Senaste nytt!

  I sin senaste video "Samarbeten jag ångrar + tackat nej till" berättar Linda-Marie Nilsson mer om hur situationen såg ut runt den olycka hon råkade ut för förra året där hon bröt två av sina fingrar. Med Facebook-gruppen Heja Livet åkte hon till Grekland tillsammans med ett gäng andra tjejer. Under denna resa kom arrangörerna på en aktivitet som gick ut på att deltagarna skulle svinga sig ut från båten med ett rep och hoppa i vattnet. Helt utan säkerhetstänk, flytvästar eller närhet till land.

  Det var här som Linda-Marie bröt sina fingrar och hamnade under en livbåt där hon slog i huvudet. Som tur var kom hon upp på båten igen, men som jag har skrivit om tidigare är detta en olycka som kommer att påverka Linda-Marie i resten av hennes liv.

  Efter olyckan bad hon om hjälp att kunna ta sig hem från Grekland för att få vård i Sverige. Det var bara dag två, men arrangörerna från Heja Livet bokade (motvilligt som det låter) en flygbiljett hem för ca 2,000:-. Och det dröjde inte länge innan de, på plats i Grekland, började fråga Linda-Marie (som naturligtvis led fruktansvärt efter olyckan) skulle kunna kolla med sitt försäkringsbolag om de skulle kunna betala för den här biljetten.

  Tillslut kom Linda-Marie hem till Sverige och fick gipsa sina fingrar. Någon vecka senare fick hon en bukett blommor och krya på dig-meddelande från gruppen, men sen kom det ännu ett mejl där det stod följande:

  "Hej Linda-Marie!

  Hoppas du mår bra!

  Sitter med uppföljningen av ekonomin för seglingen, och tänkte kolla hur det gick med din reseförsäkring. Har du tagit det ärendet vidare med försäkringsbolaget? Tänker för den nya hembiljetten vi bokade åt dig."

  Det var allt hon hörde från dem efter detta. Inga frågor om hur hon mådde, hur det gått med fingrarna och snart därefter bestämde sig en av arrangörerna för att avfölja Linda-Marie på Instagram. Hon berättar att hon tycker det känns fel att en grupp som står för systerskap och att kvinnor ska stå med varandra och inte mot varandra beter sig på det här okänsliga sättet.

  Jag tycker absolut att det är osmakligt att kräva henne på pengar när hon skadat sig under en aktivitet som de kom på och uppmanade sina deltagare att utföra. De saknar totalt medkänsla och professionalism i detta. Kanske bör företaget istället kolla med sin företagsförsäkring om de kan få ersättning för denna olycka. Det är inte något man tjatar om när en person har skadat sig så illa. Men jag misstänker att dessa arrangörer totalt saknar professionell erfarenhet och helt ärligt – folkvett.

  Gillar

  Kommentarer

  Källa: Vänster | Höger

  Lisa "MissLisibell" fick nyligen sitt körkort, inte allt för länge efter att hon fyllt 18. Men trots att hon tog körkortet så nyligen och bör ha lagar och regler färskt i minnet så la hon igår upp på sin Instagram story att hon både körde bilen och filmade med mobilen samtidigt. Hon filmade alltså vägen och panorerade över till vänster och filmade ut genom rutan på sin sida bilen. Polisen.se säger följande angående mobilanvändande i trafiken:

  "Mobil och annan kommunikationsutrustning i motordrivna fordon får bara användas om det inte påverkar körningen på ett trafikfarligt sätt. Föraren får inte hålla utrustningen i handen."

  Och det var då ingen tvekan om att Lisa höll sin telefon i handen medan hon körde. Tyvärr har jag inte bildbevis för detta då hon snabbt efter att klippen lades upp raderade dem. Men i de videor hon la upp skrev hon "Har spenderat dagen i bilen på väg till familjen", alltså har hon åkt från Karlskrona där hon numera bor hem till Göteborg.

  Det var väl tur för Lisa att hon raderade dessa klipp, för man kan nämligen polisanmälas i efterhand om någon misstänker att man har använt mobilen medan man kör. Detta fick Rask erfara, berättar han i en av sina senaste videor. Han kallades in på förhör då någon hade anmält honom för att använda mobilen när han kör. Dock visade det sig att så inte var fallet, utan det var en kamera han använde sig av.

  När man precis har tagit körkort så har man en prövoperiod på två år där man bör undvika att bryta mot lagar och regler till varje pris, då körkortet kan ryka lika snabbt som det togs. Och då skulle Lisa behöva göra om alla riskettor och risktvåor och prov... något jag inte tror hon skulle uppskatta.

  Hoppas hon har lärt sig en läxa, för alla säkerhet.

  Om någon sparade klippen får ni gärna mejla dem till skvallertubense@gmail.com!

  Gillar

  Kommentarer

  För ungefär en vecka sedan la Linn Ahlborg upp en video där hon svarade på exakt samma frågor som hon svarade på för fem år sedan. Som man kan förstå så har ju frågorna ändrats en hel del sedan första gången hon la upp den videon. Men nu har trenden spridit sig i det svenska communityt och både MissLisibell och Alexandra Nilsson har nu laddad upp likadana videor på sina kanaler.

  Det är ju inte ovanligt att trender sprider sig på YouTube. Om en YouTuber gör en video som hen tycker är rolig så är det ju inte konstigt att andra YouTubers vill göra likadana videor till sina följare. Men hur känner ni när alla YouTubers ni följer lägger upp exakt samma videokoncept? Är det kul för att man får se flera olika göra samma sak på sitt eget sätt? Eller är det tråkigt för att konceptet blir uttjatat?

  Det kan ju också vara en blandning av båda två. Ibland kan trender bli för mycket, speciellt om det är tråkiga trender haha! Men det kan ju också vara kul att se ens favorit-YouTuber göra en egen version av en populär video-trend.

  Kommentera gärna vad ni tycker!

  Källa: Vänster | Höger

  Gillar

  Kommentarer