View tracker

Hej Allihopa,

Jag och Maja ville bara snabbt säga att vi hoppas att ni alla får en bra halloween! <3


/Klara

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej igen allihopa,

Igår gick jag, min kompis och Maja ut på en liten promenad. Maja älskar att vara ute och speciellt nu på hösten då hela marken är fylld med stora löv som hon kan plaska runt i. Jag hade tagit med min kamera och min kompis tog några fina bilder på mig och Maja. Jag blev riktigt nöjd! Sen lät vi såklart Maja springa runt och leka i de stora löven.

Här är bilderna från våran lilla "photoshoot":


/Klara

Likes

Comments

View tracker

Hej,

Jag skulle bara vilja säga förlåt för en dålig uppdatering! Jag har haft så himla mycket att göra med skolan så jag har helt enkelt inte hunnit. Men nu ska jag försöka komma igång med att lägga ut mer oftare!

Maja har blivit vaccinerad mot RHDV2 och allt gick bra! Det har snart gått tre veckor sedan hon fick den. Maja ska också få en rumskompis som är en två år gammal hane. Eventuellt kommer det också komma en kull eftersom det blir lättare för dom att bli kompisar om han inte är kastrerad (eftersom han är en fullvuxen hane). Våran plan är att låta dom gå ihop i en vecka (han kommer då inte vara kastrerad) men sedan efter en vecka tänker vi kastrera honom. Detta behöver ju inte betyda att hon kommer bli dräktig men ifall hon blir det kommer jag vara beredd och om jag är helt ärlig så är jag ganska exalterad över det! Jag tillbringar ju mycket tid med min kanin så jag är inte rädd för att jag inte skulle hunnit med!

Som sagt ska jag försöka lägga ut fler inlägg oftare!

Hoppas ni får en bra dag/kväll! :)

/Klara

Likes

Comments

Hej,

Idag var jag och mamman på Zoogiganten i Lomma och köpte några grejer som Maja behöver. Det var ju inte jätte mycket men jag var nöjd med vad vi köpte eftersom Maja verkligen behövde dessa 3 prylar.

Första köpet:
Detta är faktiskt till för fåglar men jag har sett många "kanin youtubers" använda dom. Ja det är alltså typ en vattenskål som man bara hänger på gallret av buren. Jag tyckte det var smart eftersom jag använder både vattenflaska och vattenskål till Maja.

Andra köpet:
Det andra jag köpte var leksaker då Majas alla leksaker har försvunnit! Jag vet inte hur men aja. Hon har iallafall inte provat dessa så jag hoppas hon gillar dom.

Sista köpet:
Det sista jag köpte var en toalett då hennes gamla bröt och gick sönder. Jag tyckte också att färgen var jättefin och kommer passa bra i hennes bur!

/Klara♡

Likes

Comments

Hej Allihopa,

Idag tänkte jag lägga ut ett ganska viktigt men långt inlägg. Jag bor ju i Skåne och som många vet har en ny typ av Gulsot spridit sig över södra Sverige. Den är väldigt smittsam och kaninerna dör helt plötsligt utan några tecken. Min kanin Charlie dog av den och det är därför jag ska sanera kaninburen då det kan finnas kvar i buren.

Så i det här inlägget tänker jag visa både hur jag städar kaninburen och hur jag sanerar den.

Första steget: Ta ut allting som är i buren då vi måste tömma buren innan vi kan sanera.

Steg 2: Ta ut halmen och spånet ur buren. Halmen slänger jag i soptunnan och spånet i en påse som jag senare slänger i restavfall.

Steg 3: Jag bar bort buren eftersom man behöver tvätta noga och då är det lättare för mig att göra det på gatan. Men det behöver man inte om man inte vill.

Steg 4: Nu är det dags för saneringen! Jag fick tipset av min uppfödare: Therese. Hon tipsade om ett medel som heter "Virkon S" som dödar allt virus och alla bakterier i buren så det använde jag. Jag köpte en påse med 50 g av det på Granngården. Jag använde halva påsen och jag blandade det med vad jag tror var 2 och en halv liter vatten.

Steg 5. När du har blandat det med vatten så kommer färgen bli rosa. Jag hade en hink full med det blandade vattnet och där doppade jag alla små  saker från buren som: Vattenflaska, matskål, etc. Sen så hårdtrycks sprutade jag (tror det heter så) buren med det (vatten + Viktor s) med hjälp av pappa.

Steg 6: Jag glömde ta foton på det men sen gjorde jag exakt lika dant som på steg 5 förutom att jag använde bara vanligt vatten.

Steg 7: Sen lät jag allt torka i solen.

Steg 8. När allt är torrt kan du bära tillbaks buren (om du behöver) och börja lägga i spån och halm.

Steg 9. Sista steget är att lägga tillbaks alla små grejer så som vattenflaskor och annat i buren.

Sen kan din kanin få bädda och leka i sin nya och rena bur!

En sista sak jag vill tipsa om är att ha myggnät på buren då den här nya typen av Gulsot kan spridas via myggor.

/Klara♡

Likes

Comments