View tracker

ikväll är det en sån där kväll där man sitter och funderar på allt mellan himmel och jord och helt plötsligt slutar upp med att gråta. Bara sitter och gråter till kroppen skakar och är svag, funderar ens på om jag någon gång kommer bli lycklig igen. Så fort jag är ensam och tex alla sover här hos killen så börjar gråta och känner mig övergiven och ensam. Känner mig som ensammast i världen, jag förstår inte vad jag gjort för att få må såhär ibland.

Detta är en såhär kväll när man bara tänker och tänker på allt så som vad händer när ens mamma inte finns längre? kommer ens släkt komma med öronen bakåt och faktiskt finnas för mig? Det är ju liksom lite sent då hade behövt någon mer än någonsin just nu. Jag undrar själv hur jag orkar hålla på och må såhär.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

just nu sitter jag och har praktik och det kör ihop sig med mamma och kunna va hemma med henne. Jag får skuldkänslorna för att jag inte var hos henne idag och frågan är om jag verkligen ska ha de...
jag har pratat med henne i telefon idag iallafall och de lät som de var bra med henne hon frågade lite om när hon ska ta tabletten och sånt. Jag frågade om hon hade ätit någon mat men fick inget bra svar på det.. så antagligen har hon väl glömt de.. Men kan inte lägga allt ansvar på mig att hon äter så hoppas på att jag slipper se till de snart.

Jag känner att jag måste hitta tillbaka till de jag gillade och göra innan då jag inte vet själv vad jag gillar att göra längre.. jag tappade de när jag fick ta hand om mamma så mycket. Men nu när jag flyttat finns de möjlighet att hitta något att göra igen eller hitta tillbaka till något. Jag har köpt ett nytt husdjur som hjälpt mig börja på mitt nya liva lite men måste hitta något mer som jag trivs med. De kommer väl!

Jag vet inte varför men jag känner mig så ledsen och övergiven fortfarande på grund av att jag inte fått så mycket hjälp med mamma. Ett bra ord som beskriver hur jag känner är att jag känner mig trasig.. alltså typ att jag inte kan bli helt hel igen utan måste lagas på något sätt. Men frågan är hur jag ska kunna känna hel igen och sluta känna mig ensam.. skulle helt enkelt behöva en vän som gått igenom samma som mig å prata med ibland tror jag.

Likes

Comments

View tracker

hej!
Jag hade ju möte med kommunen i fredags och de gick bättre än förväntat. Jag hade med Pojkvännen och skolans kurator (kuratorn som styrt upp de mesta med mötet). Ja de första jag fick göra var att berätta om en vanlig dag hos mig och vad jag får hjälpa mamma med så som laga mat, hundarna osv. Dom berättade lite om LSS och SOL (lagar) och berättade vad dom tyckte mamma behövde och vad de innebar. Men mamma var inte där så vi kunde inte fatta några beslut+ att mamma visste inte att jag var där.

Kuratorn gick in ibland och berättade saker som hon hade ner skrivet från våra samtal. Min pojkvän gick in i samtalet ibland och berättade om hur han ser på hur mamma och hur hon mår och att jag tagit för mycket ansvar och att jag aldrig skulle behövt ta något ansvar alls. Men en grej jag reagera på och som fick mig att börja lipa rätt ordentligt var när både kuratorn och killen sa att
kuratorn- "denna flicka har inte alltid varit så här glad, när hon kom till mig i början och skolåret och prata så var hon ledsen och mådde dåligt. Grät på nästan varje samtal för hon var trött, sliten och ledsen för att hon var med sin mamma hela tiden å fick bara paus på helgerna"
Pojkvän- "Det märks att hon är mycket gladare sen hon flytta då hon har ork till att hitta på saker och hon är glad nu"
De fick mig att inse att jag faktiskt är gladare och att jag tänker förbli såhär glad jag vill inte falla tillbaka till de gamla igen. Utan jag vill göra de jag vill och saker ska inte få hindra mig som de gjort innan.

