Har inte orkat ta tag i att skriva, för att jag inte har orkat göra ett långt inlägg om allt som har hänt den senaste tiden så har bara skjutit upp det mer och mer. Så nu tänker jag skita i det, lägga upp lite bilder vid något senare tillfälle (då både min familj samt emma och tess har varit här) och sen ta det från just nu!

Har varit här i mer än sex månader nu? Känner mig fortfarande ny. Det är helt sjukt hur fort tiden går, känner mig nästan stressad redan nu över att det är "lite" tid kvar. Är ju otroligt taggad på att komma hem och träffa alla igen men samtidigt vill jag liksom inte hem. Är orolig att jag ska falla in i samma vardag som jag hade innan jag åkte, vilket jag kan tänka mig är ganska lätt hänt. Försöker planera in så mycket resor redan nu - jag VET att jag ska till cape town och hälsa på nanuschka och Lencka, Jag VET att jag ska till tyskland och hälsa på alla jävla tyskar (överflöde av tyska au pairer här) och självklart ta bron över till Danmark mer än en gång. Det är otroligt svårt att vänja sig med att vänner bara drar. Som au pair kommer man ju hit utan att känna någon alls, och då blir alla man lär känna otroligt viktiga. Det är inte som hemma i Sverige där man kan ha 300 bekanta. Man tar vara på alla, och blir otroligt nära med de man trivs med. Känns jätte konstigt att jag bara känt några av mina vänner i 3 månader t.ex. Då blir det också extra jobbigt när någon drar. Julia åker hem om 20 dagar :( Den enda svensken förutom jag. Sen åker nästa, nästa, nästa och sen jag. UGHHHH sjukt orkar inte tänka på det.

Idag är det fredag och jag har absolut inga planer. Jobbar tidigt imorgon så lär ju ta det lugnt men kommer nog ändå hitta på något. Är alldeles för rastlös för att kunna ta det lugnt en hel kväll. Om en vecka kommer tess hit igen och jag är SÅ JÄVLA FATTIG så försöker spara så mycket pengar jag kan :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Au pairS och Vanessa

Hoppande juanell som åker hem snart!!!!!!!:(:(:(:((:

Elsa flyger

STEL biobild

Avslutar med en egopic!! Blir inte bättre, kort inlägg men nu ser ni lite hur läget är här just nu👍👍👍👍

Likes

Comments

Linnea tycker allt som är svenskt är så himla spännande och kul. Hon vill bara höra på svenska låtar (hon kan lilla snigeln och min ponny utantill, björnen sover är hon däremot rädd för) och ABBA börjar bli en stor idol. Så fort hon hör melodin ur "dancing queen" skriker hon "WHO AM I?!?!" varpå jag och Elsa ska svara "the dancing queen!!". Hon är också super fascinerad över Max och säger ofta saker som "Pretend I'm a swedish dog from Sweden named Max".

Tiden går fort här som vanligt, det känns som sommar och jag börjar förstå varför folk vill flytta från Sveriges kalla väder :) Har nästan varit här i fyra månader och det är lätt att jag glömmer vad det är jag faktiskt gör. Tycker det är ganska svårt att förklara med ord, men ibland kan jag stanna upp och försöka ta in allting. Är så himla himla glad att jag åkte hit och gjorde det här, det låter otroligt klyschigt kanske men känner redan nu att jag vuxit som människa. När jag tittar på alla människor jag har omkring mig kan jag inte låta bli att tänka att jag har "skapat det här sociala nätverket" helt själv, för fyra månader sedan kände jag ingen och idag har jag så mycket fina människor omkring mig. Tänker också ofta på hur jobbigt jag tyckte det var i början att det inte finns några svenska au pairer här, och hur mycket jag hoppades på att ett gäng svenskar skulle komma inflygandes asap. Nu tänker jag inte på det längre och bryr mig inte direkt om ifall jag har några andra svenskar här eller inte. Det glädjer mig nästan att det inte är som på vissa andra ställen, där det kryllar av svenskar, då jag lätt tror att det blivit så att jag bara umgåtts med massa svenskar och fastnat där.

