Halloj alla glada! 😊

Jag tänkte mig att det är dags för bloggens fösta bokrecension, yeey! 👏

Jag har nyligen läst boken: "Förr eller senare exploderar jag" av John Green. Boken kom ut i USA år 2012 ("The fault in our stars") och år 2013 kom den på svenska. Den har dessutom blivit utnämnd till "årets bästa bok" (2012). Detta sorgliga men fantastiska, romantiska dramat är en otroligt bra bok. Många av er har säkert sett filmen som kom ut 2014 som är baserad på denna bok. Har ni sett filmen men inte läst boken tycker jag DEFINITIVT att ni ska läsa boken ändå, den är fantastisk!

För er som varken läst boken eller sett filmen kan jag tala om för er att den handlar om en cancersjuk flicka vid namn Hazel som är 17 år gammal. Hazel har en obotlig cancer och hon kan i princip dö när som helst. Hennes mamma är en mor som bryr sig otroligt mycket om sin dotter och börjar bli orolig för att Hazel är deprimerad när det ända hon gör är att sitta hemma och kolla på Americas Next Top Model. Därför skickar Hazel´s mamma iväg henne till kyrkans stödgrupp för cancer sjuka. När Hazel, efter vissa om och men, tagit sig iväg till stödgruppen möter hon Augustus Waters. Augustus är friskförklarad från sin cancer och är full av humor, charm och styrka. Detta är något som Hazel blir galet förälskad i och resterade del av boken får vi följa Hazel och Augustus kärlekshistoria.

Jag älskar Augustus och Hazels relation, den är så vacker och sårbar. De är på ett sätt olika varandra men jag tror att det är just det som gör att de passar ihop. Hazel kan upplevas som en hård och kall person då hon är väl medveten om att hon är döende, hon drar ofta till med kloka kommentarer så som att hon är en "tickande bomb" och använder ibland detta som motargument till när hon inte får göra som hon vill. Så vitt jag kan se är hon endast svag för en sak: Augustus Waters. Augustus är tvärt om mot Hazel, han är en genomgod människa och väl medveten om sin charm och är heller inte rädd för att visa den. Han vill inget annat en Hazel´s bästa och jag tror att han skulle kunna gå igenom eld och vatten för henne. Han är rena, rama drömmen helt enkelt!

Jag blir helt tagen av denna bok, det är helt otroligt hur John Green har lyckats spegla en cancersjuk flickas liv på ett så mångsidigt sätt. Vissa stunder känns boken otroligt tung medan andra är den lättsam. Under bokens gång är det många gånger som jag behövt stanna upp och fundera över allt möjligt som händer i boken men även blivit så sjukt fascinerad över hur man kan skriva en sån här bok! Den känns så verkligt, som om man vore där, varenda gång Hazels smärtor beskrivs känner jag ett slag av medlidande och vill bara krama om henne och säga att allt kommer att bli bra. Men genast tänker jag att " jösses flickan har ju cancer, det kanske inte alls kommer bli bra".

Jag älskar sättet som Green skriver på och blir helt tagen av vartenda ord! Jag kan säga så här, direkt efter att jag läst klart denna bok åkte jag till bibliotek för att låna en ny John Green bok!

Så next up: "Efter Alaska" av John Green

Vi hörs snart igen! 👋

Likes

Comments

Halloj alla glada! 😊

Jag fick en tanke att man kanske borde skaffa en blogg som en trevlig sysselsättning. Så nu sitter jag här med min nyfödda blogg. Min blogg kommer att vara en gott & blandat blogg. Ni kommer under en snar framtid att hitta bokrecensioner, vardagsinlägg, resor och kanske lite noveller, ja vem vet, vad som helst kan dyka upp här! Detta kommer helt enkelt att bli en godispåse full med massa smågodis, det är bara att välja,vraka och äta de godisar man tycker bäst om.

Ser fram emot att fylla på min godispåse med smågodis aka fylla på bloggen med inlägg. 😉

Vi hörs snart igen! 👋

Likes

Comments