En gång så... Eller vad säger jag haha...?
Hur många gånger som helst har jag läst om eller blivit berättad för att feminister endast belyser kvinnors problem i samhället. Att media förtrycker män genom att inte lägga lika mycket fokus på den våldtagna eller misshandlade mannen. Att det är värre i domstolen att en kvinna blivit misshandlad eller våldtagen av en man än tvärt om. Även andra saker som att kvinnor kommer in lättare på klubbar, att det är mer okej för en kvinna att uttrycka sina känslor och att det är okej för kvinnor att bära manligt kodade kläder men inte tvärt om.

Till detta svarar jag "JA, det är sant".

Om en bara översiktligt kollar igenom samhällsproblem så kan en antagligen hitta lika många för män som för kvinnor som för vilket kön som helst. Men det folk inte gör är att gå djupare. Ingen frågar sig varför, utan bara ser det och skriker att "VAR ÄR FEMINISTERNA NU VA?!?!?!" eller "KOLLA VAD DENNA ENSKILDA FEMINISTEN SA OM DETTA", men personer, please.

Vi kan ge er svar på de flesta varför om ni bara låter oss.

"Mansförtrycket" som så många anti-feminister snackar om är en BIPRODUKT av kvinnoförtrycket. En biprodukt för er som inte är helt hundra är något som framstår utöver produkten en vill producera. En extragrej som uppstår pågrund av att en skapar något annat som tillexempel socker. Socker är inte diabetes, men stora mängder socker kan resultera i diabetes. Diabetes kan bli en biprodukt av socker.

Kvinnor ses som veka, och män som starka, det är dåligt att vara vek (alltså som en kvinna) och därav när en person som ska vara stark visar sig att inte vara det så blir det pang i bygget och kaos. Då är han skitdålig, ju, eftersom att han BORDE vara stark, och inte svag som en kvinna. Right?
Då blir han dålig pågrund av att kvinnan är förtryckt. BIPRODUKT.

Blev berättad för mig en gång av en man att han blev förtryckt en gång på en bar. En kille undrade varför han inte drack öl och han svarade att han inte tyckte det var gott och fick svaret "jävla bög".

Då tänker tillexempel maninister att "oooh, var var feministerna när de skulle skälla ut han som kallade den andre för bög?! Ska en inte få tycka om vad en vill eller?!?!??!?!??", vilket är ganska absurt enligt mig, för vem blev egentligen förtryckt där? JO, HOMOSEXUELLA MÄN. Och går en ännu djupare så ses homosexuella män som kvinnliga och därav dåliga. DET ÄR STARKT OCH MANLIGT ATT TA EN ÖL MED SINA POLARE OCH KOLLA PÅ FOTBOLL. Gillar en inte att göra det så är en omanlig och därav kvinnlig och därav dålig och därav "bög".

Så. Min fråga är: HUR SER EN TILL ATT EN BIPRODUKT INTE UPPSTÅR?

Och mitt svar är, självklart; SLUTA PRODUCERA PRODUKTEN DU VILL ÅT.

Slutar folk se kvinnor som sämre så kan ingen man som passar mer eller mindre in i ramen av de kvinnliga stereotyperna och normerna ses sämre pga det. Klart. Finito. Done.

Så, där alla "maninister" som faktiskt lever i en lögn grundat på INGET MER ÄN OKUNSKAP, fick ni sanningen serverad på silverfat.

VARSÅGODA!!!! 😌

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Om jag skulle vilt uppskatta hur många gånger en enligt samhället "kvinna" får komma, enligt mina och mina vänners experiences, under kuk-i-fittan-sex så skulle jag vilja säga ungefär en halv gång av 10. Om ens det. 

Jag var med om härom dagen att jag hade sex och han jag hade sex med kom alldeles för tidigt för mig. När han kommit rullade han över som vilken annan man som helst skulle gjort, kysste mig lite i nacken och somnade. Jag kom inte. Däremot accepterade jag att jag inte kom och respekterade att han inte ville ha sex mer, såklart, som vilken annan kvinna som helst skulle gjort, eftersom att det är det vi är uppfostrade till att göra. När mannen kommit så är sexet slut. Klart kände jag en krass irritation över att inte få känna mig nöjd, men sånt är väl livet ibland.

