Endelig er bryllupsinvitasjonene bestilt og jeg gleder meg til å se resultatet og ikke minst få sendt dem ut til alle gjestene våre i familie og vennekrets. Det gjenstår fortsatt endel planlegging før vi er helt i boks med resten.

Vi har booket:
- kirke
- kirkestua (kaffe og enkel servering rett etter bryllupet).
- bryllupslokalet
- bord og stoler
- mat og kokk
- ryddehjelp og servering
- musikk, til kirken og bryllupsfesten
- fotograf
- frisør og makeup

Det gjenstår bestilling av bryllupskake, service og bestikk, brudekjole og sko, dress og brudepike/brudesvenn bekledning. Vi skal også bestille bordpynt og stæsj til border, engangskamera og så videre.

Del gjerne tips fra din planlegging, jeg regner med å sende ut innbydelsene fortløpende etter de har kommet i posten. Håper at det meste er i boks innen 1/5, jeg er ingen bridezilla og føler jeg tar alt med knusende ro foreløpig.

Ha en fortsatt fin-fin helg, alle sammen!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

De første seks ukene har gått så vanvittig fort og nå er ukene i barsel over, permisjonen fortsetter jo men nå er det liksom litt mer rutiner og vi har blitt bedre kjent med nurket vårt. Storesøster er veldig stolt og passer på at vi alltid får med oss lillebror når vi skal noe.

Det har vært litt trøblete med ammingen denne gangen også, med litt liten vektoppgang så har det derfor blitt delamming. Men det er mest morsmelk også supplerer vi med 1-3 flasker om dagen med 50-70 ml, etter amming. I tillegg pumper jeg 1-2 ganger om dagen for å kunne opprettholde produksjonen.

Ser frem til mange uker til i permisjon 💙

Likes

Comments

Jeg har brukt litt tid på å fordøye fødselen og dagene i etterkant. Selv fødselen i seg selv var ikke så mye lengre enn sist, men det opplevdes mye mer heftig og vond på slutten.

Jeg hadde gått noen uker med vonde kynnere og ingen fremgang før jeg var hos akupunktøren torsdag 12.01 på morgenen. Jeg merket ikke så mye akkurat når hun satte nålene, men jeg merket det veldig godt etterpå. Det startet med uregelmessige rier som kom med 10-40 minutters mellomrom utover formiddagen. Jeg reiste til mamma og merket at det gradvis tok seg opp, så vi tok oss en tur med hunden og riene kom stadig, men de var fortsatt uregelmessige.

Når turen var over var vi hjemme og hentet bilen, så reiste vi i barnehagen og hentet Serine. Jeg visste med sikkerhet at det ble fødsel i løpet av kort tid, heller timer enn dager. Vi reiste en tur på butikken også da jeg måtte ha litt proviant til fødebagen og barselgave til svoger og svigerinne som fikk barn noen dager før oss.

Jeg og jentungen reiste til hennes besteforeldre og til tante og onkelen hennes for å gi barselgave, deretter var vi hjemme og pakket bag til Serine og fikk oss en dusj og litt mat før jeg ringte føden. Siden jeg var klartert for vannfødel så valgte vi å reise inn litt tidlig siden jeg hadde en rask og fin fødsel sist. Når vi hadde levert jentungen hos besteforeldrene satte vi snuta mot fødeavdelingen. Der ble vi møtt av en hyggelig jordmor som foretok registreringer for å klarere meg for vannfødsel og undersøkte for å se hvordan det stod til med åpningen. Klokka 22.30 hadde jeg knappe 2 cm åpning og hadde etter registrering 2-3 gode rier på 15 minutter.