Likes

Comments

Hejsan! Sorry för dålig uppdatering men nu har jag mycket att berätta :)

Jag har för de första som rubriken lyder flyttat hem till mig pojkvän som bor med sin mamma och 2 systrar. vilket har fått mig att må så mycket bättre, Jag mår inte dåligt hela tiden osv. Det har faktiskt funkat riktigt bra att lämna mamma några dagar vilket känns skönt! är endast hemma måndag och tisdag med mamma vilket är jätte skönt för mig att inte behöva vara med henne söndag-torsdag jag känner mig som en nyare och gladare person. visst mamma var lite ledsen över att jag flyttat men hon vill även mitt bästa, hon är glad nu iallafall. All kärlek till min kille och hans familj som tar hand om mig♡

Imorgon ska jag på möte med kommunen och berätta om hur det ligger till om att jag flyttat och mamma är själv ganska mycket och så. Dom ska även ge mig lite info om vad mamma kan få för hjälp när det väl behövs hjälp. Det är så skönt att kommunen ringde mig och vad Om ursäkt att dom inte tog mig på allvar när min kurator pratat med dom.

Nu till de lite tråkigare! När jag kom hem i måndags var mamma jätte konstig, talet gick inte ihop sig, sa ord i fel ordning och glömde av sig.. kändes riktigt hemskt att behöva åka iväg och lämma henne, då jag skulle upp på praktik 04:00 så var de bättre att sova hos han annars hade jag fått gå upp 03:00 istället. Men samma kväll insåg jag att det inte är min mamma längre.. eller jo det är det men är inte samma mamma.. är inte samma kvinna som hjälpte mog med allt detta är någon annan.. Men men...
Men åkte dit på tisdagen igen och då var hon som vanligt och hade "normal" svårt med talet som hon brukar ha.

ska försöka uppdatera som vanligt snart igen!

Likes

Comments

förlåt att jag inte uppdaterat på länge men har legat sjuk hemma i 4a dagar och inte orkat något men kan säga att de hänt mycket..

jag har upptäckt att mamma blivit sämre på bara 1-2 veckor och min mamma tinar bort mer och mer.. så jag pratade med min pojkväns familj om vad jag ska göra för jag orkar inte bo med henne på de sättet längre och vara med henne söndag-torsdag.. (min "pappa" räknar jag ej med längre därför jag inte pratar med han) jag är så trött, sliten och ledsen hela tiden, så hans familj sa att jag kunde bo hos dom om jag vill de och hälsa på mamma 1-2 dagar i veckan. har ju kvar säng och sånt hos mamma så jag kan sova där men flyttar lite andra möbler till killen isåfall.

så jag tyckte de va en bra idé så jag ska ringa demens ssk och boka möte, för kan ju inte bara lämna mamma utan någon hjälp.. på fredag ska jag, min kille och hans mamma va på möte med skolans kurator för att prata lite så dom vet att det händer mycket i mitt liv just nu.. men ska hålla uppdaterat nu så mycket jag kan!

ett annat tufft beslut jag fått ta är att sälja min bil och det är min hobby så de kändes ganska mycket.. hittade många fel på bilen igår och lär bli dyrt så var ganska ledsen då jag inte har 4000kr att lägga ut på den, men får fokusera på 1 sak i taget.. just nu blir det att tänka på mitt eget bästa, skolan och mamma.

Likes

Comments

denna dagen känns som den fått en dålig början... jag vaknar och kollar ett socialt media och ser hur en har skrivit på en status om mig och formulerar sig som om jag var ett barn och inte kan ta ansvar över saker och mig själv...

Jag må vara 17 år och bestämmer inte över mig själv ÄN.. jag må vara ung och dum ibland visst.. men ta ansvar gör jag!! och nej jag igentligen inget barn längre!! jag är f*fan 17år och tar hand om min mamma!! den killen som skrev de var knappt 30 år och säkert inte tagit mer ansvar än vad jag någonsin gjort under detta halvår mamma varit sjuk!!

fyfan vad jag önskar att jag kunde ställa mig och ge han en rak höger och säga om någon vet vad ordet ansvar betyder så är det jag!!!! alla ungdomar förstör inte klottrar osv som folk ser oss!! Det finns vi som också göms i skuggan som knappt kan gå ut pga så mycket ansvar vi har i hemmet med sjuka föräldrar vi måste hjälpa och ta hand om! även i det ansvaret så ingår de att trösta när dom är ledsen över som sjukdom, hålla dom glada, hitta på saker med dom! you name it! Sen blir de inte bättre av att ha en "pappa" som trycker ner mig och hackar på mig!!

tänk 1 gång till innan du skriver eller säger något till en yngre person. du vet då inte vad dom gör och går igenom!!!
(förlåt för stavfel osv, skrev medan jag var arg och medab jag gick)

Likes

Comments

hej! har inte gjort några inlägg denna vecka för jag inte alls mått bra alls har gråtit 1 gång varje dag och de har varit allmänt tufft..