Vi hade sex igen och denna gången kom jag. Efter jag kommit gjorde jag precis som honom, men istället för att respektera att jag inte ville fortsätta försökte han några gånger att fortsätta använda mig som tillfredsställelse och efter nån gång sa jag "nej, jag orkar inte ha mer sex, och däremot så fick inte jag komma sist vi hade sex". 

Reaktionen borde ju såklart varit som min, där han skulle sagt "okej", kysst mig i nacken och somnat, men istället blev personen tyst och när han inte var tyst så talade han med otrevligt tonläge och blev uppenbart irriterad. En irritation som fick mig, TROTS MINA TANKAR OCH ÅSIKTER, att känna lite skuldkänslor. Jag började fundera på om jag faktiskt skulle låta honom finish även om jag verkligen inte orkade. Detta är fel.

Jag sa till honom att det är såhär det känns att vara den med fittan, typ hela tiden. Han svarade att "om jag var en tjej skulle jag velat fortsätta". *Lång rättfärdigad och extremt frågande tystnad* 

Jag klarar inte av att sex ska gå ut på att personen med kuken ska komma och sen är det över. Jag tycker det är fel. 

Jag säger inte att VARENDA GÅNG TVÅ PERSONER HAR SEX MED VARANDRA SÅ MÅSTE BÅDA KOMMA, ANNARS ÄR DET FEL, utan mer att våra orgasmer ska ha samma värde, vilket de inte har. Min orgasm (min som kvinna) är ett plus. Det är en grej "på köpet" om en säger så. Han känner sig skitcool och "jättemanlig" om jag kommer med honom, men min orgasm är sällan ett måste. Tillskillnad från hans. 

Utan mannens ejakulation är sexet inte fullfärdigat. Mannens sperma är avslutet och så är det. 

VARFÖR? 

Jo antagligen för att en förr i tiden och fortfarande på vissa ställen i världen har sex för att skaffa barn och där spelar inte personen med klitoris orgasm någon roll, men kom igen. Ytterst sällan i Sverige iallafall handlar sex om barnaskapande, utan om njutning och SAMLEVNAD, och där behövs inte mannens orgasm mer än kvinnans, eller hur?

Detta bör tänkas på och läsas av alla snoppbärande, för med detta kommer såklart personers syn på kvinnan förbättras. 

Likes

Comments

Kvinnomisshandel är ett stort problem idag, vilket inte alls är så konstigt, eftersom män blir uppfostrade hela sin barndom till att det är okej att skada kvinnor, och kvinnor blir uppfostrade hela sin barndom till att det är okej att bli skadade av män.

När jag var liten och pojkar slog mig så visste jag redan att det inte är lönt att säga till läraren, för att läraren skulle svara "men han är ju kär i dig! Pojkar vet inte riktigt hur de ska uttrycka sina känslor, så de blir förvirrade och aggressiva, ta det istället som en komplimang!". Lilla 6åriga Saga svarade inte utan gick istället med en känsla av orättvisa i kroppen tillbaka till sina kompisar, såklart. Som alla andra små barn.

Detta skapar självklart ett starkt obehag av mäns närvaro, men även en viss acceptans för kvinnomisshandel.

Sen när männen blir vuxna får de helt plötsligt höra att det nu är fel att slå tjejer, och det blir ju konstigt för mannen att höra efter så många år av att ha fått höra exakta motsatsen.

Allting en säger till någon eller gör mot någon kommer alltid "sparas" i det undermedvetna. Vilket betyder att även om en medger att det var ett skämt så fastnar de fula du sagt i offrets huvud och påverkar.

Men har jag inte sagt det innan så säger jag det nu; det är inte de manliga individernas fel utan självklart strukturerna* vi har skapat.

