Arctic Monkeys är ett brittiskt indierock-band bildat i Sheffield, England år 2002.

Arctic Monkeys gjorde sig först kända genom att dela ut demos och lägga ut sina låtar på Internet. Sedan fick de ett skivkontrakt med Domino Records.

23 januari 2006 gav de ut sitt debutalbum Whatever People Say I Am, That's What I'm Not. Den 24 april samma år kom deras andra EP ut Who the Fuck Are Arctic Monkeys?. Bandet har också fått god kritik för B-sidor på deras singlar, som "Bigger Boys and Stolen Sweethearts" och "Settle for a draw". Den 10 april 2006 kom bandet med en kortfilm som handlar om deras singel "When The Sun Goes Down". På DVD:n finns även musikvideon till låten med. I filmen medverkar även Matthew Helders, som är trummis i bandet, i en mindre roll. Den 26 juni 2007 kom bandet till Stockholm och gjorde en spelning på Globens Annex. Samma år släppte de också albumet "Favorite Worst Nightmare" med 12 låtar och 2009 släppte de albumet "Hambug" med 10 låtar. Den 5 maj 2011 återkom de till Sverige och spelade på Cirkus i Stockholm. Detta var den första spelningen de gjorde på över ett år och den första att ha med låtar från deras nya mer allmänvänliga album Suck It and See. Bandets mest kända och populäraste låtar hittills är Do I Wanna Know", "R U Mine?" och "Why'd You Only Call Me When You're High?" Som alla kommer från det senaste albumet "AM" som släpptes 2013.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Avenged Sevenfold är ett amerikanskt heavy metal-band från Huntington Beach i Kalifornien, bildat 1999. Namnet betyder sjufaldig hämnd och är hämtat från bibeln, men det är inget religiöst band.

Likes

Comments

Memes

Likes

Comments

Ghost är ett hårdrocksband som bildades år 2008 i Linköping. Bandet uppmärksammades år 2010 mest på grund av att medlemmarna har valt att uppträda bakom masker och att inte avslöja sina identiteter.

Likes

Comments

Band: fall out boy
Album: American Beauty/American Psycho
Genre: rock
Jag gillar detta bandet för de släpper ut många låtar som tar rock på ett annat sätt istället för att använda masa elgitarr utan ändats av trummor

Likes

Comments

Band: Disturbed
Album: Immortalized
Genre: Hård rock
Jag gillar detta band för jag gillar deras musik och hur deras låtar är gjorda och i detta album så har de även en lugn cover på låten The Sound Of Silence

Likes

Comments

Det här är min blogg.
Den ska handla om flera olika musikgenrer och mina favoritband från dessa genrer.

Likes

Comments