Veckan från helvetet - ja inte mycket har gått rätt denna veckan och jag går ur den med ett tungt bröst och sinne.
Tyvärr har de saker som hänt också resulterat i väldigt dyra oförutsedda utgifter som jag inte räknat med.

Avslutar året på sämsta sätt.
Men det är bara att rycka upp sig och se till att det vänder inför nästa.

För att muntra upp mig tittar jag tillbaka på bilder från förra helgen, en magisk helg i Frankrike med min kärlek.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Utdelningen från Oscar Properties har kommit och nästa utdelning som jag väntar in för december är KappAhl.
Nu kommer dock nästa fråga...ska jag behålla mina Oscar Properties eller ska jag sälja av?
De gick ju upp oerhört starkt under gårdagen, 9,12%, men undrar ändå om de inte har mer att ge på lång sikt med tanke på hur kursen sett ut tidigare.

Får bli veckans funderare.

Likes

Comments

Misslyckanden - alla har vi gjort dem, alla kommer vi göra dem.
Mina är, förmodligen precis som dina många, men fördelen är att trots att de svider så har man lärt sig något av dem.

Mitt absolut största misstag är det som jag bloggar om på denna blogg.
Att jag ej varit ekonomiskt klok och inte haft koll på mina pengar. Jag har blundat - kört strutsen och nu får jag smaka på den bittra eftersmaken.
Lärdom: ha koll och ta själv kontrollen och makten över min egen ekonomi.

Att springa till kyrkan på tok för snabbt med fel man - ja det är sant. Jag har en gång varit gift!
Det höll ungefär ett år, gav mig en ekonomisk smäll som hette duga, ett brustet hjärta och en tillfällig sjukskrivning på grund av utbrändhet.
Lärdom: hur jobbig en situation än är så kommer jag landa på fötterna till slut. Och hade inte detta hänt, hade jag aldrig träffat mitt livs kärlek som jag lever med idag.

Bytt bort ett jobb där jag trivdes för ett mindre roligt jobb med bättre lön.
Lärdom: Lönen är inte allt - utan känslan när man går till jobbet är nog så viktigt för att man ska ha den drivkraft som krävs för att man ska göra sitt yttersta på jobbet.

Inte sagt vad jag egentligen tycker, utan i stället gått och "samlat frimärken".
Lärdom: säg vad du tycker, men gör det snyggt. Linda inte in saker.


Som sagt misstagen vi gör är många, men jag tycker trots allt att man måste tillåtas göra dessa misstag just för att man ska få en chans att ta lärdom efter dem.
Min mamma brukar säga att det finns en mening med allt som sker. Många gånger har jag blivit rasande då hon sagt detta, för jag kan verkligen inte förstå just där och då hur man ens kan säga en sådan sak.
Men när tiden gått och man fått smälta det inträffade något, så brukar hon märkligt nog alltid ha rätt.
Det finns en mening med allt som sker.

Likes

Comments

Trillade över Johanna Kajsons julkalender vilket kanske inte alls är det typiska ämnet för just den här bloggen.
Men det var ändå något jag fastnade för när jag läste de olika ämnena som kommer tas upp dag för dag, och det ger mig ju faktiskt en chans att visa lite mer vem jag är som person. Förutom den ekonomiska biten.

Så jag tänker att jag hakar på och ni som tycker det är rent blaha, får väl bara hoppa över dessa inlägg då.

OK - till rubriken då och "Mitt perfekta liv"

I helhet är jag nöjd med min tillvaro som den ser ut just nu. Även om det varit ett fruktansvärt jobbigt år på faktiskt nästan alla plan i mitt liv - rent ut sagt ett riktigt skitår.
Men nu när det mesta har börjat lägga sig, jag hunnit smälta och bearbeta stora delar av alla händelser så har jag nu i stället fått kraft att börja vända skutan och också jobba för att göra de förändringar som krävs.