Men hur gör en då för att män ska sluta våldta och misshandla kvinnor? Vi hade faktiskt kunnat fixa det på 100-150 år tror jag. Genom att införa obligatorisk genusvetenskap sen förskolan för ungar som kan samtalas med, enda till ens utbildning är 100% klar, oberoende av vad du studerar. Under denna tiden hade alla som finns nu varit döda och de flesta som skulle levt då skulle ha helt annan respekt för kvinnor än vad vi har nu.

Men nej, såklart överväger inte Sverige eller något annat land detta. Varför? Jo, för så låg respekt har en för kvinnor just nu. Tillochmed i ett-av-de-mest-jämställda-länder-i-hela-världen-Sverige, vilket är så sjukt dåligt.

MEN eftersom underbara jag och mina sisters informerar människor om hur samhället borde se ut så kommer det nog bara ta minst 400 år tills genusvetenskap är på schemat för alla! :)


*Struktur = ordning. Hur allt ska vara. Normer, stereotyper, förtryck osv. En kan klart skapa en feministisk struktur genom att behandla alla lika, men så är inte vår struktur idag, ju. 
(Wikipedia säger: Struktur [...] , sammanhang mellan delar i en helhet, deras ordning och förhållande till varandra, system. Motsatsen till struktur är kaos.)

Likes

Comments

Förklarar jag bekämpning av förtryck, vilket jag gör ofta, så liknar jag det nästan alltid vid en riktigt avancerad ekvation. Det jag menar med det är att alla små, små byggstenar spelar väldigt stor roll, och hur räknar du ut en ekvation? Det går inte att bara "räkna ut den", direkt, om du inte är nåt jävla mastermind haha, men du måste ta del för del och sen lägga ihop allt och då när du löst alla små uträkningar så löses den stora ekvationen automatiskt. Likadant när det gäller förtryck.

Förtryck handlar om framförallt om respekt tänker jag. Eller ja, snarare respektlöshet. Det är okej för en man att pussa i luften mot en kvinna som går förbi, eller skrika något efter henne, för det är en komplimang.

Det är okej för en vit att rasifiera någon genom att fråga om personens etnicitet, för det är ju nyfikenhet.
(När jag pratar om "vita" så menar jag inte vithyade, för det finns många vithyade som ändå rasifieras varje dag, som tillexempel polacker. En "vit" är en person vars närvaro aldrig blir ifrågasatt pågrund av etnicitet PÅ STRUKTURELLT PLAN, alltså INTE individuellt, och som kan passera SD:are utan att de tänker något speciellt om hudfärg osv, typ. Är jag kvinna och går förbi SD:are så kommer jag säkert bli utsatt oberoende av etnicitet, men mer eller mindre beroende på varifrån jag ser ut att komma. I guess.)

Det är okej för för mig att skratta åt kungen när han signerar med "knugen", för det är ju okej att skratta åt allt, och han är ju en offentlig person.

Ovanstående handlar om respektlöshet. Personer tränas inte tillräckligt hårt i empati än så länge för att vi ska kunna sluta mobba varandra, för som exemplen ovan visar så är det ju faktiskt okej att vara elak, sålänge en kan skylla på något, och det är ett problem.

Bara en sån sak som att min lärare brukar låta männen i min klass prata först, trots att en kvinna räckt upp handen så mycket längre, är en stor del av sexism, och testa att googla bilder av "hand", så visar det en extremt tydlig bild av hur vårt samhälle ser ut.

Alltid när jag pratat om de "små problemen" angående förtryck har jag blivit nedtryckt i marken av andra som hävdar att "kvinnor könsstympas, och du pratar om catcalls", för ja, det gör jag. Jag pratar om catcalls för att det är just CATCALLS SOM RESULTERAR I KÖNSSTYMPNING. Tillsammans med många andra kvinnoförnedrande småsaker. För har du så lite respekt för en person att du inte ens ser den som en person så är det inga problem att skada den, eller hur? Är du dessutom uppfostrad till att kvinnor ska könsstympas och att det inte är några konstigheter med det, och du känner INGEN kvinna som inte är könsstympad så är det ju inte så konstigt att det skulle gå obemärkt förbi. Dessutom har du kanske sett dina föräldrar misshandla skiten ur din syster för att hon inte sa tack efter maten, vilket såklart ger en vriden världsbild av att det är okej att skada kvinnor i förebyggande syfte.

