Idag sa vi hejdå till Nanuschka, imorgon sätter hon sig på ett flyg till sydafrika. Vi ses, kanske? när då? om några år? Aldrig?

Vänskapen som jag, Maggie, Nanuschka och Lencka har byggt upp är över allt jag någonsin förväntade mig när jag satt hemma i Sverige för drygt ett år sedan och funderade på hur mitt år skulle bli. Det är en annan typ av vänskap än någon jag haft innan. Jag tror att det blir så när man gör något typ av utbytes år, för hur klyschigt det än låter så blir ens vänner ens familj här. Visst, vi har våra värdfamiljer men när man jobbar och bor på samma plats vill man ut så mycket man bara kan. Jag trivs hos min värdfamilj, men det är inte dom jag pratar med när jag behöver prata. Det här året har jag växt så otroligt mycket och det är något vi alla fyra har gjort tillsammans. Det är just det som gör det så jävla speciellt..

Säga hejdå till Nanuschka idag gjorde allt verkligt. Det är nu det börjar ta slut, bara en månad kvar tills både jag och Maggie åker, sen blir det inget mer. Jag hoppas och jag tror att jag kommer träffa alla tre någon gång i framtiden, men att vi alla fyra kommer sitta tillsammans igen som vi har gjort nu varenda jävla dag är inget jag tror kommer hända. Jag vill det såklart, men hur får man ihop en träff med en som bor i Tyskland, en i Sydafrika och en som är kvar i Austin? för att låta som en riktig amerikan, "man, that really sucks".

Jag är inte alltid den som kan se det positiva i saker och ting, MEN jag känner också att det här är en del av det hela. Om vi alla bott och levt på samma plats hade vi förmodligen inte ens varit vänner. Jag är inte den som tror på ödet och liknande, men jag känner också att det var meningen att det skulle bli såhär, att vi bara skulle ha den relationen vi har just nu under den här perioden. Jag kommer alltid alltid alltid minnas den här tiden i mitt liv med dom som något utav det bästa som har hänt även om det inte höll för alltid. Ganska känslosamt inlägg men jag känner så mycket just nu att det bara måste ut!!!!!


​hemsk bild från nanuschkas hejdå party men har jag energin till att skriva ett inlägg har jag verkligen inte energin till att hitta en bra bild. pusshej!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!!

Tiden går som vanligt jätte jätte fort här, speciellt nu under sommaren. Det är saker att göra hela tiden och jag börjar få ont om helger att planera tills det är dags att åka hem. Hem!! min flygbiljett HEM är bokad. BOKAD. Jag vet vilken minut jag kommer befinna mig på svensk mark igen. Just nu är jag inne i en period då jag är så trött på jobbet, att vara en au pair. Jag älskar mina barn, de är lätta att ta hand om men efter en viss tid (8,5 månader för mig) orkar man inte längre vara 19 år och leka mamma. Man kommer liksom aldrig framåt, det är samma sak hela tiden. Jag lever för min free time, och att spendera den i sommar austin uppskattar jag otroligt mycket.

Jag har spenderat 4th of July på lake Austin och tyckt att för att vara "the best country on earth" (citat varje jävla amerikanare) får de jobba lite på sina fyrverkerier.

Jag har varit i Corpus Christi och upptäckt att det faktiskt finns stränder i Texas och att de duger ganska bra.

Jag har sagt hejdå till vänner som åker hem till Tyskland och sagt hej till nya som stannar tills det är min tur att åka hem.

Jag har insett att åka hem innebär inte bara att säga hejdå till kompisar, inte kunna spendera varje söndag på spider house, att äntligen få vara i Sverige igen utan också lämna elsa och linnea med vetskapen om att jag kanske aldrig ser dom igen. För om det är några jag spenderat mest tid med under det här året är det ju definitivt min 3- och soon to be 6- åring. Dom är ju mina lyckopiller, och jag tycker det är för jävligt att småbarn inte använder facebook!! jag vill ju kunna chatta om linneas senaste ballerina kjol och be Elsa berätta om de någonsin hittade doris.

Ja, vad har jag mer gjort. Jag har sett klart the office och gråtit sen dess, jag har lyssnat extremt mycket på värvet, jag har hittat ett nytt fik en kvart från där jag bor som får duga när spider house är för långt bort, jag har inte haft någon hemlängtan, jag har lärt mig hata värme, jag har lärt ut boten anna till personer som inte vill veta hur den går.

