Middag på italienskt vis, ofta i Italen äter man först en traditionell pasta rätt och sedan kommer köttet in. Så gjorde vi även här. Först en "linguine med färsk tomatsås" sedan en pepparbiff med örtigt kryddsmör och en fräsch sallad. Trevligt värre om jag får säga min mening.

smaklig spis

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Denna desserten är helt underbar. Lite pilligt att gröpa ur citronerna kanske men det är det helt klart värt. Citronglassen är len och krämig och en perfekt avslutning på en middag.

Recept till 8 personer

8 citroner

4 äggulor

3 dl florsocker

5 msk citronjuice

4 dl vispgrädde

Gör såhär: Gröp ur citronerna med hjälp av en vass kniv och en lite sked. Vispa äggulor, florsocker och citronsaft pösigt. Vispa grädden och vänd ner äggsmeten. Fyll citronerna och frys i minst 4 timmar. Det blir garanterat glasssmet över, släng för all del inte den!, Häll ner i en form eller burk och ställ in i frysen Gästerna kommer garanterat vilja ha en kula glass till! Ta fram citronerna ca en halvtimme innan servering så blir de perfekta.

Likes

Comments

Hej! Igår var det min tur att fylla år och självklart bjöds det på mat!

Till förrätt blev det en fantastisk kantarellsoppa och till huvudrätt serverades det ugnsbakad lax med örttäcke och ugnsrostade potatis. Desserten blev glassfylda citroner. Måltiden blev en succé! Jag länkar alla recept nedan.

Ha det fint! 

Likes

Comments

Då var finalen av sommarens "halv åtta hos mig" avslutad. Pappa stod för finalen och bjöd på en hejdundrande festmåltid.

Förrätt- "Gambas al pil pil" Vitlöksstekta handskalade räkor serveras med baguette

Mellanrätt: Västerbottenpaj med kantareller.

Huvudrätt- Egenkokta havskräftor från Glommen serveras med husets aioli

Dessert- Äppelcrumble med vaniljglass

Finalen avslutades och vinnaren blev.... OLIVIA! Det var hon väl värd, helt klart.

Likes

Comments

God morgon! Smoothie är en favorit hos mig. Det går att variera miljoner gånger och är jättegott!

I denna smoothie hade jag:

1 dl naturell kvarg

1 dl vaniljyougurt

1 dl bär (hallon och blåbär)

Mixa ihop smoothien i en blender eller med stavmixer. Häll upp i en skål eller glas och toppa med bär och müsli.

smaklig spis!

Likes

Comments

Dessa chocolate chip cookiesarna är helt magiska! Har testat hur många recept som helst men aldrig riktigt hittat ett som är perfekt. Jag älskar när dom flyter ut mycket och blir riktigt sega och goda!

Recept (8 ganska stora kakor)

  • 100g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 3/4 dl muscovadosocker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm bikarbonat
  • 2 krm bakpulver
  • en nypa salt
  • 1 dl chokladknappar

Vispa smör och sockret krämigt. Rör i ägget till en jämn smet. Vänd i mjöl, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och salt och rör till en smidig deg. Avsluta med att arbeta in chokladknapparna. Rulla sedan lagom stora bollar. (jag använde en glassskopa för att få lika storlek.) Grädda kakorna i 200°C i ca 8-10 min beroende på hur sega du vill ha dina kakor.

Smaklig spis!

Likes

Comments

I torsdags var det Williams tur i halv åtta hos mig tävligen. Han bjöd på en mycket spännande meny, då han utmandade hela familjen på nya smaker.

Förrätt: "Laxcotta" En pannacotta med lax ceviche

Huvudrätt: "Saken är biff" Mostorps entrecote serveras med citronpotatis och en sås med smak av vanilj

Dessert: "Red and Green cream" En len avokadokräm med hallon toppad med krispiga pumpakärnor.

Likes

Comments

För ett tag sedan berättade min morbror om en liten kaka/bakelse han älskade, men som han dessvärre inte sett röken av på väldigt många år. Han förklarade hur den såg ut och vad den innehöll. Nu har jag försörkt mig på att göra denna lilla godsak. Det är en luftig sockerkaka, krämig smörkräm inrullad i rosa marsipan och sedan doppad i choklad och kokos.

Recept, 

Kaka:

  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl ljummet vatten.

Vispa ägg och socker fluffigt. Vänd i resterade ingredienser. Häll ner i en bakplåtsklädd brödform (en avlång limpform). Grädda kakan i ca 15 min i 180°c. Låt svalna.

Smörkräm

    • 100g rumsvarmt smör
    • 1 dl florsocker
    • 1 äggula

    Vispa alla ingredienser till en slät kräm.

    Dela kakan på mitten, bred på smörkrämen på ena delen och lägg på andra delen av kakan. Skär kakan i ca 2-2,5 cm breda bitar.

    Kavla marsipanen tunt (men fortfarande hanterbart). Rulla in "skotten" i marsipanen. (Se bild nedanför)

    Smält 100 gram choklad och doppa sedan skottens över och undersida i först chokladen och sedan i kokos. Ställ i kylen och låt stelna en stund.

    Smaklig spis!

    Likes

    Comments

    Falkenbergs bästa pizzeria- lilla Napoli! Ser kanske inte så mycket ut för världen utifrån. Men pizzorna är gudomliga och hela konceptet är lysande.

    Likes

    Comments

    Tjenare! Har länge tänkt att starta upp en surdeg, men det har helt enkelt inte blivit av. En surdeg blir nästan som en liten familjemedlem, den kräver tålamod, mat, motion och kärlek för att överleva. Men när surdegen väl är igång gör den underverk i köket. Det är så häftigt att bara mjöl och vatten kan skapa magi och ge jäskraft och så mycket smak till ett bröd. Fantastiskt! Eftersom dagens namnsdagsbarn är "Alfons" Bestämde jag mig för att döpa min lille vän för Alfons.


    Likes

    Comments