Vi ble fulgt inn på fødestuen hvor vi fikk være endel alene og hadde hyppig oppfølging, 03.10 hadde jeg 4 cm åpning og jeg fikk en ball å sitte på som lindret godt sammen med heat lotion og rispute. Jeg vekslet litt mellom seng og ball og mestret riene ganske godt, ettehvert fikk jeg komme oppi badekaret med deilig og varmt vann. Det lindret godt og jeg lå behagelig i badekaret. Etter en stund ønsket jeg å slappe av litt i senga, for å få fremgang satte jordmora akupunktur. Jeg ble godt avslappet og fikk sove mellom riene, noen som gjorde godt slik at jeg fikk samlet litt krefter.
Når klokka ble 04.30 hadde jeg 6 cm og følte at jeg fikk litt ny energi, jeg fikk komme oppi badekaret igjen og jobbet meg igjennom riene. Dessverre var det en liten kant som hodet til babyen ikke kom forbi, så jordmora prøvde å skyve den til side mens jeg presset. Etterhvert ble det så vondt og ubehagelig at jeg nesten ga opp, så jeg ba om å få komme ut av bassenget, da var jeg iskald og hadde null energi. Jeg fikk lystgass og det ga virkelig fremgang og i løpet av kort tid kjente jeg trykketrang og etter en liten stund måtte jeg legge lystgassen til side og
presse og skal si at det er den sykeste og mest intense smerten jeg har opplevd. Når babyen kom ut så fikk jeg ham rett på brystet og det var en fantastisk opplevelse, men dessverre hadde han litt mørk farge og var surklete så han ble tatt med på nyfødtintensiven for videre undersøkelse og behandling. Heldigvis har dette gått veldig bra til tross for at vi måtte være en uke på sykehuset.

Nå er vi en takknemlig og glad familie på fire, vi nyter fine dager i barsel til tross for lite søvn.

Likes

Comments

I dag er jeg i gang med med uke 39, er i dag 38+0 og har to uker og tre dager igjen til termindatoen. Sist fødte jeg to dager over termin, så regner med det blir omtrent det samme denne gangen.

Natt til i går var jeg og samboeren innom på sykehuset for en sparketest pga lite liv hos den lille på nyttåraften, i tillegg hadde jeg relativt kraftige kynnere og menstruasjonssmerter. Bevegelsene fra babyene var helt innenfor normalen, faktisk ganske aktiv og snudde seg fra venstre til høyre side. Jordmora sa at det fortalte oss at hodet ikke var festet, men at h*n lå med hodet ned.

Som dere ser så er magen stor og god, nå er det ikke så alt for lenge til den som skjult seg i magen i snart ni mnd skal komme ut og hilse på. Kjenner at spenningen er ganske stor og til å ta og føle på i disse dager.

Jeg har pakket bagen til føden minst tre ganger nå, og jeg har vel enda ikke fått med meg alt jeg skal ha med meg.

Klær:

- en rød ammekjole
- en grå ammekjole
- en kosebukse
- en penbukse (til hjemreise)
- en blomstrete ammetopp
- en grå genser
- en sort genser
- fem par sorte sokker
- fem par truser
- en ammebh foreløpig
- slippers til dusjen

Tenker og kjøpe en ammebh til og et par ammesingleter, da man svetter mye og er veldig varm og klam de første døgnene og ukene.

Toalettsaker:

- Reisekit fra Forever Living
Inneholder: shampoo, balsam, shower gel, tannkrem
og bodylotion. Alt i hendig reisestr så det tar liten
plass og holder i de dagene vi skal være på sykehuset.
- Aloe Ever Shield (deodorant) fra Forever Living
- Aloe First spray til etter fødsel, kan brukes over hele
kroppen.
- Aloe lips, fra Forever Living, utrolig deilig leppepomade
som gir fukt til tørre og såre lepper under og etter
fødsel.

Alle produkter kan bestilles på: http://www.myaloevera.no/siljesaloeveragaard/nb/shop

- tannbørste med etui
- tangle teezer (hårbørste) kjøpt på Rusta for under
100-lappen. Helt genial!!!
- hårstrikk (praktisk både under fødselen og etterpå).

Bag, toalettveske og sminkepung er bestilt på hennes og mauritz og var både billige, praktiske og fine og se på. Fødebagen behøver ikke å være kjempedyr og ekslusiv for å gi deg den lille følelsen av luksus på sykehuset.

Likes

Comments

Etter en deilig julemiddag og julegaveåpning som ble litt for mange inntrykk for de minste så avsluttet vi med kaffe, riskrem ned jordbærsaus og deilige krumkaker.