Det är ganska sent nu och jag jobbar imorgon bitti, men kommande veckor har mycket mycket kul att ge och förhoppningsvis kommer mycket fina bilder att tas. Då åker de upp här!

Likes

Comments

Hej!! Har börjat inse att tiden här kommer ta slut, och att den dagen börjar närma sig. Fick mejl igår från cultural care med information om hur jag ansöker om flygbiljetter hem osv. Fick även ett mejl av min LCC (kontaktperson) som skrev "Thank you for being a great au pair!". Hallå!!!! jag har fyra månader kvar!!! Låt mig va känner jag mest.

Har iallafall inte prioriterat bloggen överhuvudtaget, har mer eller mindre glömt att den existerar. Istället för en recap i textform (skulle ta aldelles för låg tid) slänger jag upp lite bilder från de senaste veckorna och kommenterar kring dom istället.

Som au pair måste man läsa 6 credits, antingen gör man det på ett college i staden man bor i eller så finns det alternativet weekend class för de lite latare au pairerna (mig). Det innebär att man spenderar en helg med att läsa en specifik kurs, sen har man lite läxor på det så har man gjort sina credits. Jag åkte till San Diego tillsammans med fyra andra tjejer från Austin; Birgit, Ana, Ellie och Nanuschka. Nanuschka och jag flög tillsammans och delade boende. Hade inga förhoppningar över huvudtaget och blev jätte glatt överraskad. Kursen kallades "how to live the american dream" och det innebar väl mest allmän bildning om USA. Vi fick även upptäcka mycket av san diego. Träffade även några svenskar som jag kom jätte bra överens med och som jag förhoppningsvis träffar igen någon gång!!

Julia åkte hem!! I mitten av maj hade vi ett hejdå party för henne vid hennes områdes pool. Vi spelade kubb bland annat! Dagen efter fick jag följa med henne och hennes värdfamilj på en båttur i lake travis. Vi gick ihop och gjorde en bok till henne där alla skrev något fint, som vi gav till henne dagen innan hon åkte när vi samlades på spider house. Varje gång någon åker hem blir det så himla verkligt att man själv också kommer lämna en dag! Det börjar närma sig hemresa för de flesta av mina närmaste vilket SUGEEEERRRRRRR

Elsa och Linnea får man inte glömma bort!! De ba växer och växer. Elsa fyller 6 år om en månad. Här på bilderna har vi Linnea när hon mår som absolut bäst - provar ny klänning på costco. Andra bilden är från deras dansavslutning som var något av det absolut gulligaste jag någonsin har bevittnat. Elsa var jätte nervös innan men allt gick jätte bra. Linnea brydde sig inte varken innan eller på scenen. Hon började framträdandet med att sätta sig ner när alla andra i hennes grupp snurrade runt. Vi hade iallafall Elsa att vara stolta över!

De här bilderna är alla från den senaste veckan. Värmen är brutal just nu, är man utomhus i mer än tio minuter måste man nästan vara vid en pool eller sjö. På lördag ska de bli 37 grader, och de påstår att sommaren inte ens har börjat än!!!! Trots värme hade vi en jätte mysig helg. I fredags hängde jag, Otis, Brian, Christinna och Chloe (vårt nya kanadensiska tillskott) i Zilker park. Lördags åkte vi med ett annat gäng till San marcos (typ en timma från austin) där vi floatade rivern. Tänkte skriva flöt i floden först men det låter ju så brutalt töntigt men inser nu att floatade rivern kanske är ännu värre. Iallafall, det innebär att man hyr en tub, ett rep och knyter fast alla badringar i varandra så flyter man längs med san marcos river. Vi gjorde om det typ tre gånger och kommer definitivt göra det igen innan jag åker hem.

Likes

Comments

Har inte orkat ta tag i att skriva, för att jag inte har orkat göra ett långt inlägg om allt som har hänt den senaste tiden så har bara skjutit upp det mer och mer. Så nu tänker jag skita i det, lägga upp lite bilder vid något senare tillfälle (då både min familj samt emma och tess har varit här) och sen ta det från just nu!

