Hej,

Idag var jag och mamman på Zoogiganten i Lomma och köpte några grejer som Maja behöver. Det var ju inte jätte mycket men jag var nöjd med vad vi köpte eftersom Maja verkligen behövde dessa 3 prylar.

Första köpet:
Detta är faktiskt till för fåglar men jag har sett många "kanin youtubers" använda dom. Ja det är alltså typ en vattenskål som man bara hänger på gallret av buren. Jag tyckte det var smart eftersom jag använder både vattenflaska och vattenskål till Maja.

Andra köpet:
Det andra jag köpte var leksaker då Majas alla leksaker har försvunnit! Jag vet inte hur men aja. Hon har iallafall inte provat dessa så jag hoppas hon gillar dom.

Sista köpet:
Det sista jag köpte var en toalett då hennes gamla bröt och gick sönder. Jag tyckte också att färgen var jättefin och kommer passa bra i hennes bur!

/Klara♡

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej Allihopa,

Idag tänkte jag lägga ut ett ganska viktigt men långt inlägg. Jag bor ju i Skåne och som många vet har en ny typ av Gulsot spridit sig över södra Sverige. Den är väldigt smittsam och kaninerna dör helt plötsligt utan några tecken. Min kanin Charlie dog av den och det är därför jag ska sanera kaninburen då det kan finnas kvar i buren.

Så i det här inlägget tänker jag visa både hur jag städar kaninburen och hur jag sanerar den.

Första steget: Ta ut allting som är i buren då vi måste tömma buren innan vi kan sanera.

Steg 2: Ta ut halmen och spånet ur buren. Halmen slänger jag i soptunnan och spånet i en påse som jag senare slänger i restavfall.

Steg 3: Jag bar bort buren eftersom man behöver tvätta noga och då är det lättare för mig att göra det på gatan. Men det behöver man inte om man inte vill.

Steg 4: Nu är det dags för saneringen! Jag fick tipset av min uppfödare: Therese. Hon tipsade om ett medel som heter "Virkon S" som dödar allt virus och alla bakterier i buren så det använde jag. Jag köpte en påse med 50 g av det på Granngården. Jag använde halva påsen och jag blandade det med vad jag tror var 2 och en halv liter vatten.

Steg 5. När du har blandat det med vatten så kommer färgen bli rosa. Jag hade en hink full med det blandade vattnet och där doppade jag alla små  saker från buren som: Vattenflaska, matskål, etc. Sen så hårdtrycks sprutade jag (tror det heter så) buren med det (vatten + Viktor s) med hjälp av pappa.

Steg 6: Jag glömde ta foton på det men sen gjorde jag exakt lika dant som på steg 5 förutom att jag använde bara vanligt vatten.

Steg 7: Sen lät jag allt torka i solen.

Steg 8. När allt är torrt kan du bära tillbaks buren (om du behöver) och börja lägga i spån och halm.

Steg 9. Sista steget är att lägga tillbaks alla små grejer så som vattenflaskor och annat i buren.

Sen kan din kanin få bädda och leka i sin nya och rena bur!

En sista sak jag vill tipsa om är att ha myggnät på buren då den här nya typen av Gulsot kan spridas via myggor.

/Klara♡

Likes

Comments

Både marsvin och kaniner älskar hö, det vet de flesta! Men vill man göra det lite roligare för sin älskling kan man göra en höboll. Det är väldigt enkelt och det blir lite mer ansträngande för djuret att komma åt höet, vilket gör så att de får jobba för "belöningen"... En instruktion över hur man gör bollen finns här nedan:

Du behöver: 1 toarulle, sax och hö.

1. Klipp sönder toarullen till cirklar som är ca 1 cm tjocka. (Se bild nedan)

2. Sätt ihop cirklarna åt olika håll så att de bildar en boll som du sedan fyller med hö.

3. Klart!

(Det går minst lika bra att ta en gammal bandyboll och fylla den med hö genom hålen!)

Likes

Comments

Hej!

Mitt namn är Amanda, jag är den ena tjejen som driver denna blogg... Just nu har jag 6 marsvin (1 hona, 1 hane och deras 4 ungar). Det här är min andra omgång marsvin och jag har ägt marsvin sen jag var 10 år. Vi har även haft olika djur sen jag föddes så jag har ganska mycket erfarenhet med djur och hoppas kunna dela med mig av mina tips till er!

Här kommer några bilder av mina marsvin:

Likes

Comments

Hej!

Jag heter Klara och jag älskar verkligen djur! Jag är en av tjejerna här på bloggen och jag äger en kanin. Jag hade två kaniner innan men tyvärr dog en. Jag försöker övertala mina föräldrar att skaffa marsvin, men vi får se hur det går.

Min kanin Maja är en dvärgvädur. Hon är världens sötaste och snällaste kanin och är snart 5 månader.

Här är en liten bild på henne:


Likes

Comments