Jeg vil sammen med min svigerinne (og etterhvert flere) vise hvordan en typisk hverdag på landet er, altså som bønder, eller bondefruer. Her skal vi vise dere hvordan livet er på gård, både på godt og vondt. Med og uten filter 😂🙏🏼

Følg oss på snapchat: bondefruene

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Denne uken har vi vår årlige vårferie på himmelblå, Ylvingen. Vi trives så vannvittig godt her og det er omtrent den eneste plassen jeg slapper 100% av på.

Vi har på det meste vært 10 mennesker i huset her og vi har kost oss med masse god mat, alt for mye snop, fint vær og mange fine turer og trening.

I dag har vi vært på tur ute i lyngen med bæremeis og en av hundene sammen med en venn av oss som bor her på øya. Veldig hyggelig tur og avsluttet med kaffe og kake hos henne og mannen. Makan til gjestfrie og hyggelige mennesker skal man lete lenge etter.

Vegafjella sett fra Ylvingen.

Pappa og Bir.

Likes

Comments

I dag 13.04 kom det et nytt tilskudd til dexterfamilien vår, en nydelig svart kvigekalv som heter Smaragd. Alt står bra til ned mor og barn, vi er selvfølgelig lettet og glad for at alt har gått bra. Smaragd har allerede fått øremerker og blitt håndtert slik at hun vennes til menneskekontakt så tidlig som mulig.

Nå venter vi bare på at den andre kalven skal komme, dessverre går vi nok glipp av den kalvingen da vi skal på ferie og reiser i natt.

Ha en suoerfin skjærtorsdag

🐣🐥💛🐤

Likes

Comments

I dag har vi tilbragt dagen ute, i håp om at formen skulle bli bedre. Det gjorde den altså ikke, vi her fortsatt slått ut og nesa og halsen spiller ikke på lag.

Det ble kaffe og boller i solveggen og ridning på banen for barna, hos svigerinna mi. Vi har alle hatt en fin dag og lillegutt har sovet godt i vogna. Det ser vi resultatet av nå som han er lys våken utovwr kvelden.

Vi har også stelt med hestene, sett kalving og vært i fjøset før jentungen ble lagt for kvelden. En innholdsrik og hyggelig dag med familie og venner. Oskar fikk også en kjempefin romper av Oda (min kusine) og Kai, når de kom på besøk i kveld.

Håper alle får en fin palmesøndagkveld 😊🙏🏼

Sprayen vi bruker på hestene heter veterinary formula og fås kjøpt på:

http://myaloevera.no/siljesaloeveragaard/nb/shop/category/hjem_og_husdyr/product/veterinary_formula

Likes

Comments

Jeg tok brystreduksjon for snart 10 år siden, den gangen tenkte jeg ikke stort over konsekvensene det kunne få når jeg fikk barn. Smertene jeg konstant gikk med var uutholdelige og jeg klarte ikke å finne andre alternativer for å bli kvitt smertene. Jeg trente, var hos fysioterapeut og brukte nesten daglig smertestillende for å overleve hverdagen.

Nå når jeg har fått barn har jeg jeg fått kjenne på nederlaget ved å ikke kunne fullamme barna mine. Jeg har gjort en kjempejobb med begge to for å i det hele tatt kunne delamme. Storesøster på 2,5 år delammet jeg i sju måneder, lillebror har jeg delammet i snart tre måneder nå og merker at han har behov for mye mindre mme enn storesøster hadde.

Delamming er undervurdert og jeg ser få som faktisk gjør dette, det tror jeg kommer av dårlig erfaring med dette i helsevesenet. Derfor vil jeg dele mine erfaringer for å kunne motivere andre i samme situasjon til å få til delamming de også.

Først og fremst; stol på deg selv! Du kjenner deg selv og ditt barn best, stress ned og unngå for mye fokus på veiing.