Har varit här i mer än sex månader nu? Känner mig fortfarande ny. Det är helt sjukt hur fort tiden går, känner mig nästan stressad redan nu över att det är "lite" tid kvar. Är ju otroligt taggad på att komma hem och träffa alla igen men samtidigt vill jag liksom inte hem. Är orolig att jag ska falla in i samma vardag som jag hade innan jag åkte, vilket jag kan tänka mig är ganska lätt hänt. Försöker planera in så mycket resor redan nu - jag VET att jag ska till cape town och hälsa på nanuschka och Lencka, Jag VET att jag ska till tyskland och hälsa på alla jävla tyskar (överflöde av tyska au pairer här) och självklart ta bron över till Danmark mer än en gång. Det är otroligt svårt att vänja sig med att vänner bara drar. Som au pair kommer man ju hit utan att känna någon alls, och då blir alla man lär känna otroligt viktiga. Det är inte som hemma i Sverige där man kan ha 300 bekanta. Man tar vara på alla, och blir otroligt nära med de man trivs med. Känns jätte konstigt att jag bara känt några av mina vänner i 3 månader t.ex. Då blir det också extra jobbigt när någon drar. Julia åker hem om 20 dagar :( Den enda svensken förutom jag. Sen åker nästa, nästa, nästa och sen jag. UGHHHH sjukt orkar inte tänka på det.

Idag är det fredag och jag har absolut inga planer. Jobbar tidigt imorgon så lär ju ta det lugnt men kommer nog ändå hitta på något. Är alldeles för rastlös för att kunna ta det lugnt en hel kväll. Om en vecka kommer tess hit igen och jag är SÅ JÄVLA FATTIG så försöker spara så mycket pengar jag kan :)

Likes

Comments

Au pairS och Vanessa

Hoppande juanell som åker hem snart!!!!!!!:(:(:(:((:

Elsa flyger

STEL biobild

Avslutar med en egopic!! Blir inte bättre, kort inlägg men nu ser ni lite hur läget är här just nu👍👍👍👍

Likes

Comments

Linnea tycker allt som är svenskt är så himla spännande och kul. Hon vill bara höra på svenska låtar (hon kan lilla snigeln och min ponny utantill, björnen sover är hon däremot rädd för) och ABBA börjar bli en stor idol. Så fort hon hör melodin ur "dancing queen" skriker hon "WHO AM I?!?!" varpå jag och Elsa ska svara "the dancing queen!!". Hon är också super fascinerad över Max och säger ofta saker som "Pretend I'm a swedish dog from Sweden named Max".

Tiden går fort här som vanligt, det känns som sommar och jag börjar förstå varför folk vill flytta från Sveriges kalla väder :) Har nästan varit här i fyra månader och det är lätt att jag glömmer vad det är jag faktiskt gör. Tycker det är ganska svårt att förklara med ord, men ibland kan jag stanna upp och försöka ta in allting. Är så himla himla glad att jag åkte hit och gjorde det här, det låter otroligt klyschigt kanske men känner redan nu att jag vuxit som människa. När jag tittar på alla människor jag har omkring mig kan jag inte låta bli att tänka att jag har "skapat det här sociala nätverket" helt själv, för fyra månader sedan kände jag ingen och idag har jag så mycket fina människor omkring mig. Tänker också ofta på hur jobbigt jag tyckte det var i början att det inte finns några svenska au pairer här, och hur mycket jag hoppades på att ett gäng svenskar skulle komma inflygandes asap. Nu tänker jag inte på det längre och bryr mig inte direkt om ifall jag har några andra svenskar här eller inte. Det glädjer mig nästan att det inte är som på vissa andra ställen, där det kryllar av svenskar, då jag lätt tror att det blivit så att jag bara umgåtts med massa svenskar och fastnat där.

Att fota går sådär.. Syns kanske framförallt på andra bilden, men I'm working on it!! Har en väldigt planlös vecka framför mig vilket känns ovanligt då jag oftast har hela helgerna uppbokade. När jag inte jobbar brukar jag försöka ta vara på den lediga tiden och göra så mycket som möjligt. På lördag kommer iallafall en kompis tillbaka från en 3 månaders lång resa till Colombia, så vi är ett helt gäng som ska överraska henne så det är iallafall något att se fram emot. Sen är det bara tre veckor kvar tills min familj kommer sen en vecka efter det kommer Emma och Tess ❤

Likes

Comments

Har verkligen haft en tooopppeeeen helg men har ingen ångest alls över att det är dags att jobba igen imorgon. Är ju oftast borta hela helgerna eftersom jag vill passa på när jag inte jobbar, så då hinner jag liksom börja sakna Elsa och Linnea och är taggad på att spendera måndagen med dom. Har också börjat använda min kamera lite!! har haft massa anledningar att fota i helgen men har bara fotat fredagen & lördagen när jag jobbade med kidsen. Aja, ett steg framåt iallagall!!!

