Det bästa med att vakna upp hemma hos oss är när Ada vaknar, sätter sig upp i sängen och ropar "Mama maama mama mamma". Då vaknar man upp helt varm i kroppen och går gärna upp och hämtar henne. Sedan rullar våra morgon på rätt bra, byter blöja, gör gröt, äter frukost, sätter oss i soffan och tittar på Barnkanalen och samtidigt smörjer in oss med solkräm och borstar tänderna. Sedan väljer vi ut vilka kläder vi ska ha på oss, sätter på oss dem och beger oss till förskolan. Ada älskar verkligen förskolan, så fort vi kommer dit springer hon in till sina kompisar och tittar knappt efter mig. Det är så skönt att Ada har trivts så bra på förskolan för jag hade lite dåligt samvete över att jag var tvungen att sätta in henne där så tidigt. Men det har gått hur bra som helst där och hon har lärt sig så otroligt mycket. Duktiga tjej!
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Planerna inför midsommar var först att vi skulle hela familjen åka till vänner på landet och tillbringa dagen där så länge Ada orkar. Men nu har dessa planer ändrats då jag och mina tjej kompisar vill stanna i stan, istället för att krångla med att bege oss ut dit. Så har vi nu bestämt att vi har en tjej kväll hemma hos oss. Vi ser verkligen fram emot midsommar och en mysig dag med människor som får en att må bra och tänka på annat. Det blir en helt vanlig Svenson midsommar med midsommarstång, sill, köttbullar, nubbe för den som vill ha det, nypotatis, lekar, dans, musik och underbart sällskap. Så nu blir det en storstädning och fix här hemma. Man vill ju alltid att det ska se så perfekt ut som möjlig hemma när man ska ha gäster och få dem att tro att det alltid ser så där perfekt och nystädat ut. Vilket de med barn vet mycket väl att det efter en hel dag med lek verkligen inte gör. Som tur var snyggade vi till trädgården i helgen så den behöver man inte tänka på. Så nu ser veckan för mig ut så här, plugg, plugg, plugg, städ, plugg, plock, plugg, plugg, fix, vila och plugg!Idag fick jag hem lite kläder som jag har beställt till Ada från stockersöt.com. Namnet sockersöt passar verkligen deras kläder för de är helt bedårande. Älskar också när man får hem en leverans som är packad med kärlek och omsorg.

Likes

CommentsDen bästa medicinen när man känner sig deppig är att ge sig ut i solen och fylla på med D-vitamin. Men vi håller oss hemma i trädgården och pysslar här. Nu när allt fortfarande är så nytt så känner man inte för att träffa någon och prata om det som har hänt utan att bryta ihop och börja gråta. Men alla våra fina vänner verkar ha förstått att vi behöver utrymme och tid att bearbeta detta innan vi kan träffa dem. Så idag har vi mest tagit det lugnt, Ada hjälpte mamma att laga lunch och sedan solade vi. Men vi har också varit händiga och klippt gräset samt trimmat buskarna. Så nu ser det mycket trevligare ut i trädgården. Sådana här rastlösa och varma dagar uppskattar man verkligen att man har en trädgård att leka och pyssla i. Så till veckan är tanken att vi ska köpa en lite "pool" till Ada att bada i när det är så här varmt, än så länge har vi bara en liten hink som vi fyller med vatten och tar ut som hon kan plaska med. Men att plaska med den tycker hon är så himla roligt. Goa underbara unge!Likes

Comments

Två dagar sedan missfallet och den fysiska samt psykiska smärtan är olidlig. De stunder när det inte gör ont kommer jag på mig själv klappa på magen och fortfarande tro att jag är gravid. Jag har börjar packa ihop alla mamma och bebis saker. Att sitta och stirra på dem gör bara saken värre, så det bästa för oss för att kunna gå vidare är att lägga undan allt tills vidare. Planerna på att försöka igen har vi lagt åt sidan helt och hålla nu. Jag känner mig inte redo att försöka igen, så tanken är nu att jag ska träffa någon att prata om detta med. Så jag inte tar ett förhastat beslut. Det jag vill radera från minnena är när fostret kom ut i toaletten och hur ont det gjorde, och när man efteråt fick samla mod och kraft till att trycka på spolar knappen. Smärta. Sorg. Tack gode Gud för min fina Seb och min fina Ada.

Likes

Comments

Efter en lång smärtsam dag känner jag att jag måste skriva av mig..