Jag är i en relation som gör mig lycklig, vilket efter ett oerhört tufft år med extrema utmaningar, faktiskt gör mig ännu mer lycklig. Vi hade våra första år tillsammans ett riktigt rosaskimrande förhållande och allt var som att skumpa runt på små moln. Men i början av året så skedde något, som ingen av oss riktigt kan sätta fingret på.
Detta var början till djupa dalar, mörka stunder, oerhörda svek och sömnlösa nätter. Men så kom den dagen, som jag skrivit om för er tidigare då jag och min sambo la alla korten på borden och helt rensade luften mellan oss.

Och efter det är det som att allt det negativa vi byggt upp under året helt försvunnit.
Vi jobbar fortfarande på vår relation och då främst på oss själva, men skratten, lyckan och de underbara små stunderna är åter och vi är båda lyckliga igen.

Karriären har i mitt eget tycke inte alls gått i enlighet med min egen plan, vilket gjort mig stressad och nästan lite apatisk. Något som ännu mer påverkat min utveckling, och nu i efterhand så förstår jag ju också att mitt välmående spelat roll i detta. Men så började jag prata om mina känslor kring detta med "rätt" personer, som då också påminde mig om hur långt jag egentligen kommit och att nu ska jag släppa allt det gamla och fokusera på vad jag vill få gjort - för i sanningens namn har jag helt fria händer att forma min karriär och de bolag jag ansvarar för helt och hållet.

Jag har mer och mer börjar ta tillvara på min tid och väljer allt mer på att prioritera den rätt.
Detta för att jag minskar stressen, får mer gjort och mår bättre - utan att direkt försaka något. Ja, förutom Instagram och facebook då. Sådana tidstjuvar.


Ekonomin är ju, som ni redan vet, ett stort gissel i min vardag. Men här har jag nu börjat jobba mer och mer målfokuserat för att så snart jag bara kan bli av med mina skulder. Och även där släppa en börda från mina axlar.

Jag blickar nu mot 2018.
Mina mål är redan tydligt nedskrivna och jag har börjat koppla aktiviteter mot dem.
För efter detta horribla år 2017 - så ska banne mig 2018 bli ett av de bästa någonsin.


Likes

Comments

November har gjort sitt och första december har gjort antågande.
Helt galet att vi nu faktiskt är inne i julmånaden, vart tog hösten vägen??
Men jag ser framemot en fortsatt intensiv månad som sedan avslutas med återhämtning, familjemys och landet.

Så hur har då november månad gått?
Jo, skulderna har från föregående månad minskat med 4 699 sek och det ska bli riktigt spännande att sammanställa den totala avbetalningssumman när året är slut.

Fokus ligger ju som sagt på att bli av med Cashbudd och Norweigan.
Cashbuddy hoppas jag kunna vara helt avbetalt under 2018. Alla extra kronor som jag får in eller har över vid månadens slut läggs in i den lånet så att det betalas av. Även om vi bara pratar några kronor.

Det är en så skön känsla att långsamt se hur elefanten äts upp och det sporrar mig till att jobba ännu ett snäpp hårdare på att bli skuldfri. En dag, som jag nu inser inte är allt för långt borta så kommer jag sitta där och göra den absolut sista inbetalningen och siffran i min excel mall är lika med 0.
Den dagen längtar jag efter.

Likes

Comments

En ny lön har kommit in på kontot och det är dags att göra en ny månadssammanställning.
Eftersom jag i så många år har slarvat med min budget, så går det nu åt en period framöver där jag tvingas skriva in alla kostnader löpande. Detta för att ännu tydligare få en bild över vart mina pengar tar vägen, vart jag kan dra in etc. etc.
Det vill säga...jag håller på att lära känna min ekonomi på riktigt nu för att framöver kunna göra fler åtgärder.

Till hjälp använder jag två saker, min budget mall som jag tidigare visat här i bloggen och sedan har jag aktivt börjat använda mig av Tink . (nope inte sponsrad...tyvärr..hahaha)

En sak som är lite komisk med just Tink är att jag har en skräckblandad förtjusning till det. Tidigare fick det mig att få ont i magen, detta eftersom jag hade noll....verkligen noll koll på min ekonomi.
Men sedan jag tog beslutet att nu j*klar är det allvar och jag laddade ner appen på nytt, så har den blivit min bästa vän.
Via den kan jag se alla inköp jag gör, alla dragningar från mina konton och jag kan sedan sortera allt i olika kategorier som gör det extremt tydligt vart pengarna går.

