Header

När släkt och vänner frågade lilla Emma på 6 år om vad jag ville bli när jag skulle bli stor så var svaret att jag skulle bli en sångerska. Om folk skulle fråga mig idag skulle svaret lyda; kunna försörja sig som DJ. Så min starka vilja om att bli stjärna och vara en offentlig person har funnits i mig hela mitt liv. Än idag dagdrömmer jag om ett liv jag inte uppnått än, men är på god väg med viljan.

I hela mitt liv har jag viljat bli känd. Dock är det inget jag har pratat om så mycket tills jag fyllde 20 år ungefär, i samband när jag träffade Louise. Då fattade jag tillslut att jag ville att mina drömmar skulle bli verklighet. Mina föräldrar hörde säkert mina drömmar om att bli sångare och skådespelerska under tiden jag växte upp, men jag tog inte upp det så ofta pga. jag trodde själv att jag inte skulle lyckas och skämdes nästan för att berätta för andra för att jag hade en liten annorlunda (men väldigt stor) dröm.

När jag gick i mellanstadiet hade vi tävling som hette ”Småstjärnorna”då varje klass fick framföra en känd låt var och mima till den. Jag ville ju såklart vara med, så jag var med alla tre år,varav två år sjöng jag istället för att mima. Jag kommer ihåg efter tävlingen när jag gick i fyran (då jag kom två:a i tävlingen för att jag sjöng typ) hur mycket komplimanger jag fick. Det var till och med några som kom fram till mig och ville ha min autograf, och jag älskade den känslan! Intresset till att bli en sångerska växte ju såklart ännu mer efter det!

När jag var runt 12 år blev jag väldigt intresserad av skådespeleri. Jag ville jättegärna börja med teater, så jag gjorde det och jag fick Hanna med mig också. Jag tyckte det var jättekul, speciellt när vi skulle ha föreställning. Då fick man ju all uppmärksamhet! Som 13-åring låtsades jag vara en superstor Disney Channel-stjärna och låtsades att jag hade paparazzis efter mig. Bara för att känna av hur det var att ständigt vara övervakad och inte kunna ha ett privatliv. Hur sjukt är inte det? Haha

Under mina tonår (13-årsålder till 20år typ) var min stora dröm att bli en skådespelerska. Jag pratade med mina vänner tillslut om att jag verkligen VILLE det. Såklart tyckte de att jag skulle söka auditions så jag gjorde det. Rätt så snabbt fick jag kommentarer om att vara i denna branschen var väldigt svårt, vilket jag visste från början. Det är den meningen man ständigt får höra om man vill satsa. Men jag valde att sluta där också. 

När jag var 20 år träffade jag Louise och min inställning till livet blev annorlunda. Äntligen hittade jag någon jag kan dela mina livsmål med! Jag blev totalt kär i DJ-kulturen och här står jag än idag. Utan Louise hade jag inte varit här. Men är tacksam, gud vet vad han gör! Idag drömmer jag och strävar efter ett liv där jag kan livnära mig på musiken, det in vara om 1 år eller 5 år. Men det jag vet är att någon dag kommer det ske! 

/Emma 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hallåååå! Hur är läget med er? Själv är jag trött och slut i kroppen, samtidigt som jag har åkt på en förkylning, ingen hit alltså.. Dock har jag gjort allt annat än att vila. I helgen har jag stått på Commerce och DJ:at under en hel helg och spelat på tex, modevisningar, mingel och vart förband åt Anton Ewald. Samtidigt har jag pratat mycket i mikrofon, både under modevisningen och under de andra evenemangen. Att prata i mikrofon är något jag inte är så van vid egentligen men det gick ändå superbra! I början var det såklart nervöst då man får mycket uppmärksamhet, men det gick över relativt fort. Har stått och DJ:at i princip hela dagarna under tre dagar (!!). Har nog aldrig gjort det tidigare, men tiden gick otroligt fort då det hände så mycket runt omkring hela tiden, så hade inga problem med att stå där egentligen. Det enda som var jobbigt ibland var mina fötter.. fick så ont av att stå och mina fotsulor som annars är sjukt bekväma kändes helt plötsligt platta. Helgen i helhet blev väldigt lyckad! Jobbade med ett riktigt bra team, träffat på många nya härliga människor samt som jag tror att jag har blivit supermycket bättre på att mixa låtar. Mycket lärorik helg överlag!