Alle sovnet momentant i går kveld, det ble en fantastisk kveld med alt for mange gaver som vanlig 🙈 jeg er veldig takknemlig for alt vi har fått til jul av familie og venner ❤️

Med dette ønsker jeg dere alle en fredfull og god jul, særlig alle flotte mennesker som holder Norge i gang.

❤️

Likes

Comments

Siden det er siste dagen i barnehagen før juleferien så har vi med en liten julegave til alle de som jobber på avdelinga. Ble inspirert av ei i facebook barselgruppa fra 2014 som også hadde laget slik til sin datters barnehage.

Oppskriften er hentet på www.detsoteliv.no og glassene er kjøpt på Nille 😊 jeg har skrevet ned innhold fremgangsmåte slik at det skal være lett for alle å se hva det inneholder og at det skal være lett og lage.

Jeg skal også gi med produktprøver og en lips som ekstra takk for at de tar så godt vare på de små barna vare mens vi er på jobb. Jeg er dem evig takknemlig! 😀👌🏼

Ha en fin kveld 🎅🏻

Likes

Comments

I dag har vi hatt en hyggelig dag med flere i familien, vi spiste risgrøt, drakk gløgg og laget julepynt. Vi har satt sammen og pyntet pepperkakehus og kjevlet ut pepperkaker med barna. Utrolig koselig, litt mas, grining og krangling, men mest moro!

Vi avsluttet dagen med å ta en tur i fjøset, før vi spiste kveldsmat og så på "snøfall" på tv. Nå er jentungen i seng og vi voksne ser på opptak og slapper av før vi også skal legge oss.

Ha en fin 3.søndag i advent!

Likes

Comments

I dag har jeg hatt en flott arbeidsdag med endel farging av vipper og bryn og en massasje som avslutning på arbeidsdagen. Hyggelig med koselige kunder og mye å gjøre.

Jeg kjenner at kroppen begynner å kjenne på belastningen som kommer når man er nærmest høygravid, i dag er det 41 dager til termindato så i morgen er jeg offisielt HØYGRAVID! Tiden har flydd av sted denne gangen, tiltross for en lang periode med oppkast, kvalme og nå i det siste mye sykdom i hus.

Vi har ikke alt på plass til den lille enda, men i løpet av desember så regner jeg med nestingen starter så da får vi nok orden til den lille kommer i slutten av januar.

I kveld er vi barnevakt for niesa vår så her kan det bli et hektisk døgn med to småjenter som krangler, ler, hyler og leker. Men det er jo da man kjenner man lever?! 😂👏🏼

Ha en god fredag 😀✌🏼️

Likes

Comments

Nå har vi vært syke av og på i snart to måneder, den gravide kroppen min begynner å kjenne det nå. Vi har vært igjennom forkjølelse, omgangsyken, ørebetennelse, øyekatarr, feber, feber og atter feber. Så det har vært mange hjemmedager med jentungen. I dag er hun tilbake i bhg og jeg skal ha en rolig start på dagen før jeg reiser ned på Grenland Helsesenter for og jobbe noen timer. Siden jentungen har vært mye syk i det siste så skal hun hentes litt tidligere denne uke, fordi vi har mulighet. Det er fordelen med å være selvstendig næringsdrivende, selvom det er tøft og være selvstendig i perioder så får man mange fordeler og goder også 😀

Ønsker alle en god dag, her har dagen startet med en lett frokost og nå en kopp kaffe og "husmorspeed" 😍👏🏼

Likes

Comments

Nest siste dagen i måneden og det er som alltid like spennende, for man får seg alltid noen overraskelser. Men her skjer det litt mer planlagte ting da en kjempeflink jente i teamet mitt går for nytt nivå i markedsplanen.

Hun har stått på hele måneden og hatt temakvelder og stands og vært aktiv med salg av produkter som både hun og mange med seg liker og bruker hver dag. Nå har vi to dager igjen før det er helt sikkert at hun har klart det nye nivået og selv om vi vet at det går så er det alltid like spennende og man slipper ikke ned skuldrene før klokka er slagen og vi har det svart på hvitt.

Nå skal jeg fortsette å jobbe og vaske huset slik at det blir litt adventsstemning og mulighet for kos når familien samles til kvelden etter småbarnssvømming.

Ha en fin tirsdag 😊

Likes

Comments