Snart är det helg igen. Veckorna går så fort nu, det är snart första advent.. Har börjat med julklapparna, i år är tanken att allt ska bli hemmagjort. Det kan va teckningar eller annat som jag funderat på att göra, ska uggla genom panduro nästa fredag. Jag har redan gjort färdigt några teckningar, ska även köpa ramar till dom. Blir spännande o se när de är klart!

Killen var hos mig tisdag-igår och antingen imorgon eller lördag så åker jag till honom. Det ska bli kul att komma till honom igen, Gustaf ska få vara hos pappa är det tänkt. Han ställer gärna upp som kattvakt som tur är, hade med Gustaf förra gången och då var även hans barn där, det blev lite stressigt för hans del så jag vill att han får lugn o ro. 😊

Likes

Comments

Är fortfarande genomförkyld och imorse vaknade jag med spränghuvudvärk.. for iallafall till Karlstad i helgen o hade det jättemysigt med killen, vi pratade, såg film och njöt av tiden tillsammans. Katten följde med också o verkade trivas jättebra, gick även bra att åka med han i bussen vilket också kändes bra. Men på resan hem så surade busschauffören för karln hade glömt o boka plats för Gustaf. Men det ska inte hända igen, bältade Gustafs bur och höll i den, var lite kul när två damer tittade på honom och log. Han är väldigt fin!

Så nu blir de vila så jag är någorlunda frisk i helgen när min syster o systerdotter kommer, ska iväg till kuratorn men sen inget mer. Har lock för dövörat, har ont i huvudet o halsen och huvudvärk samt att jag är trött i kroppen. Så, bara att bita ihop!

Likes

Comments

Igår gick jag o bowlade, det var ligaspel. Det gick sådär, banorna krånglade 24/7 så vi fick byta profil för att det skulle fungera. Idag är jag förkyld, känner mig så trött. Boendestöd va här förut och vi plockade undan lite bara, o så handlade jag. Tänker inte göra nåt mer idag, bara kurera mig och vila så jag blir frisk.. film och rita blir min plan!

Likes

Comments

Sitter just nu på Karlstads busstation efter att ha varit två dagar hos en kille , haft det helt underbart med massa mys och prat o film, trots dåligt väder så har vi ändå haft det bra. Ska hem till Örebro nu, hämta Gustaf hos pappa, äta o sen bowla ikväll, det är ligaspel med laget. Blir ändå skönt att få komma hem även om de kommer kännas tomt. Sen drar veckan igång igen ordentligt, med alla rutiner som hör till, ska försöka komma iväg på gymmet också.

Ha en fortsatt skön eftermiddag.

Likes

Comments

Hade en riktigt härlig dag igår. Åkte själv till Upplands Väsby, var faktiskt lite stolt över mig själv för jag klarar typ bara att åka till min syster i Gubbängen. Är född i Stockholm men är inte van vid det direkt mer än den gröna linjen samt mitt i stan.

Sen åkte vi in till stan o tittade runt, köpte mig en ny läpp piercing. Dags att byta, den jag har nu är för stor, läkningsstav. Köpte vin, mat o for hem och åt, kvällen bestod av musikaler, hög sång och vin. Riktigt härligt var det. Sen så sov vi. Förra gången sov jag i soffan och det var drygt för jag var för lång för den o kunde inte vända mig. Denna gång fick jag sova i sängen :-)

Nu är Jenny iväg på ett möte och jag sitter hemma o ser Ringaren i Notre dame, hon lär komma hem snart. Ska duscha o göra mig klar för dagen.

Jag längtar till söndag!

Likes

Comments

God morgon i höstkylan! Sitter på bussen påväg till Stockholm och Jenny, en av mina närmsta vänner. Blir mat o prat o skratt, får se vad vi hittar på sen. Är bara lite förbannad på mig själv för mitt i all jäkt så glömde jag ringa o reservera plats längst fram, har åksjuka och ganska grav sådan. O trots att jag bokade typ i förrgår så glömde jag det. Typiskt. O så har jag inte med mig åkarmbanden. Men jag får stå ut i två timmar. Det går fort.

Stannar iallafall där till imorgon, sen åker jag hem på kvällen.

En sak jag avskyr med bussar är att inte höra mikrofonen, jag som gravt hörselskadad får det extra svårt att ta emot information. Det finns inte förinspelad text, vilket jag tycker man kan ha.

Minns speciellt en gång, då åkte jag buss till Piteå med Norrlandskust bussen från Luleå tror jag. Mitt på vägen blev det något fel på bussen, och jag hade hörlurar o hörde ingen information, sen är det svårt överhuvudtaget att höra mikrofonen. Så, jag lyssnade på musik och märkte sen när jag såg mig omkring att det var tomt. Det är nog många passagerare som skulle gå av tänkte jag, o lyssnade på musik igen.

Plötsligt knackade nån mig på axeln och sa; vi ska byta buss, det var något fel på bussen. Fick ju bråttom ut. Sen dess har jag alltid meddelat om jag inte här. Sedan dess har jag noterat det i min beställning eller meddelat när jag gått på tåget/bussen. Och det funkar bra.

För er information så är jag gravt hörselskadad men använder inte hörapparat, eftersom jag är också ljudkänslig. Tror det har med mina diagnoser att göra.
Jag reagerar på plötsliga ljud. Gick i specialskola för döva och hörselskadade och jag blev störd av att man pratade högt i klassrummet när jag försökte fokusera på arbetet.

Jag hörde fåglarna för första gången när jag var 15, då fick jag hörapparater som jag hörde perfekt med. Men sen slutade jag använda dom, kunde bara ha dom korta stunder o sen fick jag ont i huvudet. Idag använder jag det inte alls, ibland kan jag tänka att jag kanske skulle behöva dom. Men samtidigt så blir jag snabbt trött av dom och jag tror det beror på kombinationen hörselskada/adhd/autism. Jag tänker att samhället får anpassa sig efter mig, det finns tolkar och så. Ibland funkar det, ibland inte. Jag blir också snabbt trött när det är många människor runtomkring mig, mycket sorl. Jag kan sitta på café, men då måste det vara tyst och inte så högt sorl. Jag hatar släktträffar. Brukar sitta nära mamma eller pappa o fråga; vad säger dom, vad säger dom. Nästa gång ska jag banne mig boka tolk.

Nog skriver, blir för mycket annars

xoxo/Lilly

Likes

Comments

Hej på er.. det var längesedan. En kompis sa åt mig att försöka ta tag i bloggandet så nu ska det bli av.

Jag är fortfarande sjukskriven på heltid men går på en arbetsverksamhet inom socialpsykiatrin. Jag har fått en autism diagnos och jag har fortsatt depression.

Kommer slänga in lite inlägg då och då om läget eller vad som faller mig in.

Enjoy.

Likes

Comments