Hoppas ni har haft en fin helg!

Emma
Likes

Comments

Har precis återhämtat oss från världens bästa helg!
Vi hade verkligen bästa kvällen i vårt liv hittills, ingen underdrift här inte! Spelningen var på topp, alla våra närmsta vänner var samlade på samma plats, vi kom i kontakt med jättemånga nya härliga människor, åt godis och drack cola i logen med de andra akterna från kvällen (the best haha) och efterfestade på hotellet med ca 25 pers i ett hotellrum tills vi blev utslängda halv sex på morgonen och Emmas mobil gick i tusen bitar. Man kan typ säga att vi levde ett riktigt rockstjärne-liv, haha!

Angående spelningen: Vi spelade i Rockbaren nere i källaren på Plateaux som under kvällen var "Svartklubb". Vi öppnade dansgolvet kl 23 och de första 20 minuterna var det rätt lite med folk, endast våra närmaste + ett par andra var på plats vid den tidpunkten men runt 23:30 fylldes lokalen mer och mer och vi hade fullt dansgolv sedan dess! Arrangörerna sa efteråt att det var kö ner till källaren och att det var svårt att komma in pga allt folk! Helt sinnes!
Anyway, vi var helt lyriska! Vi körde precis vår grej, försökte leverera så mycket energi som möjligt bakom Dj-bordet och det verkade verkligen som att människorna på dansgolvet tyckte om det (trots några småmissar, men ingen är perfekt så sånt händer)! Har fortfarande inte släppt spelningen, vi spelade liksom på P3 Älskar med akter som Bacall & Malo, Södra Station och Tjuvjakt? Helt sjukt! Det kändes verkligen som vi levde i en dröm och nu har vi verkligen insett att det är såhär vi vill att vårt liv ska se ut! Mycket DJ:ande, spridning av glädje, besökande av roliga platser och lära känna massa härliga människor!

Vi hoppas att vi kan syssla med det här under en hel livstid och faktiskt tjäna pengar på det. Men vi måste fortsätta kämpa till vårt mål och med vår vilja kommer vi komma dit tillslut! Babysteps!

Var ni på P3 älskar? Vad tyckte ni?😀

/Louise & Emma

Likes

Comments

Hej på er, Emma här! Idag är det torsdag vilket betyder att vi spelar på P3 Älskar imorgon! EN DAG KVAR! Sitter hemma just nu och lyssnar igenom all musik vi kommer spela samtidigt som jag kollar/svara på mail och fixar andra smågrejer (visst låter jag viktig? ;) haha). Blir så himla taggad av musiken och vill bara ställa mig på scenen direkt och köra, men vi får vänta lite till. Känner mig inte alls nervös, då jag känner mig väldigt säker och vi är i princip klara med alla förberedelser. Det enda jag kan känna är att jag kanske kan bli en aning nervös precis INNAN jag går upp på scenen, det är då man fattar att "det händer" och då får man lite prestationsångest, samtidigt som man är rädd att något kanske går fel. Men tror det försvinner efter några minuter.

Vi har planerat allt inför morgondagen, men det är alltid bra att kolla lite extra och ändra något om så behövs! Så lite senare när Louise har slutat från sitt jobb kommer vi sätta oss tillsammans och gå igenom alla listor inför spelningen samt klädsel. Kommer bli så kul att få visa er vårt nya koncept, hoppas på att ni kommer gilla det!