Att fota går sådär.. Syns kanske framförallt på andra bilden, men I'm working on it!! Har en väldigt planlös vecka framför mig vilket känns ovanligt då jag oftast har hela helgerna uppbokade. När jag inte jobbar brukar jag försöka ta vara på den lediga tiden och göra så mycket som möjligt. På lördag kommer iallafall en kompis tillbaka från en 3 månaders lång resa till Colombia, så vi är ett helt gäng som ska överraska henne så det är iallafall något att se fram emot. Sen är det bara tre veckor kvar tills min familj kommer sen en vecka efter det kommer Emma och Tess ❤

Likes

Comments

Har verkligen haft en tooopppeeeen helg men har ingen ångest alls över att det är dags att jobba igen imorgon. Är ju oftast borta hela helgerna eftersom jag vill passa på när jag inte jobbar, så då hinner jag liksom börja sakna Elsa och Linnea och är taggad på att spendera måndagen med dom. Har också börjat använda min kamera lite!! har haft massa anledningar att fota i helgen men har bara fotat fredagen & lördagen när jag jobbade med kidsen. Aja, ett steg framåt iallagall!!!

Dom enda två bilderna jag har som inte är på barnen.. I fredags åkte jag och julia (den enda svenska au pairen i austin förutom jag) till campuset inne i Austin och träffade tre kompisar där. Campuset är så sjuukt stort, det går 50 000 elever på UT (University of texas) och det händer alltid saker där. VI spelade bowling på kvällen och jag VANN!!!!!!

Det bra vädret har äntligen kommit tillbaka till Austin och allt blir så mycket roligare. I lördags åkte jag och Christinna till Zilker Park för att träffa Karen, Julia, Josh och Cooper. När det är bra väder där är det också huur mycket folk som helst, det springer hundar överallt, det finns volleyboll planer, folk smygdricker vin på filtar och lyssnar på musik från högtalare. Mysig atmosfär helt enkelt. Vi hade tyvärr bara en amerikansk fotboll med oss (så går det när man säger bring a fotball och glömmer bort att man bor i Amerika). På kvällen firade vi Ana som fyllde 24 så vi var ett helt gäng som gick ut tillsammans.

Likes

Comments

Min värdfamilj har letat nytt hus i kanske en månad, men mest "för skojs skull" ´.. they said!! För två dagar sen blev det klart att vi flyttar tio minuter längre norrut till ett dubbelt så stort hus. Anledningen till att de vill flytta är att vi bor fem personer i ett hus gjort för MAX 3. Vi bor på varandra, och det är jätte frustrerande (speciellt när man bara vill rymma från jobbiga barn men inte har någonstans att ta vägen). VI flyttar redan den 15e februari, då lovar jag er en liten house tour när allt är nytt och fräscht! Ska även imorn försöka filma när jag jobbar så ni får se hur det kan se ut!

Känner att jag är inne i "au pair fas 4" nu, ( snabb genomgång; fas 1 allt är nytt och spännande, 2 drygt 2-3 månader då man får identitetskris och undrar varför man egentligen gör det här, 3 när man landar i att man faktiskt bor här och börjar vänja sig med det, 4 man är inte bara van utan otroligt hopfull och förväntansfull över vad framtiden har att komma med!!), Varje dag går jag runt med en magkänsla av att jag har så mycket kul som väntar, jag vet inte vad men jag vet att det här kommer bli så himla bra. Sen har jag ju så himla mycket att se fram emot inom de närmaste två månaderna; Vi flyttar, Min familj kommer i slutat februari och två av mina bästisar i början av mars??? Kan inte fatta att Emma, TEss, mamma, pappa och elias ska befinna sig i Austin. Det känns liksom som min låtsasvärld och helt plötsligt ska den bli påriktigt. Tror faktiskt inte att jag riktigt fattar att de faktiskt kommer hit och att det är snart, ÅHHHHHGHHHHHKSAHSJJSEOJEHJOSJEA

Kassa snapchat bilder är vad ni får för jag tar verkligen inget annat. Fotar aldrig när jag borde, så det här får duga. 1, Playdate med Nanuschka och hennes värdbarn Isabelle. Nästa år kommer jag ta med mig alla till Sydafrika för alla förtjänar att träffa Nanuschka (och ett glas vin kostar typ 8 kronor). 2, Mara från tyskland och mexiko (kommer inte ihåg hur det var) och ni är ju bekanta med mr dansk vid det här laget. 3, FIck punka på bilen!! Fick panik, elsa fick lösa de 4, Som alltid varierar vädret här otroligt mycket men det här var en av de dagar med 25 grader och skinande sol!! Vi passade på att ha piknik. Lyckades fånga ögonblicket när jag sa att Linnea måste äta upp sina äpplen innan hon får en chokladbar. 5, Det kan vara svårt att inte bara post bilder på Linnea eftersom hon e lika söt som en liten nallebjörn men Elsa är ju min vapendragare. Om Linnea är jobbig ger vi menande blickar till varandra bakom ryggen på henne. Linnea är väldigt mammakär och när hon blir för trött sparkar och skriker hon på allt som inte är just hennes mamma. Det gör inte Elsa, she got my back liksom! hon är 5 år jaja men ändå.