- la babyen die så mye som det ønsker
- pump eller stimuler brystene mellom hver amming i starten.
- spis nok
- drikk nok
- la andre avlaste deg (babyen er ikke alltid sulten når de gråter)
- sov når barnet sover (ja, jeg vet det er vanskelig å droppe husvask, klesvask og rydding, men det er verdt det).
- ligg eller sitt behagelig når du ammer, en kropp som slapper av slipper melken lettere.
- be om nesespray hos legen (for å stimulere utdrivingsrefleksen).

Så kommer det som er det viktigste;

- am alltid før du gir flaske
- praktiser langsom flaskemating (les mer på; www.ammehjelpen.no)
- la barnet die etter du har gitt flaske om de gir tegn til å ville ha mer melk
- gi alltid små mengder mme slik at barnet vil fortsette og ta brystet hyppig.

Husk; du kjenner deg, din kropp og babyen din aller best, stol på deg selv og ikke gi opp!

Likes

Comments

Når jeg og jentunge kom fra småbarnssvømminga i dag slang vi sammen en vaffelrøre med litt sunnere ingredienser.

8 dl mel (brukt fullkornsmel og havremel)
2 ts bakepulver
8 dl melk
Rester av et beger rømme
1 eple (raspet)
1 gulrot (raspet)
2 ss Forever Bee Honey
4 egg
200 g smør

Blandet alt det tørre sammen med melken, tilsatte deretter egg, eple, gulrot, honningen og smøret til slutt.

De smakte nydelig og mettet utrolig godt, passer med både søtt og salt pålegg.

God apetitt!

Likes

Comments

I dag har jeg og familien vært i barnedåp til vår niese, jeg og samboeren min er faddere og må si det var en stor ære for oss. Dagen ble utrolig fin, med en flott gudstjeneste og et koselig selskap med masse god mat og kaker etterpå.

Sønnen vår sov seg igjennom så og si hele selskapet og har fortsatt å sove nå utover kvelden, storesøstra sovnet i bilen og deretter i sofaen og var veldig glad for å kunne legge seg i senga i kveld.

Bunader og dress er hengt pent på plass i skapet og alle skjorter og forkler er vasket og hengt opp til tørk.

Takk for en super dag med barnedåp og familiesammenkomst.

Likes

Comments

Endelig er bryllupsinvitasjonene bestilt og jeg gleder meg til å se resultatet og ikke minst få sendt dem ut til alle gjestene våre i familie og vennekrets. Det gjenstår fortsatt endel planlegging før vi er helt i boks med resten.

Vi har booket:
- kirke
- kirkestua (kaffe og enkel servering rett etter bryllupet).
- bryllupslokalet
- bord og stoler
- mat og kokk
- ryddehjelp og servering
- musikk, til kirken og bryllupsfesten
- fotograf
- frisør og makeup

Det gjenstår bestilling av bryllupskake, service og bestikk, brudekjole og sko, dress og brudepike/brudesvenn bekledning. Vi skal også bestille bordpynt og stæsj til border, engangskamera og så videre.

Del gjerne tips fra din planlegging, jeg regner med å sende ut innbydelsene fortløpende etter de har kommet i posten. Håper at det meste er i boks innen 1/5, jeg er ingen bridezilla og føler jeg tar alt med knusende ro foreløpig.

Ha en fortsatt fin-fin helg, alle sammen!

Likes

Comments

De første seks ukene har gått så vanvittig fort og nå er ukene i barsel over, permisjonen fortsetter jo men nå er det liksom litt mer rutiner og vi har blitt bedre kjent med nurket vårt. Storesøster er veldig stolt og passer på at vi alltid får med oss lillebror når vi skal noe.

Det har vært litt trøblete med ammingen denne gangen også, med litt liten vektoppgang så har det derfor blitt delamming. Men det er mest morsmelk også supplerer vi med 1-3 flasker om dagen med 50-70 ml, etter amming. I tillegg pumper jeg 1-2 ganger om dagen for å kunne opprettholde produksjonen.

