Folk säger ofta "Ta en dag i taget", enklare sagt än gjort på sina värsta dagar. Ibland måste man ta 1 timme eller kanske till och med en minut i taget för att ens ta sig igenom dagen.
På sina värsta dagar kan det vara svårt att få allting att gå ihop men det är helt okej, för vi är bara människor och man mår inte alltid 100%.
Huvudsaken är att man tar sig igenom dessa dagarna.
Om allt du gjort idag har varit att hålla ihop så är jag stolt över dig!

Idag har jag bara städat lite på rummet,pluggat lite och gått ut med hunden för att sen vila en stund.
Senare på kvällen drog jag ut i ca 2-3 timmar men det har varit ganska lugnt idag vilket jag tycker är skönt då det oftast händer saker hela tiden.

Hoppas att ni andra haft det jättenajs idag!
Glöm inte att adda mig på snapchat: minnapresits
Instagram: minna.presits

Likes

Comments

Jag får ofta höra att jag är alldeles för snäll mot andra, jag bryr mig mer om andra än mig själv.
Jag brinner verkligen för att hjälpa folk, för då mår jag bra. Då kan jag gå och lägga mig med ett leende på läpparna för då har jag bidragit med något bra.
Jag försöker göra bra saker varje dag.
Tyvärr slutar det nästan alltid med en eller flera knivar i ryggen.
Nu på senare tid har det eskalerat totalt med mig och så kallade "vänner". Jag är inte helt felfri, men de flesta har verkligen sjunkit till en nivå som jag inte ens kan förklara.
Det är allt ifrån "jag hatar dig, dra åt helvete" till "Bara släng dig framför ett tåg". "Jag hatar dig, dra åt helvete" är inte så farlig men när dem ber en ta sitt liv. Då börjar JAG undra vad fan jag sett i dessa personerna, hur kunde jag kalla dem för bästa vänner? Hur kunde jag stötta dem? Varför lät jag dem komma in i mitt liv?
Jag måste verkligen börja fokusera på mig själv och det ska jag.
Upp till andra att höra av sig och bevisa att jag betyder något för dem.
Jag har inte tid för sånt drama, jag fyller 18 nästa år. Jag skaffar mig ett nytt liv med nytt folk. Jag måste fokusera på mitt mående och skolgång.
Jag vill inte hamna i bråk, bli slagen och sånt. Jag vill inte ha att slagsmål är min vardag, mina vänner kanske vill ha den vardagen men jag vet att en dag smäller det med knivar och pistoler och jag tänker inte vara med då. Det är min vardag i PERIODER, nu är det lungt med slagsmål och sånt men nu är det annat. Tyvärr.
Jag drar mig ut nu.

Likes

Comments

Jag har alltid varit en pojkflicka, under åren har jag fått många kommentarer, blickar och många har haft fördomar om mig.

Förr tyckte jag att det var jobbigt att få blickar och dumma kommentarer men nu tar jag inte åt mig.
Jag har inte mindre rätt att få vara mig själv än alla andra, eller hur?
Det har inte alltid varit lätt att vara en pojkflicka, jag har försökt att vara mer som andra brudar men jag känner mig inte säker i det.
Jag är uppväxt med att det är okej att vara annorlunda, men inte enligt samhället! FUCK SAMHÄLLET för jag är den jag är och tänker INTE ändra mig.
Visst, jag kan ha med "tjejkläder" nu men det är inte ofta.
Under många år blev jag också mobbad för att jag var mig själv, en pojkflicka var inte acceptabelt helt enkelt.
Jag har många gånger tänkt att jag inte passar in någon stans för jag är en pojkflicka men nu på senare tid så skiter jag i vad folk tycker och tänker för att jag har min familj och mina vänner som gillar mig precis som jag är.
Vet inte hur ofta folk har frågat ifall jag är en kille, född i fel kropp eller lesbisk.
En gång sa någon mamma till mig när jag var ca 10-11 år kanske, att jag inte fick gå in till tjejernas omklädningsrum för jag var en kille... Jag blev helt paff, såg dem inte att jag var en tjej? Jag sa dock till henne att jag är tjej så hon bad om ursäkt.
Men visst, inte alltid man kan se om jag är tjej eller kille men snälla nån, fråga istället för att anta.

Det jag vill komma fram till och förmedla till er andra är att oavsett vad folk tycker och tänker om dig så ska du vara dig själv ändån. För i slutändan är det dig det handlar om, det är DU som ska vara i denna kroppen så varför inte göra det på sättet du vill?

Likes

Comments

Sitter på mitt rum och bara tar det lugnt nu.