Likes

Comments

Finns det något mer utmattande än att behöva underhålla två barn nio timmar i sträck? Helt ärligt?? tre timmar sen jag slutade jobba för idag och har sen dess inte rört mig en centimeter från sängen. Är helt slut!! både i hjärnan och kroppen liksom. Det här är väl ungefär en av många anledningar (bortförklaringar) jag har till att jag inte bloggat sen typ början av december. Hektisk tid ju!! Min 2-3 månad här, även i au pair världen kallad "övergångsperioden". Från allt är så kul nytt spännande tills att man känner att man har en vardag här. Alltså en otroligt jobbig period, som dessutom råkade vara samtidigt som julen var! Då ville man ju absolut inte tänka på att det är 200 någonting dagar kvar tills man ser svensk mark igen utan då ville jag bara hem. Men! 27e december eller något sådant var det som att allt bara vände och sen dess har jag mått så himla bra och kan äntligen känna mig hoppfull över allt roligt som kommer att inträffa det här året! Kan också känna lite att vad hade det här året egentligen varit utan de sämre perioderna, en del av upplevelsen är ju att man växer som människa och det är nog inte tack vare alla de dagar jag kommer skratta mig igenom t.ex.

Orkar inte dra någon tyo av re cap på vad som har hänt den senaste månaden, är dålig på att komma ihåg att ta bilder så det blir liksom inget. Var i Dallas över nyår med nanuschka och Nikola vilket förmodligen var det roligaste nyåret i hela mitt liv vilket säger en del, nanuschka tog även bilder!! Så det är det ni får kolla på idag. Puss och kram så hörs vi om ytterligare 27 dagar eller något

Likes

Comments

Heeeeeej, texas caalliiiinggggg. Om det är något jag tycker är jobbigt med att vara här som au pair är det pressen över att göra saker, hela tiden. Jag är här för att upptäcka en annan kultur,för att förhoppningsvis växa som människa, för att lära känna mig själv bättre men jag är fan också här för att kunna ligga i sängen fem timmar i sträck utan att känna en minsta ångest över det. Vad jag menar är att det finns vissa dagar då jag kanske tvingar mig ut ur huset för att jag känner att jag måste, inte för att jag vill. Det är väl framförallt därför jag typ aldrig orkar blogga, känner nästan att varje inlägg måste börja med "hej idag har jag bestigit fyra berg och besökt sju städer!!!! och nu ska jag åka och träna!!!". Det finns säkert många som känner igen sig i det även om man inte är au pair, alltså när man kanske sitter hemma en fredags eller lördagskväll för att man inte orkar annat kan ju ändå den där ångesten krypa sig på och ba "hallå kolla snapchat!! Exakt alla andra på hela jorden verkar ha askul just IKVÄLL!! förrutom DU??!?!?!??!" och så mår man dåligt över att man är hemma.

Jag jobbar ju 9 timmar varje vardag här, 9-6, och det är ganska slitigt att underhålla barn hela dagarna. På vardagskvällar händer det inte alltid så jätte mycket, är oftast jäääättteee trööööttt och har ju dessutom nyss upptäckt norska serien skam så det är tyvärr det enda jag håller på med under min lediga tid. Just nu är det en ganska trist period på året, det blir mörkt runt 6-7 och det är oftast kallt grått och regnigt. Vill ha snö :(

Idag efter middagen gick jag raka vägen till mitt rum, la mig i sängen och somnade. Vaknade av att någon grät utanför min dörr, när jag öppnade låg linnea raklång med ansiktet ner i marken och hulkade för att hon ville att jag skulle leka med henne. Blev så GLAD!!! Elakt att bli glad när hon uppenbarligen var ledsen men tror ni förstår vad jag menar. Det är ju det som är det bästa och värsta med barn, deras känslor sitter utanpå. När de är ledsna hörs det men när de uppskattar mig visar de det på sina sätt och blir ALLTID lika glad. Efter det har jag lyssnat på alex och sigge i typ fem timmar. Ja?? Vadå!! Vad är det med det då??