Ser frem til mange uker til i permisjon 💙

Likes

Comments

Jeg har brukt litt tid på å fordøye fødselen og dagene i etterkant. Selv fødselen i seg selv var ikke så mye lengre enn sist, men det opplevdes mye mer heftig og vond på slutten.

Jeg hadde gått noen uker med vonde kynnere og ingen fremgang før jeg var hos akupunktøren torsdag 12.01 på morgenen. Jeg merket ikke så mye akkurat når hun satte nålene, men jeg merket det veldig godt etterpå. Det startet med uregelmessige rier som kom med 10-40 minutters mellomrom utover formiddagen. Jeg reiste til mamma og merket at det gradvis tok seg opp, så vi tok oss en tur med hunden og riene kom stadig, men de var fortsatt uregelmessige.

Når turen var over var vi hjemme og hentet bilen, så reiste vi i barnehagen og hentet Serine. Jeg visste med sikkerhet at det ble fødsel i løpet av kort tid, heller timer enn dager. Vi reiste en tur på butikken også da jeg måtte ha litt proviant til fødebagen og barselgave til svoger og svigerinne som fikk barn noen dager før oss.

Jeg og jentungen reiste til hennes besteforeldre og til tante og onkelen hennes for å gi barselgave, deretter var vi hjemme og pakket bag til Serine og fikk oss en dusj og litt mat før jeg ringte føden. Siden jeg var klartert for vannfødel så valgte vi å reise inn litt tidlig siden jeg hadde en rask og fin fødsel sist. Når vi hadde levert jentungen hos besteforeldrene satte vi snuta mot fødeavdelingen. Der ble vi møtt av en hyggelig jordmor som foretok registreringer for å klarere meg for vannfødsel og undersøkte for å se hvordan det stod til med åpningen. Klokka 22.30 hadde jeg knappe 2 cm åpning og hadde etter registrering 2-3 gode rier på 15 minutter.

Vi ble fulgt inn på fødestuen hvor vi fikk være endel alene og hadde hyppig oppfølging, 03.10 hadde jeg 4 cm åpning og jeg fikk en ball å sitte på som lindret godt sammen med heat lotion og rispute. Jeg vekslet litt mellom seng og ball og mestret riene ganske godt, ettehvert fikk jeg komme oppi badekaret med deilig og varmt vann. Det lindret godt og jeg lå behagelig i badekaret. Etter en stund ønsket jeg å slappe av litt i senga, for å få fremgang satte jordmora akupunktur. Jeg ble godt avslappet og fikk sove mellom riene, noen som gjorde godt slik at jeg fikk samlet litt krefter.
Når klokka ble 04.30 hadde jeg 6 cm og følte at jeg fikk litt ny energi, jeg fikk komme oppi badekaret igjen og jobbet meg igjennom riene. Dessverre var det en liten kant som hodet til babyen ikke kom forbi, så jordmora prøvde å skyve den til side mens jeg presset. Etterhvert ble det så vondt og ubehagelig at jeg nesten ga opp, så jeg ba om å få komme ut av bassenget, da var jeg iskald og hadde null energi. Jeg fikk lystgass og det ga virkelig fremgang og i løpet av kort tid kjente jeg trykketrang og etter en liten stund måtte jeg legge lystgassen til side og
presse og skal si at det er den sykeste og mest intense smerten jeg har opplevd. Når babyen kom ut så fikk jeg ham rett på brystet og det var en fantastisk opplevelse, men dessverre hadde han litt mørk farge og var surklete så han ble tatt med på nyfødtintensiven for videre undersøkelse og behandling. Heldigvis har dette gått veldig bra til tross for at vi måtte være en uke på sykehuset.

Nå er vi en takknemlig og glad familie på fire, vi nyter fine dager i barsel til tross for lite søvn.

Likes

Comments