I dagsläget på Ekgatan håller min morbror på att färga in och vaxa plankgolven. -> Vilket i sin tur gör att vi inte kan vara där så istället har vi försökt stöka av så mycket annat förarbete inför målningen och inflyttningen som möjligt. Igår var jag och hämtade kommoden och duschstället som vi beställt. Åkte ut till lackeraren med våra matsalsstolar och ett fåtölj-fynd för färgning. Åkte till HemmaHallen och inhandlade speglar, Ikea för inköp av bordsskiva, lampor, pallar och en heldel andra "bra-att-ha" saker. Igår startade jag även dagen med att äta frukost ihop med tjejerna och då anmärkte de på att jag borde lägga ut lite bilder från "före" och "efter". Så med lite tid nu på förmiddagen innan jag ska möta upp Albin på Caparolfärg tänkte jag att jag kunde uppdatera er om hur det ungefär såg ut när vi fick nycklarna. ( Otroligt dåliga bilder tagna ur prospektet...) Hey ho let´s go!

Hallen

Vardagsrummet

Badrummet

Köket

Matplatsen i köket som innan var på en liten, liten kvadratisk yta i änden på köket. Nu är väggen till vänster nere.

Rummet intill köket som nu kommer att bli vår matplats/matsal!

​Planlösningen

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Under de senaste 100 timmarna, alltså sen vi fick nycklarna i handen och klev in i lägenheten som ägare för första gången har det gått i hundra knyck. Redan samma kväll började vi (lätt berusade av skumpa) att riva väggen mellan köket och ett lilla sovrum intill. Dagen efter var den nere, hålen igenspacklade och golvet helt. Jag började slita upp de gamla laminat och parkettgolven för att kunna gå igång med slipningen. Ikväll blev vi helt klara efter att ha lagt otroligt många timmars arbete på att få det jämnt och slätt. Tills för bara en lite stund sedan har vi sanerat varje millimeter av lägenheten så att vi kan färga in och olja de plankgolv som gömde sig under parketten. Vi har verkligen hållt på dygnens alla timmar sedan i torsdags och då vi inte varit på plats i lägenheten har vi varit i byggvaruhus, beställt söker på nätet eller suttit it med planering. Jag älskart och utvecklingen från timma till timma är underbar att se.

Imorgonbitti är alltså tanken att golven ska börja få färg och som det ser ut i nuläget kommer det bli en vit nyans. Min önskan var att få golven åt en mer ”väderbiten” gråvit ton, men det verkar iprincip omöjligt att få fram. Jag visar resultatet snart!

Tanken här är att det ska bli ett luftigt och öppet kök med plats för många!!!! Precis som det ska vara <3

Min pappa, förebild och bästa människa! Vilken kämpe han är. Ekgatans byggmästare under de kommande veckorna. Han gör det så himla bra och jädrar vad jag lärt mig mycket. Hade aldrig trott att jag skulle slipa majoriteten av alla golv och riva en vägg för någon vecka sedan. Bäst!!

Likes

Comments

Ser ni lyckan? Om inte, kan jag meddela att den är total. Nyp mig för jävlar vad sjukt detta är. Jag har fått nycklarna till mitt alldeles första egna hem. Åh. Nu ser lägenheten ut som ett bombnedslag, vilket kanske är förståeligt eftersom att vi på två dygn har hunnit riva en vägg, börjat renovera badrummet, slänga ut parkett och laminatgolv och börjat slipa golven. Det är helt fantastiskt att se utveckligen från timme till timme och jag kan bara drömma om hur det kommer att se ut om en vecka.

D r ö m.

Likes

Comments

Natten till idag har minst sagt varit lång, sömnlös och jag ve inte hur många gånger jag varit uppe och kissat. Mest troligt för att idag får vi lägenheten!!!! Så länge som jag slitit, jobbat och sparat inför just denna dagen. Idag innan vi ska ner till banken är tanken att jag ska gå ut i verkstan och måla mina stolar en andra gång innan de är redo för middagar i lägenheten. Men först: tjuvläsa mitt nya magasin från RESIDENCE som jag köpte för att premiärläsa i lägenheten, men jag tänker att eftersom vi får tillträde idag borde jag ju iallafall få bläddra igenom den... eller? Hej!

Likes

Comments

Efter en dag fylld av inköp av allt från lister och spröjs till duschväggar och väggbalkar. Målning av stolar och nattduksbord och slipning av köksmöbler ligger jag äntligen nedbäddad i sängen. Tror vi har besökt majoriteten av alla befintliga byggvaruhus i stan idag och resultatet blev att vi fick med oss princip allt vi behöver inför överlåtelsen av lägenheten och det kommande renoveringsarbetet. För att varva ner efter några timmars målning i garaget satte jag mig med en skål glass och några gamla pocketböcker och började vika sidor tills att det blev dekorativa kreationer.

Jag vek sidorna två och två så att kanterna på sidorna möttes i mitten och skapade en trekants liknande form. Så fortsatte jag tills att jag kom igenom hela boken. Simple as that! & himla fint blev det också.

Nu är det absolut hög tid att stänga datorn och satsa på några timmars sömn innan dagen D då vi äntligen får nycklarna till vårt nya hem. Kram!!

Likes

Comments

Varmt välkomna till min nya inspirationsblogg. Passande nog i samband med det nya året får jag tillträde till mina nya bostad där jag ska gå in helhjärtat för att sätta min prägel och göra min nya våning till min absolut bästa plats i livet. Inspiration, tips, diis, inredning och design. Ni kör vi!! Kram​

Likes

Comments