Pratade med min medicinlärare Mette om jobbiga saker som tynger mig, hon är så guldvärd som lyssnar och försöker hjälpa mig. Är så tacksam för vad lärarna på Consensum gör för mig, dem underlättar så mycket!

Snart ska många välja gymnasium, jag tipsar verkligen om Consensum om ni ska läsa Vård och omsorg eller natur. Man får all hjälp man behöver och lärarna lyssnar på en.
En väldigt liten skola tho, men det är skönt tycker jag! Man lär känna så många från ettan, tvåan och trean.

Jag ska välja bort matten i 2:an vilket ska bli superskönt då det kommer bli mycket svårare och stressigare.

Jag är för en gångskull klar med Svenskauppgiften 6 dagar innan den ska vara inlämnad.

Har även införskaffat mig en kalender då jag är så oorganiserad med vad jag behöver göra och jag är väldigt glömsk av mig. Skönt att kunna skriva vad jag måste göra när och när allt ska vara klart.

Är inte orolig alls för om jag kommer klara skolan eller inte, har sånt flyt nu, är själv förvånad och imponerad över mig själv.

Jag vill inflika att Consensum är det bästa valet jag gjort. På bara 6 månader så har jag lärt mig lika mycket som jag gjorde på 1 år på Korsbacka.
Lärarna tar en på allvar och dem brinner verkligen för oss elever.
Consensum är en liten skola där alla känner alla iprincip men det är skönt för man lär känna så mycket underbart folk.
Om man förklarar för lärarna hur man mår och om man behöver till exempel skjuta upp en inlämning så brukar det gå bra.
Dem gör så att man inte blir jättestressad. Dem är rädda om en kan man väl säga.
Om ni börjar på Consensum så hoppas jag verkligen att ni får Mette i något ämne då hon är en superbra lärare!
Hon är den typen av lärare som alltid är glad när hon kommer in i klassrummet, hon gör lektionerna intressanta,roliga och ibland spännande. Hon är väldigt förstående, nog den mest förstående läraren jag har faktiskt!
Hon sprider så mycket glädje så det är sjukt. Går inte att vara sur på henne iheller, har testat men går inte!

Hoppas ni har det bra med plugget och jobbet. :)


Likes

Comments

Den 25 Oktober 2016 så bestämde jag mig att inte skada mig fler gånger.
Och det har jag inte gjort.
Jag ger mig själv en klapp på axeln, för jag har gått från att skada mig varje dag till att inte skada mig på 3 månader. Kanske ingen big deal för er men för er som vet hur det är så vet ni hur svårt det är att sluta.
Jag måste säga att det bästa valet jag gjort har varit att slänga dem bladen.
Bladen har saboterat så mycket för mig.
Mest min syn på mig själv, jag har haft så dåligt självförtroende och självhat men nu på senare tid så har jag jobbat otroligt mycket med att älska mig själv.
Om jag inte älskar mig själv så blir det jobbigt att vara i denna kroppen resten av min tid här på jorden.
Sen jag slängde alla mina blad så har jag fått en helt ny syn på mig själv, försöker hittar minst en positiv sak i allting och det går fruktansvärt bra måste jag säga!
Jag mår inte 100 fortfarande men det tar tid och jag är villig att ha tålamod och hålla hoppet uppe om att jag en dag ska må bra. Jag ger mig f*n på det.

Jag uppmanar er alla som skär er själva, släng bladen. Det är er värsta fiende och kommer sabotera så mycket för er. Ni duger som ni är, ni är grymma så fortsätt kämpa!! Jag tror på er!
Har skadat mig sen 2012 och det är först nu som jag börjat inse att jag är värd så mycket mer än ett blad och det är ni också.
Gör er själva den största tjänsten nu och släng era blad eller vad ni använder för att skada er.

Mer kärlek åt folket!!❤

Likes

Comments

Hej igen!

Som de flesta vet så har jag haft en dålig relation med min pappa, tänker inte gå in på varför.
Men jag tror att några kan relatera till hur det är när ens ena trygga plats försvinner, att en som alltid ska finnas där för en inte är där, så har det varit för oss kan man säga.
Det har lämnat djupa spår men jag känner mig redo att släppa allt det gamla och gå vidare. En ny chans, en ny dörr öppnas medans en gammal dörr stängs.
Vi har båda kommit överrens om att gå vidare och börja om på nytt.
Nu ska det bli tryggt, det ska bli bra nu, ska få fadersfiguren jag aldrig fått innan.

Man vet aldrig när man förlorar någon, ta ingen för givet och grubbla inte över gamla saker som hänt. Jag vill inte skiljas från min pappa som ovänner om man kan säga så.
Ta vara på era nära och kära medans ni kan, för en dag är det försent.