Jag tror ni förstår hur jag menar. Och hade alla haft fullkomlig respekt för alla så hade det egentligen tillochmed blivit världsfred, vilket betyder inga krig, inga mord, inga terrorattacker, ingen misshandel, ingen mobbning, ingen RASISM, ingen SEXISM, inget KLASSHAT. Osv.

Letade i ca 20 min efter en bild som jag så gärna hade velat lägga upp här efter som föreställde ordet "förtryck" vill jag minnas, fast det var massa olika jättesmå bubblor som byggde upp ordet. Det var liksom inte solid, utan som tegelstenar. Hade du plockat bort bubbla efter bubbla så hade ordet inte funnits kvar längre. Precis som i verkligheten. Precis som en tegelvägg. Du kan inte ha en tegelvägg utan tegelstenar som tillsammans blir en vägg, och du kan inte ha förtryck utan respektlöshet, som är grunden till förtryck. Right? :)

Hittade dock detta alternativet som visar typ samma sak (och detta handlar inte bara om sexism, utan alla förtryck fungerar på samma sätt):


Likes

Comments

Kom att tänka på begreppet våldtäkt och hur personer ser på det, och eftersom min nya grej är att inte kunna sova så kan jag lika gärna skriva om det.

Våldtäkt är i stora drag, som de flesta vet, när någon blir utsatt för sex mot sin vilja. Men hur lätt tar egentligen folk på det?

Jag har varit med om väldigt många gånger att folk tror att kvinnor ljuger om sina våldtäkter för att, vad vet jag, få uppmärksamhet? Sabba fakeförövarens liv? Jag har själv inte trott på vissa som sagt att de blivit våldtagna, vilket jag nu insett varit helt fel av mig, men vad jag tror anledningen till detta är är väldigt enkel; folk ser inte våldtäkt för vad det är.

Tänker en på våldtäkt så tänker en ofta på våld. Och det är ju inte så konstigt eftersom ordet är just våldtäkt, vilket är väldigt vilseledande, eftersom våldtäkt inte alls måste involvera våld. Våldtäkt kan tillexempel förekomma i form av tjatsex, som är den allra vanligaste formen (tillskillnad från överfallsvåldtäkt, som definitivt involverar våld), som jag och majoriteten av alla kvinnor jag pratat om detta med varit med om.

Tjatsex är när tillexempel Hugo och Maja hånglar och han försöker stoppa ner sin hand i hennes byxor och hon säger nej, så han tar bort handen, men fortsätter kyssa henne och frågar "varför? Tycker du inte om mig?". Maja svarar "jo... Men jag vill inte ha sex" och han ber "men kom igen, nu har du ju redan gjort mig så hård, här, känn. Och du är ju så fin, du gör mig så kåt". Hon drar sig för att svara, för att i en sån situation är det faktiskt väldigt svårt att säga nej, och hon kanske vill fortsätta kyssas, men hon vet att han kommer sluta kyssa henne tillslut om hon säger nej till vad han vill, så efter ett tag säger hon "okejdå, men vi måste ha kondom".

Behöver någon tjata på en för att en ska göra något så vill en ju egentligen inte göra det, eller hur? Och ju mer tjat, desto mindre vill en, precis som med att städa sitt rum, göra läxor, eller whatever. Och eftersom våldtäkt handlar om att en person har sex med en annan som inte vill så blir detta våldtäkt. Visst? Sen det med kondomen var jag verkligen tvungen att blanda in då det - för mig iallafall - ofta har varit ett sista försök till att slippa ha sex, för finns det ingen kondom så finns det alltid det att skylla på. Även "jag har mens..." har varit en välbrukad ursäkt för mig, men svarar han "men det gör inget" så är en körd. Ju.