Dom enda två bilderna jag har som inte är på barnen.. I fredags åkte jag och julia (den enda svenska au pairen i austin förutom jag) till campuset inne i Austin och träffade tre kompisar där. Campuset är så sjuukt stort, det går 50 000 elever på UT (University of texas) och det händer alltid saker där. VI spelade bowling på kvällen och jag VANN!!!!!!

Det bra vädret har äntligen kommit tillbaka till Austin och allt blir så mycket roligare. I lördags åkte jag och Christinna till Zilker Park för att träffa Karen, Julia, Josh och Cooper. När det är bra väder där är det också huur mycket folk som helst, det springer hundar överallt, det finns volleyboll planer, folk smygdricker vin på filtar och lyssnar på musik från högtalare. Mysig atmosfär helt enkelt. Vi hade tyvärr bara en amerikansk fotboll med oss (så går det när man säger bring a fotball och glömmer bort att man bor i Amerika). På kvällen firade vi Ana som fyllde 24 så vi var ett helt gäng som gick ut tillsammans.

Likes

Comments

Min värdfamilj har letat nytt hus i kanske en månad, men mest "för skojs skull" ´.. they said!! För två dagar sen blev det klart att vi flyttar tio minuter längre norrut till ett dubbelt så stort hus. Anledningen till att de vill flytta är att vi bor fem personer i ett hus gjort för MAX 3. Vi bor på varandra, och det är jätte frustrerande (speciellt när man bara vill rymma från jobbiga barn men inte har någonstans att ta vägen). VI flyttar redan den 15e februari, då lovar jag er en liten house tour när allt är nytt och fräscht! Ska även imorn försöka filma när jag jobbar så ni får se hur det kan se ut!

Känner att jag är inne i "au pair fas 4" nu, ( snabb genomgång; fas 1 allt är nytt och spännande, 2 drygt 2-3 månader då man får identitetskris och undrar varför man egentligen gör det här, 3 när man landar i att man faktiskt bor här och börjar vänja sig med det, 4 man är inte bara van utan otroligt hopfull och förväntansfull över vad framtiden har att komma med!!), Varje dag går jag runt med en magkänsla av att jag har så mycket kul som väntar, jag vet inte vad men jag vet att det här kommer bli så himla bra. Sen har jag ju så himla mycket att se fram emot inom de närmaste två månaderna; Vi flyttar, Min familj kommer i slutat februari och två av mina bästisar i början av mars??? Kan inte fatta att Emma, TEss, mamma, pappa och elias ska befinna sig i Austin. Det känns liksom som min låtsasvärld och helt plötsligt ska den bli påriktigt. Tror faktiskt inte att jag riktigt fattar att de faktiskt kommer hit och att det är snart, ÅHHHHHGHHHHHKSAHSJJSEOJEHJOSJEA

Kassa snapchat bilder är vad ni får för jag tar verkligen inget annat. Fotar aldrig när jag borde, så det här får duga. 1, Playdate med Nanuschka och hennes värdbarn Isabelle. Nästa år kommer jag ta med mig alla till Sydafrika för alla förtjänar att träffa Nanuschka (och ett glas vin kostar typ 8 kronor). 2, Mara från tyskland och mexiko (kommer inte ihåg hur det var) och ni är ju bekanta med mr dansk vid det här laget. 3, FIck punka på bilen!! Fick panik, elsa fick lösa de 4, Som alltid varierar vädret här otroligt mycket men det här var en av de dagar med 25 grader och skinande sol!! Vi passade på att ha piknik. Lyckades fånga ögonblicket när jag sa att Linnea måste äta upp sina äpplen innan hon får en chokladbar. 5, Det kan vara svårt att inte bara post bilder på Linnea eftersom hon e lika söt som en liten nallebjörn men Elsa är ju min vapendragare. Om Linnea är jobbig ger vi menande blickar till varandra bakom ryggen på henne. Linnea är väldigt mammakär och när hon blir för trött sparkar och skriker hon på allt som inte är just hennes mamma. Det gör inte Elsa, she got my back liksom! hon är 5 år jaja men ändå.