Efter den stora lyckan att få Ada beslutade vi oss för att skaffa ett barn till. När vi kände att tiden var inne började vi försöka och jag blev snabbt gravid igen. Vi blev över lyckliga. Vi började planera och förbereda oss för ökningen i familjen, vi passerade missfalls gränsen och kunde nu pusta ut för den risken. Den lilla magen kom och livet var nu verkligen på topp. Men så idag kom smärtan i magen.... Jag tog för givet att denna smärta berodde på hunger eller något annat simpelt problem. Men efter en promenad med en väninna kände jag hur smärtan ökade och när jag kom hem upptäckte jag att jag blödde kraftigt i underlivet. Panik, ångest, sorg. Efter ett besök på sjukhuset fick vi beskedet som vi förväntade oss... Missfall. Fan också, mörker.
Vad missfallet berodde på kunde de inte svara på. De sa att de är sånt som ibland händer. Jag ska tillbaka till sjukhuset nästa veckan för att se så allt har "kommit ut".
Men denna jävla sorg som jag känner nu är olidlig. Hur kan man känna sådan sorg för något som man rent tekniskt sätt aldrig har haft? "Det går över", "ni får försöka snart igen" är kommentarerna man nu får. Visst detta är säkert till viss del sant, men det var ändå mitt barn. Mitt barn som dog. Att krama min underbara dotter hjälper mycket. Men det som gör mest ont är att släppa alla planer och tankar på Ada som leker med sin lillebror/lillasyster, att packa ner sakerna som vi köpt till barnet som skulle komma, att den bästa julklappen som vi skulle få nu inte kommer och att nu bli bemött av folk som beklagar och undrar vad som hände. Missfall, pissfall, helvete

Likes

Comments

Det här med att blogga är inte längre något för oss. Tiden räcker inte till och det blir halvdant, tröttnat.

För er som på något sätt fortfarande vill följa mig och min underbara dotter så hittar ni oss på instagram: sannalager

Ha det bra, och ta hand om er

/
Sanna

Likes

CommentsLyckoruset man får när man förbeställt tredje säsongen av Sherlock. Snälla låt tiden gå fort nu så jag snart hittar den i brevlådan. Längtar sönder mig! Och till er som nu tänker "men ladda ner den innan", nej det vill jag inte göra. Det är inte alls samma känsla som när man öppnar plasten på en ny box och ställer den i sin samling och sedan sätter in en skiva i DVDn och tittar om och om igen. Rekommenderar serien starkt till er som inte har sett den, helt suverän.

Likes

Comments

Åh vad jag verkligen hatar detta väder! Visst jag ogillar snö i vanliga fall med, men detta väder som är nu är hemskt. Blåsigt, kallt, snö i mängder. Det kan ju inte vara någon som gillar detta? Att köra bil är jätte läskigt då det är halt och man ser dåligt i all snöyra. Det höll på att bli en krock tidigare idag, men som tur var hade vi turen med oss och allt gick bra. Men nu stannar vi hemma tills Seb kommer hem! Jag blev verkligen jätte rädd. Snälla snö försvinn, vi vill ha vår nu! Blommor, sol och plusgrader. Det är fullt med snö på vår garageuppfart, men den skottningen sparar jag till Seb, ha ha. Jag får väl göra något annat snällt för honom då istället som att tvätta hans arbetskläder, det är ju faktiskt något som behövs det också.
Ada ligger i sin säng & sover och jag sitter och väntar in PH, semifinalvecka, äntligen är det snart slut på skiten.

Likes

CommentsNär leksakerna inte längre är roligt så får man ta det man har att leka med. Amningskydd fick bli leksaker idag, så nu gör vi amningsskydds hattar, glasögon,bh , hörselskydd m.m.

Likes

Comments

Idag vart det full rulle här hemma! Ada och jag mös i sängen till kl 8, då gick vi upp för att äta och sedan göra oss fina. Vid kl 9.30 kom Evelina hit för att fota vinterbilderna på Ada. Men jag tror inte ens vi fick 10 bilder på henne då det blåste så mycket så vi fick gå in igen. Hoppas någon av dem blev bra, annars får vi ta om dem någon annan dag när vädret är bättre. Kl 10.30 åkte vi till ÖF för sång och massage. Massagen gick mycket bättre den här gången, lite krångel blev det men hon kunde ändå slappna av en stund. Men nu är vi hemma igen, Ada sover och jag diskar. Så nu får vi ta det lugnt i några timmar innan vi åker till Adas farmor för middag.


Ett försmak på bilderna. Min lilla köttbulle <3>

Likes

Comments