Nu kan det bara bli bättre🙏🏼

Likes

Comments

Alla har vi nog blivit ovän med någon.
Jag blev ovän med en brud som var min bästa vän, bara för någon dag sen.
Tänker inte hänga ut vem.
Men hon vet mina svagaste punkter och jag mår redan dåligt... Hon sprider då att jag hotat både hennes kille och ska även ha bett henne ta sitt liv.
Alla hoppar på MIG när dem bara hört hennes sida.
Jag skulle aldrig be någon ta sitt liv då min bästa kompis tagit sitt liv.
Jag har försökt försvara mig men alla tror på henne.
Började försöka ta mig uppåt igen men då kommer hon och sparkar ner mig igen.

Sparka aldrig på någon som redan ligger ner.
Sjukt lågt att hänga ut mig i gruppchatten också.
Sjukt lågt att sprida att jag ska ha gjort det hon påstår att jag gjort, hon kan inte bevisa det.. Så snälla, om ni bråkar med någon så ta reda på fakta och försök bevisa vad den andra gjort.
Ingen mår bra av sånt och helt ärlig, är rädd för att gå själv, visa mig ute nu efter igår då folk är skitsura för vad jag "gjort".
Jag vill bara må bra igen, sista gången jag släpper in, litar på folk. Och att jag ens kallat henne för bästavän är nog det värsta jag gjort.
Jag vill inte att alla ska tycka synd om mig för det är det inte. Vill bara att folk ska lyssna på mig och sen skapa sig en egen uppfattning.

Ta vara på varandra, ni vet aldrig när dem är borta!

Likes

Comments

1. Hur gammal är du?
16 men fyller 17 den 10:e Januari 😋

2. Hur gammal känner du dig?
Helt ärligt så beror det på vem jag hänger med😂

3. Vart bor du?
Kävlinge😪

4. Vad har du gjort idag?
Idag har jag bara kollat instagram, facebook, läst bloggar och ska snart stiga upp ur soffan, käka något och sen packa🙏🏼

5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du?
Sommar/vår 😍

6. Är du beroende av någonting?
Musik, kan inte gå en dag utan musik🔊

7. Vad är du på för humör just nu?
Är på "taggad-humöret"😉

8. Går du på någon sport?
Har gått på fotboll,kickboxning, jujitsu (?) och nu går jag inte på någon sport men jag gymmar 😋

9. Favorit mat just nu?
Oj den var svår... Tror det är Sushi😍

10. Vad föredrar du att äta på sommaren?
Massor av frukt, glass och grillat 😍💦

11. Hur lång är du?
1,57 😂

12. Om du var tvungen att klä dig i en enda färg i resten av livet, vilken skulle det varit?
Svart/ grått 👌🏼

Likes

Comments

Äntligen nytt år!

2017 ska bli mycket bättre än 2016, det ska jag se till.

Ska släppa allt det gamla som hänt och gå vidare, det är inte värt att hänga upp sig på gammalt som man inte kan ändra på ändån!

1 Termin kvar sen slutar jag 1;an, ser så sjukt mycket framemot dessa åren på Consensum.

På Tisdag drar jag och mamma till London, första gången jag är där😍
Ska bli riktigt mysigt att bara vara jag och mamma i några dagar... Bra start på det nya året, släppa allting🙏🏼

Likes

Comments

HejHej!

Känns som e. hel evighet sedan jag skrev ett inlägg, så varför inte skriva ett viktigt inlägg för många!
KROPPSIDEAL

Ena dagen säger dagens samhälle att man ska vara pinnsmal och en annan dag säger dem att man ska ha kurvor.

Alla är fina oavsett storlek och det är inte rätt av samhället att säga att man ska vara si och så.
Vissa kan inte hjälpa att dem är överviktiga eller pinnsmala.
Jag som ett exempel är pinnsmal och har alltid varit. Jag har jättesvårt att gå upp i vikt, men vet ni vad? FUCK IDEAL.

Man ska vara nöjd med sin kropp oavsett hur den ser ut. om du är överviktig, har bristningar, ärr, finnar eller leverfläckar. För du är fan ta mig fin ändån fast samhället inte säger det.

Jag brukar säga att man ska bry sig om att må bra och inte bry sig om vikten.
Men om vi säger att du är så överviktig att det hindrar dig från att göra vardagliga "enkla" saker så kanske du kan ändra dig bara för att
må bra och för att du ska kunna göra vardagliga saker.

Men du ska älska dig själv för hur du ser ut och hur du är, du ska inte svälta dig själv eller gå ner i vikt bara för att samhället säger så.

Glöm aldrig bort hur jävla bäst du är och du duger precis som du är!

Likes

Comments