Likes

Comments

Finns det något mer utmattande än att behöva underhålla två barn nio timmar i sträck? Helt ärligt?? tre timmar sen jag slutade jobba för idag och har sen dess inte rört mig en centimeter från sängen. Är helt slut!! både i hjärnan och kroppen liksom. Det här är väl ungefär en av många anledningar (bortförklaringar) jag har till att jag inte bloggat sen typ början av december. Hektisk tid ju!! Min 2-3 månad här, även i au pair världen kallad "övergångsperioden". Från allt är så kul nytt spännande tills att man känner att man har en vardag här. Alltså en otroligt jobbig period, som dessutom råkade vara samtidigt som julen var! Då ville man ju absolut inte tänka på att det är 200 någonting dagar kvar tills man ser svensk mark igen utan då ville jag bara hem. Men! 27e december eller något sådant var det som att allt bara vände och sen dess har jag mått så himla bra och kan äntligen känna mig hoppfull över allt roligt som kommer att inträffa det här året! Kan också känna lite att vad hade det här året egentligen varit utan de sämre perioderna, en del av upplevelsen är ju att man växer som människa och det är nog inte tack vare alla de dagar jag kommer skratta mig igenom t.ex.

Orkar inte dra någon tyo av re cap på vad som har hänt den senaste månaden, är dålig på att komma ihåg att ta bilder så det blir liksom inget. Var i Dallas över nyår med nanuschka och Nikola vilket förmodligen var det roligaste nyåret i hela mitt liv vilket säger en del, nanuschka tog även bilder!! Så det är det ni får kolla på idag. Puss och kram så hörs vi om ytterligare 27 dagar eller något

Likes

Comments

Heeeeeej, texas caalliiiinggggg. Om det är något jag tycker är jobbigt med att vara här som au pair är det pressen över att göra saker, hela tiden. Jag är här för att upptäcka en annan kultur,för att förhoppningsvis växa som människa, för att lära känna mig själv bättre men jag är fan också här för att kunna ligga i sängen fem timmar i sträck utan att känna en minsta ångest över det. Vad jag menar är att det finns vissa dagar då jag kanske tvingar mig ut ur huset för att jag känner att jag måste, inte för att jag vill. Det är väl framförallt därför jag typ aldrig orkar blogga, känner nästan att varje inlägg måste börja med "hej idag har jag bestigit fyra berg och besökt sju städer!!!! och nu ska jag åka och träna!!!". Det finns säkert många som känner igen sig i det även om man inte är au pair, alltså när man kanske sitter hemma en fredags eller lördagskväll för att man inte orkar annat kan ju ändå den där ångesten krypa sig på och ba "hallå kolla snapchat!! Exakt alla andra på hela jorden verkar ha askul just IKVÄLL!! förrutom DU??!?!?!??!" och så mår man dåligt över att man är hemma.

Jag jobbar ju 9 timmar varje vardag här, 9-6, och det är ganska slitigt att underhålla barn hela dagarna. På vardagskvällar händer det inte alltid så jätte mycket, är oftast jäääättteee trööööttt och har ju dessutom nyss upptäckt norska serien skam så det är tyvärr det enda jag håller på med under min lediga tid. Just nu är det en ganska trist period på året, det blir mörkt runt 6-7 och det är oftast kallt grått och regnigt. Vill ha snö :(

Idag efter middagen gick jag raka vägen till mitt rum, la mig i sängen och somnade. Vaknade av att någon grät utanför min dörr, när jag öppnade låg linnea raklång med ansiktet ner i marken och hulkade för att hon ville att jag skulle leka med henne. Blev så GLAD!!! Elakt att bli glad när hon uppenbarligen var ledsen men tror ni förstår vad jag menar. Det är ju det som är det bästa och värsta med barn, deras känslor sitter utanpå. När de är ledsna hörs det men när de uppskattar mig visar de det på sina sätt och blir ALLTID lika glad. Efter det har jag lyssnat på alex och sigge i typ fem timmar. Ja?? Vadå!! Vad är det med det då??

Likes

Comments