Att planera inför ett bröllop är inte lätt, speciellt inte när man har två viljor. Både jag och min sambo har idéer som båda vill uppfylla och såklart ska båda kunna säga till om saker. Något helt otroligt är att vi har bestämt tema! Jag trodde inte det var möjligt, men det har vi. Eftersom jag och han är väldigt olika valde vi att mixa två teman. Min sambo skull helst bo i skogen om han fick. Han älskar naturen och vara ute, medans jag är raka motsatsen och gillar stilrent och stan. MEN, det är det som gör att vi passar så bra ihop. Vi är så olika, men vi möter varandra precis som vi ska. Vi valde iaf att blanda naturen med det stilrena. Det kommer bygga en grund på färgtemat persika, blandat med rosé. Sen kommer inredningen bli mycket gröna växter, med några fina blommor i samt några inslag av trämodeller. Utöver det kommer vi blanda in stilrena kort, ljusstakar och annat fint i rosé färgen. Vi har massa idéer kring detta och förmodligen kommer vi hinna ändra oss flera gånger till innan vi slår fast i något, men det här är vad vi kommer utgå ifrån. Jag älskar mixen och att både jag och han får uttryck i vårat tema.

Tycker ni att det låter som en bra idé eller är vi helt galna?

De två bilderna är grunden till vårt tänkande, och vi tror att vi kommer kunna bjuda på något utöver det vanliga. ​

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

När jag berättade att jag skulle gifta mig skickade en utav mina bästa vänner denna bok till mig. Den har verkligen hjälpt mig igenom stora beslut och även hur man ska lägga upp sin planering. Det finns med hur man ska tänka steg för steg och även i vilka månader man ska tänka på olika saker. Att planera ett bröllop tar verkligen minst 1år. Inte nog att man ska spara till det utan alla stora beslut man ska ta.

Jag vill gärna tipsa om denna bok om ni ska gifta er. Det är en bok utav Johanna Kajson, där hon i detalj förklarar vad som kan finnas och hur man ska tänka i olika lägen. Att ha en bok att ta inspiration ifrån är viktigt då man under resans gång lätt kan tappa idéer.

Den här boken gör även mina kaffestunder en aning roligare. Älskar att få krypa ner och spåna på olika idéer för vår stora dag.

Likes

Comments

Regn och rusk har dagen bjudit på och då jag haft barnen själva började vi dagen med mys. Vi tog oss en tur till Moa, så barnen fick leka med hennes dotter Freja och jag dricka kaffe med en god vän.

Vi försökte senare att bli lite kreativa så medans lillebror sov middag passade jag och lillbruttan på att lägga pussel. Min lilla dam är otroligt framåt och tycker det är så roligt att lära sig nya saker, vilket passar perfekt då hennes mamma är pedagog och älskar nyfikenhet.  

Under eftermiddagen fick det bli utomhuslek och en tur till ishallen för att titta på lillebror. Mina barn älskar att få va ute och i ishallen, just för att de får leka och springa fritt. Sen kan det också bero på att de är uppvuxna i en hockeyfamilj som gör att det smittar av sig lite. 

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll.

Likes

Comments

Underbar morgon. Startade dagen med en sovmorgon då min sambo tog hand om barnen. Han har varit borta hela veckan så det har inte blivit allt för långa mornar för mig. Det är också väldigt skönt att ha honom hemma och återgå till vår vardag. 

En tur till lekparken fick det bli idag i detta underbara väder. Jag riktigt älskar dessa härliga höstdagar. Man får så mycket mer ork och man vill hitta på roliga saker. Inte minst att man får ta fram de fina hästkläderna. 

Hoppas alla haft en fin lördag. 


Likes

Comments

Det är inte alltid lätt att vara kvinna, speciellt inte om man inte riktigt är som den kvinnliga normen. Vi pratar ofta om normer i skolan och att alla kan göra allt, det finns inte något som är bara för pojkar eller sånt som är bara för tjejer. Vi refererar ofta till hur det är i det verkliga livet, tex att killar kan ha klänning och tjejer ha killkläder. VI refererar ofta för att barnen inte ska få fördomar om hur det är i det verkliga livet, men hur ska vi kunna lära ut något som redan är skevt från annat håll?

Jag spelar en "grabbsport" och har gjort det sen jag var 6 år. Jag har två barn och kombinerar jobb, plugg och hockey med familjen. Jag går emot de flesta normer men är stolt över att göra det. Jag har alltid spelat ishockey, jag kan inte tänka mig ett liv utan det och vill inte det heller. Visst, förra året bestämde jag mig för att sluta pågrundav att jag läser sista året och vill ha mer fokus på familjen. Dock kunde jag inte släppa det helt utan fick en öppning av laget att kunna vara med på mina villkor, vilket gjorde att jag kan vara med när tillfällena ges.

Något som jag har svårt att förstå är hur jag alltid måste stå till svars för mitt idrottande och min situation som mamma. Det är många som frågar hur jag fixar det, många har sagt att är det inte bättre att du lägger av med det där? Men hallå?, om jag bara refererar över till herridrotten och herr ishockeyn, hur många pappor är det inte som spelar? Varför frågar ingen de ledande idrottstjärnorna inom herridrott om de inte ska sluta och vara hemma mer?, det skulle aldrig hända. Min bror spelar hockey, har barn, sambo och jobb, det är ingen som ifrågasätter hans spelande? Det är snarare tvärtom, att man inte vill att han ska sluta.

