Nya inlägg

Header

vardag

Påväg in till Västerås från kungsör nu! Glömde visst bort bloggen, men känner att de är ok då jag har mycket annat (skola). Den enda nyheten är att jag har mens dvs konstant klagande om mensvärk. De gör så jävla ont fattar ej... kan ej svälja ;) för tillfället pga illamående pga mens. Måste verkligen swisha bidrag till endometriosfonden seriöst de som har mer ont?! Hur överlever en ens???

Bjuder på en bild på min nypiercade Nipple och även en selfie från 2015

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

vardag, plugg

Nämen tjena, trodde inte jag skulle träffa på dig här! Iaf som rubriken antyder har inte dagen fört med sig särskilt mycket. Köpte en rubiks kub på lunchen och Madde kom förbi på kvällskvisten, så det var dagens höjdpunkter.

Ytterligare har jag än en gång lyckats prokrastinera religionen, har prov på torsdag så börjar bli smått orolig... ska försöka börja nu! Önska mig lycka till så ska jag försöka komma med ett bättre inlägg imorgon! <3333

Likes

Comments

leva life

Fullt ös medvetslös. Ledsen för att det inte blivit något inlägg i helgen, men har haft fullt upp.

I fredags drog kaffe och Emma med mig hem och vi fixade mat och tårta till kvällen. Sen så firades jag 🎉🎉🎉 (en dag tidigt men) äntligen 18 år, hallelooo!!!

Sjukt underbara människor

På lördagen vaknade jag halv nio av att mamma och pappa (+Madde) sjöng, fick lite presenter och vid två tiden kom min moster, farbror, "faster" i guess svägerska, och kusiner o sen firade vi mig!

Sedan på kvällen kom Kristin, kaffe och Maja över och vi fixade oss innan vi drog iväg till en fest! Hade det sjukt bra, var mycket underbart!

I söndags tog jag det lugnt medan Madde jobbade. Kollade på en jätte bra film på kvällen som hette Välkommen till Marly-Gomont. 10/10 rekommenderar!

Likes

Comments

vardag

Känns som en sån där dag då jag har alla möjligheter här i världen, dvs det är en bra dag. Påväg till skolan, men är faktiskt lite taggad på vad skoldagen kommer att ge. Vem vet, kanske kommer jag t.o.m. Anteckna på lektionerna!!!

De bra dagarna tar jag det aldrig lugnt, om jag ändå har energi är det lik bra att gör någonting av det. Jag vill göra någonting som får andra att må bra. Jag existerar, varje steg känns som ett steg i rätt riktning. Känner mig full av liv. Tur att jag har planer ikväll så jag kan göra någonting av all denna energi. Om det ändå gick att konservera denna känsla, känner sån glädje över allt! Wohoo

Likes

Comments

Äntligen är det summa kemi provet över, godkänt tror jag iallafall att det blev! Nu håller vi tummarna bbs!!

I helgen ska jag fira mig då jag fyller arton mm, ska bli jätte roligt så förvänta er massor med bilder osv om det senare <3333

Likes

Comments

feminism

Sluta fira! Tillskillnad från vad många säger så är inte denna dag till för att vi kvinnor ska fira vårt kön. Detta är en dag för att belysa problemen som finns och komma på sätt att lösa dem. Ja, det finns mycket att fira, men detta är en dag då vi sätts i fokus. Det är viktigt att ta denna uppmärksamhet och göra någonting produktivt av den. Vi har alla andra dagar på året att fira vilka vi är och vad vi gjort, men idag gäller det.

Idag har vi hela världens uppmärksamhet.

Idag har vi chansen att enas och demonstrera för våra rättigheter.

Idag och alla andra dagar krigar vi för ett jämställt samhälle.

Vad är det då vi har att kämpa för? Jag gjorde tidigare ett inlägg, varför feminism inte behövs:, där jag belyser några av de vanligaste kritikerna mot feminism.

Dock om vi nu ska se till fakta anser jag att många (alla) saknar grund. Rent överläggande är det ingen skillnad mellan män och kvinnors kompetens. Jobb kan göras av alla om de ges samma möjligheter oavsett vilket kön de har. Om samma jobb utförs så borde de självklart även få samma lön.

Någonting som jag anser vara en av de största problemen är våldtäkt. Våldtäkt är aldrig ALDRIG offrets fel. Det är ALLTID förövarens fel. Oavsett vad offret har på sig eller gör så är det INTE offrets fel.


Saker vi kan göra för ett jämlikare samhälle är många, här är tre:

  • Sluta använda ord kopplade till kvinnor och femininitet som skällsord.
  • Behandla alla på sammansätt oavsett kön eller ickekön.
  • Acceptera ett nej.

Slutligen måste vi hylla varandra. Tjejer är bäst.

Likes

Comments

vardag

Lämnade alltså inte enbart mitt hjärta i kungsör nyligen utan även min syn. Kan endast säga goodluck till mig att ta mig igenom denna dag... idag är det 8 mars så om min dåliga syn vill samarbeta med mig kan ni förvänta er ett inlägg om det senare!

Här ha ni bild på jag, mitt hjärta och mina bebisar (glasögon)

Likes

Comments

plugg

Måste vara helt ärlig med er. I början hade jag hopp om att organisk kemi skulle vara lika underbart som sexuell kemi, men oj så fel jag hade. Iallafall sitter jag och pluggar inför provet vi har i organisk kemi på torsdag och dricker en stor kopp thé. (ja... hur stavas drycken egentligen?) Har även på mig myskläder (se bild) och guuuu så skönt, älskar verkligen att gå i slappa kläder och bara njuta av hur det inte skaver på obekväma ställen! (Dvs smulbyn, kissimurran, younameit)

Förresten Ed Sheerans nya album, hur bra är inte det?!

Likes

Comments

Är så less på att folk ska härma mig. Skaffa er en egen personlighet, jag har min och är nöjd med den. Kan du ba fucka off. Jag hänger mitt liv åt allt jag gör här i livet, allt ska vara helhjärtat.

Du är kreativ har idéer, snälla använd dem. Jag strävar efter ett originellt samhälle där alla kan använda sig av sina idéer. Snälla skaffa ett eget liv, ta inte det jag kämpat för från mig.

Jag vill inte verka som kopian, när jag är originalet.

Likes

Comments

Igår så träffades Madde, Kaffe, Kristin och jag och fixade oss innan vi drog iväg och firade Sebbe som fyllt 18 år!!!

Hittade verkligen tillbaka till mitt chilenska ursprung med den uppblåsbara sombreron som fanns där. Det var i varje fall mycket bra! Så sjukt underbara människor det finns här i världen.

Måste dock ge kvällens bästa till Kristin som lyckades låsa in sig på toan <3333

Likes

Comments