Det värsta, enligt mig iallafall, med en sån här våldtäkt som jag har varit med om ett antal gånger nu, är att inte ens en själv tar det riktigt på allvar. För att "ja, men han visste säkert inte", eller "men det hade inte hållit i rätten ändå eftersom jag faktiskt sa ja tillslut", men HERREGUD vad han visste och sååå mycket det BORDE hålla i rätten. Om jag "låg där som en död fisk" så ville jag väl inte? Men det spelar ingen roll, för jag döljer hellre mina känslor och berättar aldrig att jag sen gick hem och grät och skrubbade min kropp röd än att någon ska få veta att jag blev våldtagen. Jag hade ju faktiskt en tight, ganska kort kjol på mig, och jag hånglade ju faktiskt med honom och JAG SA JU FAKTISKT JA. Jag vet ju också att ingen annan hade ansett att jag blev våldtagen, och om de skulle ansett det hade de ju såklart, precis som jag, tyckt att det var mitt fel, för att jag var så inbjudande.

Jag har lyckligtvis idag kommit över victim blame mot mig själv. Andra victim blamear såklart mig, eftersom vi lever i ett samhälle som berättar för oss att det var vårt fel OCKSÅ att vi blev våldtagna, men JAG skyller inte på mig själv längre alls. Jag vet dock att det är natten till söndag idag och att så många tjejer har varit på fester och varit med om ikväll exakt det jag varit med om flera gånger, och jag vet hur många som kommer gråta sig till sömns och skylla sig själva pågrund av en massa oväsentliga saker, som tillexempel kläder eller alkohol eller att de var trevliga och inbjudande, och jag hatar det. Tanken på det får mig att börja gråta, och jag önskar att de iallafall skulle kunna berätta det för någon som tog dem på allvar. Men inte ens det kommer de få, i de allra flesta fallen. Och jag önskar också att det skulle vara sista gången, men fy, vad det inte är sista gången. 

Därför förstår jag inte varför det inte är obligatoriskt med genusvetenskap sen barn kan förstå vad folk säger. För alla barn får ju lära sig att sånt är okej. Och flickor leker svåra när de säger nej och pojkarna ska kämpa för att det är det flickorna vill, och att tjata är att kämpa, och flickorna är skapta för att tillfredsställa pojkarna osv. Det är en ond cirkel och endast patriarkatets fel och kan endast stoppas med hjälp av intensiv empatiträning och kunskap. Hoppas fler inser det så snabbt som möjligt, för annars kommer pojkar aldrig ta ett nej för ett nej, och våldtäkt kommer fortsätta förekomma obemärkt, och flickor kommer fortsätta sitta och gråta i duschen medan vi tvättar bort varje litet fysiskt spår av han som stal våra kroppar. 

Likes

Comments

Som kvinna är jag slampa vad jag än gör har jag märkt.

Har jag sex är jag slampa, har jag inte sex är jag slampa, skickar jag en nakenbild är jag slampa och gör jag inte det så är jag också slampa.
Onanerar jag är jag slampa och onanerar jag inte är jag slampa.
Går jag på en fest och visar mycket hud är jag slampa och går jag på en fest i heltäckande kläder är jag slampa.
Är jag trevlig mot män är jag slampa, och är jag otrevlig är jag jätteslampa.
Är jag heterosexuell är jag slampa och är jag inte det är jag också slampa.

Har lärt mig av egen erfarenhet och berättande källor att enda sättet att INTE vara slampa är att vara man. För män är istället coola.

Jätteofta får jag höra "wow, hade du sex med henne? Fucking king, bror", men också "oj, hade du sex med honom? Du borde inte haft sex med honom... Bli inte förvånad om han slutar höra av sig".

Det verkar som att kvinnor ska vilja ha ett förhållande med någon och SEN ha sex med honom (eftersom vi lever i ett heteronormativt samhälle), medan männen bara vill ha sex och sen inget mer. Hade detta varit sanning så hade det ju varit extremt problematiskt, eftersom människan dött ut, ju...

Trots könsrollen och försöken till övertal har jag lyckats bli en kvinna som konstigt nog inte skäms över mina sexuella erfarenheter, som är liiiiite över gränsen för patriarkatet, och som heller inte slutar ha sex. Därav SLAMPIFIERAD.

Likes

Comments