Likes

Comments

Hej!!! längesen, borde ha massor att skriva om men det har jag egentligen inte. Är en ganska tråkig period just nu, framförallt pågrund av vädret. Det är nästan alltid kallt, grått och regnigt och då kan man inte göra mycket annat än att stanna inne. Märker verkligen hur mycket vädret och färgen på himlen påverkar hur man mår, pallar ju knappt gå upp ur sängen under dessa dagar. Verkligen inte ta mig ut ur huset, men har två UNDERBARA värdbarn!! Blir glad varje gång jag ser dom (förutom när de grinar) och de gör det såå mycket lättare när humöret inte är på topp.

Igår var jag, Sarah och Christinna på ugly christmas sweater party vilket var såå kul!! Träffade massor av nya människor vilket är det roligaste med att vara au pair här. Under veckan har jag även besökt top golf med några som pluggar på UT här i Austin, skitkul ställe oavsett om man är värdelös på golf. Jag har åkt så sjukt mycket skridskor! Elsa och Linnea älskar det, och jag med, så tycker det är en perfekt aktivitet på dagarna :)

Lucia!!! I Austin!! inte riktigt rätt dag och inte riktigt som hemma, men det fick ju duga. Det är en svensk organisation som anordnade en liten julmarknad (med lussebullar, pepparkakor, glögg osv.), en fiskedamm, dans runt granen och ett luciatåg. SÅ kul! Kändes jätte konstigt att höra svenska, första gången jag kände att det var längesen jag var i Sverige.

Likes

Comments

Har nyss badat samtidigt som jag lyssnat på alex & sigge samt ätit marabou mjölkchoklad :) Kan ej förstå att jag missat 19 år av badande!! Så mysigt. Annars dåå, Austin har börjat lysa upp av juldekorationer nu efter thanksgiving, men det är lite surrealistiskt att gå runt och kolla på tomtar och julpynt iklädd shorts och i 25 grader. Annan rolig grej!! Såg sköldpaddor idag. COOLT

Två små prickarna bredvid sjön :)

Hatar att blogga på vardagar. Allt om jag gör när jag jobbar är så otroligt tråkigt att skriva om; idag var vi i en park.. Idag var vi i ett lekhus.. idag i en annan park.. Så jag skiter i det helt enkelt och skriver om vad jag ska göra istället:) Vi bokade nämligen San Antonio idag! Det är för er som inte vet en stad 1,5 timme från Austin med en fin riverwalk och ett bra basketlag. Det är typ allt jag vet, men ska bli så kul att se mer av Texas. Alltså, mitt intryck av Texas hittils (som jag bara fått från austin ioförsej) är ju över förväntan! Så jag, Sarah och Christinna åker dit på lördag och stannar en natt! Ska ta med mig kameran också och försöka filma lite. Ska också försöka göra någon typ av film imorgon, så ni får se lite mer av hur mina vardagar ser ut. Puss o kraaaam

​Här har ni lite julkänsla!! Min favvo jul låt 4ever :)

"I could have been someone

Well so could anyone
You took my dreams from me
When I first found you
I kept them with me babe
I put them with my own
Can't make it all alone
I've built my dreams around you"

Likes

Comments

Hej!!!! idag har jag lekt turist:

Austin bron! San Fransisco har golden gate och vi har den här bron utan namn, en plats man "måste" besöka enligt internet om man någon gång är här. Jätte fin utsikt över colorado river som rinner genom staden. Inte jätte spännande men bra för instagram flödet :)

jaaaaAAAAAAA världens bästa ställe, hope outdoor gallery. Ett stort ställe där det är lagligt att måla graffiti och vill man bli inspirerad ska man definitivt gå dit!! "keep Austin weird" är ett motto man ser på diverse t-shirtar, muggar och vykort när man befinner sig här och ju mer jag ser av Austin desto mer förstår jag hur det mottot beskriver staden. Det är nästan lite hippie över det, det värsta som kan hända för en Austin bo är att Austin skulle bli "californiserat" som de säger :) Man kan t.ex gå på en gata här och tro att man befinner sig i 60-talets Texas och går man lite längre ser man Austins skyline bestående av skyskrapor liksom.

South congress!! Här åt vi världens godaste tacos och köpte cupcakes från en fkn food truck. Kollade på cowboyskor för 10 000 kronor och lyssnade på live musik! Min poäng är att man kan göra mycket här, mycket som man relaterar texas till :)

Likes

Comments