Header

HEJ IGEN DERUDE ✨

Ved du hvad du skal lave i weekenden? Hvis ikke du gør, burde du 100% tage ind i Aarhus festuge 2017. Jeg har idag været derinde med mine veninder og se mig omkring. Det var VILDT fedt! Når man, som ung i dag, hører og læser omkring festugen, lyder det rimelig kedeligt og fjollet, det synes jeg også selv. Men det gik hurtigt op for mig, at det ikke var!

Det føltes som om at hele byen var vågnet op fra hi, alle var nysgerrige, og ville se mere af festugen. Det var mange flere mennesker end normalt, og alle havde det bare sjovt med en ven eller veninde.


Jeg cyklede med et par af mine veninder ind mod midtbyen og allerede der kunne vi mærke at stemningen var i top. Der var fyldt op med mennesker, som var på vej ind for at opleve. Ved hvert lyskryds vi stoppede, formede der sig en lang og stor kø, af mindst 30 personer, alle på vej ind til den store fest i Aarhus.

Vi havde ikke nogen plan over hvad vi skulle lave, men havde tænkt os bare at kigge omkring. Da vi ramte Domkirkepladsen aftalte vi at stoppe og gå igennem byen. Efter en lang kamp fik mine veninder og jeg mast vores cykler ind imellem de omkring 200 andre foran domkirken, og kunne starte dagen “fest.”

Pigerne og jeg gik op af gågaden, og her kunne vi igen mærke den årlige feststemning. Den stemning når alle er i højt humør og, at når alle er godt i gang med at udforske alle de forskellige begivenheder, der var overalt i hele Aarhus.

Vi mødte et band bestående af par drenge, som havde sat sig for at spille til alle de forbipasserende. - Noget af det jeg elsker mest ved festugen, man bliver så nemt betaget af alt hvad der foregår, så man glemmer tiden. Vi stod og lyttede på drengene i en halv times tid, før vi gik videre mod rådhuspladsen.


På Rådhuspladsen mødt vi de SØDESTE, runde, små huse, som var fyldt planter. Det var helt vildt hyggeligt, planterne spredte en rund og sød duft derinde. - Lige til et instagram billede og en kop kaffe, med veninderne.

Vi smagte på alle de forskellige planter, nogen spruttede af syrer så ens øjne glippede, andre smagte præcis som vingummier, man fik helt lyst til at tage en pose af detx med hjem.

Vi gik videre og mødte et stort skilt, hvor der stod “Aarhus street art festival.” Der var sat en masse træplader op, nogen var i gang med at blive malet og andre var færdige. Det var vildt flotte og inspirerende billede, med utrolig mange små detaljer man kunne studere i timevis. Det var sjovt at se alle de forskellige malere, som gik virkelig i dybden med deres malerier. Man kunne næsten mærke og se, at kunstnerne var i deres egen lille kuppel, kun med deres malerier og dem selv. Rimelig sejt!

Vi spurgte en mand, som fortalte os omkring Street Art festivalen, i festugen. Igennem hele ugen ville der være forskellige malere, som ville male hvert deres maleri på de høje trævægge. Den sidste søndag i festugen, vil der være helt malet færdig og med mere end 100 smukke malerier. Jeg skal helt klart derind på søndag og se det færdige resultat! Ses vi?


Efter vores lille vennegruppe havde kigget på de forskellige malerier, i næsten 2 timer, trængte vi alle til en kop kaffe. En af mine veninder havde hørt, at Salling havde åbnet en ny cafe, som vi selvfølgelig skulle prøve.

Den hed “Salling Rooftop” og var på deres tagterrasse. Det var en virkelig lækker og skøn en cafe, som jeg i den grad kan anbefale!

Først og fremmest lavede de rigtig god kaffe, som ikke lå i den dyre ende af prisklassen. Deres salater og pizza smagte også helt vildt godt, begge retter var spækket med fyld og krydderier, og de var bare virkelig lækre, især til den pris!

Fordi cafeen lå på taget, var der en helt vildt god udsigt. Man kunne se hele vejen ud til tangkrogen, og ligeså langt i den anden retning. Salling havde lavet en lille gangbro ud over strøget, med en glasplade i, så man kan se lige ned under sig. Det var en skræmmende og adrenalinpumpende følelse at stå med 27 meter ned, og kun en glasplade i mellem liv eller død.


Alt i alt har idag været en overraskende god dag, og jeg kan som sagt kun sende gode anbefalinger, af festugen, på vej. Det er ikke noget man vil gå glip af, Aarhus har den grad oppet sig.

Gør jer selv en tjeneste og oplev en hel uge med fest i Aarhus.


SMIL HERFRA

SIGRID

Likes

Comments