Likes

Comments

Asså hur bra är inte detta albumet?! Sedan 2013 har jag väntat på det här albumet, och nu har det äntligen släppts! Fatta vad jag blev glad när jag såg albumet på Spotify för typ en vecka sedan, har gått på repeat hemma! Gillar ni också Frank Ocean? Enligt mig är han nog en utav mina favoritartister, perfekt musik att lyssna på en lugn lördagseftermiddag/kväll, och hans röst är inget att tala om! Min favorit från albumet är Pink + White (speciellt Beyoncés background vocals, hur fint är det inte?😍) har ni någon favorit från albumet?

Blir ingen utgång ikväll för min del då jag ska jobba hela dagen imorgon på hemtjänsten. Får bli myskväll hemma istället och börja ladda upp inför nästa vecka som kommer bli hektisk! Ni som ska ut ikväll får festa åt mig och ha det supertrevligt😘


Emma

Likes

Comments

Hej igen bloggisen! Louise här! Haha ja, det kommer ju och går lite fram och tillbaka med bloggen, måste jag allt erkänna, men nu är jag tillbaka.

Mycket positivt har hänt under de senaste veckorna så jag är en väldigt lycklig individ för tillfället! Jag har fått tilldelad resurstid på förskolan jag jobbar på vilket innebär att jag kommer ha fasta tider ett tag framöver och komma upp i 35 timmar/vecka (nästan 100% alltså), vilket är oerhört skönt för mig som den rutin-människa jag är! Jag vill kunna planera arbetsrelaterade saker i förväg så jag kan anpassa min "musikkarriär" efter det, men är däremot mästare på att leva ett spontant liv för övrigt, haha, går det ihop? Med andra ord: lite mindre roliga saker (som jobb) vill jag gärna ha planerat medan lite roligare saker (som utgångar, hänga med kompisar osv) hellre blir mer spontant! Så detta är en riktigt skön känsla! En sak jag dock är orolig över är om jag kommer "jobba sönder mig", då jag har en tendens att bli väldigt omotiverad om det är mycket jobb inbokat för mig, då jag hellre har mer fritid än pengar, om ni förstår? Jag måste ju hinna med musiken så därför är jag inte riktigt 100% positivt inställd till detta då det kommer vara mer tidskrävande (uppenbarligen), men jag får prova på lite ombytta roller ett tag framöver dvs. ha mer pengar än fritid, vilket kan vara en trevlig upplevelse också såklart! Men märker jag att det inte funkar för mig just nu får jag helt enkelt göra något åt det. Jag har därför suttit nu under förmiddagen och planerat hur jag ska få allting att gå ihop med både jobb och stort fokus på musiken vid sidan av och jag kommer inte få ta det lugnt, den saken är säker. MEN som varje framgångsrik person någonsin sagt: att nå toppen är inte lätt och kräver mycket uppoffring!

Som det ser ut i dagsläget kommer jag börja jobbet på förskolan ca kl 8 och jobba till 4, komma hem och starta min "musikarbetsdag" vid 5 och sitta 4 timmar med det. Det kommer alltså bli jobb 12 h/dygn. Fyfan. Just nu känner jag att jag borde tacka nej till de extra resurstimmarna på förmiddagen och bara jobba 12-16 som jag gjorde innan, men jag känner ändå att jag måste prova på detta! Det kanske blir så kul att jag inte tänker på all energi och tid som går bort. Anyway, man vet inte förrän man provar, så jag tänker prata med mitt jobb och ge det ett försök och märker jag att det inte fungerar med min hälsa så får jag skära ner timmarna på förskolan. Som sagt: hellre fritid så jag kan lägga tid på musiken än bada i pengar.


Igår bokade jag och min syster förövrigt biljetter till The 1975's konsert i Stockholm i februari! Hur underbart?! Nu har man verkligen något man ser fram emot som gör att man kan ta sig igenom vintern lite lättare, wiho! Kommer bli helt out-of-this-world!!