Bara för att jag är mamma, ska jag ge upp den del av mig som betyder så enormt mycket?, varför kan jag inte ha båda? för att jag är kvinna och normen säger att jag ska göra sysslor hemma och vara hemma och ta hand om barnen hela tiden så att min sambo kan göra annat? Mina barn har en pappa, en helt fantastisk pappa. Han tog ett stort ansvar förra året när jag spelade och jag är evigt tacksam. Jag skulle aldrig välja bort mina barn, de är det viktigaste i livet! Det många inte vet är bakgrunden och hur vår situation här hemma såg ut. Jag var mammaledig då jag började spela när min son var 6 månader, jag vara alltså mammaledig hela dagarna och åkte iväg någon timme på kvällen för att spela hockey, någon dag i veckan.

Ni andra mammor kanske känner igen er, ni vet när man varit hemma en heldag med barnen, man har lagat mat, diskat, tvättat, hängt tvätt mm. På kvällen när ens sambo kommer hem vill man bara åka till gymmet eller till något annat ställe där just du kan rensa tankarna för att komma tillbaka och orka med nästa dag. Mitt ställe var hockeyn.

Jag är trött på att vi kvinnor ska behöva stå till svars för vårat idrottande. Oavsett om du är en mamma eller inte, ska alla kvinnor kunna hålla på med vilken sport de än vill, hur mycket de än vill. Det finns inte så mycket pengar i damidrott och vi betalar mer än vad vi får, men vi gör det för att vi älskar det vi gör. Borde inte det hyllas istället för att se ner på?

Likes

Comments

Efter mycket om och men, och en massa letande inhandlade jag idag denna skönhet. En mössa från Odd Molly. Man kan inte annat än att älska den. Köpte den på en butik i byn, men finns i de flesta märkes affärer, 599kr.

Alla har olika saker som man tycker lite mer om att handla än annat, i mitt fall är mössor en stor materiell lycka. Vet inte varför, men det har bara blivit så. Jackor och skor är också en höjdare och min sambo tycker att det är dags att rensa ur. Förmodligen kommer det aldrig att ske. Du vet känslan när du rensar garderoben och ser något du inte använt på länge, men tänker att den passar och är fin så någon gång kommer jag nog använda den, fast du egentligen vet att den inte riktigt sitter så bra på just dig. Detta är typiskt jag, det tar några rensningar innan sånt kommer bort för det kan ju komma tillfälle.

Likes

Comments

Mitt bröllop är om 7 månader och för bara några veckor sedan var jag iväg och prövade brudklänning. En brudklänning! När jag satte på mig den första klänningen kändes det helt magiskt samtidigt som om det inte vore sant. Jag har drömt om min bröllopsdag sedan jag var en liten tjej, precis som de flesta tjejer, ett sagobröllop. Att få stå där med en brudklänning på sig var alldeles extra. Jag besökte Nordic wedding outlet i Årjäng, där fanns det hur mycket att välja mellan som helst. Det fanns två olika avdelningar, en outlet avdelning och en beställningsavdelning. De klänningar som hängde på outlet delen gick det inte att få i andra storlekar utan det var de som fanns. Det gjorde det lite begränsat då man hittade någon, men kanske var i fel storlek. Men otroligt fina klänningar. Jag hamnade på beställningsavdelningen just för att jag vill ha klänningen precis efter mig. Jag fick gå runt med en ung tjej som sa åt mig att peka på det jag ville ha och sedan gick hon iväg med klänningarna till ett provrum. Jag plockade och plockade, helt otroligt vad mycket olika klänningar det fanns. Jag hade redan en bild innan jag kom dit över hur den skulle se ut, vilket jag trodde skulle göra det svårare, men det fanns otroligt många i min smak.

Jag hade med mig mina 4 tärnor och min mamma denna dag och de fick vara med och välja. Jag prövade den ena klänningen efter den andra och det var så många fina. Men, mina tärnor och mamma var överens om 2 stycken som jag skulle pröva några extra gånger (som tur var, va de de som jag också tyckte bäst om). Jag prövade klänningarna, men fann mig ganska snabbt ändå för vilken jag skulle ha. Det var den första klänningen jag provade för dagen och det var den som kändes helt perfekt.

Jag vill inte avslöja allt för mycket om klänningen då min blivande man inte har fått tagit del av någon information kring klänningen. Vi ska ha ett bröllop ur ett gammalt perspektiv, vilket innebär att han inte kommer få se mig i klänningen förrens i kyrkan.

Vad tycker ni är fint? Fluff, prinsesstilen, långt släp, enkelt fall?

​Bilder från nordic wedding outlet. Ett stort tips om du ska välja brudklänning!

Likes

Comments

Det här blir det första inlägget i min nya blogg. Min blogg kommer handla om mitt liv som mamma, mitt kommande år som blivande fru och hur vi klarar av vår vardag. Förutom just att vara mamma och blivande fru kombinerar jag familj med karriär och sport. Mitt liv är fullt med massa olika roliga saker och att få kunna dela med sig och kanske kunna inspirera andra mammor, kvinnor inom samma situation. Att ha en karriär inom arbetsliv och sport, som i mitt fall är ishockey, är inte lätt. Vi kvinnor kämpar nog inom idrott och att vara mamma gör det inte lättare.

Min blogg kommer inom den närmaste tiden ha stort fokus på det kommande bröllopet då det endast är 7 månader kvar! Det låter länge, men med allt som behöver planeras är det inte bara. Det ska bokas en massa och det ska väljas. Tips och idéer från er läsare är så välkommet då det är en hel jungel att leta i. Att jag ska bli någons fru och få ett nytt efternamn känns spännande, läskigt men otroligt roligt!

Är du intresserad av bröllopsplaneringar, mammatips, vardagslivet från en ung mamma och ett liv inom kvinnlig idrott kommer du förhoppningsvis tycka min blogg är intressant. Så hoppas ni vill följa med på min resa.

Likes

Comments