Så ikväll kokar jag en kopp grönt te, öppnar mitt exceldokument och app. Och sedan sätter jag igång med mitt arbete.


Likes

Comments

​Igår såg jag över mitt sparande bland mina utdelningsaktier, denna portföljen är nog just nu den absolut roligaste att följa.
Men så satte jag mig ner och skrev ner när de aktier jag idag äger har sin utdelning, dvs, vilken månad.
För att i nästa steg skriva ner aktier som jag framöver vill ha i denna portfölj och när de har sin utdelning. 

Detta gav mig en väldigt tydlig överblick vilka månader som jag får utdelning och vilka månader som det saknas. 
Och i steg tre letade jag upp aktier som hade utdelning de månader jag saknade och valde sedan ut några som jag personligen ansåg som intressanta.

När denna analysen var gjord, så skrev jag ner mitt första mål av antal aktier som jag vill ha av varje. Och insåg då till min glädje att flertalet av de aktier som jag idag har, har nått sitt mål. Vilket jag nu ökade. 

På morgonen valde jag att omplacera en mindre summa pengar som jag haft i ett annat sparande och la det faktiskt i ett bolag som är en ren chansning, Oscar Properties.  Men...jag är ändå lite nyfiken på detta bolag, de ligger relativt lågt i kurs och dessutom har de utdelning nu i december. 
Så vi får se vart det landar. 

Nästa aktie som jag ska satsa på när jag fått ihop ett nytt kapital (ni kommer ihåg mitt många bäckar små spar va?) är Starbucks. 

Likes

Comments

God morgon,

ett litet snabbt tips så här på morgonen. Just nu får ni 10% rabatt på er order från Matsmart, med koden "10%"

Likes

Comments

För att verkligen fokusera på att bli av med mina skulder har jag nu faktiskt valt att sätta stora delar av mitt sparande på paus under en period. Detta för att kunna öka avbetalningen av mina lån.

Men, på något sätt vill jag ju ändå känna att jag kan spara lite månad för månad.
Och det har jag då valt genom att göra små triggers gentemot mig själv. Och med det menar jag ungefär som de man har i Dreams appen, fast i stället sätter jag in mina pengar på ett sparkonto på min bank.

Den typen av "triggers" kan vara;

- panta burkar, som då och då finns här hemma. Den summan som jag får på pantkvittot för jag över till mitt sparkonto. Även om det bara är 2 sek.

- Refunder, de pengarna som jag får tillbaka när jag handlat i butiker kopplat till Refunder går raka vägen in på sparkontot.

- rabatt vid köp av mat, den rabatt som jag får när jag handlar mat åker in på sparkonto.
Och just detta har faktiskt blivit en liten sport, att försöka samla ihop så mycket rabatt som möjligt.

- jämnt på kontot, OK - detta kanske kan vara den märkligaste av alla punkter.
Men jag avskyr när summan på mitt lönekonto eller på mitt kort är ojämnt, exempel 789 sek.
Det jag gör då är att jag avrundar till närmsta "jämna" tal, typ 785 sek eller 780 sek.

Detta är små och kanske för stunden obetydliga summor, men som med kontinuitet kommer växa sig till en allt större och större summa.

Likes

Comments

Läste nu på morgonen ovanstående blogginlägg av Pingis Hadenius och det kunde verkligen inte bli mer sant.
Jag känner igen mig själv så väl i beskrivningen kring stress och oro. Sömnlösa nätter där jag legat och tänkt, vridit och vänt på mig för jag oroat mig över min ekonomi.

Men, den enda som faktiskt kan göra något åt detta är du själv.
Det är sällan en enkel eller rolig resa i början - men jag försöker fokusera på den dag då jag är i mål.
Den dagen jag inte längre behöver skämmas över pinsamma lån eller oroa mig över hur min ekonomiska ställning ser ut.

Och det är det som driver mig att jobba hårt.

Likes

Comments