​/Louise

Likes

Comments

God morgon alla läsare! Tog en liten sovmorgon idag då jag var så fruktansvärt trött, men tycker ändå att jag har vart värd den vilan. Mycket på gång, nytt jobb och många nya intryck, fixar med min firma och annat runt omkring, samt att jag har vart sjuk och har åkt fram och tillbaka till vårdcentralen. Så min fysiska hälsa har inte vart på topp, dock mår jag jättebra psykiskt. Det går framåt med livet!

Har precis ätit godaste frukosten och nu sitter jag och ordnar med fakturering och annat som släpat efter i min egna firma, har svårt för sådana grejer egentligen men det löser sig tillslut och jag lär mig mycket utav att göra det själv. Finns det någon som är bra på ekonomi? Skulle ändå behöva en hjälpande hand!

Ikväll tänkte jag lära mig något i logic (musikproduktionsprogrammet jag använder). Finns så sjukt mycket olika funktioner i logic som är nödvändigt att lära sig. En vän till mig jämförde logic med photoshop, och jag tror absolut det är möjligt. Har dock aldrig använt photoshop men kan tänka mig att det finns oändliga funktioner att lära sig där, precis som med logic. Tur att youtube finns till hands så man kan kolla på tutorials (hur man gör), annars hade det tagit mycket längre tid att lära sig!

Kram från Emma💕


Likes

Comments

Nu är det officiellt! Den 30:e september kommer vi spela på Plateaux då P3 Älskar kommer till Skövde. Det kommer vara den första spelningen NÅGONSIN vi kommer köra vårt koncept till 100%, så gissa vilka som är glada och taggade? Vi kommer spela under en timma och vi börjar 23:00 (som det ser ut nu), och vi kommer vara först ut. Ni hittar oss nere i rockbaren där det kommer köras House hela kvällen! Akter som Niki & The Dove, Södra Station, Tjuvjakt och många fler kommer uppträda under kvällen, så lovar att det kommer bli en fest ni absolut inte vill missa!

Igår tog vi nya pressbilder tillsammans med Louise lillasyster Julia, som är sjukt bra på att fotografera! Bilden ovanför är tagen igår, men vi bestämde oss för att göra den suddig så ni får se de färdigredigerade bilderna i ett eget inlägg inom kort! Älskar alla bilderna vi tog, är sååå nöjd med dom! Mitt smink och klädvalen var på topp, känns mycket lättare nu när man har en egen stil att utgå efter. Tycker det är sjukt kul att bli fotograferad, speciellt när man sätter på sin favorit-spellista i bakgrunden och kan posa till musiken! Känns skönt att kunna fräscha upp bloggen med lite nya bilder med vår stil och kunna använda de till framtida events, men som sagt kommer bilderna ut inom kort!😀✨

Hoppas ni får en fin söndag allihopa!

Emma

Likes

Comments

Har så mycket jag vill berätta för er! Kommer hända så mycket de närmsta veckorna!! MEEN! Just nu kan jag inte berätta vad det handlar om tyvärr.. Men något vi väntar oss framöver är roliga och händelserika veckor, som kommer gynna oss gott för framtiden. Wiiiie! Glädjen är på topp, och kände att jag behövde sprida vidare min glädje till er!!

Hoppas att ni som läser har haft en fin dag, och jag vill tacka er så mycket att ni läser vår blogg😘 På söndag kommer vi börja avslöja nyheterna här på bloggen, så håll er uppdaterade då!☺️

Kärlek!

Emma

Likes

Comments

Här kommer lite bilder från helgen! På spelningen stod vi uppe på ett "loft" då vi hade utsikt till hela publiken, kändes riktigt ballt faktiskt!💃🏼
Tog med några flumbilder på mig längst ner som Louise tog på Mig. Gäspade mest hela tiden då jag inte hade tid till att sova! Haha😂

Nu ska jag och Louise iväg på ett hemligt uppdrag, adjööö så länge!✌🏼
Emma

Likes

Comments