Lite bråk med min egna familj.. Min pojkvän har varit lite osams nu ett tag med sin och de bröt ut framför mig då dom börja bråka.. jag vill ju inte se deras fina familj osams för dom inser inte på samma sätt som jag att ens familj finns inte alltid där hela ens liv och man ska va rädd om den. De kommer den dagen ens mamma inte finns där.. jag mådde skit dåligt över att dom bråkade så framför mig sen har jag vart ledsen över annat också denna vecka som bara tynger mig!

jag kom hem idag efter ha varit borta hela helgen och stor del av veckan och märker att mamma blivit aningen sämre med talet och komma ihåg saker. Jag har lite små panik men kan ju inte göra något åt det alls utom att göra saker med henne.
Får väl se hur länge till jag orkar att ta hand om henne..

Likes

Comments

Men helg slutade i tårar då allt var emot mig och jag fick skäll för små saker hemma av "pappa" som vanligt... Men är väl bara att ta nya tag och ge sig in i denna nya vecka för att hålla humöret uppe!

Denna veckan ska bli lugn och skön är tanken innan man far iväg i helgen med pojkvännen på äventyr. Men måste ju hem varje dag efter skolan och kolla till mamma lite. Så blir väl att sitta hemma och ta det lugnt idag och tisdag. Sen onsdag måste jag in och handla när jag ändå är ledig (om jag vill lämna mamma då..). Sen så ska jag försöka hitta på någon aktivitet med mamma på torsdag så mamma håller igång sin hjärna. Fredag blir det att åka iväg med killen.

Så ser väl min vecka ut lite grann men kommer kommer uppdatera lite någon mer gång denna vecka!

Likes

Comments

nu säger jag helg!! Denna vecka har faktiskt gått ganska fort då allt gått ganska bra. både i nya skolan och med mamma. Hon brukar i vanliga fall komma upp och be om ursäkt för att hon är sjuk och för att hon beter sig konstigt ibland. Inget att be om ursäkt för men men får det henne att känna sig bättre så visst.

Det har bara varit lite problem för henne att ta rätt tablett ur den man har tabletterna i med vecko dagar på jag sa att hon skulle ta onsdag men hon tog torsdag, visst det gör inte så mycket då det är samma varje dag. Sen har hon haft lite svårt att veta hur många hundar vi haft hemma när vi skulle fixa mat till dom så hon gjorde en skål för lite, men lättfixat det med. Men inget gråt denna vecka!

Men annars har allt funkat rätt bra tycker jag. Nu ska mamma och "pappa" åka iväg över helgen så jag passar våra hundar så mamma kan slappna av medan hon är borta och jag kan få vila och pusta ut lite. Skönt! Så nu sitter jag på skolbussen påväg hem och ska grilla lite och bara ha det skönt över helgen.

Likes

Comments

i helgen var jag på ung anhörig lägret i Skåne och det var ett jätte bra läger. allting var gratis, så man behövde inte betala resan ner, mat eller boende.

först var jag väldigt skeptisk till det men de försvann första kvällen när jag fick prata ut med andra som var i samma situation som mig och vi stöttade varandra. Vi vart redan då som en enda stor familj och kunde gråta, skratta och ha kul med varandra.

På lägret fick vi prata med läkare, jurist och även prata med en tjej som lärde oss om bemötande. Sen så var det en tjej där som berättade från när hennes mamma blev sjuk tills hennes mamma dog.. Men det var ju inte bara jobbiga saker utan vi grillade också, lekte lekar, var vid havet & njöt, spelade pingis och kolla tv. Vi hade även fritt då vi kunde göra vad vi ville, men vi vart så nära varandra så vi höll alltid ihop satt och prata i soffan.

Lägret av mig får 10/10 kan jag säga! samtidigt som de kändes som om man var ledsen hela tiden så kände man ändå en varm känsla när man kom hem och kände att man hade en extra familj typ♡ personalen som hjälpte till på lägret var så himla mysig och hjälpsamma.. dom har även hjälpt mig nu efter lägret och hålla kontakten med dom och gruppen. Rekommenderas stort!

Likes

Comments