra som är med äpplesmak, sweet mint och mentol och jag gillar allihop.
De nya smakerna de släppt smakar mer som godis än de andra tycker jag.

Den första som är jordgubb mint smakade verkligen tydligt av jordgubb och som den jordgubbsälskare jag är så föll de mig verkligen i smaken.
Precis som de andra tre smakerna har tabletten samma konsistens som en mentos förutom att dessa är lite smuligare än mentos.

Vanilj lakrits gick inte hem hos mig då de smakade sötlakrits och sötlakrits är verkligen inget jag gillar.
Gillar man sötlakrits och vanilj så är denna en hit!

I kväll är det dags att testa Juleskum clementin.

Ha en bra dag tills dess.

Likes

Comments

Polly för mig är kärlek och jag fullkomligt älskar när Polly kommer med nyheter, jag minns än idag när Polly rocks släpptes.

Förutom min kärleker för nyheter inom sötsaker så älskar jag även lakrits och det spelar ingen roll hur dålig dag jag haft, den blir automatiskt bra om jag får tag i en påse Polly rocks.

Det är något speciellt med den där salta lakritspollyn som gör mig glad, ännu bättre blir det om man blandar en citronpolly med lakritspollyn då är man i himmelriket.


Därför så blev jag lite skeptisk när jag såg att Polly gått ifrån ett vinnande koncept (mjukseg massa i chokladhölje kan liksom aldrig gå fel) och gjort något som liknade kinapuffar mer än polly.

Jag gillar kinapuffar väldigt mycket och tycker oftast inte att man kan slå originalet därför var det med stor skepsis jag köpte hem påsen.

Puffarna är rätt stora så jag tog en mellan fingrarna stoppade halva i munnen,bet av och det var som ett fyrverkeri av smaker.

Det var krispigt, chokladigt, sött, salt och lent samtidigt!

S som stod bakom mig undrade om det fanns någon chans att även han skulle kunna få lov att smaka och om det inte hade varit för att jag är så väluppfostrad så hade jag fräst åt honom, tagit påsen gömt mig i sovrummet samtidigt som jag mantrat "my precious".

Polly puffar var något av det godaste jag har ätit och de slår kinapuffar med hästlängder, geniet som kom på att stoppa havssalt i puffarna vill jag kyssa.

Jag funderar redan på hur många påsar det är ok att packa ner till vår kommande 2 veckor semester, för jag är osäker på om jag klarar två veckor utan dessa godingar.


5 glädjeskutt av 5.


Likes

Comments

Jag är gift med en man som inte dricker kaffe så när vi började träffas kan jag medge att det var svårt för mig att acceptera att jag inte skulle ha en kaffekompis.

För mig är kaffedrickande något mysigt och socialt, dessutom luktar det ju så otroligt gott med nybryggt kaffe på morgonen.

Med andra ord så undrade jag lite hur kul det skulle vara att leva tillsammans med en kaffehatare, men vi löste det genom att hitta en ny gemensam passion... Te.

Om man kommer hem till oss så hittar man te lite över allt, vi har både skåp och lådor fulla med olika sorters te och istället för en kaffebryggare har vi en silverbricka på köksbänken med diverse lösteer och sånnadär saker man stoppar lösteet i.


Så när jag i dagarna såg på instagram att Lipton släppt ett nytt te slog mitt hjärta dubbla slag, chai te från ica i all ära men jag behöver en ny favorit så här när hösten är på ingång.

Att Lipton dessutom lyckats pricka in en smak som jag i mina vildaste tedrömmar inte ens hade lyckats drömma ihop var dessutom ett stort plus.

Mitt habegär var enormt och jag påbörjade min resa för att hitta teet i närmsta affär, när jag hittar något jag vill testa så är mitt tålamod inte så stort och jag vill gärna ha det direkt.

Det tog 5 olika affärer innan jag hittade det och det var med andakt jag visade upp kartongen för min man när jag kom hem.

S delar inte riktigt min extas över nyheter men lite nyfiken var han ändå när plasten åkte av och vi väl kunde lukta på teet.

Det var en stark arom som slog oss och mitt första intryck var att rygga tillbaka och rynka på näsan men när den första starka puffen hade lagt sig så luktade det rätt behagligt.

Min dotter tyckte att det luktade tuggummi och jag skulle nog vilja beskriva det som tandkrämsdoftande.


I Frankrike har Lipton ett te som heter Infusion Saveur du soir Grand, smaken på det är lakrits blandat med mint och jag personligen tyckte att Liptons Äpple mint smakade precis som detta.

Det var rätt starka lakritstoner i med en hint av pepparmint och äpplejuice.


S var inte så imponerad över teet, min dotter tyckte att det var supergott och jag var nog lite besviken.

Nackdelen med att bli väldigt ivrig över saker är att man lätt bygger upp stora förväntningar och jag hade nog hoppats på en starkare äpplesmak.

Teet var väldigt gott och passar bra om man är lite sugen på något med mint men det är svårt att dricka det till något, tillexempel en kaka eller macka då smaken av pepparmint är så stark.


Jag ger teet 3 av 5 glädjeskutt.


Nästa gång testar jag Polly Puffar och Juleskum clementin.Likes

Comments