Nå er det nøyaktig 14 dager til jeg reiser til Cuba, noe jeg har sett frem til i mange måneder nå. For det første fordi jeg gjerne vil oppleve Cuba som det er nå; unikt, om enn nedslitt, koloniarkitektur og fattige, men koselige, landsbyer og jomfruelige bade- og dykkesteder. Om noen år vil nok verdensarvbyene Havanna og Trinidad ende opp som suvenireldoradoer, dette på grunn av Barack Obama og Raul Castro nylig utvekslet håndtrykk.

For det andre fordi jeg er sliten. Bransjen har de siste årene vært rolig i de tre første vintermånedene, men nå renner konsertene inn. Det er sjeldent tid til ferie, eller en generell pust i bakken. Har litt skyldfølelse for å dra midt under en travel periode, men en uansett om jeg skulle ha dratt til Cuba eller ikke så måtte jeg nok ha tatt fri uansett, kroppen og hodet sier nei. Den eneste grunnen til at jeg er på jobb nå er fordi jeg vet hva som kommer om 14 dager - så sliten er jeg faktisk.

Jeg har base i Varadero, men kommer til å reise litt rundt og overnatte forskjellige steder. Jeg er veldig klar for å få oppleve kulturen på Cuba, og alt landet har å by på. Varadero er ett typisk turiststed, en grei base og ett greit sted for avslappende dager på stranda.

Varadero Beach

Valle de Viñales. Besøke tobakksfarmer, gå i grotter og rett og slett bare oppleve naturen.

Havanna. Museumer og andre severdigheter, besøke Ernest Hemmingway sine stamsteder, drikke mojito, ta en taxi med en gammel amerikansk bil for sightseeing rundt i byen!

Disse stedene er planlagt på forhånd, men planen er å reise rundt og ta dagene som de kommer. Kunne nok ha skrevet ett ufattelig langt innlegg om Cuba, men jeg tenker jeg tar det når jeg kommer hjem. Sånn at jeg får gitt dere ett mer korrekt bilde av hvordan Cuba er, hvordan det var å være der, reisetips og ting man må tenke på.

Har du vært på Cuba, og har noen tips?
Hva blir din neste ferie?

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

En av grunnene til at jeg faktisk startet en blogg er for dokumentere litt for meg selv, og kanskje gi noen litt inspirasjon til å trene mer, derav også "Slittejoggesko". Jeg har de siste årene hatt mange unnskyldninger til å ikke trene... i Trondheim var trening en sosial greie, mens miljøet jeg er i nå i Oslo er mer gå på pub. Pub-rundene stoppet rundt sommertider da jeg fikk tilsendt ett bilde av meg og min gode venninne som giftet seg i sommer - da så jeg hvor dvask kroppen min var. Jeg tok da ett bilde av meg og sammenlignet det med ett bilde fra 2013...

Jeg skjønner nå hvorfor kroppen ikke har noen form for energi til overs etter jobb, før var jeg en "duracellkanin", nå er jeg en "sofagris". Skyldte ofte på leddgikt og at jeg var overjobba. De gangene jeg har presset meg ut de siste dagene, om det så har vært en styrkeøkt eller en tur rundt Sognsvann så har jeg hatt mye mer energi. Energi nok til å velge å bruke tid på å lage mat fra bunnen av, i stedet for å velge den kjappeste, usunneste og smaksmessig den dårligste maten. Mye jobb + dårlig mat... det er ikke godt for noen ting. Heller ikke for psyken... jeg har ikke hatt det godt de siste årene, og jeg vet hvor mye trening hjelper for bedre selvbilde, konsentrasjon, vonde tanker og generelt et friskt hode.

Jeg kommer etterhvert til å legge ut målinger av kroppen, jeg bruker kommer ikke til å bruke baderomsvekta siden jeg så at jeg veier akkurat det samme på begge bildene, forskjellen er fett og muskler. Jeg anbefaler alle som skal trene seg slankere/strammere å kaste den og heller kjøpe seg et målebånd. Det vil komme noen ukes-oppdateringer på hvordan treningen, matplanen og målinga har gått. En centimeter her og der hjelper mye mer på motivasjonen enn å se at man ikke har gått ned en eneste kilo, men kanskje også litt opp siden muskler veier cirka 20% mer enn fett.

Har dere noen motivasjonstips?

Likes

Comments

Gammel settekasse fra Birkelunden loppemarked. Den var i lyst tre, og egentlig ganske stygg.. etter to runder med beis ble den nokså fin. Her setter jeg suvenirer fra land jeg har besøkt og en god del ting fra jobb.

Gammel kasse fra Birkelunden. Her samles det vin og gamle korker som skal brukes til å lage en korktavle. Så langt har jeg 13/400 korker, estimert ferdig i 2080...

Sjakkbrett i Marmor fra loppemarked på en skole.

Gammel krukke, også fra loppemarked på en skole. Som dere ser på bildet, ikke akkurat tett... nå for tiden står det mer plastikk enn ferske blomster i den.

To masker fra et gatemarked i Hellas.

Likes

Comments